X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to chodziło raczej o obgadanie synowej że cuduje... Ale mimo iż mieszkamy 5 min autem od siebie to raczej często widywać się nie będziemy na szczęście także będzie mnie rzadko irytować no chyba że przez tel...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczy... To ja nie wiedziałam co to jest ani jednego straszaka nie miałam ale jak już przyszły to faktycznie ciężko wtedy mówić :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ledwo żyję po wczorajszym dniu... Szanowna jubilatka przespała się jakieś 20min w samochodzie bo teść rozpiął pasy w samochodzie na jakieś 10m przed celem i czujnik zaczął piszczeć, obudził ją a jak zobaczyła gdzie przyjechała to już nie chciała usnąć. Potem emek zaczął parkować na działce i wjechał w nowy, miękki trawnik moich rodziców ze świeżo wyrośniętą trawką i oczywiście zamiast od razu z niego zjechać to zaczął kręcić po nim fikołki i zorał go całkowicie. Wściekłam się na tych dwóch głupków niesamowicie, jak od nich odeszłam zaczęłam wyć i wpadłam w histerię że teraz mała będzie marudzić całą imprezę ze zmęczenia. Na szczęście tak się nie stało, całe urodziny przebiegły bezproblemowo i było bardzo przyjemnie. Tylko że odbiła sobie wszystko w nocy...
    Chciałam się położyć wcześniej żeby odespać i wypocząć, ale niestety po ok 20 min obudził mnie płacz - zmęczenie, silne emocje, dużo wrażeń i wyrzynające się piątki to fatalne połączenie. Od 23 do prawie 1 krzyczała, wstawała, chciała szukać piłki i nie wiadomo co jeszcze, ciężko było ją uspokoić. O 4 znowu to samo, tym razem chciała do wózeczka ale jakoś udało mi się ją uspokoić. O 6 znowu coś jęczała przez sen ale uspokoiła się sama. O 7 przyszła do nas do łóżka i spałyśmy do 8.30. W międzyczasie często łapały mnie skurcze w łydki. Generalnie noc do kitu ale to ja wstałam z małą bo tata przecież zmęczony. No i miałam taki zjazd energii, tak mi się słabo zrobiło że myślałam że zemdleje. Dobrze że teść był i trochę się pobawił z małą bo bym nie dała sobie rady. Zjadłam kanapkę ale zaraz cała wylądowała w kiblu, nie wiem, jakoś ostatnio wróciły mi wymioty. Ale w głowie mi się wciąż kręci. Położę się spać bo w końcu poszli na spacer. Trochę się wam pożaliłam i już mi nieco lepiej.
    Dziewczyny, które już macie starszaki na pokładzie - jak sobie z nimi w takich sytuacjach spadku mocy radzicie? Ja czasem nie mam już siły się bawić a mała nie chce odpuszczać... :(

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka ja na szczęście moge liczyć na pomoc babci w takich sytuacjach. A tak to zaciskam zęby i się bawię, idę na spacer chociaż nie powinnam, bo jednak Tosia jest tu i teraz i o rodzeństwo nie prosiła. Niestety nie mam żadnej rady jak tylko wybiegać dziecko żeby się zmęczyło. Odpocznij kochana dopóki masz chwilę dla siebie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja siedzę z laktatorem aż poczuję ulgę. Nie odciągam regularnie więc mam nadmiar zwykle i 1-1,5h spędzam.

malka lubi tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wtrącających się rodziców i teściów to u mnie teściowie są na co dzień daleko więc mam spokój, rodzice natomiast mieszkają blisko. Coś tam czasem wspominali na początku o podawaniu wody, o rozszerzaniu diety po 4msc ale to zaraz zbywałam rzeczowymi argumentami z którymi nikt nie dyskutował bo nie ma drugiego lekarza w rodzinie ;) mama natomiast wcisnęła nam smoczka jeszcze w szpitalu, ale córka rzeczywiście bardzo dużo chciała ssać a ja miałam wklęśnięte brodawki i szło nam na początku ciężko, bardzo mnie bolało przystawianie do piersi. Więc na początku karmiłyśmy się przez nakładki medeli, potem o nich poczytałam więcej i po jakiś 3-4 tygodniach postanowiłam zagryźć zęby i wyrzucić je. Ale pomogły nam, mnie już tak nie bolało, córka przez ten czas wyciągnęła sutki i teraz po całej naszej mlecznej drodze sterczą już jak dwie antenki ;)

