Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer u nas wszytsko w porządku
dzięki, że pytasz
Fela wieczorami ma "niby kolki" ale trwa to około pół godziny i przechodzi. Tylko później już nie da się jej odłożyć aż zaśnie. Dni ma różne, czasem nie odkladalna, a czasem trochę pośpi. W nocy ostatnio pobiła rekord i spala 5 godzin, a jak ją rano koło 9 wezmę do łóżka to potrafi ze mną spać do 9. Ale sama w łóżeczku to nie ma szans. Dzisiaj miała pobudkę o 1 i nie spała do 3:30. Zastanawiam się czy to moze być związane z tym, że koło 23 odciągałam pierwszy raz mleko laktatorem i że potem słabo jej leciało. Była bardzo marudna przy jedzeniu. A w nocy zwykle to je na pół śnie i zaraz odpada.
Ostatnio zaliczyła swoje pierwsze w życiu ognisko. Siedzieliśmy w ogrodzie do 23 a ona sobie smacznie spała w wózku.
A ogólnie to coraz więcej się uśmiecha, wydaje się, że coraz więcej do niej dociera, interesuje się zabawkami, i nawet wydaje dźwięk hauuu i jak się go za nią powtórzy to znowu odpowiada hauuuśmieszne to jest.
A propo laktatora, czy jest jakiś czas maksymalny jak długo można odciągać mleko? Ja wczoraj na pewno dłużej niż pół godziny odciągałam. Może z 50min. 60ml mi się udało tylko. Ale leciało cały czas i jakbym dłużej robiła to pewnie byłoby więcej. To był mój debiut w tym temacie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45058038fe47.jpg
Fota o tytule "Felusia i dzika zwierzyna"
Summer a jakie Ania zdobyła nowe umiejętności po tym skoku? Super obserwować jak szybko nasze dzieciaki się rozwijają nie?Anna Stesia, Karma88, Patrycja20, lamka, Rucola, Rucola, Lena21, Achia, Luna1993, Nadzieja22, Bajkaaa, Yoselyn82, KateHawke, Malgonia, -Mamunia-, olik321, JustynaG, Sanka, Jeżowa, Minie Black, Sarna84, Flowwer, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
O rany, Fela jest przeslodka! Świetne zdjęcie zresztą!
Ja sobie z moją teściową tłumacze to tak, że ona dając miliony niepotrzebnych rad próbuje jakoś uzasadnić swoją egzystencję ('beze mnie by zginęli', 'ja wiem najlepiej')malka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Malka, Fela jest przesłodka
a zdjęcie super..
A co do nowych umiejetności.. Ania wyciąga rece w kierunku zabawek i stara się je chwycić, gdy ją nosze do odbicia lub leży u mnie na klatce to wysoko unosi główkę i rozglada się, niestety na brzuszku to tak dobrze nie wychodzi choć wczesniej ładnie dźwigała główkę. Zaczęła wodzic za nami wzrokiem i wydaje coraz więcej różnych dźwięków.
Poza tym bardziej zdecydowanie pokazuje swoje niezadowolenie gdy cos jej nie pasujenie jest to taki płacz jak wczesnej tylko widac, że to zdenerwowanie.
A z takich innych rzeczy to czesto pokazuje język (najpierw naczytałam się że to niedobrze a później że to normalne na tym etapie) i czasami ssie piąstki (myślałam że to z głodu a to podobno rozwojowe i dziecko tak poznaje swoje ciało).Lena21, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku ale ja się nie wyspalam
znów bolało to spojenie, także dziś dzień lenia
i w ogóle śniło mi się że wykrzyczałam swoje żale swojej siostrze hehe.
Moja teściowa póki co się nie wtrąca, nawet nic nie kupiła bo mówi że tyle tego jest a nie wie co potrzebujemy i nie chce nieptrzebnych rzeczy kupować. Czy się będzie wtrącać? zobaczymy. Mam nadzieję że nie
Pięknego dnia! ')
Luna jutro jesteśmy z Wami! -
nick nieaktualny
-
Summer my mamy wszystko bardzo podobnie z Franiem, on ma 8 tygodni ( wczoraj) ale tez odrobine jest wcześniakiem wiec staram się nie kontrolować szczegółowo osiągnięć żeby nie zwariować
Wrzucę Wam na chwilkę moich facetów, nie cytujcie ofc :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6717ec47239c.jpg
Btw to komplecik z alie express, ogólnie super, ale spodnie z leksza za długie do góryWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:23
Patrycja20, Karma88, summer86, Luna1993, Bajkaaa, Rucola, Kaczorka, Nadzieja22, lamka, Achia, pilik, Yoselyn82, Tosia2323, KateHawke, malka, -Mamunia-, Anna Stesia, olik321, JustynaG, Sanka, Jeżowa, Minie Black, Emiilka, Bocianiątko, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Witam Niedzielnie
Malka, Fela jest prześliczna!
Lena, z Frania niezły przystojniak
Luna trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę już od dzisiaj
Co do teściowej, to moja już zaczyna swoje jazdy, ale ja cicho nie siedzę, więc może zauważy, że jej zdanie się nie liczy
My zaraz zbieramy się do lasu na spacer
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:46
malka lubi tę wiadomość
-
Felcia i Franio cudowni!!!!
Lunka jestem myślami z Tobą :* Cokolwiek by się nie działo to dacie radę.
