Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny z Trójmiasta- albo i nie tylko- bo może ktoś był i coś podpowie

jakaś miejcówka, pensjonat, np na Kaszubach, albo tak ok100 km od Trójmiasta. żeby wyjechać na chwilę, z psem oczywiście, fajnie by było jakby był basen do dyspozycji.
nie potrzebujem dużo, las,woda i cisza.
Uznalismy że choc mały wyjazd nam się przyda,mąż ma urlop we wrześniu. ktoś coś zna/był/ może polecić?
-
nick nieaktualnyKochane ja za czasów kiedy dorabialam na sprzątaniu : dom około 120 m2 (w tym łazienka--wszystkie meble, kafelki na ścianach, umywalka, prysznic, WC, kuchnia - biały połysk wszystkie fronty, kafelki pomiędzy szafkami, blaty, lampy itp, salon - rogowka skórzana, komoda, TV, szafka z tv, półki, przedpokój, sypialnia - szafki nocne, komoda, TV, schody na parter i korytarz na parterze) brałam 100 zł bez okien, jak okna to od każdego 25 zł małe, 30 zł średnie, 40 zł balkonowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 18:11
-
Achia w trójmieście ok 25 zł za godzinkę sprzątania. Czyli jak chcesz żeby ktoś tak fajnie wszystko ogarnął i nie jest mega zapuszczone to musisz liczyć ze stówkę. Ja będę musiała zaprosić kogoś do sprzątania - będzie mi głupio leżeć jak ktoś będzie zapierdalać ale trudno

Pytałaś o szarlotkę - wyszła ładna i nawet smaczna, ale jednak niedojrzałe renety to nie jest najlepszy materiał - nie chciałam dać dużo ksylitolu i wyszła kwaśnica jak nie wiem co!
Matka się obraziła że nie chcę jej zaprosić jak będę rodzić! Nosz kurde, jeszcze mi publiczności i komentarzy trzeba w tym czasie. Już i tak masakra że na Boże Narodzenie zjedzie do mnie, a ja wątpię czy się do tego czasu ogarnę
Już mam przesyt rodzicielskiej pomocy - niby robi mi obiad, żebym broń boziu nie wstawała, a co 2 minuty woła że tego a siamtego nie może znaleźć i muszę lecieć jej podać. Już bym wolała sama wszystko robić, bo mam małą kuchnię i dużo mniej bym się nachodziła! Proszę ją żeby wkładała brudne rzeczy do zmywarki, to nie! myje i odkłada do szafki, w której owszem jest taka niby suszarka do naczyń ale nie ma żadnej wentylacji i jak mi tam wtrynia mokre rzeczy to wszystko cuchnie stęchlizną, grrr!
Ja mam naprawdę zaniżoną cierpliwość do tej kobiety -
Nika, rozumiem Cię doskonale - też nie mam cierpliwości do własnej mamy...
I też wyraźnie zakomunikowałam, że gdy się Mała urodzi to ma nie robić niespodzianek tylko umówić się z wizytą. To stwierdziła, że mam się cieszyć, że na porodówkę nie planuje wpadać.
Nie wiem czy zrozumiała, że ja serio mówię.
Dziś idąc po schodach zaczęłam sapać. W gruncie rzeczy - schodów trochę było a jednak jestem w 9m-cu ciąży... To mama zaczęła panikować, że ja się ssapałam... a potem stwierdziła, że ja na pewno w przeciągu tygodnia urodzę.
A ja uważam, że jak na 9m-c trzymam się dobrze ale czasami mam chwile słabości, brzuch ciągnie, czuje jak na dole Mała głową napiera, zgaga doskwiera ale to na tym etapie normalne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika a do kiedy mama zostaje? szkoda że nie rozumie,żeby w grudniu dać Wam spokój i czas na wyrobienie sobie planu dnia i w ogóle..przecież święta to dopiero chwilka jak Renatka będzie na świecie.. czasami mam wrażenie że z rodziną faktycznie najlepiej na zdjęciach..
moja niby jest jaka jest,ale chyba zapomniała jaki mam nr tel-jak ja nie zadzwonię, to od niej tel się nie doczekam. co mnie wnerwia..a potem siostra wpędza mnie w wyrzuty że do matki nie dzwonie... eh, mam dziś spadek psychiczy na takie rzeczy
uświadomiłam sobie że miesiąc temu pisałam z przyjaciółkią(?) i finalnie mi nie odp na ostatniego smsa do dzisiaj...ta co wzięła sekretny ślub. nawet nie wie o ostatnich problemach. cholera czy to ja mam się do wszystkich odzywać? chyba uznam to za system weryfikacji znajomych... -
Rucola!!! Zobacz co znalazłam na Ali... Od razu pomyślałam o Tobie
https://pl.aliexpress.com/item/40-CM-Kawaii-Lion-Puszystego-Kota-Kot-Pluszowe-Zabawki-Pluszaki-Lalki-Mi-kkie-Dla-Dzieci-Zabawki/32840311067.html?spm=a2g17.10010108.1000013.1.399b621d9uOUBS&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&pvid=c70d9d52-5473-4612-b9cb-5c4bdec1a5d4
Achia, niestety nie pomogę z miejscówką na Kaszubach...
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cudowny!!!!!!JustynaG wrote:Rucola!!! Zobacz co znalazłam na Ali... Od razu pomyślałam o Tobie
https://pl.aliexpress.com/item/40-CM-Kawaii-Lion-Puszystego-Kota-Kot-Pluszowe-Zabawki-Pluszaki-Lalki-Mi-kkie-Dla-Dzieci-Zabawki/32840311067.html?spm=a2g17.10010108.1000013.1.399b621d9uOUBS&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&pvid=c70d9d52-5473-4612-b9cb-5c4bdec1a5d4
Achia, niestety nie pomogę z miejscówką na Kaszubach...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:dziewczyny mąż poszedł do aptki- miał kupić Asmag albo Asmag Forte. babka sprzedała mu Asmag B- mogę to brać? jaka jest różnics?
Ten B jest z Wit b6. Ona wspomaga wchłanianie magnezu. Możesz to spokojnie brać.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKorzystając z oczekiwania na wiadomości od Olik pozdrawiamy z Rowów
ostatnie tygodnie/ dni we troje więc korzystamy (oczywiście na spokojnie)
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 07:09
nick nieaktualny, Karma88, Bajkaaa, Rucola, Patrycja20, emi2016, Bocianiątko, Lusesita, nick nieaktualny, Sarna84, Nadzieja22, Lunaris, Kaczorka, Jeżowa, Izape_91, JustynaG, Anna Stesia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Flowwer, Siwulec, Sanka, malka, KateHawke, nick nieaktualny, Emiilka, Lena21, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna cudne zdjęcie!
A my jutro rano mamy sesje i coś czuję że będzie kiepsko bo nie dość że mała daje czadu to jeszcze ja nie mieszcze się w większość rzeczy i ogólnie jest mi tak gorąco że na samą myśl że mam być pomalowana i mam wyprostować włosy robi mi się słabo, a najbardziej chodzi mi o Zosie mam nadzieję że nie funduje jej jakiejś traumy...
Mam nadzieję że Olik już dawno ma Marcela obok siebie i da znam znać później że chcieli się nacieszyć sobą
-
nick nieaktualny
-
Chyba do środy... teoretycznie może dłużej, ale nie wiem czy byśmy to wytrzymałyAchia wrote:Nika a do kiedy mama zostaje? szkoda że nie rozumie,żeby w grudniu dać Wam spokój i czas na wyrobienie sobie planu dnia i w ogóle..przecież święta to dopiero chwilka jak Renatka będzie na świecie.. czasami mam wrażenie że z rodziną faktycznie najlepiej na zdjęciach..

