X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na chwilę.
    Ostatnio przesunął się temat kp. U mnie kryzys.chyba kończą się zasoby mojego turbo mleczka.
    Mała przez miesiąc przybrała ledwie 200g. Tzn najpierw przybrała, później spadła o 30g...
    Przy piersi się denerwuje. Dziś z jednej zjadła i się zloscila.
    Więc wzięłam laktator i z lewej poszło kilka kropel a z prawej, z której od 4 godzin nie ja dla, zeszło tylko 60ml. Masakra.
    Teraz wiem skadcte nerwy.
    Mam jakiegoś doła z tego powodu.
    Jutro podjadę do pediatry pogadać i wezmę receptę na mleko.
    Ech :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 16:50

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia pewnie nic do głowy nie wejdzie, ale boje sie, że nie zdążę do końca września z taką ilością materiału :( więc będę próbować :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dzisiaj i jutro podstaw na odpoczynek i szeroko rozumiany relaks!

Achia, szarlotka.... Mmm zjadlabym! Z lodami i truskawkami :D

Ja sobie właśnie dzisiaj uświadomiłam, że jestem już w 20 tyg ciąży. Matko, kiedy?! Poważna sprawa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af5180c7e2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 20:35

Rucola, Luna1993, Achia, Lusesita, Lena21, pilik, Yoselyn82, Patrycja20, Bajkaaa, lamka, Tosia2323, olik321, Jeżowa, JustynaG, Kaczorka, Emiilka, -Mamunia-, Anna Stesia, Kotowa, malka, KateHawke, Flowwer, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- powodzenia w takim razie :)
    Minie- piękny brzusio :) a Staś już się nie może doczekać czy jeszcze to dla niego abstrakcja?

Minie Black lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny mam weekend w terenie i podczytuje z doskoku, jutro rano siądę na luzie przy kompie to wszystko dokładnie doczytam.
    Tymczasem Lunka myslami jestem z Tobą i wierzę, ze przeżywasz ogromny stres. Życzę Ci, aby jutrzejsza wizyta Cie uspokoiła :*
    Olik ja myślę, ze Marcel wyskoczy po prostu nagle, kilka bóli, ze dwa skurcze, szpital i po sprawie :) Oby tak było!!! ja w ciąży jestem niepoprawną optymistką i zauwazyłam, ze to pomaga, więc mój optymizm pomoze może i Tobie :*
    Minnie, laska z Ciebie nieziemkska :) Ja miałam podobny brzucio w 20tc :)

Minie Black lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, tuli brzuch, daje buzi na dobranoc, niby wie, że mieszka tam jego mala siostrzyczka Klara, ale wyjdzie w praniu, czy wie co to tak na prawdę oznacza :)

Rucola, Achia lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny emkowi właśnie zabrali prawko na 3 miesiące za prędkość. Moje wkurwienie osiąga właśnie zenit
    Nie nie mamy tutaj nikogo kto mnie nawet do szpitala zawiezie

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny emkowi właśnie zabrali prawko na 3 miesiące za prędkość. Moje wkurwienie osiąga właśnie zenit
    osz kuźwa, bardzo przesadził?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ... ech...niech to szlag.
    Nie denerwuj się kochana.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    o dzizas... a jakiś kumpel? w razie co zawsze można wezwac karetkę...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik... No cóż, też by moje wkurwienie osiągnęło zenitu.

PS. Na moście Milenijnym? To chyba "ulubione" miejsce do łapania.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, może da się to jakoś naprawić? Czy masz już troszkę dość walki?

To karmienie to nie taka prosta sprawa :/ co chwilę jakieś trudnosci. 4,5 m-ca to i tak piękny wynik.

Czytałam na Hafija, że ok.3-4 m-ca pojawia się kryzys laktacyjny. Może o to chodzi?

Olik, współczuję :( Ale postaraj się nie denerwować, bo to nic nie da a może zaszkodzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 18:02

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Dziewczyny ja tak na chwilę.
    Ostatnio przesunął się temat kp. U mnie kryzys.chyba kończą się zasoby mojego turbo mleczka.
    Mała przez miesiąc przybrała ledwie 200g. Tzn najpierw przybrała, później spadła o 30g...
    Przy piersi się denerwuje. Dziś z jednej zjadła i się zloscila.
    Więc wzięłam laktator i z lewej poszło kilka kropel a z prawej, z której od 4 godzin nie ja dla, zeszło tylko 60ml. Masakra.
    Teraz wiem skadcte nerwy.
    Mam jakiegoś doła z tego powodu.
    Jutro podjadę do pediatry pogadać i wezmę receptę na mleko.
    Ech :-(

