X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka on jest święcie przekonany i wierzy w te 3% żeby był chłopiec :-p ale cieszy się ogromnie że dzidzia zdrowa. Oglądał przed chwilą filmik z usg z takim zainteresowaniem że hoho. Podziwial nasz mały cud. Mówi że się będzie cieszył jeśli kolejne usg potwierdzi dziewczynkę. Ale ja widzę taką lekką zadre że nie syn (gderanie o przedłużeniu nazwiska, o jego marzeniach że z synem to autkami się pobawi etc. etc.)

Yos czekamy na relację z wizyty

Rucola dostałam paczkę ubrań od znajomej. Oddam za koszty wysyłki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ccd8308564d.jpg

Rucola, JustynaG, Siwulec, pilik, Lusesita, Aga9090 lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja mała karmię piersią a po tym dokarmiam 30ml mm. Niestety moim mlekiem się nie najada, potrzebuje "dobitki" sztucznym.
    Jak usnie i mam ja na sobie, czuję ciepło to spi,ale jak tylko ją odloze spi max 5 minut i jest krzyk.
    Jak tylko się urodzila byla taka grzeczna, ładnie spała, jadla,a teraz to całkowicie inne dziecko.
    Sa takie dni ze wole siedzieć z nią i trzymac ją na rękach niż słuchać płaczu i ja co chwilę uspakajac i od nowa usypiac.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, super wieści z wynikiem! A co do wypadku - dobrze, że nic poważnego Wam się nie stało.

Ewela, początki niestety takie są. Nasza też zawsze spała akurat jak goscie przychodzili i jedyna moja mysl wtedy to że po co przyszli, ja też powinnam korzystać i spać.
    Karmienia powinny się ustabilizować z czasem. Nasza od tygodnia już nie wisi cały dzień co godzinę ma cycku, jedynie rano i pod wieczór tak bywa.
    Masz prawo do chwil słabosci i każda z nas je ma, ale pamietaj że dla swojego dziecka jestes najlepszę mama na świecie!

Bocianiątko, u mnie nie było plamienia implantacyjnego, ale gdy prowadziłam wykres i podglądałam inne to widziałam kilka takich przypadków w zielonych cyklach. Życzę aby u Ciebie byl to oznaka wgryzającego się groszka i niezmiennie trzymam kciuki <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka jest cudowna, jak księżniczka <3

Lamka, Minie czekamy jutro na Was :)

Ewela mnie zaczyna przerażać powrót do domu. Tu w szpitalu jest tylko mały do ogarnięcia A i tak prysznic na szybko zeby nie był sam długo.

Summer 4kg to bardzo malutko. Zrzucisz raz dwa. Ją jestem ciekawa ile ważę bo od porodu jem wiecej niz w ciąży..Cały czas coś miele.

Minie Black lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela nasza to najlepiej śpi po butli przed odbiciem jak ja ją karmie a emek leży obok i ja trzyma za ręce bo ona potrafi bardzo mocno chwycić się za policzki i próbuje oderwać skórę więc lepiej niech trzyma nas za rękę i tak to ona może spać jak ma rodziców obok tylko że my tak nie damy rady spać, pamiętaj że już dwa tygodnie za nami będzie tylko lepiej bo i my będziemy się lepiej czuć bo polog nam nie pomaga ani ta pogoda także kochana trzymamy się i narzekamy tutaj ile wlezie bo nasze serduszka kochane to najpiękniejsze co się nam zdążyło i niedługo będą świadomie się uśmiechać więc głowa do góry :) <3

P.s. Ja czekam tak do 23 jak będę tutaj narzekać że znowu młoda nie śpi hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na to że po 1 miesiącu trochę się zmieni i mała będzie więcej spała.
    A jeśli chodzi o karmienie, to chyba zaczyna zanikac mi pokarm, po chwili karmienia robią się "flaki" z piersi i nic nie leci. Jutro muszę kupić coś na laktacje.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, a może masz ochotę na barszczyk biały? Taki domowy, a nie szpitalny? Niepowtarzalna okazja!

Bocianiątko, olik321, summer86 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia nie wiem do końca jak z tą jałowością pokarmu jest. Położna mi mówiła że mam traktować klocusia jak miesięczne dziecko bo taką ms wagę. Więc potrzebuje więcej kalorii czy pokarmu niz maluch 1kg mniejszy. Od dziś mamy system 40 minut cycki (każdy po 20 minut) i jak sie nie uspokaja to trochę mm. Wypił mi dziś 2xpo 15ml.
    A 2x byl sam cyc. I widzę różnice bo śpi wtedy ładnie 3h

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raju, dziewczyny... Czytam o "wypadkach" podczas porodu, że często się zdarza dwojeczka w trakcie partych... Jakoś mnie to... Przeraża :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Olik, a może masz ochotę na barszczyk biały? Taki domowy, a nie szpitalny? Niepowtarzalna okazja!
    Minie nie szalej sernik już jest cudem <3. Rodzice mi dziś uzupełnili lodówkę na tydzień. Ale dziękuję bardzo!

