Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Wizyte mam o 18:30 dopiero. Jeszcze 4h.
Luna kciuki mocne za wizyte, daj znać poWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 14:24
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bobisia wrote:Wracając do wagi dziecka jak odczytujecie wartości dla skończonego tygodnia?
Moja koleżanka urodziła w 38 tygodniu dziewczynkę 1900 gr. I wyobraźcie sobie ze lekarz nawet jest nie wspomniał ze jest taka malutka podczas ciazy. Do szpitala pojechała w 38 tygodniu bo zaczęła krwawic.
To dopiero jest niekompletny lekarz a ja się u niego przez rok leczył na nieplodnosc.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Yoselyn82 wrote:nie znam takiego Nicku albo nie zwróciłam uwagi..
-
Luna, nie masz za co przepraszać. Lepiej być przewrażliwionym i jechać na IP kilka razy za dużo niż raz za mało.
A sama przyznałaś, że raczej czop Ci odchodzi więc Twoje zaniepokojenie jest normalne. Odpoczywaj, a w razie jakichkolwiek wątpliwości od razu na IP.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień doberek dziewczynki
Trochę odespalam nocne balangi w brzuchu.. Ale jak tak dalej będzie...
W każdym razie mam pytanie, bo ja już uratowana że wszystko będę mieć jak skompletuje gemini I mnie naszło.. Fotelik do auta... Olaboga.. Zapomniałam o tym...
Moja przyjaciółka z pl ma 4,5 rocznego malucha, i mówię że wszystkie foteliki odkupywala, patrzyła żeby był po 1 dziecku i np kupiony rok wcześniej, żeby wyglądał dobrze itd.. I wszystkie trzy rozmiary dla dzieciaka tak kupowała. A ja czytam na necie wszędzie mówią żeby nie ku porwać na olx itp bo nie wiadomo jaka historia tak naprawdę itd.. No i sama nie wiem.
Jakie macie zdanie na ten temat?? Któraś z was kupiła bądź już korzystała z odkupowanego? Przyznam że trochę się boję bo to jednak chodzi o bezpieczenstwo...
Do wózka który mam kupiony mam dolozone adaptery maxi cosi więc pewnie z tej firmy coś ogarnę.. -
Luna - dobrze, że to tylko otarcie... nie stresuj się Kochana, ale musicie być cały czas w gotowości... wbijesz się do swojego gin jutro na wszelki wypadek?
Nika - właśnie mówiła, że Gilbercik był poniżej 0,1 percentyla... tak zrozumiałam. Czyli nawet nie poniżej 10 percentyla tylko poniże 0,1... lekarze mówią, że minimum 6 tygodni będzie w inkubatorze.
Luna1993 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
KateHawke wrote:Jest od jakiegoś czasu na Angeliuskach. Napisała nam ale mówiła że post usunie potem żeby niepotrzebnie postronni potem nie przeczytali, może nie zdążyłaś przeczytać.
aha czyli ona nie ma w stopce ze czeka na TEN telefon tylko tak napisała. No a wiesz ile juz czeka?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Biedna ta mamaginekolog. To musi być straszne tak być lekarzem a w sumie nie móc nic zrobić. Jako lekarka pewnie gorzej to znosi niż normalne matki, które poprostu ufają lekarzom.
A w ogóle to coś jest słabo pomyślane z tym macierzyńskim dla matek wcześniaczków - taka mama ginekolog już na tym urlopie, a jak go skończy to będzie musiała zostawić dużo mniejsze i mniej dojrzałe dziecko niż inne matki.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Amal no faktycznie, ja akurat fotelika używanego bym nie kupiła... Jedna rzecz co ludzie mówią/piszą o nim, a druga co tak naprawdę się z takim fotelikiem działo. Tutaj nie ma zmiłuj, musi perfekcyjnie spełniać swoją rolę. Wydaje mi się, że spokojnie znajdziesz nowy fotelik w korzystnej cenie
nie wiem oczywiście, jaki budżet wchodzi w grę, jednak fotelik to jedyna na rzecz, na której nie oszczędzałam. I też mam adaptery maxi-cosi, które dostałam, a pasują do cybexa, na którego się zdecydowaliśmy
Amal lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:aha czyli ona nie ma w stopce ze czeka na TEN telefon tylko tak napisała. No a wiesz ile juz czeka?
