Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia wrote:Hmm, nie wiem, czy pisałam coś na ten temat, ale wywołana do tablicy powiem tylko tyle, że dzieci po mm śpią lepiej, bo to mleko jest bardziej kaloryczne - mleko mamy jest lekkostrawne, stąd dzieciaki zgłaszają się do piesi częściej.
Nawiasem mówiąc nie wiem, co położna ma na myśli używając przymiotnika 'jalowy'. I czy wie, że mleko dostosowuje się do potrzeb konkretnego dziecka.
A co do systemu 20 minut na pierś to też tak robiłam przez półtora miesiąca, ale potem pozwoliłam dziecku wisieć ile chce. Jeśli jednak chcesz wdrożyć ten system pamiętaj, by pilnować, aby dziecko lykalo. Czasem może mu się wydawać, że dostał pierś jako pocieszenie i nie jeść efektywnie (mój robi tak często, bo czasem nie chodzi mu o zarelko, tylko o bliskość).
Wydaje mi sie że łyka bo czuje i on ciągnie. No zobaczymy jak nam to wszystko pójdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:42
-
Kaczorka, cieszę się, że cyto czysciutka! A co do wypadku to współczuję! Masz na myśli pasy w spacerowce? Czy takie specjalne w niektórych autobusach?
Bociusiu, ja miałam mikroplamienie imolantacyjne - kropelka żywej krwi. Kawę z mlekiem miałam wtedy, kiedy chrzanila mi się prolaktyna.
Yoselyn, nie przestaje trzymać kciukow!
Ewela, w 2 czy 3 miesiącu faktycznie trochę może być lepiej ze spaniem, ale w 4 może się zepsuć. Mój synek ogólnie słabo sypia, ale teraz w nocy budzi się co godzinę lub półtorej i nie chce potem zasnąć. Ale czytałam, że to normalne, więc zaciskam zęby i marzę o śnie. -
nick nieaktualnyEwela witaj w klubie nieodkładalnych.
Dzisiaj przyszła do mnie chusta z LennyLamb.
Wsadziłam młodego, zamotałam kangurka. Niedociągnięte było ale się trzymało. Chciałam tylko sprawdzić jak będzie się zachowywał.
Chusta go zaczarowała i był natychmiastowy odjazd w krainę snu. A darł się strasznie przy wkładaniu.
Dziwne uczucie mieć wolne ręce i dziecko na brzuchu.
Nie zjedźcie mnie za wiązanie. To była tylko próba żeby się szybko oswobodzić w razie w.
Denerwują tylko te zwisy co zostają. Tona materiału a chusta 4,6.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64d6d8635367.jpgTosia2323, Patrycja20, Karma88, Lunaris, KateHawke, Aga9090, JustynaG, Lena21, Rucola, Flowwer, Nadzieja22, Emiilka, malka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka tak jak pisze Minnie - z OC sprawcy. Całe szczęście, że nic poważnego Was się nie stało...
Olik nie gratulowałam Ci jeszcze! Jesteś mega dzielna babka, brawo!
Ania dużo luzów, ale będzie coraz lepiejno i ciocia Melevis ostrzegała, żeby brać 4,2
kieszonka zjada więcej materiału, więc nie będą się tak te ogony pałętać.
Mi dzisiaj przyszła nowa chusta
Yos kciuki!
Luna oszczędzaj się! Niech malutka jeszcze trochę posiedzi
Przepraszam, że tak z doskoku, ale mam ostatnio ciężkie dni. Niemniej podczytuję Was regularnie!
Luna1993, Bajkaaa, summer86, blue00, Tosia2323, olik321, Yoselyn82, Patrycja20, Karma88, Anna Stesia, Lunaris, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, Lusesita, Lena21, Rucola, Flowwer, Nadzieja22, Sarna84, Emiilka, malka, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesteśmy gotowi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d4f6ed1873.jpg
(To tylko do zdjęcia, wiem że łóżeczko musi być puste)
Bocianiątko, Kaczorka, Achia, Tosia2323, olik321, Jeżowa, Yoselyn82, Amal, Bajkaaa, pilik, Patrycja20, Karma88, Anna Stesia, Lunaris, KateHawke, Aga9090, ibishka, JustynaG, Bobisia, Lusesita, Lena21, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia wrote:
Bociusiu, ja miałam mikroplamienie imolantacyjne - kropelka żywej krwi. Kawę z mlekiem miałam wtedy, kiedy chrzanila mi się prolaktyna.
no nic, tym bardziej czekam na Rucolę i rozwój wydarzeń
a tymczasem odpadam bo głowa mi pęka
Yos, co z Wami?
Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Luna1993 wrote:Kaczorka bardzo się cieszę że wynik dobry, można odetchnąć z ulgą :* dobrze, że Tobie kochana nic poważnego się nie stało, współczuję nerwów
Ala pewnie się bardzo wystraszyła
A wiesz, że nawet nie bardzochwilę zapłakała i zaraz się rozpogodziła.
Łóżeczko dla Zuzi pięknisteLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna jaki sliczny lozeczko
podoba mi sie bardzo imie Zuzia
Bosius trzymam mocno kciuki za ciebie!! oby to bylo to!
Kaczorka ciesze sie ze wynik dobry!
Melevis super fotka, a jaka sliczna i super husta!Luna1993 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Kochane moje dziekuje za trzymanie kciukow, bardzo sie przydaly. A wiec u mnie bedzie najprawdopodobnie chlopak
wiercil sie na usg strasznie, ze lekarz mial problem zeby go zobaczyc dokladnie, ale przeplywy ok, serduszko bije 160 uderzen, kosc nosowa ok, wszystko wyglada na ten moment super! Lozysko mam nisko wiec musze jak najwiecej lezec. Maly ma 79mm. TP na 21.2.2019
JESTEM TAKA SZCZESLIWA
Ale po wizycie zaczelam sie czuc zle, czekalam na l4 i zrobilo mi sie ciemno przed oczami, znow oblewaly mnie poty, bylo mi slabo i duszno, polozyli mnie z nogami do gory i tak lezalam z 30 minut. Cisnienie mialam 90/60. Lekarz dal mi skierowanie do szpitala na badania bo za czesto mi sie to dzieje. Ja podejrzewam ze u mnie znow wina potasu, ze pewnie leci mi w dol. Jutro ide zrobic u siebie badania i zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 20:46
blue00, Siwulec, Bocianiątko, Achia, Minie Black, Kaczorka, summer86, pilik, Patrycja20, olik321, Karma88, Anna Stesia, StaraczkaNika, Vivanillka, Bajkaaa, Tosia2323, Luna1993, Jeżowa, Lunaris, lamka, 91Ewela09, KateHawke, Aga9090, JustynaG, JustynaG, Sanka, Angelika83, -Mamunia-, Lusesita, Lena21, Phnappy, Rucola, Flowwer, Nadzieja22, Sarna84, malka, emi2016 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yos
bardzo sie ciesze ze z maluszkiem wszystko dobrze :* a Ty zrób badania i przyjmij postawę „na księżniczkę”
Yoselyn82 lubi tę wiadomość