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, u nas to samo. Nastka rano śpi, dopóki Emek nie wstanie z łóżka,a ze do pracy wstaje o 5 to ja od 5.10 mam zajęcie. Ja tylko marzę o tym żeby spała w ciągu dnia chociaż dwie godziny łącznie bez płaczu.
    Liczę na to ze z dnia na dzień będzie lepiej.
    Dajecie nadzieję ❤

Bajkaaa lubi tę wiadomość

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Raju, dziewczyny... Czytam o "wypadkach" podczas porodu, że często się zdarza dwojeczka w trakcie partych... Jakoś mnie to... Przeraża :)
    Szczerze to tak mnie bolało że miałam dosłownie w dupie, że coś tam poleciało :D położna szybko wytarła i już, naprawdę wtedy się o tym nie myśli i to zupełnie normalne

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Amal lewatywe przed robią jeśli jest czas. A jak nie to mało co ma wtedy znaczenie.
    Moja pozycja przy ostatnich partych byla "na żabę " bo trzeba było małemu głowę obrócić. I mialam wszystko gdzieś kto co widzi i jak wygladam

Bajkaaa, Anna Stesia, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ja chciałam tak tylko dodać, że ja też jutro wpadam z darami z Lamką i Minie! Trzy Królowe, to Trzy Królowe :) uprzedzam, żebyś się nie zdziwiła!!! :)

olik321, Achia, Patrycja20, Anna Stesia, KateHawke, Siwulec, summer86, Lusesita, pilik, lamka, Aga9090, JustynaG, Lena21, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Olik, ja chciałam tak tylko dodać, że ja też jutro wpadam z darami z Lamką i Minie! Trzy Królowe, to Trzy Królowe :) uprzedzam, żebyś się nie zdziwiła!!! :)
    Ale czad :) cieszę się bardzo! To muszę kurczaka wystroic:)

Jeżowa, Bocianiątko, Minie Black, lamka, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Anna Stesia nie wiem do końca jak z tą jałowością pokarmu jest. Położna mi mówiła że mam traktować klocusia jak miesięczne dziecko bo taką ms wagę. Więc potrzebuje więcej kalorii czy pokarmu niz maluch 1kg mniejszy. Od dziś mamy system 40 minut cycki (każdy po 20 minut) i jak sie nie uspokaja to trochę mm. Wypił mi dziś 2xpo 15ml.
    A 2x byl sam cyc. I widzę różnice bo śpi wtedy ładnie 3h

Hmm, nie wiem, czy pisałam coś na ten temat, ale wywołana do tablicy powiem tylko tyle, że dzieci po mm śpią lepiej, bo to mleko jest bardziej kaloryczne - mleko mamy jest lekkostrawne, stąd dzieciaki zgłaszają się do piesi częściej.

Nawiasem mówiąc nie wiem, co położna ma na myśli używając przymiotnika 'jalowy'. I czy wie, że mleko dostosowuje się do potrzeb konkretnego dziecka.

A co do systemu 20 minut na pierś to też tak robiłam przez półtora miesiąca, ale potem pozwoliłam dziecku wisieć ile chce. Jeśli jednak chcesz wdrożyć ten system pamiętaj, by pilnować, aby dziecko lykalo. Czasem może mu się wydawać, że dostał pierś jako pocieszenie i nie jeść efektywnie (mój robi tak często, bo czasem nie chodzi mu o zarelko, tylko o bliskość).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:21

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, dobrze, że nic poważnego się Wam w tym autobusie nie stało... Dobrze, że jesteś rozważna i zawsze Alusia zapięta jest w pasach. Przykro mi, że Ty się potłukłaś :( ale w nagrodę cytologia czysta!

PS. Zobacz Minie, jaką inspiracją się stałaś! Jeszcze puste, ale od jutra będą zapełniane :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4de61de1f2f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:26

Minie Black, olik321, Luna1993, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, mój mąż mówi na Gertrude per Kurczak, więc możesz sobie wyobrazić moją mine czytając to :D

Jeżowa, jakbyś chciała to mogę też poratować przepisami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:27

Bocianiątko, olik321, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal u mnie w szpitalu nie robią lewatywy. Na SR powiedzieli że jak chcemy lewatywę to w domu najlepiej zrobić. Albo jak przyniesiemy do szpitala "zestaw" to nam pomogą.

Kaczorka super z tym wynikiem. A tak się martwiłaś że coś będzie nie tak. Teraz możesz odetchnąć :) no i współczuję wydarzenia... Musiało cię to bardzo zestresować mimo wszystko.

Ewela ja się bardzo już teraz boję że jak to mówią w pewnej parodii "pierdnę, rzygnę i wyjdę" bo tego "nie zniesę". Jesteście bardzo dzielne dziewczyny. I bardzo was podziwiam!

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Olik, mój mąż mówi na Gertrude per Kurczak, więc możesz sobie wyobrazić moją mine czytając to :D

Jeżowa, jakbyś chciała to mogę też poratować przepisami :)

Pewnie, dawaj, co tam pysznego pochowałaś <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