Dziewczyny z jednej strony ogarnia mnie radość, z drugiej przerażenie, ale mamy ciążę donoszoną... Objawów porodowych na razie brak ale po pierwsze mamy jeszcze czas;) a po drugie może weźmie nas z zaskoczenia i będzie szybko i sprawnie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:54
lamka, pilik, Luna1993, summer86, KateHawke, malka, Anna Stesia, Bajkaaa, Patrycja20, ibishka, Lena21, Emiilka, Sarna84, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny, przepiękne macie te swoje Skarby !
Do wycałowania
U nas na razie mogę pochwalić się komodą, ma z 30lat, mąż ją w końcu przywiózł i wczoraj się nią zajmowałmogę zacząć prać :p choć chciałam kupić w Rossmanna bobini płyn do prania ale już nie ma, ponoć wycofali z półek póki co...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbc9fc9b1449.jpgpilik, Karma88, Kaczorka, lamka, malka, Bajkaaa, Patrycja20, JustynaG, Rucola, Emiilka, Sarna84, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Lena na pocieszenie - moja panicznie boi się wózka/kołyski/kosza mojzesza. Próbowałam z zabawkami, na śpiocha, w jasnym, ciemnym, wózkiem łagodnie, po wertepach. Nic, paniczny płacz
a też przeleżała nieruszona w inkubatorze 10 dni, potem mogłam ją przytulać ale też bie tyle ile chciała, jak ją odkładałam to był już w szpitalu płacz... więc możesz mieć po prostu ugodowy egzemplarz, który tak lubi i nie jest to efekt szpitala
Jak czytam o Waszych dzieciach w wózkach to mnie ściska z zazdrości...!
Ja od tygodnia nie przespałam w nocy więcej niż 3 godziny i przestaje funkcjonować... choroba mnie łapie, brzuch boli, na twarzy się posypało, zmęczenie mnie wykończy...
Luna trzymam za Was mocno kciuki!
Lena i Malka cudowne dzieciaki
Rucola i tego Ci życzymy!malka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Malka ale Fela jest prześliczna!
Lena Franio to niezły przystojniaczek a ubranko super!
Luna trzymam mocne kciuki za jutrzejsza wizytę
malka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Witam sie w 13 tyg
summer86, KateHawke, Achia, malka, Anna Stesia, Bajkaaa, Rucola, MamaFabianka, Patrycja20, Minie Black, ibishka, pilik, Lena21, Emiilka, Sarna84, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
summer86 wrote:Yos, cudownie to czytać
a jak się czujesz?
W miare ok, dwa dni temu mialam znow lekki kryzys i przyjezdzal tesciu do mnie bo balam sie ze sie przerwoce. Bylo mi slabo i duszno itp.
Musze pojsc na badania znow jak tam moje wyniki.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselku czujesz się już trochę bezpieczniej?
My dzisiaj chyba pójdziemy na jakiś dłuższy spacer do lasu/parku.
Pilik Summer dobrze prawi, spróbuj odpocząć.
Achia jeszcze z 2 tygodnie temu kupowałam Bobini w Rossmannie. Co do wapnia to podeślę Ci w wolnej chwili tylko się przypomnij jakbym zapomniała.
Lena, Malka dzieciaczki przepiękne.
Moja dobra koleżanka ma dzisiaj drugie wywoływanie z oxy, oby się udało.Achia, malka lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Yoselku czujesz się już trochę bezpieczniej?
troszke bezpieczniej, chociaz lek bede miala caly czas.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Olik , jeszcze chwilka i będziesz miała Marcelka przy sobie.
Teraz jest Twoja kolej... a Marcel czeka na Reset, sama rozumiesz...
Zresztą, jutro masz termin! Może Marcel jest punktualny??
Ja się najbardziej obawiam, że w moim terminie to już będą chcieli mi wywoływać bo będą patrzeć na termin OM. A do terminu OM 2 tygodnie...
Malka , Nie, no chyba w ten weekend to ja nie urodzę.Pamiętam z forum, że skurczów porodowych się nie da przegapić więc póki co to nie jest to. W piątek miałam pobranego GBSa i gin kazał przyjść do niego na ostatnią wizytę przed porodem za tydzień. Potem ma urlop.
Bajka Wyobraziłam sobie sytuację... Spotkanie rodzinne. Wszystkie wnuki w komplecie. Twoja córka dostaje od dziadków Kinderka a pozostałe banana/pomarańczę/jabłko* (coś zdrowego).
Lena Korzystasz z nakładek na sutki Medeli? A Twój skarb piękniutki!
AnnaStesia, podchodzę do tego podobnie. To nie do końca tak, że każda teściowa/mama chce dla nas źle. Po prostu chcą pomóc. A my chcemy zrobić inaczej, po swojemu. Taki troszkę konflikt pokoleń.
To słynne "ja się nie chcę wtrącać, ale... "
Achia , Piękna metamorfoza szafki! Wygląda jak nowa.Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Olik , jeszcze chwilka i będziesz miała Marcelka przy sobie.
Teraz jest Twoja kolej... a Marcel czeka na Reset, sama rozumiesz...
Ja to nawet wyników progesteronu od wczoraj nie mamaczkolwiek Olik jest sobie sama winna, bo pamiętaj że ona mi wróżyła, że będę w ciąży do końca wakacji
ja tam na to jestem gotowa, teraz jej głowa jak to spełnic
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Justyna skurcze da się przegapić, patrz -> Melevis
po prostu spodziewałam się, że to wszystko inaczej wyglada i do samego końca byłam pewna, że to straszaki, a ja już miałam rozwiniętą, regularną akcję porodową
trzymam kciuki, żeby to już było teraz zaraz!