X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam o 18:30 dopiero. Jeszcze 4h.

Luna kciuki mocne za wizyte, daj znać po :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 14:24

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia wrote:
    Wracając do wagi dziecka jak odczytujecie wartości dla skończonego tygodnia?
    Moja koleżanka urodziła w 38 tygodniu dziewczynkę 1900 gr. I wyobraźcie sobie ze lekarz nawet jest nie wspomniał ze jest taka malutka podczas ciazy. Do szpitala pojechała w 38 tygodniu bo zaczęła krwawic.
    To dopiero jest niekompletny lekarz a ja się u niego przez rok leczył na nieplodnosc.
    Tak, dla skończonego :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    nie znam takiego Nicku albo nie zwróciłam uwagi..
    Jest od jakiegoś czasu na Angeliuskach. Napisała nam ale mówiła że post usunie potem żeby niepotrzebnie postronni potem nie przeczytali, może nie zdążyłaś przeczytać.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliczku!!! Jestes z nami? Dzieć dalej grzeczny? Kiedy wychodzicie?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie masz za co przepraszać. Lepiej być przewrażliwionym i jechać na IP kilka razy za dużo niż raz za mało.
    A sama przyznałaś, że raczej czop Ci odchodzi więc Twoje zaniepokojenie jest normalne. Odpoczywaj, a w razie jakichkolwiek wątpliwości od razu na IP.

Luna1993 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczynki :)

Trochę odespalam nocne balangi w brzuchu.. Ale jak tak dalej będzie... :)

W każdym razie mam pytanie, bo ja już uratowana że wszystko będę mieć jak skompletuje gemini I mnie naszło.. Fotelik do auta... Olaboga.. Zapomniałam o tym...

Moja przyjaciółka z pl ma 4,5 rocznego malucha, i mówię że wszystkie foteliki odkupywala, patrzyła żeby był po 1 dziecku i np kupiony rok wcześniej, żeby wyglądał dobrze itd.. I wszystkie trzy rozmiary dla dzieciaka tak kupowała. A ja czytam na necie wszędzie mówią żeby nie ku porwać na olx itp bo nie wiadomo jaka historia tak naprawdę itd.. No i sama nie wiem.

Jakie macie zdanie na ten temat?? Któraś z was kupiła bądź już korzystała z odkupowanego? Przyznam że trochę się boję bo to jednak chodzi o bezpieczenstwo...

Do wózka który mam kupiony mam dolozone adaptery maxi cosi więc pewnie z tej firmy coś ogarnę..

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - dobrze, że to tylko otarcie... nie stresuj się Kochana, ale musicie być cały czas w gotowości... wbijesz się do swojego gin jutro na wszelki wypadek?

Nika - właśnie mówiła, że Gilbercik był poniżej 0,1 percentyla... tak zrozumiałam. Czyli nawet nie poniżej 10 percentyla tylko poniże 0,1... lekarze mówią, że minimum 6 tygodni będzie w inkubatorze.

Luna1993 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Jest od jakiegoś czasu na Angeliuskach. Napisała nam ale mówiła że post usunie potem żeby niepotrzebnie postronni potem nie przeczytali, może nie zdążyłaś przeczytać.

aha czyli ona nie ma w stopce ze czeka na TEN telefon tylko tak napisała. No a wiesz ile juz czeka?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna ta mamaginekolog. To musi być straszne tak być lekarzem a w sumie nie móc nic zrobić. Jako lekarka pewnie gorzej to znosi niż normalne matki, które poprostu ufają lekarzom.

A w ogóle to coś jest słabo pomyślane z tym macierzyńskim dla matek wcześniaczków - taka mama ginekolog już na tym urlopie, a jak go skończy to będzie musiała zostawić dużo mniejsze i mniej dojrzałe dziecko niż inne matki.

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal no faktycznie, ja akurat fotelika używanego bym nie kupiła... Jedna rzecz co ludzie mówią/piszą o nim, a druga co tak naprawdę się z takim fotelikiem działo. Tutaj nie ma zmiłuj, musi perfekcyjnie spełniać swoją rolę. Wydaje mi się, że spokojnie znajdziesz nowy fotelik w korzystnej cenie :) nie wiem oczywiście, jaki budżet wchodzi w grę, jednak fotelik to jedyna na rzecz, na której nie oszczędzałam. I też mam adaptery maxi-cosi, które dostałam, a pasują do cybexa, na którego się zdecydowaliśmy :)

Amal lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    aha czyli ona nie ma w stopce ze czeka na TEN telefon tylko tak napisała. No a wiesz ile juz czeka?
    Na TEN telefon chyba teraz niedługo, ale mieli też długo te kwalifikacje. Pisała na stronie 400.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja sama wczoraj też miałam atak paniki- my tu wszystkie wszystkie rozumiemy :)
    Ale może i tak spróbuj się jutro wcisnąć do lekarza? Dla spokojnej głowy.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ja kupowałam używany w komplecie razem z wózkiem. Sprawdzany z każdej strony.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal - jak dla mnie fotelik koniecznie nowy, nie zdecydowałabym się na używany. Chociaż jestem w stanie zrozumieć ludzi, których po prostu nie stać. My razem z bazami pewnie wydamy ponad 2000. A i tak starczą na rok tylko. Dopiero zaczynamy badać temat.

edit. chyba, że używany ze sprawdzonego źródła (od zaufanej osoby, nie obcej)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 14:51

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dzień dobry, ale mam nadrabiania :) Biorę się do roboty.