Ona chyba nie kuma, że połóg to nie jest dobra pora na gości - a nie czarujmy się - jak się odwiedzamy tak rzadko to ani ja nie czuję się w rodzinnym domu "u siebie", ani tymbardziej ona u mnie. A gość w domu to jest zawsze stres i dodatkowa robota. No nic, jakoś się będę musiała ogarnąc w te 10 dni. -
nick nieaktualnyNika co do świąt to modlę się aby moja teściowa się nie wprosiła, tym bardziej, że będę zaraz po cesarce ( tak myślę, że przed świętami mi zrobią).
To już wolę jak eMek zrobi jedzenie na święta niż ona (on lepiej gotuje )Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 21:07
-
Mam go

18:22 4,2kg i 58 cm.
Idziemy na rekord z długością trwania porodu i masa. Udalo się sn ale jestem nacięta i na koniec zemdlałam.
Jest tak duży ze wygląda na 2 miesięczne dziecki
Karma88, Patrycja20, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadzieja22, Bajkaaa, StaraczkaNika, Anna Stesia, nick nieaktualny, Rucola, nick nieaktualny, JustynaG, Kaczorka, nick nieaktualny, 91Ewela09, Lunaris, Jeżowa, nick nieaktualny, Izape_91, reset, Bocianiątko, Sarna84, Flowwer, moniśka..., Lusesita, Siwulec, Kotowa, pilik, Sanka, malka, summer86, Madzik34, KateHawke, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ibishka, Phnappy, Lucia88, Emiilka, Jadranka, Morusek, nick nieaktualny, Lena21, staraczka1111, JuicyB, Barbarka1984, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Yoselyn82, by7mistake, Karolina90, KateKum, Angelika83, Meśka lubią tę wiadomość

rodem z profesjonalnej sesji