X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivalinka gratuluje córeczki :-) mnie sie też zawsze marzyła córeczka ale po moich przejściach to najważniejsze dla mnie by było zdrowe

Rucola, summer86, Vivanillka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka z nacieciem peknieciem czy bez ważne żeby bez komplikacji dla maleństwa. Ja się bałam naciecia ale po pierwsze resztę w ogóle ni bolało, tak jak i momemnt pekniecia a gdyby nie nacięcie to mogłabym bardziej spekac.

Teraz nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu z tego tytulu.. Jedynie przy pierwszych seksach byłam jak dziewica lub gorzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:19

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 o której wizytujesz?

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Rucola - główka 34 cm, nie byłam nacięta, ale szyli mi otarcia co nie było przyjemne. No i te szwy byly ze 2-3 tygodnie. Masowałam i rozciagałam olejkiem migdałowym krocze od 26. tygodnia, a od 30. "intensywnie", bo na początku to jeszcze się bałam :) i na ostatnie 10 minut dali mi oxy w kroplówce - podobno po to żeby juz poszło szybciej i żeby krocza nie obciążać.

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:

Justyna dziękuję za wyjaśnienie, ja się broń boże sama nie diagnozuje, czyli jak ma ten 8/9 centyl cały czas to jest po prostu mała i już :)
    Nic takiego nie sugerowałam :)
    Po prostu temat kojarzę z wrześniówek bo jedna z dziewczyn tłumaczyła dlaczego jej zdaniem jej dziecko ma hipotrofię a lekarz mówi, że wszystko jest ok - po prostu dziecko jest małe.

Veritaserum , myślę, że najsensowniej to zaufać lekarzowi prowadzącemu. Jeśli podczas badań stwierdzi, że dziecko jest za duże by urodzić je sn to urodzisz cc.
    A powikłania się zdarzają zarówno po cc jak i sn.
    Myślę tak jak Pilik, że lepiej byłoby dla Ciebie gdybyś była sama w domu.

Lamka , jeśli nie chcesz być nacinana to zainwestuj w balonik lub po prostu masuj krocze :) Uelastyczni to tkanki i da szansę na uniknięcie cięcia lub (jak to ujęła położna) na mniejszą ilość szwów.
    Na rynku jest kilka tych baloników. Jeśli nie chcesz wydawać 300zł to masz tu tańszy odpowiednik :) https://www.aptekagemini.pl/aniball-balonik-do-cwiczen-dna-miednicy-ciemny-roz-1-sztuka.html

ibishka wrote:
    Teraz nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu z tego tytulu.. Jedynie przy pierwszych seksach byłam jak dziewica lub gorzej :D
    No widzisz.. a faceci się boją, że po porodzie to będzie inaczej :) A tu się okazuje, że po porodzie jest możliwy seks z dziewicą :)

Rucola , moja Mała niby ma główkę w granicach 32cm.
    Też mam spadek energii. W nocy potrafię się budzić co godzinę i brzuch mi twardnieje. eMek tylko pyta przez sen "Czy wszystko w porządku?" Naprawdę ciężko mi znaleźć wygodną pozycję.

Zastanawiam się jak to będzie jak już Mała będzie z nami. Bo teraz mamy taki mały weekendowy rytuał. Nad ranem - jak już się wygramolę z poduchy ciążowej (tej, które ją mają rozumieją o co chodzi) - przytulam się do eMka i wtedy Mała zaczyna szaleć w brzuchu. Tatuś zostaje pięknie skopany :)

Luna1993, Rucola, Izape_91, Achia, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos nie wiem czy widziałaś, u nas na Angeliuskach jest jeszcze jedna dziewczyna czekająca na TEN telefon :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to lewcio główkę 34 cm miał 3 tygodnie temu ;] lekarz nie wydrukował mi pierwszy raz pomiarów, chyba po to, zebym nie analizowała. Jutro go przycisnę, bo nie dam sobie uciążc głowy ze to było 34 cm, ale baaaaaaardzo mozliwe że tak. No nic, pogadam z nim jutro, zdam się na jego doświadczenie. Chciałabym rodzić naturalnie, ale podsumowując najważniejszy jest mój Maluch.
    dziewczyny przyszedł mi stanik do karmienia medela, jest zajebiście wygodny!!!!
    Wzięłam rozmiar L ;) Pierwszy raz w życiu wzięłam tak duży rozmiar i jest naprawdę ok. Przyszły mi też muszle ochronne na piersi z medeli, wiążę znimi duże nadzieje jesli chodzi o pomoc przy karmieniu, no i szal do karmienia. Wydaje sie spoko, szczególnie w porównaniu z tymi dziwnymi fartuchami na szyję

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka gratuluję córeczki <3 Super, że wszystko dobrze.

