X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to chodziło raczej o obgadanie synowej że cuduje... Ale mimo iż mieszkamy 5 min autem od siebie to raczej często widywać się nie będziemy na szczęście także będzie mnie rzadko irytować no chyba że przez tel...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczy... To ja nie wiedziałam co to jest ani jednego straszaka nie miałam ale jak już przyszły to faktycznie ciężko wtedy mówić :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ledwo żyję po wczorajszym dniu... Szanowna jubilatka przespała się jakieś 20min w samochodzie bo teść rozpiął pasy w samochodzie na jakieś 10m przed celem i czujnik zaczął piszczeć, obudził ją a jak zobaczyła gdzie przyjechała to już nie chciała usnąć. Potem emek zaczął parkować na działce i wjechał w nowy, miękki trawnik moich rodziców ze świeżo wyrośniętą trawką i oczywiście zamiast od razu z niego zjechać to zaczął kręcić po nim fikołki i zorał go całkowicie. Wściekłam się na tych dwóch głupków niesamowicie, jak od nich odeszłam zaczęłam wyć i wpadłam w histerię że teraz mała będzie marudzić całą imprezę ze zmęczenia. Na szczęście tak się nie stało, całe urodziny przebiegły bezproblemowo i było bardzo przyjemnie. Tylko że odbiła sobie wszystko w nocy...
    Chciałam się położyć wcześniej żeby odespać i wypocząć, ale niestety po ok 20 min obudził mnie płacz - zmęczenie, silne emocje, dużo wrażeń i wyrzynające się piątki to fatalne połączenie. Od 23 do prawie 1 krzyczała, wstawała, chciała szukać piłki i nie wiadomo co jeszcze, ciężko było ją uspokoić. O 4 znowu to samo, tym razem chciała do wózeczka ale jakoś udało mi się ją uspokoić. O 6 znowu coś jęczała przez sen ale uspokoiła się sama. O 7 przyszła do nas do łóżka i spałyśmy do 8.30. W międzyczasie często łapały mnie skurcze w łydki. Generalnie noc do kitu ale to ja wstałam z małą bo tata przecież zmęczony. No i miałam taki zjazd energii, tak mi się słabo zrobiło że myślałam że zemdleje. Dobrze że teść był i trochę się pobawił z małą bo bym nie dała sobie rady. Zjadłam kanapkę ale zaraz cała wylądowała w kiblu, nie wiem, jakoś ostatnio wróciły mi wymioty. Ale w głowie mi się wciąż kręci. Położę się spać bo w końcu poszli na spacer. Trochę się wam pożaliłam i już mi nieco lepiej.
    Dziewczyny, które już macie starszaki na pokładzie - jak sobie z nimi w takich sytuacjach spadku mocy radzicie? Ja czasem nie mam już siły się bawić a mała nie chce odpuszczać... :(

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka ja na szczęście moge liczyć na pomoc babci w takich sytuacjach. A tak to zaciskam zęby i się bawię, idę na spacer chociaż nie powinnam, bo jednak Tosia jest tu i teraz i o rodzeństwo nie prosiła. Niestety nie mam żadnej rady jak tylko wybiegać dziecko żeby się zmęczyło. Odpocznij kochana dopóki masz chwilę dla siebie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja siedzę z laktatorem aż poczuję ulgę. Nie odciągam regularnie więc mam nadmiar zwykle i 1-1,5h spędzam.

malka lubi tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wtrącających się rodziców i teściów to u mnie teściowie są na co dzień daleko więc mam spokój, rodzice natomiast mieszkają blisko. Coś tam czasem wspominali na początku o podawaniu wody, o rozszerzaniu diety po 4msc ale to zaraz zbywałam rzeczowymi argumentami z którymi nikt nie dyskutował bo nie ma drugiego lekarza w rodzinie ;) mama natomiast wcisnęła nam smoczka jeszcze w szpitalu, ale córka rzeczywiście bardzo dużo chciała ssać a ja miałam wklęśnięte brodawki i szło nam na początku ciężko, bardzo mnie bolało przystawianie do piersi. Więc na początku karmiłyśmy się przez nakładki medeli, potem o nich poczytałam więcej i po jakiś 3-4 tygodniach postanowiłam zagryźć zęby i wyrzucić je. Ale pomogły nam, mnie już tak nie bolało, córka przez ten czas wyciągnęła sutki i teraz po całej naszej mlecznej drodze sterczą już jak dwie antenki ;)

