X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, czy Was na kp też tak ciągnie do słodkiego? Staram sie jeść rozsądnie, ale zachcianki mam mega.. i się zastanawiam czy to efekt niewyspania, kp czy obudził się uspiony łasuch.

Okropnie mnie ciągnie. Ciągle coś omiatam paszczą. No i codzi3nnie jem loda, przed ciąża ich nie lubiłam.

summer86 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum nie wiem co Twoja mama ma na celu, ale żadna położna z prawdziwego zdarzenia nie polecałaby cc bez wskazań medycznych... mam wrażenie ze lepiej dla Twojego zdrowia psychicznego by było jakbyś była sama w domu teraz...

AnnaStesia a byłaś na heparynie w ciąży?
    Nie chce straszyć, ale czasem lepiej wiedzieć - jak kobieta miała częste infekcje w ciąży lub właśnie była na lekach rozrzedzających, szycie często dłużej trwa i jest trudniejszy. Mi lekarz powiedział, że się skóra szarpała, prawie 50 minut szył i właśnie podobno to wina heparyny. A znieczulenie działało tylko na początku, potem miałam wrażenie że na żywca szyje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 11:22

lamka, Jeżowa, Anna Stesia, veritaserum lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka moja kuzynka rodziła i obyło się bez nacięcia i bez pęknięcia, ale córeczka była malutka i szczupła, więc to pewnie miało jakiś wpływ...

U nas na SR tak samo położna mówiła - nacięcie lepsze niż pękniecia, ale decyzję o nacięciu podejmują na bieżąco, jak widzą, jak pracuje nasze ciało.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny wiem, że nacięcie jest lepsze niż pęknięcie i na pewno wolałabym być nacinana niż pęknąć, no ale tli się we mnie iskierka nadziei, że może w ogóle nic nie trzeba będzie robić. Chociaż przy donoszonej ciąży to raczej mało prawdopodobne. :-D

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilkav- gratuluję córeczki ♡♡
    Yos - czekamy i zaciskamy kciuki :)

ja po oddaniu krwi (tarczyca) i po małych zakupach i uwaga... Czekam aż się schlodzi woda i robię Modżajto!!! ;D

lamka, Karma88, Vivanillka, Achia, Yoselyn82, pilik, KateHawke, Nadzieja22, Aga9090, malka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Lamka, ja też miałam nadzieję na brak nacięcia, ale z tą kluską kochaną to chyba nie przejdzie haha :D ale kto wie, może Ty jesteś akurat super elastyczna? Nigdy nie mów nigdy!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ewidentnie muszę wdrożyć patent dziewczyn z masażem krocza penisem, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc :-D

Jestem ciekawa ile mój będzie ważył w godzinie zero.

Phnappy, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, u mnie to kwestia częstych infekcji i tego, że mały rodzil się na Supermana - z rączką. Jeszcze szycie krocza na żywca bym przeżyła, ale szycie tej szyjki... do tej pory mam ciarki na samo wspomnienie.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po historii mamyginekolog oficjalnie przestałam narzekać na duże dziecko, trudno, najwyżej skończy się cesarką a ciuszki na 56cm nigdy nie będą użyte... Wolę w tę stronę, przecież ten jej Gilbercik to połowa Agatki!!! Bardzo trzymam za nich kciuki, oby to się wszystko dobrze skończyło.

Uwielbiam wyrażenie "masaż krocza penisem", jest takie pełne miłosnego uniesienia :D :D

lamka, Karma88, Phnappy, pilik, Rucola, KateHawke, Nadzieja22, Aga9090, Anna Stesia, Lena21 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ta moja koleżanka miała donoszoną ciążę ;) jak nie będzie przeciwskazan do masażu to będę też robiła masaż wg jej instrukcji :p

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedna koleżanka polecała też taki balonik jakby nadmuchiwany, który się wkłada wiadomo gdzie i można w ten sposób się uelastycznic i oswoić z porodem. Też nie miała nacięcia ani pęknięcia. Ale 300zł takie cudo kosztuje. :-O

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, na czerwcówkach sporo dziewczyn miało poród sn bez nacięcia i pęknięcia. Jedna ćwiczyla z tym specjalnym balonikiem.

lamka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Mi jedna koleżanka polecała też taki balonik jakby nadmuchiwany, który się wkłada wiadomo gdzie i można w ten sposób się uelastycznic i oswoić z porodem. Też nie miała nacięcia ani pęknięcia. Ale 300zł takie cudo kosztuje. :-O
    O nie, sama wolałabym takich rzeczy nie uskuteczniać... Balonik to jak już niech w szpitalu wkładają :p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak wypiję kawę to da mi ona magiczną moc? Bo od trzech godzin, sprzątam, piorę, prasuję, robię zakupy i gotuję... Oczywiście tylko w mojej głowie, dupy z łóżka jeszcze nie ściągnęłam...

lamka, pilik, Patrycja20, Rucola, KateHawke, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka gratuluje córeczki! <3

Vivanillka lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam insta story mamyginekolog i jej Bibek był poniżej 0,1 percentyla!! Straszne maleństwo! Ja liczę, ze moje już do 1kg sie zbliżają.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale mam nadrabiania :) Biorę się do roboty.

Dzisiaj zaczynam 13 tydzień, a już jutro usg genetyczne :)

lamka, Jeżowa, Yoselyn82, Flowwer, KateHawke, Phnappy, Aga9090, admiralka, Lunaris lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja mam dokładnie to samo, jakoś mnie tak muli, a piłam już jedną kawę. Bardzo chciałam dzisiaj przejrzeć kosmetyki/małe pierdoły i powywalać przeterminowane/nieużywane, żeby zrobić sobie trochę więcej miejsca i ogaru.

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez to że w końcu spałam lepiej troszkę to dostałam kopa, ogarniam szuflady, tak na siedząco :))
    A w Rossmannie promocja 2+2 m.in na odżywki do włosów, pomadki ochronne i balsamy-w tym balsamy dla kobiet w ciąży- może któraś się skusi :)

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tyle planów też na dzisiaj, a jak dotąd nie zrobiłam nic... Złożyłam kanapę i teraz siedzę zamiast leżeć, ot taki postęp :D kawkę popijam, ale mocy nie czuję.

I mam całą listę rzeczy, które muszę przejrzeć, wyrzucić, uporządkować przed porodem i kurde wiem, że jak zacznę to jakoś pójdzie, no ale najpierw trzeba zacząć!!!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