X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę mnie wkurza to ograniczanie... Mam np ochotę posprzątać na błysk całe mieszkanie- jakkolwiek to brzmi :p ale nie będę tego robić dopoki nie dowiem się jak wygląda sprawa że spojeniem- nie chce zaszkodzić...
    A swoją drogą jakbym wzięła jakąś pomoc do sprzątania- ile może sobie ktoś zażyczyć? Dziś mąż posprząta, ale fajnie byłoby go czasem odciążyć- robi wszystko, chodzi do pracy,z psem, gotuje, zakupy. A wczoraj jeszcze zawiózł nas nad jezioro..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma regulowaną siłę ssania, chętnie bym go wypróbowała :)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie martwić brak informacji od Olik....

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie. Mysle, ze da nam znac w wolnej chwili. Moze dlugo walczyla i teraz jest zaabsorbowana dzieciatkiem. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 15:48

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Zaczyna mnie martwić brak informacji od Olik....
    Może odpoczywa po prostu :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to naprawdę może trwać więcej niż 12h. Mam nadzieję że urodzi szybciutko i bez przygód ale do jutra możemy spokojnie dać jej czas na info dla nas :)

KateHawke, summer86, Jeżowa, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, ja wiem doskonale :) ale ja z tych "Matka polka umartwiajaca się" ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jak ja mam takie ochoty i ambicje typy "posprzątać na błysk" to siadam i czekam aż miną ;)

Amal, Achia, summer86, Lunaris, KateHawke, Minie Black, Emiilka, Flowwer, Aga9090, Rucola, pilik, Lusesita, Lena21 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Achia, jak ja mam takie ochoty i ambicje typy "posprzątać na błysk" to siadam i czekam aż miną ;)
    Ha ha :D no ja poszłam poleżeć na balkonie coby nie patrzeć na bałagan :p

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc4bf23822df.jpg

Achia, Lunaris, KateHawke, ibishka, Aga9090, Yoselyn82, Rucola, pilik, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia , tak miałam już sesję brzuszkową. Teraz czekam na zdjęcia... powinnam je niedługo otrzymać.
    Amal wrote:
    Rodzina by chciała mieć mnie przy sobie. Mi bardziej chodzi ze jednak mimo wszystko możecie liczyć na to że podrzuca wam chociaż jakiś obiad czy kilka godzin w tygodniu zajmą się maluchem jak coś wam trzeba. A tu nie mam nikogo takiego.
    Amal, być może się na mnie obrazisz ale ... mimo tego, że nie zazdroszczę Ci sytuacji uważam, że (być może nieświadomie) robisz wszystko by mieć jeszcze trudniej.
    * Uciekłaś z Polski bo wiedziałaś, że nie wygrasz sprawy. Czyli dla sądu jest to "ucieczką przed sprawiedliwością" - przyznaniem się do winy (Wiem, że dla Ciebie to wygląda inaczej bo nie poczuwasz się do winy)
    * O dziecko zaczęłaś się starać nie mając aktualnej wizy, czyli znów w kolejnym państwie nieuregulowane zostały bardzo ważne kwestie!
    * Jak tak dalej pójdzie to urodzisz w obcym kraju i będziesz miała kolejne problemy - koszty szpitalne. A tak naprawdę ciężko przewidzieć ile to będzie tak naprawdę kosztować... Bo skoro ze swoim facetem nie jesteś w związku małżeńskim, to Ty zostaniesz obarczona kosztami.

Musisz poukładać swoje życie jak najszybciej. Bo ja to naprawdę kiepsko widzę... niepoukładane sprawy w Polsce, brak wizy, dziecko w drodze.
    Współczuję Ci ale naprawdę pomyśl jak to wszystko ogarnąć.

I jeszcze jedno... napisałaś, że my możemy liczyć na pomoc rodziny, że przyniesie obiad albo zajmie się kilka godzin maluchem. Na tym forum, większość może liczyć na wsparcie swoich eMków ale na pomoc rodziny już niekoniecznie.
    Przez te wiele miesięcy bardzo często wspierałyśmy siebie nawzajem gdy rodzina nawalała. Każda z nas ma jakieś trudności do pokonania.

Jestem optymistką i wychodzę z założenia, że ZAWSZE jest jakieś rozwiązanie. Tylko, że trzeba czasami wyjść poza swoją strefę komfortu i zadziałać.
    Ile jest kobiet, które nie mogły liczyć na rodzinę ani na ojca dziecka i trafiły do domu samotnej matki... nie miały nic ale teraz sobie radzą bo pozwoliły sobie pomóc. I mają szansę na normalne życie.

