Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny z Trójmiasta- albo i nie tylko- bo może ktoś był i coś podpowie
jakaś miejcówka, pensjonat, np na Kaszubach, albo tak ok100 km od Trójmiasta. żeby wyjechać na chwilę, z psem oczywiście, fajnie by było jakby był basen do dyspozycji.
nie potrzebujem dużo, las,woda i cisza.
Uznalismy że choc mały wyjazd nam się przyda,mąż ma urlop we wrześniu. ktoś coś zna/był/ może polecić? -
nick nieaktualnyKochane ja za czasów kiedy dorabialam na sprzątaniu : dom około 120 m2 (w tym łazienka--wszystkie meble, kafelki na ścianach, umywalka, prysznic, WC, kuchnia - biały połysk wszystkie fronty, kafelki pomiędzy szafkami, blaty, lampy itp, salon - rogowka skórzana, komoda, TV, szafka z tv, półki, przedpokój, sypialnia - szafki nocne, komoda, TV, schody na parter i korytarz na parterze) brałam 100 zł bez okien, jak okna to od każdego 25 zł małe, 30 zł średnie, 40 zł balkonowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 18:11
-
Achia w trójmieście ok 25 zł za godzinkę sprzątania. Czyli jak chcesz żeby ktoś tak fajnie wszystko ogarnął i nie jest mega zapuszczone to musisz liczyć ze stówkę. Ja będę musiała zaprosić kogoś do sprzątania - będzie mi głupio leżeć jak ktoś będzie zapierdalać ale trudno
Pytałaś o szarlotkę - wyszła ładna i nawet smaczna, ale jednak niedojrzałe renety to nie jest najlepszy materiał - nie chciałam dać dużo ksylitolu i wyszła kwaśnica jak nie wiem co!
Matka się obraziła że nie chcę jej zaprosić jak będę rodzić! Nosz kurde, jeszcze mi publiczności i komentarzy trzeba w tym czasie. Już i tak masakra że na Boże Narodzenie zjedzie do mnie, a ja wątpię czy się do tego czasu ogarnę
Już mam przesyt rodzicielskiej pomocy - niby robi mi obiad, żebym broń boziu nie wstawała, a co 2 minuty woła że tego a siamtego nie może znaleźć i muszę lecieć jej podać. Już bym wolała sama wszystko robić, bo mam małą kuchnię i dużo mniej bym się nachodziła! Proszę ją żeby wkładała brudne rzeczy do zmywarki, to nie! myje i odkłada do szafki, w której owszem jest taka niby suszarka do naczyń ale nie ma żadnej wentylacji i jak mi tam wtrynia mokre rzeczy to wszystko cuchnie stęchlizną, grrr!
Ja mam naprawdę zaniżoną cierpliwość do tej kobiety -
Nika, rozumiem Cię doskonale - też nie mam cierpliwości do własnej mamy...
I też wyraźnie zakomunikowałam, że gdy się Mała urodzi to ma nie robić niespodzianek tylko umówić się z wizytą. To stwierdziła, że mam się cieszyć, że na porodówkę nie planuje wpadać.
Nie wiem czy zrozumiała, że ja serio mówię.
Dziś idąc po schodach zaczęłam sapać. W gruncie rzeczy - schodów trochę było a jednak jestem w 9m-cu ciąży... To mama zaczęła panikować, że ja się ssapałam... a potem stwierdziła, że ja na pewno w przeciągu tygodnia urodzę.
A ja uważam, że jak na 9m-c trzymam się dobrze ale czasami mam chwile słabości, brzuch ciągnie, czuje jak na dole Mała głową napiera, zgaga doskwiera ale to na tym etapie normalne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika a do kiedy mama zostaje? szkoda że nie rozumie,żeby w grudniu dać Wam spokój i czas na wyrobienie sobie planu dnia i w ogóle..przecież święta to dopiero chwilka jak Renatka będzie na świecie.. czasami mam wrażenie że z rodziną faktycznie najlepiej na zdjęciach..