Lucesita jezeli jesteście tylko kp to nie wierzę ze ilość mleka spada. My mamy kryzys mniej więcej odkąd Młoda skończyła 2,5 miesiąca, czyli juz 1,5 miesiąca to trwa. Drze się przy piersi, łapie, puszcza, zanosi się. Zwykle po poludniu i do wieczora. To jest normalne! Z tego co czytam AnnaStesia chyba ma podobnie? Nie sprawdzaj ilości mleka laktatorem!
    Ja czasem mam juz dość. Pomaga nam karmienie chodząc, tylko ze mloda wazy juz jakies 7,5 kilo... Wiec wymyśliłam jak ja karmic w chuście i to mi bardzo odciąża ręce. Wierzę ze to niedługo minie. Na grupie Kwartalnik Laktacyjny na fb pojawia się podobny post srednio raz w tygodniu. Najczęściej właśnie w okolicach 3-4 miesiąca. U nas due popsuło jak młoda zaczęła się rozglądać - strasznie się rozprasza przy karmieniu. Tylko na śpiocha jest normalnie. Ale nie poddam się. Nigdy nie podałam mm i nie zamierzam :)

A co do teściów :D Teściowa jeszcze ujdzie. Jest nadopiekuńcza jak sku*wysyn ;) , 10 razy potrafiła pytać czy nie będę dopajać i czy pytalam pediatry... Jak czytałam posta AnnaStesia z pytaniem 'czy je' to poplułam ekran. Bo u nas jest 'je czy śpi?'. Za to teściu daje popalić :/ wtrą

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik jakbyś potrzebowała podwózki to dzwoń do mnie, jeśli tylko będę miała auto dostępne to Cię zawiozę. A Emek niepoważny :-/

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, no niefajnie - zwłaszcza teraz, nie szło się dogadać z Niebieskimi?

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer już sama Nie wiem :-(
    Pije dużo, próbował słód jęczmienny ale powinna przybierać.

Jadranka czasami odciagalam jak musiałam wyjść i nigdy nie było tak mało. I nigdy nie zdazylo się, żeby spadała bądź nie przybierala na wadze.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C.d. Teściu wtrąca się do wszystkiego - bo nie kapiemy codziennie, bo je za często a nie co 3h, bo tetry nie gotuję i o zgrozo nie prasuję! A najbardziej na tapetę wziął wełnę. Bo u nas pieluchowanie wielorazowe tetra + wełna. Dla niewtajemniczonych wełna jest najlepsza opcja na lato bo jest przewiewna, o dziwo nie grzeje i nie przemaka. Ale on wie swoje ze przegrzewam. Ostatnia wizyta skończyła się awanturą bo dziecko w upał leżało na wełnianym kocyku. Ale ze nie miał pieluchy przez pól dnia to juz nie zauważył. Bo uwaga- lepiej by było żeby leżała na tetrze a pod spod folia! Z reszta on jej nawt jeszcze nie miał na rękach... Potem słyszałam jak mojej tłukł do głowy żeby nie wierzył we wszystko co ja w Internecie wyczytam. W ogóle to problemem jest to ze czerpię wiedze z Internetu a nie id lekarza. Chcieli mnie nawet wyslac do znajomej pediatry 70+ żeby obejrzała małą i mnie(!) po porodzie!. Oczywiście podziękowałam..

A zdjęcia malej Wam nie wkleję bo pisze z telefonu co ledwo forum ogarnia. Smartfon wpadł do gotującej się kaszy. Robiłam obiad z dzieckiem na ręku i trzymając telefon ramieniem bo mama zawraca dupe 10x dziennie :)

No, wygadałam się ze hej! :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z niebieskimi się teraz nie dogadasz, mają kamery
    Swoją drogą uważam, że sprawy "załatwiania" i "dogadywania się" bezpowrotnie minęły i bardzo dobrze...
    jeszcze pasowałoby się wziąć za szarą strefę we wszystkich profesjach, zaczynając od lekarzy i nałożyć ogromne kary finansowe za pracę "na czarno". mega mnie irytuje nasz kraj, gdzie ściganie przestępstw szczególnie tych podatkowych jest mega nieudolne i dodatkowo nikt nie sprawdza czy rozdaje się pieniądze w postaci socjali uczciwym podatnikom... a z reguły daje się je oszustom

Minie Black, Jeżowa, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, rzeczywiście kiepska sprawa z tym prawkiem. Nie dziwię się, że jesteś zła. Sama bym była.
    Na szczęście są taksówki więc jakoś sobie poradzicie.
    I czekamy na dobre wieści, że Marcel jest już z Wami :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Olik, sa taksy, ale rozumiem, że się złoscisz. ja też byłabym mega zła...

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