Przepraszam, jeśli powiedziałam coś co Cię uraziło.

91Ewela09, -Mamunia-, KateHawke, Achia, Emiilka, Karma88, Jeżowa, ibishka, Aga9090, Luna1993 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem Mamusie! :)

Oliczku mój kochany... I ja liczyłam na info, że już tulisz Marcelka. Biedaku nasz, mam nadzieje, że jednak już po i odpoczywasz. Kurczaki, nie napawa mnie Twoja sytuacja zbytnim optymizmem. Niech do października jakaś nasza ex-testerka napisze dla pokrzepienia serc srających po gaciach październikówek, że poród poszedł szast prast i nawet nie zdążyła się zmęczyć! Ooo, Rucolka, to możesz być Ty! ;) Albo Justynka :D

Staraczko, polubiłam na opis, a niestety nie załapałam się na fotkę. Szkoda, muszę być bardziej czujna :D Buziaki dla Was <3

Amal, cóż ja Ci mogę powiedzieć? Bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji. Nie wiem, nie potrafię sobie wyobrazić tego, co przeżywasz. Mój emek podskakuje ze szczęścia, jak dostanie kopniaczka od synia. Ba, domaga się, żebym położyła się na chwilę, żeby mógł pogadać do brzuszka i pogłaskać...
    Ja się na prawie gospodarczym nie znam, więc radzić nie będę. Zresztą, z tego co czytam, to jest robota dla doradcy podatkowego, ewentualnie eksperta od przestępstw gospodarczych. Jesteś prawnikiem, więc wiesz, jaka jest teraz Twoja sytuacja. Jestem daleka od radzenia, czy zostać, czy wrócić do Pl, ale tak, jak napisałaś - zwiększono granice kary dla przestępstw gospodarczych. Rozważ, czy w grę, w tym przypadku, wchodzi też TA. Jeżeli mogę coś powiedzieć, to jedno: walcz o alimenty od partnera/męża. Niezależnie od legalizacji związku, to on jest ojcem dziecka, wiec w każdym systemie prawnym, musi płacić. Takie pieniądze, nawet gdyby to nie były kokosy, dadzą Ci odrobinę niezależności i stabilizacji.

A my dzisiaj z synotkiem wystawiliśmy drugą pralkę ciuszków i wyprasowaliśmy rzut z wczoraj. Nie wiedziałam, że to jest TAKIE wyczerpujące! ;)

Miłego popołudnia Mamuśki :)

JustynaG, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, spoko, nie obrażam się. Wiesz , prawda taka, że łatwo jest mówić coś nie będąc w danej sytuacji. Ja z mojej strony nie widziałam już możliwości w żaden sposób zrobić nic co mogłoby mi pomóc w mojej sprawie. Każdego dnia żyłam w stresie, każdy dzwonek do drzwi to miałam serce w gardle, ile moi rodzice w domu gdzie byłam zameldowana nalotów mieli, przeszukań.. Co chwile jakies wezwania na przesłuchania.. I w kółko powtarzanie to samo, tylko komuś innemu.. Nic to nie dawało. A skoro juz nie mam jak sie bronić, i tak mnie uważają za winna, nie mam co robić w pl jak życ w ciągłych nerwach kto tym razem wpadnie, jaki nalot i co znowu wymyślą za kretyńskie oskarżenie, możesz mi wierzyć, 3 lata żyłam w taki sposób, aż w końcu postanowiłam wyjechać, bo to walka z wiatrakami, oni swoje, ja swoje, argumenty skarbówki nie raz były tak absurdalne.. Kompletnie nie reagowali na to co ja mówie, jak się bronie, olewali całkiem moje racje, moje pytania (np pytam, skoro nie było wg was transakcji, a rok czasu płaciłam po 20 000 zł prawie dopłaty za vat w rozliczeniu, to co, ja mam wam oddawać vat odjęty ale wy mi nie oddacie vatu który ode mnie zabraliście , albo chociaz nie uwzglednicie do długu ? No logiczne, skoro nie było niby tranckacji, to wzbogacili się bezprawnie, myślisz, że ktoś mi odpowiedział na to pytanie ? Udali że nie ma tematu)

Chciałam serio wyprostować swoją sprawę, być prokuratorem, poświęciłam lata ciężkich studiów na to. No ale czasem jak się dochodzi do ściany, to lepiej wyjechać. A czy jestem w pl, czy tutaj i tak mnie uważają za winna. Tu chociaż nie obawiam się każdego telefonu czy dzwonka do drzwi..