moja niby jest jaka jest,ale chyba zapomniała jaki mam nr tel-jak ja nie zadzwonię, to od niej tel się nie doczekam. co mnie wnerwia..a potem siostra wpędza mnie w wyrzuty że do matki nie dzwonie... eh, mam dziś spadek psychiczy na takie rzeczy
uświadomiłam sobie że miesiąc temu pisałam z przyjaciółkią(?) i finalnie mi nie odp na ostatniego smsa do dzisiaj...ta co wzięła sekretny ślub. nawet nie wie o ostatnich problemach. cholera czy to ja mam się do wszystkich odzywać? chyba uznam to za system weryfikacji znajomych... -
Rucola!!! Zobacz co znalazłam na Ali... Od razu pomyślałam o Tobie
https://pl.aliexpress.com/item/40-CM-Kawaii-Lion-Puszystego-Kota-Kot-Pluszowe-Zabawki-Pluszaki-Lalki-Mi-kkie-Dla-Dzieci-Zabawki/32840311067.html?spm=a2g17.10010108.1000013.1.399b621d9uOUBS&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&pvid=c70d9d52-5473-4612-b9cb-5c4bdec1a5d4
Achia, niestety nie pomogę z miejscówką na Kaszubach...Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JustynaG wrote:Rucola!!! Zobacz co znalazłam na Ali... Od razu pomyślałam o Tobie
https://pl.aliexpress.com/item/40-CM-Kawaii-Lion-Puszystego-Kota-Kot-Pluszowe-Zabawki-Pluszaki-Lalki-Mi-kkie-Dla-Dzieci-Zabawki/32840311067.html?spm=a2g17.10010108.1000013.1.399b621d9uOUBS&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&pvid=c70d9d52-5473-4612-b9cb-5c4bdec1a5d4
Achia, niestety nie pomogę z miejscówką na Kaszubach...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:dziewczyny mąż poszedł do aptki- miał kupić Asmag albo Asmag Forte. babka sprzedała mu Asmag B- mogę to brać? jaka jest różnics?
Ten B jest z Wit b6. Ona wspomaga wchłanianie magnezu. Możesz to spokojnie brać.Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKorzystając z oczekiwania na wiadomości od Olik pozdrawiamy z Rowów
ostatnie tygodnie/ dni we troje więc korzystamy (oczywiście na spokojnie)
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 07:09
Achia, Karma88, Bajkaaa, Rucola, Patrycja20, emi2016, Bocianiątko, Lusesita, Aga9090, Sarna84, Nadzieja22, Lunaris, Kaczorka, Jeżowa, Izape_91, JustynaG, Anna Stesia, Minie Black, lamka, Flowwer, Siwulec, Sanka, malka, KateHawke, -Mamunia-, Emiilka, Lena21, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna cudne zdjęcie!
A my jutro rano mamy sesje i coś czuję że będzie kiepsko bo nie dość że mała daje czadu to jeszcze ja nie mieszcze się w większość rzeczy i ogólnie jest mi tak gorąco że na samą myśl że mam być pomalowana i mam wyprostować włosy robi mi się słabo, a najbardziej chodzi mi o Zosie mam nadzieję że nie funduje jej jakiejś traumy...
Mam nadzieję że Olik już dawno ma Marcela obok siebie i da znam znać później że chcieli się nacieszyć sobą -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Nika a do kiedy mama zostaje? szkoda że nie rozumie,żeby w grudniu dać Wam spokój i czas na wyrobienie sobie planu dnia i w ogóle..przecież święta to dopiero chwilka jak Renatka będzie na świecie.. czasami mam wrażenie że z rodziną faktycznie najlepiej na zdjęciach..
Ona chyba nie kuma, że połóg to nie jest dobra pora na gości - a nie czarujmy się - jak się odwiedzamy tak rzadko to ani ja nie czuję się w rodzinnym domu "u siebie", ani tymbardziej ona u mnie. A gość w domu to jest zawsze stres i dodatkowa robota. No nic, jakoś się będę musiała ogarnąc w te 10 dni. -
nick nieaktualnyNika co do świąt to modlę się aby moja teściowa się nie wprosiła, tym bardziej, że będę zaraz po cesarce ( tak myślę, że przed świętami mi zrobią).
To już wolę jak eMek zrobi jedzenie na święta niż ona (on lepiej gotuje )Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 21:07
-
Mam go
18:22 4,2kg i 58 cm.
Idziemy na rekord z długością trwania porodu i masa. Udalo się sn ale jestem nacięta i na koniec zemdlałam.
Jest tak duży ze wygląda na 2 miesięczne dzieckiKarma88, Patrycja20, blue00, Achia, Nadzieja22, Bajkaaa, StaraczkaNika, Anna Stesia, Aga9090, Rucola, Minie Black, JustynaG, Kaczorka, Luna1993, 91Ewela09, Lunaris, Jeżowa, lamka, Izape_91, reset, Bocianiątko, Sarna84, Flowwer, moniśka..., Lusesita, Siwulec, Kotowa, pilik, Sanka, malka, summer86, Madzik34, KateHawke, Ania1003, -Mamunia-, Amal, ibishka, Phnappy, Lucia88, Emiilka, Jadranka, Morusek, Cabrera, Lena21, staraczka1111, JuicyB, Barbarka1984, veritaserum, Tosia2323, Yoselyn82, by7mistake, Karolina90, KateKum, Angelika83, Meśka lubią tę wiadomość