Natomiast moi rodzice zaczęli się teraz mocno wtrącać w sprawy nocnikowe, dla nich to wstyd że 2-latka robi w pieluchy. Owszem używamy nocnika, czasem coś jej się zdarzy zrobić na nocnik jak jej zaproponuję czy ma ochotę usiąść i akurat chce. Ale tak to nie czuje kompletnie że sika, kupę też często nawet nie wiem kiedy robi. A moi rodzice po każdym takim przypadkowym sukcesie chcą jej dawać coś słodkiego w nagrodę!!! Jestem wściekła, bo właśnie przez te ich metody mam problem ze słodyczami a do tego nie chcę żeby moje dziecko zaczęło warunkować wykonanie czegoś z uwagi na nagrodę! Chcę żeby sama z siebie czuła potrzebę rozwoju i doskonalenia siebie a nie z uwagi na pochwały, nagrody i by zadowolić innych!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się w 16 tyg :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/047c59b4a93e.jpg

Achia, Tosia2323, Bajkaaa, Yoselyn82, Amal, KateHawke, pilik, Minie Black, Rucola, Lena21, lamka, olik321, Kaczorka, -Mamunia-, Anna Stesia, Emiilka, malka, Sarna84, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, miałam też sam problem w relacji dziadki-pieluchy. Stasiu z okazji 3 urodzin został odpieluchowany - zajęło nam to tak na prawdę 3 dni, jako 3 latek po prostu jak powiedzieliśmy, że ma dzis urodziny, jest duży i nie będzie nosił pieluchy tylko ma wołać na kibelek. Zaskoczyło od razu, do tej pory miał 2 wpadki tylko!
    Bezboleśnie i bez traumy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było dokładnie jak u Minie, tuż przed 3 urodzinami zdjęłam pieluche, bo Tosia biegała z kupa po domu i wszędzie bobki wysypała :D wkurzyłam się, została bez pieluch, dwa razy zrobiła na podłogę i od tamtej pory może z raz jej się zdarzyło nie zawołać. Dziecko musi do tego dojrzeć żeby zrozumieć, także się w ogóle nie martw. A u nas teściowa naciskała odkad mała skończyła rok, że to wstyd :/

• reset Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, a jak u Was sytuacja? Wróciliście do domu?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, weekend sobie dalismy, zeby odpoczac, ale wczoraj rozmawialam z mama przez telefon. Sucha ciezka rozmowa, reszta to nie na telefon. Chyba jutro pojedziemy, ale mam duze obawy co do tej rozmowy. Tu juz nawet nie o powrot sie rozchodzi co o nasze dalsze relacje.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- mam nadzieję że z czasem poukładacie sobie tą relacje. Jutro pewnie czeka Cię ciężki dzień w związku z tym- będę trzymać kciuki i za Was.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pilna sprawa!

Czym ja mam smarować twarz Zosi jak idę na dwór? Bo w trakcie spaceru wyrodna matka uświadomiłam sobie ze niczym ja nie posmarowalam :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa a była pełnym słońcu? Jesli słonko siegało to krem z filtrem, jeśli była w cieniu lub gondola rzucala cień to nic się nie stało :)

Ja z reguły smaruję raczki i nóżki bo bużka i tak jest po budką gondoli.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa a była pełnym słońcu? Jesli słonko siegało to krem z filtrem, jeśli była w cieniu lub gondola rzucala cień to nic się nie stało :)

Ja z reguły smaruję raczki i nóżki bo bużka i tak jest po budką gondoli.
    No właśnie momentami była tak może 5 min bo potem przyslonilam pielucha, ale tylko z jednej strony bo wiem że nie wolno zakrywac a nie mam parasola, myślę że nic jej się nie stało przez tą chwilę a jaki krem polecasz?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No właśnie momentami była tak może 5 min bo potem przyslonilam pielucha, ale tylko z jednej strony bo wiem że nie wolno zakrywac a nie mam parasola, myślę że nic jej się nie stało przez tą chwilę a jaki krem polecasz?

My mamy taki: https://www.aptekagemini.pl/pharmaceris-s-krem-ochronny-na-slonce-dla-dzieci-spf50-od-urodzenia-50ml.html

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka myślę że nic się nie stało jak nie posmarowałaś. Pamiętam jak moja koleżanka też się wystraszyła jak wyszła z córką i potem mówi o matko, bez kremu.
    O patrz-
    http://www.srokao.pl/2015/06/fitry-przeciwsoneczne-drogeryjne.html?m=0

Właśnie słuchalam na IG mamaginekolog, zrobiła live . mówiła głównie o zabobonach e ciąży, ale też mówiła o twardnieniu brzucha. Warto posłuchać:) swoją drogą te niektóre zabobony... Ludzie serio w to wierzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 16:08

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) jutro emek kupi :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wyrzuty sumienia, miałam się cały dzień uczyć, a może z dwie strony przerobiłam z tych nerwów :/ chyba odpuszczę i zabiorę się za to jutro w drodze

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna. Pewnie, odpuść. Nawet nie wiem czy w drodze Ci się uda coś zapamiętać, może lepiej warto jakąś książkę zabrać i poczytać o pierdołach?

Mąż przyniósł jabłka od sąsiada, który ma ich za dużo. Zapytał czy zrobię znów szarlotkę :p

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