Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja chyba faktycznie mieszkam na zadupiu i tu upały nie dochodzą nawet :P
    A tak serio to w zasadzie jest gorąco, pokazuje 33 stopnie w cieniu.... ale mnie to jakoś nie wzrusza :P
    Nie mamy wiatraka ani cyrkulatora. Ale w nowym mieszkaniu będziemy mieć klimę :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do rosmana :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się jak bohater bo koniec końców nie mamy ani cyrkulatora-ani wiatraka :p
    Ale pewnie i tak się zaopatrzymy np na zimę żeby ciepło się ładnie rozchodziło ;)

Rosmany wszędzie ich pełno, a ja do najbliższego mam 20min z buta.w słońcu. Także dawno mnie tam nie było ;) z wózkiem będę chodzić, ale z brzuchem teraz niet :p

Rucola lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rosmany wszędzie ich pełno, a ja do najbliższego mam 20min z buta.w słońcu. Także dawno mnie tam nie było ;) z wózkiem będę chodzić, ale z brzuchem teraz niet :p

Achia, ja mam tak samo! Do rynku głównego mam 3.5 km, a do najbliższego rossmana piechotą to ze 30 minut (wg google maps w zależności od drogi 27 albo 32 minuty). Też się na to zżymam, mimo że w ciąży nie jestem ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - to zazdroszczę, że Cię taka temperatura nie rusza. Ja nawet nie próbuję wystawiać nosa za drzwi.
    No ale jutro już ma być lepiej :D

Ale upały mają jedną zaletę - jak nie wychodzę z domu to nie wydaję kasy ;)

Achia - 20 minut piechotą to całkiem blisko :) ode mnie do najbliższego mam z 1.5h na nogach ;) uroki mieszkania no obrzeżach miasta..

Minie - powiedz mężowi, że dom to nie urząd i tu sprawy nie muszą leżeć miesiącami, żeby nabrać mocy :)

nick nieaktualny, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja się kiedyś nauczę nierobienia wszystkiego na ostatnią chwilę? :-P
    Właśnie zapisałam się na badanie INR i APTT, a jako że wizytę mam w poniedziałek, to musiałam się zapisać na jutro. Ostatni termin 12.10 na czczo. Pozdro dla mnie. :-D

U nas idzie burza <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:47

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dwa lata temu też był mega problem z wiatrakami, nawet na zamówienie. Na allegro tylko coś się ostało i kupiliśmy za 300zl, ale za to ładny i z pilotem :D

Właśnie miałam jeszcze napisać, że w drodze od fryzjera taka ulewa mnie złapała, że wycieraczki nie nadążały zbierać wodę :D Oczywiście wcale chłodniej nie jest. A ja inteligentna okno na oścież zostawiłam w pokoju i pół podłogi pływało, parapet też zalany. Deski trochę złapały wodę przy bokach, ale może jak wyschnie to będzie ok.

Lamka to burza ode mnie idzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:52

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Chyba dwa lata temu też był mega problem z wiatrakami, nawet na zamówienie. Na allegro tylko coś się ostało i kupiliśmy za 300zl, ale za to ładny i z pilotem :D

No były problemy, były :) zapadło mi to wtedy w pamięć i stąd w tym roku szybsze zakupy :p

Lamka - śledzę tą burzę! I nawet miałam pisać, że chyba czas się w okolice Wrocławia przenieść, bo tu u nas jest jakaś czarna dziura, która pochłania wszystkie burze zanim się na dobre zaczną..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- wygrałaś ;) niby niedużo - wiem. Ale w taką pogodę mam wrażenie że to na końcu świata :p
    Mogliby z mojej strony osiedla otworzyć kolejnego ;)
    Właśnie wyszłam spod prysznica... Chwilowo jest mi całkiem przyjemnie :D

Nadzieja- tak jak mój mąż jest oaza spokoju i nigdy się na mnie nie gniewa, tak jak zostawiam otwarte okna właśnie w deszcz czy wiatr to go coś trafia :p tak samo jak wyjdę mokra spod prysznica i nachlapie na posadzke
    Chyba ma jakiś problem z wodą jak teraz o tym myślę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, skąd jesteś?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny... to ja chyba mogę być dumna z siebie bo niemal codziennie idę spacerkiem (około 15 minut w jedną stronę) do piekarni po pieczywo :) A wczoraj to nawet zawędrowałam do tesco (około 25 minut spacerkiem) po baterie do aparatu TENS (a dziś zobaczyłam, że pod nosem mam sklep z bateriami :P)

Siedzenie w domu nie oznacza nie wydawania pieniędzy... od czego są sklepy internetowe?? :)
    Dziś przyszedł do mnie biustonosz polecany przez Lamkę - Blossom Royce. :D Mam więc choć jeden porządny stanik do karmienia i na czas ciąży.