Yoselyn trzymam kciuki za wizytę!

Aga jak tam po glukozie? Grzecznie odpoczywasz w domu?

Phnappy ja mam prawie modżajto :D Woda, limonka, mięta i lód :)

Achia dzięki za info, jutro uderzam na Rossmann :)

Vivanillka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - dokladnie taki sam mam plan na mojito :) niestety zapomnialam, że nie mam lodu :( i muszę czekać aż się zrobi...

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzięki za info o promocji na Pampersy w Kauflandzie :) przechodzimy na 3, więc kupiłam 2 paczki.

Z cyklu problemów "młodej" matki.. mała zaczęła się wkurzać przy piersi. Zaczyna jeść a po 3-4 minutach płacz bez powodu. Raczej nie chodzi o brak pokarmu, bo jak po takiej akcji odciągam to jest w normalnej ilości. Nie wiem o co chodzi, przez to od kilku dni mniej je.. :/

Lena21 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Vivanilka gratuluję córeczki <3 Super, że wszystko dobrze.

Yoselyn trzymam kciuki za wizytę!

Aga jak tam po glukozie? Grzecznie odpoczywasz w domu?

Phnappy ja mam prawie modżajto :D Woda, limonka, mięta i lód :)

Achia dzięki za info, jutro uderzam na Rossmann :)
    Właśnie wstałam. Drzemke sobie zrobiłam :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:02

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Yos nie wiem czy widziałaś, u nas na Angeliuskach jest jeszcze jedna dziewczyna czekająca na TEN telefon :D

ooo zaskoczylas mnie, a jaki Nick?

KateHawke lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a jaki masz obwód pod biustem i w biuście? Rozważałam ten biustonosz ale się boje czy za mały nie będzie, a tabel z wymiarami nigdzie nie widzę...

Summer a nie trwa/kończy się u Was skok? Często tak dzieciaczki w skoku się zachowują... u nas trwa w najlepsze i też rzucanie nie piersi, często gryzie zamiast ssać, źle łapie i ciagle zmieniamy pozycje.
    Nam pomaga karmienie na piłce...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 20:07

Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza myślę, że Twój na pewno nie będzie miał nic przeciwko i chętnie pomasuje :D
    Kciuki za wizytę i żebyście szybciutko dostali zielone światło :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Rucola a jaki masz obwód pod biustem i w biuście? Rozważałam ten biustonosz ale się boje czy za mały nie będzie, a tabel z wymiarami nigdzie nie widzę...
    na stronie medeli są tabele, zaraz Ci podrzucę. ja pod biustem ku mojemu zaskoczeniu aktualnie mam prawie 80 a w biuście 100
    Tu masz wyliczarkę
    https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/doswiadczenia-matki/biustonosze-do-karmienia-rozmiary
    a tu tabele
    https://www.smyk.com/medela-biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-eva-bialy-rozmiar-s.html
    Mi wyszło 80dd/e potem wpasowałam w tabelę ze smyka i wyszło L. I jest dobrze dobrane i naprawdę wygodne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:36

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Nadzieja - dokladnie taki sam mam plan na mojito :) niestety zapomnialam, że nie mam lodu :( i muszę czekać aż się zrobi...
    Ja bardzo często piję taki mix w upały, mega mi pomaga. Czasem daję też cytryny, szczyptę soli lub melise zamiast mięty, bo już w doniczce dogorywa :) A lodu robię na bieżąco, mam całą szufladę zrobioną, bo u nas schodzi duuużo :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izus kciuki :) u mnie beta kosztuje 20 zł a w drugim labie 25 :)
    No i miłego masowanka :)
    Ja mam ogromna ochotę na sex, niby zakazu już nie ma a ja się boje :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza masaż penisem jest lekiem na całe zło. Czy to przed ciążą, czy w trakcie, czy po :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam problem, nie wiem czy jechac na ip czy jutro się wcisnąć do mojego gina. Biegunka do południa, dwa bardzo silne skurcze, godzina odstępu, teraz cisza. Mała kopię. Poszłam do łazienki a na wkładce kropelka krwi, poryczalam się bo pamiętam historię Leny i Frania. Naprawdę nie chce do szpitala, bo mam jeden o 3 st referencyjnosci w którym mogę rodzić, a do najlepszych nie należy tam opieka, nie wiem czy mogę poczekać do jutra :( i lekarz sprawdzi co i jak. Na papierze czysto

‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