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amal - jak dla mnie fotelik koniecznie nowy, nie zdecydowałabym się na używany. Chociaż jestem w stanie zrozumieć ludzi, których po prostu nie stać. My razem z bazami pewnie wydamy ponad 2000. A i tak starczą na rok tylko. Dopiero zaczynamy badać temat.
edit. chyba, że używany ze sprawdzonego źródła (od zaufanej osoby, nie obcej)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 14:51
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Nadzieja22 wrote:Dzień dobry, ale mam nadrabiania
Biorę się do roboty.
Dzisiaj zaczynam 13 tydzień, a już jutro usg genetyczne
Toż to drugi trymestr na horyzoncieA jutro czekamy na piękne wieści!
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Amal wrote:Dzień doberek dziewczynki
Trochę odespalam nocne balangi w brzuchu.. Ale jak tak dalej będzie...
W każdym razie mam pytanie, bo ja już uratowana że wszystko będę mieć jak skompletuje gemini I mnie naszło.. Fotelik do auta... Olaboga.. Zapomniałam o tym...
Moja przyjaciółka z pl ma 4,5 rocznego malucha, i mówię że wszystkie foteliki odkupywala, patrzyła żeby był po 1 dziecku i np kupiony rok wcześniej, żeby wyglądał dobrze itd.. I wszystkie trzy rozmiary dla dzieciaka tak kupowała. A ja czytam na necie wszędzie mówią żeby nie ku porwać na olx itp bo nie wiadomo jaka historia tak naprawdę itd.. No i sama nie wiem.
Jakie macie zdanie na ten temat?? Któraś z was kupiła bądź już korzystała z odkupowanego? Przyznam że trochę się boję bo to jednak chodzi o bezpieczenstwo...
Do wózka który mam kupiony mam dolozone adaptery maxi cosi więc pewnie z tej firmy coś ogarnę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:05
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dziewczyny które jeszcze nie kupiłyście fotelików, bardzo polecam Avionaut ultralite
z bazą zapłaciliśmy 1350 zł (w tym 2 wizyty dopasowywania) i cały fotelik wazy 2,5 kg
Bodajże od 2 miesięcy ma atesty ADAC w których wypadł naprawdę dobrze
Synek 💚 31.08.2018r.
Sprawa fotelika. Oczywiście chodzi o bezpieczeństwo. Ale trzeba brać pod uwagę jak często fotelik ma być używany.
Bo jeśli jest potrzebny tylko do odbioru ze szpitala to bym się nawet nie zastanawiała tylko brała używany.
My pierwszy fotelik odkupiliśmy. Mieliśmy na uwadze fakt, że tak naprawdę to będziemy z niego rzadko korzystać.
Ale jak będziemy kupować drugi fotelik to już nowy. Ale to też ze względu na to, że wtedy pewnie będziemy częściej ruszać w trasę, a to dziecko wozić do żłobka/przedszkola... -
Phnappy wrote:Amal - jak dla mnie fotelik koniecznie nowy, nie zdecydowałabym się na używany. Chociaż jestem w stanie zrozumieć ludzi, których po prostu nie stać. My razem z bazami pewnie wydamy ponad 2000. A i tak starczą na rok tylko. Dopiero zaczynamy badać temat.
edit. chyba, że używany ze sprawdzonego źródła (od zaufanej osoby, nie obcej)
dziewczyny przy montowaniu bazy zwróćcie uwagę, aby fotelik wpięty był pod odpowiednim kątem, optymalnie to około 40-42 stopnie, można sobie ściągnąć ablikację 8gwiazdek. bezmyslne montowanie bazy nieznacznie poprtawia bezpieczeńswto przy wypadku, natomiast umiejetne zamontowanie minimalizuje ryzyko, bo fotelik nie działa jak wyrzutnia tylko przyjmuje uderzenie na siebie.
Bardzo odradzam wożenie dziecka na przednim siedzeniu, nawet jeśli macie isofix z przodu i opcję wyłaczenia poduchy. dzieciaki z przodu ograniczają widoczność w lusterku bocznym i mocno rozpraszają. Statystyki wypadków są nieubłagane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:17
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021