Wizę miałam jeszcze na początku ciąży, złożyłam wcześniej papiery o przedłużenie, i w takzdym normalnym kraju już dawno by to byłoa tutaj ? trwa to tyleeeeeee, że tamta się skończyła, i do dziś nie ma nowej. Nie spodziewałam się takiej opieszałości tutejszych urzędów, oczywiście teraz jak się tamta skończyła to nikt mi nie potrafi powiedzieć czy i kiedy i czy w ogóle dostanę nową. Cyrk jakiś w tym kraju, ale co się dziwić jak tu korupcja kwitnie w najlepsze..

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzątania - moja mama na mieszkanie niecałe 80 metrów płaciła 100zł za sprzątanie takie cotygodniowe. Jak były okna, to chyba 150zł.

Ja mam plan jak będą maluchy, żeby ktoś przychodził raz na dwa tygodnie, teraz mi tak kurz nie przeszkadzał (:D) ale jednak jak maluchy będą to wolę żeby nic nie fruwało. :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Ciagle zaglądam i obserwuje rozwój wydarzeń na tym wątku.

Olik kochana ciagle o Tobie myśle :* i trzymam kciuki <3 Q

Mój pierwszy poród trwał coś Ok 16h i tez podali mi kroplówkę... na pocieszenie, drugi poród poszedł zdecydowanie lepiej bo 2h odkąd trafiłam do szpitala z mocnymi bólami a od boli partych tylko 25 min :) wiec nie nastawiajcie się negatywnie nawet jak pierwszy poród nie należał do najkrótszych :*

Lunaris, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, a to cena w dużym mieście?

Też mi się marzy usługa sprzątania raz na dwa tygodnie gdy już wrócę do pracy. Wolałabym wolny czas spędzać z małą a nie z mopem i odkurzaczem.. szczególnie, że moja praca wiąże się z delegacjami minimum raz w miesiącu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, cena w Warszawie.
    Teraz jeszcze bratową podpytuje, bo ona miała na godzinę - wtedy 20-25zł/godzina.

summer86 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, oczywiście łatwo jest mówić co ktoś ma zrobić. Dlatego ja Ci nie mówię co masz zrobić - tylko, że SAMA musisz swoje życie ogarnąć.
    Wziąć się w garść i zamiast narzekać, że od listopada nikt nie przedłużył mi wizy - być upierdliwą i to załatwić.
    Pisałaś, że miałaś wizę do listopada. Dlatego też wywnioskowałam, że skoro jesteś w 29tc to wiza Ci się skończyła zanim zaszłaś w ciążę.
    A gadanie "bo to chory kraj, tylko korupcja"... do mnie nie przemawia. To w Twoim interesie jest załatwić wizę a nie w interesie urzędnika więc zrób wszystko co się da by to załatwić zanim Nadia się urodzi. Chyba nie chciałabyś deportacji do Polski? A jaką masz pewność, że podczas porodu nikt nie zgłosi do urzędu, że przebywasz tam nielegalnie?
    Amal, weź sprawy w swoje ręce i zacznij działać! Dla siebie i dla dziecka. Co się stało to się nie odstanie - ale musisz choć w jakimś kraju mieć uporządkowane życie.

Summer, myślę, że co miasto (dzielnica) to inna cena. Zawsze możesz dać ogłoszenie i zobaczyć czy jest zainteresowanie :)

MamaFabianka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj od listopada a wizę miałam półroczna (czyli do połowy maja, a dokumenty złożyłam o nowe w 2 połowie lutego, jak jeszcze nawet nie wiedziałam o ciąży, rest robiłam 1 marca), a potem na podstawie dokumentów można się starać o pobyt długoterminowy. No i czekam. Dzwonię nie raz, byłam w urzędzie nie raz..

Dziewczyny, ja naprawdę robię ile mogę żeby wyjść na prostą z tym wszystkim..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 17:58

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za rady muszę jej więcej pić dawać bo zrobiła taka zbita kupke więc wszystko po kolei masazyk ćwiczenia i woda i oby noc była dobra

Co do porodu to dziewczyny ja przypominam że mój poród trwał 1h40m także bywają szybkie porody :)

JustynaG, Aga9090, Emiilka, KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