Dzisiaj zaczynam 13 tydzień, a już jutro usg genetyczne :)

Toż to drugi trymestr na horyzoncie <3 A jutro czekamy na piękne wieści!

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Dzień doberek dziewczynki :)

Trochę odespalam nocne balangi w brzuchu.. Ale jak tak dalej będzie... :)

W każdym razie mam pytanie, bo ja już uratowana że wszystko będę mieć jak skompletuje gemini I mnie naszło.. Fotelik do auta... Olaboga.. Zapomniałam o tym...

Moja przyjaciółka z pl ma 4,5 rocznego malucha, i mówię że wszystkie foteliki odkupywala, patrzyła żeby był po 1 dziecku i np kupiony rok wcześniej, żeby wyglądał dobrze itd.. I wszystkie trzy rozmiary dla dzieciaka tak kupowała. A ja czytam na necie wszędzie mówią żeby nie ku porwać na olx itp bo nie wiadomo jaka historia tak naprawdę itd.. No i sama nie wiem.

Jakie macie zdanie na ten temat?? Któraś z was kupiła bądź już korzystała z odkupowanego? Przyznam że trochę się boję bo to jednak chodzi o bezpieczenstwo...

Do wózka który mam kupiony mam dolozone adaptery maxi cosi więc pewnie z tej firmy coś ogarnę..
    Amal, mam znajomych którzy kupili używany i uważają, ze jest ok, natomiast my kupilismy nowy. jesli mogę Ci coś doradzić to kupcie nowy, z maxi cosi tani i polecany to CABRIOFIX. Fotelik mozesz mieć z bazą lub bez, jesli nie masz możliwości dopasowania bazy do konkretnego samochodu to nie upierałabym sie żeby ją kupować, tym bardziej, ze baza family fix jest droższa od fotelika a wiem, ze liczysz się z pieniędzmi, ale musisz baaaaaaaardzo dużą wagę przyłozyć do mocowania fotelika na pasach i ktoś musi Ci pokazac jak zrobić to profesjonalnie. To bardzo ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:05

Synek 💚 31.08.2018r.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik jeśli używany, to tylko z pewnego źródła - rodzina/przyjaciele. Na olx bym nie kupiła, bo nigdy nie wiemy, jaka jest jego historia.

Rucola lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jeszcze nie kupiłyście fotelików, bardzo polecam Avionaut ultralite :) z bazą zapłaciliśmy 1350 zł (w tym 2 wizyty dopasowywania) i cały fotelik wazy 2,5 kg :) Bodajże od 2 miesięcy ma atesty ADAC w których wypadł naprawdę dobrze :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa fotelika. Oczywiście chodzi o bezpieczeństwo. Ale trzeba brać pod uwagę jak często fotelik ma być używany.
    Bo jeśli jest potrzebny tylko do odbioru ze szpitala to bym się nawet nie zastanawiała tylko brała używany.

My pierwszy fotelik odkupiliśmy. Mieliśmy na uwadze fakt, że tak naprawdę to będziemy z niego rzadko korzystać.
    Ale jak będziemy kupować drugi fotelik to już nowy. Ale to też ze względu na to, że wtedy pewnie będziemy częściej ruszać w trasę, a to dziecko wozić do żłobka/przedszkola...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Amal - jak dla mnie fotelik koniecznie nowy, nie zdecydowałabym się na używany. Chociaż jestem w stanie zrozumieć ludzi, których po prostu nie stać. My razem z bazami pewnie wydamy ponad 2000. A i tak starczą na rok tylko. Dopiero zaczynamy badać temat.

edit. chyba, że używany ze sprawdzonego źródła (od zaufanej osoby, nie obcej)
    Kochana z bazami zapłacicie drożej, chyba ze macie jakieś super rabaty. Jeśli mogę coś doradzić to kupcie bazy, które będa pasować do fotelika następnego... tzn bedziecie mieli starą baza (od nosidełka) i tylko nowy fotelik następny. Ta baza jest zazwyczaj trochę droższa.
    dziewczyny przy montowaniu bazy zwróćcie uwagę, aby fotelik wpięty był pod odpowiednim kątem, optymalnie to około 40-42 stopnie, można sobie ściągnąć ablikację 8gwiazdek. bezmyslne montowanie bazy nieznacznie poprtawia bezpieczeńswto przy wypadku, natomiast umiejetne zamontowanie minimalizuje ryzyko, bo fotelik nie działa jak wyrzutnia tylko przyjmuje uderzenie na siebie.
    Bardzo odradzam wożenie dziecka na przednim siedzeniu, nawet jeśli macie isofix z przodu i opcję wyłaczenia poduchy. dzieciaki z przodu ograniczają widoczność w lusterku bocznym i mocno rozpraszają. Statystyki wypadków są nieubłagane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:17

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