Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lamka czemu się nie powinno? Myśleliśmy tak najwcześniej na pół roku, ale szczerze nie wiedziałam, że lepiej nie. I w sumie nie myślałam o tym do wczoraj jak mój eMek powiedział, że by chciał żeby jej przebić.
Yos kciuki zaciśnięte!
Jardanka i do takiego słoika mogę dwie pary gatek dać czy jedną?
Ja miałam przepis taki. Ale ten roztwór się dawało do 2l wody więc pewnie dlatego tak źle trzymało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:15
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPilik mi to kiedyś tłumaczyl kolega który zajmuje się piercingiem- przekłuł mi zresztą wszystkie dziurki w uszach i chrząstkach :p
Przebicie pistoletem to rana szarpana, Kolczyk „od pistoletu” rozrywa ciało, zamiast je przecinać. Może się trudniej przez to goić. Wszelkie dziurki powinny być przekłuwane-ale igłą. Myślę że takiemu Maleństwu lepiej oszczędzić takiego bądź co bądź bólu.
Poza tym ja bym poddała w wątpliwość sterylność pistoletu.. igły i wenflony są jednorazowe, wyciągane krótko przed przekluciem. A części pistoletu już nie, więc raczej płyn do dezynfekcji może nie załatwić sprawy.
Ja wszystkie dziurki miałam igłą robione, jakoś specjalnie mnie nie bolało i też goiło się ładnie i szybko
Może Twoja córka sama zadecyduje że chce mieć dziurki w uszach za parę latWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:56
pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle zasnęłam po tym stresie, prawie 3 godziny spałam. Byłam w toalecie, czysto, więc jeszcze czekamy. Emek tak się przejął, że nawet przescieradelko i kocyk poukładał w łóżeczku, do auta torby zaniósł. Mówił jak mieliśmy wychodzić, że bardzo się cieszy ale też boi się bo trochę za szybko, że te dwa tygodnie jeszcze powinni zatrzymać poród. Dobrze, że na strachu się skończyło. Ale znowu widziałam w jego oczach to niesamowite szczęście, aż mu błyszczały z radości, z to może być już. Tak samo na mnie patrzył jak urodziłam Tosie. Jest naprawdę najlepszym ojcem, jakiego mogę sobie wymarzyć dla moich dzieci
Do mojego się nie dodzwoniłam do rejestracji, rano spróbuję, a on tylko we wtorki i czwartki przyjmuje, a planowa wizytę mam za tydzień, bo tydz temu byłam na szybkim poglądzie tego rozwarcia. Dziękuję za zrozumienie, bo naprawdę mi strasznie głupio.
Yoselyn teraz czekam razem z Tobą i trzymam za rękę
Co do fotelikow- ja z czystej ostrożności kupiłabym nowy. Dla Tosi miałam nowe więc dla Zuzi nie kupuje, ale wiadomo, są po moim dziecku i wiem że mogę im ufać, chyba że po 3 latach już mogą nie być tak bezpieczne ?
Tosi też chciałam przekłuć uszy, a teraz to odkładam, bo nie chce żeby jej się paprało, sama zdecyduje czy by chwiała późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:28
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna dobrze, że na strachu się skończyło!
Kiedyś czytałam, że fotelik jest bezpieczny tylko przez jakiś tam okres czasu, bo choćby na wkład i styropian oddzialowywuje powietrze i traci właściwości, ale nie mam artykułu, niech może któraś z dziewczyn nas doedukujeLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem czy to nie ten był?
https://www.agumama.pl/czy-fotelik-samochodowy-ma-termin-waznosci/ -
Minie Black wrote:Luna dobrze, że na strachu się skończyło!
Kiedyś czytałam, że fotelik jest bezpieczny tylko przez jakiś tam okres czasu, bo choćby na wkład i styropian oddzialowywuje powietrze i traci właściwości, ale nie mam artykułu, niech może któraś z dziewczyn nas doedukujeMinie Black lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMinie Black wrote:Luna dobrze, że na strachu się skończyło!
Kiedyś czytałam, że fotelik jest bezpieczny tylko przez jakiś tam okres czasu, bo choćby na wkład i styropian oddzialowywuje powietrze i traci właściwości, ale nie mam artykułu, niech może któraś z dziewczyn nas doedukuje
Wiem że jakiś czas temu mamaginekolog mówiła że dla Bibka zostawiają fotelik po Rogerze i nie będę kupować nowego, a ile ma Roger? 3lata? Więc może te 4 lata jest faktycznie ok. -
Luna, wszystko będzie dobrze
Tylko odpoczywaj. Wiem, że to trudne przy Tosi... ale mus to mus. Lepiej jakbyś minimum te 2 tygodnie w brzuszku ją ponosiła.
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Luna dobrze, że na strachu się skończyło!
Kiedyś czytałam, że fotelik jest bezpieczny tylko przez jakiś tam okres czasu, bo choćby na wkład i styropian oddzialowywuje powietrze i traci właściwości, ale nie mam artykułu, niech może któraś z dziewczyn nas doedukuje
Minie też o tym czytałam. Na te najmniejsze foteliki z tego co kojarzę to 4-5 lat. Pózniej styropian i plastik mogą tracić wlasciwości, szczegolnie gdy fotelik jest zostawiany w aucie, które poddawane jest dużym róźnicom temperatur (nagrzewanie od słońca latem czy też mróz zimą).
Przy zakupie nowego warto też sprawdzać datę produkcji, jest zamieszczona na foteliku, choć czasem zakodowana, ale w necie można znaleźć jak odczytać date produkcji u danego producenta fotelików.Minie Black, Luna1993, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU was dalej taki upał jak u nas?
Polecam czarne lody z biedry!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f59ec69e8c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:58
Luna1993, JustynaG, Patrycja20, Bocianiątko, Yoselyn82, Achia, Bajkaaa, Siwulec, Kaczorka, pilik, Lusesita, Vivanillka, KateHawke, olik321, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo chyba jeszcze nie będę kupować nowego, skoro i u nas są 3 lata, trochę ponad.
Justyna dziękuję kochana, dzisiaj cały dzień leżę i już do porodu planuje tryb życia na leniwcaTosia dzisiaj śpi u babci jakby co, a później damy sobie radę, jest naprawdę grzecznym dzieckiem, emek już i tak mi zabronił gdziekolwiek z nią chodzić
-
Producenci dają ileś tam lat gwarancji, że fotelik będzie dobrze zabezpieczał dziecko.
Wydaje mi się, że nie ma co przesadzać. Kupujemy używane samochody (które często mają za sobą jakieś wypadki, stłuczki) to naprawdę nie uważam za nic niestosownego skorzystania z 3-4letniego fotelika po starszym dziecku.Aga9090, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Poćwiczylam szalone 30 minut, ale dobre i to.. gdyby tak codziennie się udało plus spacer to może w końcu zrzucę te 4kg które zostały..
JustynaG, Achia, Luna1993, lamka, pilik, Anna Stesia, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Minie ale slodziak
widać ze lody smakowały
Luna odpoczywaj jak najwięcej i lez pachnij a wszystko bedzie dobrzedobrze ze lepiej sie czujesz
Luna1993 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️