Natomiast moi rodzice zaczęli się teraz mocno wtrącać w sprawy nocnikowe, dla nich to wstyd że 2-latka robi w pieluchy. Owszem używamy nocnika, czasem coś jej się zdarzy zrobić na nocnik jak jej zaproponuję czy ma ochotę usiąść i akurat chce. Ale tak to nie czuje kompletnie że sika, kupę też często nawet nie wiem kiedy robi. A moi rodzice po każdym takim przypadkowym sukcesie chcą jej dawać coś słodkiego w nagrodę!!! Jestem wściekła, bo właśnie przez te ich metody mam problem ze słodyczami a do tego nie chcę żeby moje dziecko zaczęło warunkować wykonanie czegoś z uwagi na nagrodę! Chcę żeby sama z siebie czuła potrzebę rozwoju i doskonalenia siebie a nie z uwagi na pochwały, nagrody i by zadowolić innych!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się w 16 tyg :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/047c59b4a93e.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bajkaaa, Yoselyn82, nick nieaktualny, KateHawke, pilik, nick nieaktualny, Rucola, Lena21, nick nieaktualny, olik321, Kaczorka, nick nieaktualny, Anna Stesia, Emiilka, malka, Sarna84, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, miałam też sam problem w relacji dziadki-pieluchy. Stasiu z okazji 3 urodzin został odpieluchowany - zajęło nam to tak na prawdę 3 dni, jako 3 latek po prostu jak powiedzieliśmy, że ma dzis urodziny, jest duży i nie będzie nosił pieluchy tylko ma wołać na kibelek. Zaskoczyło od razu, do tej pory miał 2 wpadki tylko!
    Bezboleśnie i bez traumy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było dokładnie jak u Minie, tuż przed 3 urodzinami zdjęłam pieluche, bo Tosia biegała z kupa po domu i wszędzie bobki wysypała :D wkurzyłam się, została bez pieluch, dwa razy zrobiła na podłogę i od tamtej pory może z raz jej się zdarzyło nie zawołać. Dziecko musi do tego dojrzeć żeby zrozumieć, także się w ogóle nie martw. A u nas teściowa naciskała odkad mała skończyła rok, że to wstyd :/

• reset Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, a jak u Was sytuacja? Wróciliście do domu?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, weekend sobie dalismy, zeby odpoczac, ale wczoraj rozmawialam z mama przez telefon. Sucha ciezka rozmowa, reszta to nie na telefon. Chyba jutro pojedziemy, ale mam duze obawy co do tej rozmowy. Tu juz nawet nie o powrot sie rozchodzi co o nasze dalsze relacje.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- mam nadzieję że z czasem poukładacie sobie tą relacje. Jutro pewnie czeka Cię ciężki dzień w związku z tym- będę trzymać kciuki i za Was.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pilna sprawa!

Czym ja mam smarować twarz Zosi jak idę na dwór? Bo w trakcie spaceru wyrodna matka uświadomiłam sobie ze niczym ja nie posmarowalam :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa a była pełnym słońcu? Jesli słonko siegało to krem z filtrem, jeśli była w cieniu lub gondola rzucala cień to nic się nie stało :)

Ja z reguły smaruję raczki i nóżki bo bużka i tak jest po budką gondoli.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa a była pełnym słońcu? Jesli słonko siegało to krem z filtrem, jeśli była w cieniu lub gondola rzucala cień to nic się nie stało :)

Ja z reguły smaruję raczki i nóżki bo bużka i tak jest po budką gondoli.
    No właśnie momentami była tak może 5 min bo potem przyslonilam pielucha, ale tylko z jednej strony bo wiem że nie wolno zakrywac a nie mam parasola, myślę że nic jej się nie stało przez tą chwilę a jaki krem polecasz?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No właśnie momentami była tak może 5 min bo potem przyslonilam pielucha, ale tylko z jednej strony bo wiem że nie wolno zakrywac a nie mam parasola, myślę że nic jej się nie stało przez tą chwilę a jaki krem polecasz?

My mamy taki: https://www.aptekagemini.pl/pharmaceris-s-krem-ochronny-na-slonce-dla-dzieci-spf50-od-urodzenia-50ml.html

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka myślę że nic się nie stało jak nie posmarowałaś. Pamiętam jak moja koleżanka też się wystraszyła jak wyszła z córką i potem mówi o matko, bez kremu.
    O patrz-
    http://www.srokao.pl/2015/06/fitry-przeciwsoneczne-drogeryjne.html?m=0

Właśnie słuchalam na IG mamaginekolog, zrobiła live . mówiła głównie o zabobonach e ciąży, ale też mówiła o twardnieniu brzucha. Warto posłuchać:) swoją drogą te niektóre zabobony... Ludzie serio w to wierzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 16:08

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) jutro emek kupi :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wyrzuty sumienia, miałam się cały dzień uczyć, a może z dwie strony przerobiłam z tych nerwów :/ chyba odpuszczę i zabiorę się za to jutro w drodze

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna. Pewnie, odpuść. Nawet nie wiem czy w drodze Ci się uda coś zapamiętać, może lepiej warto jakąś książkę zabrać i poczytać o pierdołach?

Mąż przyniósł jabłka od sąsiada, który ma ich za dużo. Zapytał czy zrobię znów szarlotkę :p

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