X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja chyba faktycznie mieszkam na zadupiu i tu upały nie dochodzą nawet :P
    A tak serio to w zasadzie jest gorąco, pokazuje 33 stopnie w cieniu.... ale mnie to jakoś nie wzrusza :P
    Nie mamy wiatraka ani cyrkulatora. Ale w nowym mieszkaniu będziemy mieć klimę :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do rosmana :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się jak bohater bo koniec końców nie mamy ani cyrkulatora-ani wiatraka :p
    Ale pewnie i tak się zaopatrzymy np na zimę żeby ciepło się ładnie rozchodziło ;)

Rosmany wszędzie ich pełno, a ja do najbliższego mam 20min z buta.w słońcu. Także dawno mnie tam nie było ;) z wózkiem będę chodzić, ale z brzuchem teraz niet :p

Rucola lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rosmany wszędzie ich pełno, a ja do najbliższego mam 20min z buta.w słońcu. Także dawno mnie tam nie było ;) z wózkiem będę chodzić, ale z brzuchem teraz niet :p

Achia, ja mam tak samo! Do rynku głównego mam 3.5 km, a do najbliższego rossmana piechotą to ze 30 minut (wg google maps w zależności od drogi 27 albo 32 minuty). Też się na to zżymam, mimo że w ciąży nie jestem ;)

Achia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - to zazdroszczę, że Cię taka temperatura nie rusza. Ja nawet nie próbuję wystawiać nosa za drzwi.
    No ale jutro już ma być lepiej :D

Ale upały mają jedną zaletę - jak nie wychodzę z domu to nie wydaję kasy ;)

Achia - 20 minut piechotą to całkiem blisko :) ode mnie do najbliższego mam z 1.5h na nogach ;) uroki mieszkania no obrzeżach miasta..

Minie - powiedz mężowi, że dom to nie urząd i tu sprawy nie muszą leżeć miesiącami, żeby nabrać mocy :)

Achia, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja się kiedyś nauczę nierobienia wszystkiego na ostatnią chwilę? :-P
    Właśnie zapisałam się na badanie INR i APTT, a jako że wizytę mam w poniedziałek, to musiałam się zapisać na jutro. Ostatni termin 12.10 na czczo. Pozdro dla mnie. :-D

U nas idzie burza <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:47

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dwa lata temu też był mega problem z wiatrakami, nawet na zamówienie. Na allegro tylko coś się ostało i kupiliśmy za 300zl, ale za to ładny i z pilotem :D

Właśnie miałam jeszcze napisać, że w drodze od fryzjera taka ulewa mnie złapała, że wycieraczki nie nadążały zbierać wodę :D Oczywiście wcale chłodniej nie jest. A ja inteligentna okno na oścież zostawiłam w pokoju i pół podłogi pływało, parapet też zalany. Deski trochę złapały wodę przy bokach, ale może jak wyschnie to będzie ok.

Lamka to burza ode mnie idzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:52

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Chyba dwa lata temu też był mega problem z wiatrakami, nawet na zamówienie. Na allegro tylko coś się ostało i kupiliśmy za 300zl, ale za to ładny i z pilotem :D

No były problemy, były :) zapadło mi to wtedy w pamięć i stąd w tym roku szybsze zakupy :p

Lamka - śledzę tą burzę! I nawet miałam pisać, że chyba czas się w okolice Wrocławia przenieść, bo tu u nas jest jakaś czarna dziura, która pochłania wszystkie burze zanim się na dobre zaczną..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- wygrałaś ;) niby niedużo - wiem. Ale w taką pogodę mam wrażenie że to na końcu świata :p
    Mogliby z mojej strony osiedla otworzyć kolejnego ;)
    Właśnie wyszłam spod prysznica... Chwilowo jest mi całkiem przyjemnie :D

Nadzieja- tak jak mój mąż jest oaza spokoju i nigdy się na mnie nie gniewa, tak jak zostawiam otwarte okna właśnie w deszcz czy wiatr to go coś trafia :p tak samo jak wyjdę mokra spod prysznica i nachlapie na posadzke
    Chyba ma jakiś problem z wodą jak teraz o tym myślę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, skąd jesteś?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny... to ja chyba mogę być dumna z siebie bo niemal codziennie idę spacerkiem (około 15 minut w jedną stronę) do piekarni po pieczywo :) A wczoraj to nawet zawędrowałam do tesco (około 25 minut spacerkiem) po baterie do aparatu TENS (a dziś zobaczyłam, że pod nosem mam sklep z bateriami :P)

Siedzenie w domu nie oznacza nie wydawania pieniędzy... od czego są sklepy internetowe?? :)
    Dziś przyszedł do mnie biustonosz polecany przez Lamkę - Blossom Royce. :D Mam więc choć jeden porządny stanik do karmienia i na czas ciąży.

