Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarma88 wrote:Achia a Ty jak sie dzis czujesz?
mam dziś spadek formy. Leżę i gapie się w sufit. Niby słońce się schowało za chmurami ale duchota i gorąc mnie dobija. Nie spałam od 4, a nie mogę zasnąć choć próbowałam. Na szczęście póki co to spojenie już nie boli.
A jak u Ciebie? -
Wcześniak wydaje mi się, że jest do skończonego 37 tygodnia, czyli max 36+6.
Warto wiedzieć, po podobno nie informują
Lu- a no właśnie... podobno gdzieś w wypisie czy coś musi być wpisane "wcześniak" Lena to może u Was też?
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
U mnie znosnie. Tzn od poniedzialku jak zaczely sie kopniaki Malej to mam twardnienia brzucha. Nie jakos strasznie duzo, sa krotkie, no ale sa. Wmawiam sobie najgorsze, ale za chwile Emilka kopnie i spokojniej. No ale co w glowie siedzi to siedzi.
Ciagniec w dole nie mam wiec tu spokojniej. We wtorek podjade na szybko zerknac to i pogadam z ginem czy jest sie czym martwic.
Na razie odpoczywam ile sie da do tego czasu.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
My mamy szczepienia za tydzień i o ile jestem zdecydowana , że bierzemy rota + platne pneumkoki to dalej nie wiem czy brać skojarzone czy zwykłe. Mam straszny mętlik w głowie. Bardziej skłaniam się ku 6w1, ale mam wątpliwości, bo te na NFZ jednak mają dłuższą historię stosowania itd.
Meningokoki będziemy szczepić po 6 m-cu jak jest przerwa w szczepieniach obowiązkowych. Podobno jeśli nie ma starszego rodzeństwa lub dziecko nie idzie szybko do złobka, można z tym odczekać. -
Karma88 wrote:U mnie znosnie. Tzn od poniedzialku jak zaczely sie kopniaki Malej to mam twardnienia brzucha. Nie jakos strasznie duzo, sa krotkie, no ale sa. Wmawiam sobie najgorsze, ale za chwile Emilka kopnie i spokojniej. No ale co w glowie siedzi to siedzi.
Ciagniec w dole nie mam wiec tu spokojniej. We wtorek podjade na szybko zerknac to i pogadam z ginem czy jest sie czym martwic.
Na razie odpoczywam ile sie da do tego czasu.
U mnie też coraz częściej twardnienia...chwila i odpuszcza... biorę magnez i nospę.
Ale to prawda, że kopniaki bardzo uspokajają,
My mamy najbliższe usg, za 1,5tygodnia. Wczoraj byłam na wizycie i tylko szyjkę ręcznie zbadał i twierdzi, że ok.
Ale już chcę żeby mi zmierzyli na usg dokładnie.
nick nieaktualnyTeż mi się zdarzają twardnienia..wtedy magnez i odpoczynek. jutro oczywiście też dopytam. Jak Mały kopnie to od razu spokojniej
ale nospe biorę tylko jak brzuch zaczyna boleć tak małpowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 13:36
-
No właśnie ja magnezu biorę 3x dziennie, dziś wzięłam jeszcze jedną dawkę. No spę naszykowałam, ale odpuściłam.
A te twardnienia w jakich momentach macie? Przy wysiłku?
Ja dziś np. w nocy się obudziłam, dotknęłam, a tam właśnie twardy, dziś rano pobudka i to samo, potem w dzień przy wyjściu na podwórko.
Co do szyjki to trzeba ich cisnąć, żeby mierzyli. Mój sam od razu jak wyszło co nieco to mówi, to przy usg sprawdzamy ile ma i teraz co wizytę pewnie będzie sprawdzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 13:50
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
U mnie przy niedużym wysiłku już jest twardy, ale jak się położę to odpuszcza...
I po nocy jest twardy.
Ale czytałam, że dopóki to nie jest super często i nie ma bólu, no i przechodzi jak na chwilę się położymy to ok.
Karma88, Achia lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyNic nie kupiłam. Już nawet cena nie grała roli, miał być "na juz" i to są słowa klucz - "na juz" to ja mogę grzejnik sobie kupić. Wykupili wszystko! W leroy to nawet na alejce "klimatyzatory i wentylatoey" rzucili "wyprzedaze", bo nie mają ANI JEDNEJ sztuki. Tak więc po 5 sklepie kupiłam lampę nad stół do kuchni.
olik321, Phnappy lubią tę wiadomość
-
My mamy na 40 metrach dwa cyrkulatory.. teściom zepsuł się wiatrak i w castoramie ani obi teść żadnego nie znalazł. Zostaliśmy bohaterami, bo w piwnicy ostał nam się wiatrak dość dobry, którego używaliśmy zanim kupiliśmy cyrkulator.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny