Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Olik Jaki rozmiar nosi Twój Marcel?
Jest cudowny!
-
Olik Marcel jest cudowny! Ale fakt, kawał chłopa masz do noszenia
. Nasza mała mniejsza jeszcze od Twojego dwu dniowego synka!
Edit.
Rucola dziękuje za linki! Mi medela pokazuje 80 G, a tabele ze smyka się nie pokazują, muszę chyba w komputerze włączyć.
My fotelik mamy używany, ale po synku brata, fotelik ma 1,5 roku. Mysmy kupili adaptery z myślą o dojeździe do przychodni itp., ale nasza nienawidzi fotelika (i wózka :p), więc nie używany...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:38
Aga9090, Jadranka, lamka, Achia, Sanka, olik321, Patrycja20, Rucola, Karma88, Jeżowa, blue00, KateHawke, JustynaG, Yoselyn82, Luna1993, Lusesita, Kaczorka, Siwulec, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
O Ninka w wielopielo
A ja się chciałam wagą Młodej pochwalić 7200sprawdziłam w książeczce i ja ważyłam tyle w wieku 8 miesięcy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:30
Karma88, KateHawke, JustynaG, Yoselyn82, Aga9090, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Olik, ale z Marcela duży chłopak
my dopiero wchodzimy w rozmiar 62
Pilik, Ninka ma świetne minkimaluszki z wielopielo wyglądają przesłodko.
Zmykam coś poćwiczyć póki mała śpi.. -
Jadranka staramy się, ale pul mnie średnio przy tej pogodzie przekonuje, a wełna ostatnio mi się zle zalanolinowała i już nie ogarniam co robię zle
do tego tetrę chyba źle zakładam bo ciagle przecieki. Używamy przez to tylko tak pół na pół (na noc i spacery normalne pampery), może masz jakieś rady?
Rucola bo Ona jest lobuziara! I czuje że będzie jak tatuś raczej :p i też mi średnio te sukienki pasują, a opaska czy coś to już w ogóle. Ale chcemy uszy przebić za jakiś czas -
Jak rodzilam Żanetke wzięłam 62 pajace. Lepsze przyduze niz za Małe.
Ps. I tak była potrzebna wymiana na 56. Mała miala 51cm :-pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:46
-
Pilik - ja rozpuszczam łyżkę lanoliny w połowie litrowego słoika wrzątku, jak się stopi dodaje tyle startego szarego mydła żeby się zemulgowalo, zwykle jest to koło łyżeczki. Dolewam letniej wody prawie na pełno. Jak nowe wełniaki to czekam aż się wystudzi, jak z welny recyklingowej to nic im nie zaszkodzi. Po kuracji plukam w zimnej wodzie żeby wypłukać mydło - wtedy podobno lepiej trzymają
-
A ja na początku miałam mała w tescowe 50 pajace teraz są już małe troszkę i po kąpieli używamy 50 ze Smyka pajace a body 50i56 a rampersy nawet i 62 bo lepiej za duże ale na krótko niż dopasowane i na długie nogawki
My po wizycie u lekarza i wiem tyle że dostaniemy szczepionki jak dla wczesniaka te 5w1
I nic więcej nie wiem o szczepieniach a mała waży 3660Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:Kochana z bazami zapłacicie drożej, chyba ze macie jakieś super rabaty. Jeśli mogę coś doradzić to kupcie bazy, które będa pasować do fotelika następnego... tzn bedziecie mieli starą baza (od nosidełka) i tylko nowy fotelik następny. Ta baza jest zazwyczaj trochę droższa.
dziewczyny przy montowaniu bazy zwróćcie uwagę, aby fotelik wpięty był pod odpowiednim kątem, optymalnie to około 40-42 stopnie, można sobie ściągnąć ablikację 8gwiazdek. bezmyslne montowanie bazy nieznacznie poprtawia bezpieczeńswto przy wypadku, natomiast umiejetne zamontowanie minimalizuje ryzyko, bo fotelik nie działa jak wyrzutnia tylko przyjmuje uderzenie na siebie.
Bardzo odradzam wożenie dziecka na przednim siedzeniu, nawet jeśli macie isofix z przodu i opcję wyłaczenia poduchy. dzieciaki z przodu ograniczają widoczność w lusterku bocznym i mocno rozpraszają. Statystyki wypadków są nieubłagane...
Dzięki... dopiero zaczynamy się rozglądać. Z tego co widziałam baza ok 400-500zł + fotelik ok 700-800zł. Patrzyłam na cybexa. Ale może to były bazy niepasujące do większych fotelików.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Olikk synio jak z obrazka
Cudowny !
Ja emka po wyniki wysłałam, ale chyba wróci z niczym, eeh...
Pilik Ninka jest cudowna ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:15
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyPilik ja bym Ci nie radziła przekłuwać uszu takiemu małemu dziecku. Jest więcej wad niż zalet, zwłaszcza że w ogóle nie powinno się przekłuwać pistoletem.
A Ninka w lamkowej pieluszce cudna
Meldujemy w takim razie jutro zjazd u Olik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:05
olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Powoli sie szykuje na wizyte
strach jest no ale zjadłam trochę obiadu
A na kolację standartowo owsiankasummer86, Rucola, KateHawke, ibishka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️