Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Vivanilka gratulacje córeczki
Oliku faktycznie niziutka hemoglobina, dostaniesz kopa po "kaszaneczce"niebawem też nawał mleczny KP się rozkręci na dobre
także ciągnij krew na wampira i będziesz miała energię dla Marcelka.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ohohohho jakiś zlot widzę się szykuje?
Yoselyn82 wrote:Ale mam wielki stres. W nocy nie spałam z nerwow. Prosze o kciuki. Ja dopiero mam wizyte popołudniu wiec cały dzień nerwowy.
Yos mocne kciuki za wizytę, żeby wszystko było idealnie! Te nerwy jak wizyta jest po południu...
Lena21 wrote:My mamy jutro z mężem rocznice ślubuma mieć wolne i ogarniemy jeszcze sprawy przed chrzcinami, ten dowód małego, zakupy itp. bo moja wspaniała teściowa ma w środę urodziny
Oj jak fajnie. Która to rocznica? My mamy za tydzień we wtorek rocznicę i od razu podgląd Emilki.Yoselyn82, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyZobaczcie co znalazłam na Ali
https://pl.aliexpress.com/item/32834866243/32834866243.html?shortkey=RVFrYzEZ&addresstype=600Lunaris, KateHawke, Emiilka, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Moze tez sie dowiem dzisiaj kto tam mieszka u mnie
Lunaris, KateHawke, Achia, Rucola, Emiilka, Vivanillka, pilik, Anna Stesia, Bajkaaa, Phnappy, Patrycja20 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
lamka wrote:Zobaczcie co znalazłam na Ali
https://pl.aliexpress.com/item/32834866243/32834866243.html?shortkey=RVFrYzEZ&addresstype=600
O to Boćka avatarek.Ale jakie słodkie!!!!!
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Vivanilka super wiadomości
gratuluję córeczki!
Yos kciuki kochana!!! Zawsze mam wizyty po południu, więc rozumiem doskonale tę mękę oczekiwania!
Ach, no Kliniki tak bliziutko ode mnie...Minie z serniczkiem, Lamka z czymś innym pysznym, ja też bym coś wynalazła jako dar, niczym Trzy Królowe hahaha! Oczywiście żartuję, nie bój się Olik
ale jakieś spotkanie kiedyś MUSI dojść do skutku
lamka, pilik, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Karma88 wrote:O to Boćka avatarek.
Ale jakie słodkie!!!!!
Rucola, Lunaris, Karma88, Emiilka, Anna Stesia, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Yos mocne kciuki za wizytę. Mam nadzieję że poznasz dzisiaj kto u ciebie w brzuszku siedzi
Vivanilka i takie wieści lubięwitam w klubie dziewczynek
Olik trzymam kciuki za przetoczenie. Grunt żebyś była zdrowa i szybko Marcelkiem do domciu mogła wziąćVivanillka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKtoś się zastanawiał w którym tyg urodziła mamaginekolog, właśnie mówiła że to był 31tydzien i 3dni. A ogólnie miała planową cesarkę w 34tyg.
A powiedzcie mi- bo hipotrofia i wcześniactwo to 2 różne kwestie prawda?w sensie nie każdy wcześniak jest hipotrofikiem?
Dziewczyny ile Was tam mieszka ze możecie takie spotkanie zorganizowac?:p bo nie ogarniamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 10:10
-
lamka wrote:Zobaczcie co znalazłam na Ali
https://pl.aliexpress.com/item/32834866243/32834866243.html?shortkey=RVFrYzEZ&addresstype=600Bocianiątko lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
KateHawke wrote:To jest ZNAK! Znak że Bociuś zaraz tu do nas dołączy
Achia, Karma88, Luna1993, lamka, KateHawke, Emiilka, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia wrote:Ktoś się zastanawiał w którym tyg urodziła mamaginekolog, właśnie mówiła że to był 31tydzien i 3dni. A ogólnie miała planową cesarkę w 34tyg.
A powiedzcie mi- bo hipotrofia i wcześniactwo to 2 różne kwestie prawda?w sensie nie każdy wcześniak jest hipotrofikiem?
Dziewczyny ile Was tam mieszka ze możecie takie spotkanie zorganizowac?:p bo nie ogarniamEmiilka lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Ktoś się zastanawiał w którym tyg urodziła mamaginekolog, właśnie mówiła że to był 31tydzien i 3dni. A ogólnie miała planową cesarkę w 34tyg.
Dziewczyny ile Was tam mieszka ze możecie takie spotkanie zorganizowac?:p bo nie ogarniamEmiilka lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia ja się zastanawiałam, 31 tc to nie tak źle.
I masz rację - to nie to samo hipotrofia jest związana z niską masą płodu a wcześniactwo nie koniecznie. Wcześniactwo to kwestia tygodnia urodzenia (przed 37tc, Nika nam chyba kiedyś dzieliła to na "późne i wczesne" wcześniaki z uwagi na tc).
Mój syn ma te 730g w 24tc więc pewnie do 31tc mocno przekroczy 1kg dwoje dzieci a nie do porównania.Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWcześniak rodzi się przed terminem, a hipotrofik ma za małą wagę w stosunku do wielu ciąży. Skoro jej syn ma skrajna hipotrofie mając w 31 tc 1070 gram, to nie rozumiem dlaczego mi dwoje lekarzy tylko podejrzewa hipotrofie, skoro Zuza w 30 tc miała 1200 a to tylko tydzień różnicy między nimi, nie wiem ile dziecko przybiera tygodniowo na tym etapie ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOk, nie wiedziałam że w miesiąc może przybrać nawet 800 gram, mam nadzieję że na usg faktycznie tyle będzie, bo ciągle była poniżej 10 centyla i już nie wiedziałam czy mam lekarza do kitu, który karze chodzić bez pessara i bagatelizuje, czy to moja wina bo jestem kurduplem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 10:29