Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivalinka gratuluje córeczki
mnie sie też zawsze marzyła córeczka ale po moich przejściach to najważniejsze dla mnie by było zdrowe
Rucola, summer86, Vivanillka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lamka z nacieciem peknieciem czy bez ważne żeby bez komplikacji dla maleństwa. Ja się bałam naciecia ale po pierwsze resztę w ogóle ni bolało, tak jak i momemnt pekniecia a gdyby nie nacięcie to mogłabym bardziej spekac.
Teraz nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu z tego tytulu.. Jedynie przy pierwszych seksach byłam jak dziewica lub gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:19
pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lamka, Rucola - główka 34 cm, nie byłam nacięta, ale szyli mi otarcia co nie było przyjemne. No i te szwy byly ze 2-3 tygodnie. Masowałam i rozciagałam olejkiem migdałowym krocze od 26. tygodnia, a od 30. "intensywnie", bo na początku to jeszcze się bałam
i na ostatnie 10 minut dali mi oxy w kroplówce - podobno po to żeby juz poszło szybciej i żeby krocza nie obciążać.
-
Luna1993 wrote:
Justyna dziękuję za wyjaśnienie, ja się broń boże sama nie diagnozuje, czyli jak ma ten 8/9 centyl cały czas to jest po prostu mała i już
Po prostu temat kojarzę z wrześniówek bo jedna z dziewczyn tłumaczyła dlaczego jej zdaniem jej dziecko ma hipotrofię a lekarz mówi, że wszystko jest ok - po prostu dziecko jest małe.
Veritaserum , myślę, że najsensowniej to zaufać lekarzowi prowadzącemu. Jeśli podczas badań stwierdzi, że dziecko jest za duże by urodzić je sn to urodzisz cc.
A powikłania się zdarzają zarówno po cc jak i sn.
Myślę tak jak Pilik, że lepiej byłoby dla Ciebie gdybyś była sama w domu.
Lamka , jeśli nie chcesz być nacinana to zainwestuj w balonik lub po prostu masuj kroczeUelastyczni to tkanki i da szansę na uniknięcie cięcia lub (jak to ujęła położna) na mniejszą ilość szwów.
Na rynku jest kilka tych baloników. Jeśli nie chcesz wydawać 300zł to masz tu tańszy odpowiednikhttps://www.aptekagemini.pl/aniball-balonik-do-cwiczen-dna-miednicy-ciemny-roz-1-sztuka.html
ibishka wrote:Teraz nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu z tego tytulu.. Jedynie przy pierwszych seksach byłam jak dziewica lub gorzejA tu się okazuje, że po porodzie jest możliwy seks z dziewicą
Rucola , moja Mała niby ma główkę w granicach 32cm.
Też mam spadek energii. W nocy potrafię się budzić co godzinę i brzuch mi twardnieje. eMek tylko pyta przez sen "Czy wszystko w porządku?" Naprawdę ciężko mi znaleźć wygodną pozycję.
Zastanawiam się jak to będzie jak już Mała będzie z nami. Bo teraz mamy taki mały weekendowy rytuał. Nad ranem - jak już się wygramolę z poduchy ciążowej (tej, które ją mają rozumieją o co chodzi) - przytulam się do eMka i wtedy Mała zaczyna szaleć w brzuchu. Tatuś zostaje pięknie skopanyLuna1993, Rucola, Izape_91, Achia, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Z tego co kojarzę to lewcio główkę 34 cm miał 3 tygodnie temu ;] lekarz nie wydrukował mi pierwszy raz pomiarów, chyba po to, zebym nie analizowała. Jutro go przycisnę, bo nie dam sobie uciążc głowy ze to było 34 cm, ale baaaaaaardzo mozliwe że tak. No nic, pogadam z nim jutro, zdam się na jego doświadczenie. Chciałabym rodzić naturalnie, ale podsumowując najważniejszy jest mój Maluch.
dziewczyny przyszedł mi stanik do karmienia medela, jest zajebiście wygodny!!!!