A teraz zastanawiam się nad torbą do wózka z aliexpress. Ale to muszę poczekać na eMka i moze uda się wspólnie zdecydować na coś konkretnego :)

lamka, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a masz to urządzenie TENS? Używałas go już coś? Tzn skoro kupowałas baterie to znaczy że masz :p daj znać czy jest skuteczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:59

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - przy tej pogodzie koniec świata zaczyna się już chyba za progiem mieszkania.. :p

Nadzieja - czyli mieszkasz na południe od Wrocławia? Dobrze, że nie lunęło w drodze DO fryzjera! Bo dopiero by podłoga ucierpiała.

Achia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Achia - przy tej pogodzie koniec świata zaczyna się już chyba za progiem mieszkania.. :p

Nadzieja - czyli mieszkasz na południe od Wrocławia? Dobrze, że nie lunęło w drodze DO fryzjera! Bo dopiero by podłoga ucierpiała.
    U mnie to jest przy wyjściu z bloku. Na klatce taki przyjemny chłód że rozważałam przeniesienie tam łóżka :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:00

Minie Black lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna poka się w staniku :-)

Nie wiem jak ja uniosę Lamkę ciąższą o kolejne np. 8kg, jak już ledwo chodzę i właśnie próbuję robić pedicure - nawet nie pytajcie. :-D

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie wydawanie kasy przez neta to żaden problem chyba nawet łatwiej mi idzie niż na żywo :p
    Czekam tersz na resztę paczek z Ali i na otulacz w pakemki i na stoliki nocne :p

Minie Black, Rucola, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, nie ukrywam, że bardzo liczę na odpowiedź Sanki, ale oczywiście proszę aby każda, która ma wiedzę w temacie, dorzucila coś od siebie.

Adaś skończył brać antybiotyk 2.08 (5 dni brał 2x dziennie Zinnat). Na 16.08 mamy ustaloną datę 3 szczepienia (Inf.hexa), czy i o ile odroczyć to szczepienie?
    Najważniejszy jest aktualny stan zdrowia Twojego synka. Jeśli nie ma w tej chwili żadnych objawów choroby, czuje się dobrze i jest w dobrej kondycji to sama antybiotykoterapia nie jest wskazaniem do odraczania szczepienia. Wszystko zależy jeszcze z jakiego powodu miał zalecony antybiotyk ale sądząc po dawce i długości terapii nie było to bardzo poważne schorzenie. Ja bym nie przekładała wizyty, po prostu przypomnij lekarzowi że te 2 tyg wcześniej skończył brać antybiotyk. Jeśli nie będzie żadnych nowych przeciwwskazań to powinien być zaszczepiony :)

Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Justyna poka się w staniku :-)

Nie wiem jak ja uniosę Lamkę ciąższą o kolejne np. 8kg, jak już ledwo chodzę i właśnie próbuję robić pedicure - nawet nie pytajcie. :-D
    Lamka ja kolo 25tc nie umiałam robić. A teraz opierdzielam stopy aż miło. Do tego peelingi całego ciała. Relaksyna Ci się uruchomi i pojdzie, zobaczysz :)

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Summer, spokojnie zanim mi to małż zamontuje to wiesz.... Wszystko musi nabrać najpierw mocy :D

Już Ty pewnie masz metody aby przyspieszyć jego pracę ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - fakt, co dostanę maila z info o ostatnich chwilach wyprzedaży, to coś wrzucam do koszyka. Ale później przypominam sobie, że miałam już nic nie kupować i wychodzę ;)

Lamka - za te 8kg będziesz robić kolejny pedicure i zastanawiać się, jakie problemy mogłaś mieć wcześniej skoro jeszcze teraz dajesz radę ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