A teraz zastanawiam się nad torbą do wózka z aliexpress. Ale to muszę poczekać na eMka i moze uda się wspólnie zdecydować na coś konkretnego :)

nick nieaktualny, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a masz to urządzenie TENS? Używałas go już coś? Tzn skoro kupowałas baterie to znaczy że masz :p daj znać czy jest skuteczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:59

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - przy tej pogodzie koniec świata zaczyna się już chyba za progiem mieszkania.. :p

Nadzieja - czyli mieszkasz na południe od Wrocławia? Dobrze, że nie lunęło w drodze DO fryzjera! Bo dopiero by podłoga ucierpiała.

nick nieaktualny, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Achia - przy tej pogodzie koniec świata zaczyna się już chyba za progiem mieszkania.. :p

Nadzieja - czyli mieszkasz na południe od Wrocławia? Dobrze, że nie lunęło w drodze DO fryzjera! Bo dopiero by podłoga ucierpiała.
    U mnie to jest przy wyjściu z bloku. Na klatce taki przyjemny chłód że rozważałam przeniesienie tam łóżka :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:00

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna poka się w staniku :-)

Nie wiem jak ja uniosę Lamkę ciąższą o kolejne np. 8kg, jak już ledwo chodzę i właśnie próbuję robić pedicure - nawet nie pytajcie. :-D

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie wydawanie kasy przez neta to żaden problem chyba nawet łatwiej mi idzie niż na żywo :p
    Czekam tersz na resztę paczek z Ali i na otulacz w pakemki i na stoliki nocne :p

nick nieaktualny, Rucola, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, nie ukrywam, że bardzo liczę na odpowiedź Sanki, ale oczywiście proszę aby każda, która ma wiedzę w temacie, dorzucila coś od siebie.

Adaś skończył brać antybiotyk 2.08 (5 dni brał 2x dziennie Zinnat). Na 16.08 mamy ustaloną datę 3 szczepienia (Inf.hexa), czy i o ile odroczyć to szczepienie?
    Najważniejszy jest aktualny stan zdrowia Twojego synka. Jeśli nie ma w tej chwili żadnych objawów choroby, czuje się dobrze i jest w dobrej kondycji to sama antybiotykoterapia nie jest wskazaniem do odraczania szczepienia. Wszystko zależy jeszcze z jakiego powodu miał zalecony antybiotyk ale sądząc po dawce i długości terapii nie było to bardzo poważne schorzenie. Ja bym nie przekładała wizyty, po prostu przypomnij lekarzowi że te 2 tyg wcześniej skończył brać antybiotyk. Jeśli nie będzie żadnych nowych przeciwwskazań to powinien być zaszczepiony :)

Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Justyna poka się w staniku :-)

Nie wiem jak ja uniosę Lamkę ciąższą o kolejne np. 8kg, jak już ledwo chodzę i właśnie próbuję robić pedicure - nawet nie pytajcie. :-D
    Lamka ja kolo 25tc nie umiałam robić. A teraz opierdzielam stopy aż miło. Do tego peelingi całego ciała. Relaksyna Ci się uruchomi i pojdzie, zobaczysz :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Summer, spokojnie zanim mi to małż zamontuje to wiesz.... Wszystko musi nabrać najpierw mocy :D

Już Ty pewnie masz metody aby przyspieszyć jego pracę ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - fakt, co dostanę maila z info o ostatnich chwilach wyprzedaży, to coś wrzucam do koszyka. Ale później przypominam sobie, że miałam już nic nie kupować i wychodzę ;)

Lamka - za te 8kg będziesz robić kolejny pedicure i zastanawiać się, jakie problemy mogłaś mieć wcześniej skoro jeszcze teraz dajesz radę ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