Wzięłam rozmiar LPierwszy raz w życiu wzięłam tak duży rozmiar i jest naprawdę ok. Przyszły mi też muszle ochronne na piersi z medeli, wiążę znimi duże nadzieje jesli chodzi o pomoc przy karmieniu, no i szal do karmienia. Wydaje sie spoko, szczególnie w porównaniu z tymi dziwnymi fartuchami na szyję
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Vivanilka gratuluję córeczki
Super, że wszystko dobrze.
Yoselyn trzymam kciuki za wizytę!
Aga jak tam po glukozie? Grzecznie odpoczywasz w domu?
Phnappy ja mam prawie modżajtoWoda, limonka, mięta i lód
Achia dzięki za info, jutro uderzam na RossmannVivanillka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja - dokladnie taki sam mam plan na mojito
niestety zapomnialam, że nie mam lodu
i muszę czekać aż się zrobi...
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Lena dzięki za info o promocji na Pampersy w Kauflandzie
przechodzimy na 3, więc kupiłam 2 paczki.
Z cyklu problemów "młodej" matki.. mała zaczęła się wkurzać przy piersi. Zaczyna jeść a po 3-4 minutach płacz bez powodu. Raczej nie chodzi o brak pokarmu, bo jak po takiej akcji odciągam to jest w normalnej ilości. Nie wiem o co chodzi, przez to od kilku dni mniej je..Lena21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Vivanilka gratuluję córeczki
Super, że wszystko dobrze.
Yoselyn trzymam kciuki za wizytę!
Aga jak tam po glukozie? Grzecznie odpoczywasz w domu?
Phnappy ja mam prawie modżajtoWoda, limonka, mięta i lód
Achia dzięki za info, jutro uderzam na Rossmann)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:02
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Yos nie wiem czy widziałaś, u nas na Angeliuskach jest jeszcze jedna dziewczyna czekająca na TEN telefon
ooo zaskoczylas mnie, a jaki Nick?KateHawke lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rucola a jaki masz obwód pod biustem i w biuście? Rozważałam ten biustonosz ale się boje czy za mały nie będzie, a tabel z wymiarami nigdzie nie widzę...
Summer a nie trwa/kończy się u Was skok? Często tak dzieciaczki w skoku się zachowują... u nas trwa w najlepsze i też rzucanie nie piersi, często gryzie zamiast ssać, źle łapie i ciagle zmieniamy pozycje.
Nam pomaga karmienie na piłce... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 20:07
Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza myślę, że Twój na pewno nie będzie miał nic przeciwko i chętnie pomasuje
Kciuki za wizytę i żebyście szybciutko dostali zielone światłoIzape_91 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
pilik wrote:Rucola a jaki masz obwód pod biustem i w biuście? Rozważałam ten biustonosz ale się boje czy za mały nie będzie, a tabel z wymiarami nigdzie nie widzę...
Tu masz wyliczarkę
https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/doswiadczenia-matki/biustonosze-do-karmienia-rozmiary
a tu tabele
https://www.smyk.com/medela-biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-eva-bialy-rozmiar-s.html
Mi wyszło 80dd/e potem wpasowałam w tabelę ze smyka i wyszło L. I jest dobrze dobrane i naprawdę wygodneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:36
pilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Phnappy wrote:Nadzieja - dokladnie taki sam mam plan na mojito
niestety zapomnialam, że nie mam lodu
i muszę czekać aż się zrobi...
A lodu robię na bieżąco, mam całą szufladę zrobioną, bo u nas schodzi duuużo
-
nick nieaktualnyKochane mam problem, nie wiem czy jechac na ip czy jutro się wcisnąć do mojego gina. Biegunka do południa, dwa bardzo silne skurcze, godzina odstępu, teraz cisza. Mała kopię. Poszłam do łazienki a na wkładce kropelka krwi, poryczalam się bo pamiętam historię Leny i Frania. Naprawdę nie chce do szpitala, bo mam jeden o 3 st referencyjnosci w którym mogę rodzić, a do najlepszych nie należy tam opieka, nie wiem czy mogę poczekać do jutra
i lekarz sprawdzi co i jak. Na papierze czysto