X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście na dinusiach, że Frez urodziła? :))

U mnie kocka "koszmarna" - całą biegalam za wampirami - wtf?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik trzymam kciuki za bilirubinę i Twoja hemoglobinę :*

Karma ja miałam książkę W oczekiwaniu na dziecko i Pierwszy rok życia dziecka, bardzo mi pomogły, ale ja nigdy przed Tosia nie miałam styczności z dzieckiem, byłam bardzo bardzo nieświadoma :)

Obudziłam się z takim bólem w jednej nodze, że chyba zejdę :/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!!
    My dziś wieczorem idziemy oglądać naszego Skarba, może dowiemy się czegoś więcej ;)
    Tymczasem trzymamy kciuki za wizytę Nadzieja !!!
    Yose Ty też daj znać jak się czujesz!!!
    My dziś mamy dzień w terenie, oby tylko nie było mega upału :)
    Miłego dnia Wszystkim:*

Nadzieja22, Vivanillka, Lunaris, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja nie kupuje i nie będę czytać żadnych książek. SR, porady na forum ;) i mam doświadczone koleżanki do których będę dzwonić jak coś( same to zresztą zaproponowały):) mam nadzieję że coś tam pamiętam z opieki nad siostrzeńcem :p a przez pierwszy rok jego życia opiekowałam się nim i na zmianę jak niania córką mojej koleżanki.
    No a jak coś- będzie telefon do przyjaciela;)

Ja idę pod prysznic, dziś badanie krwi i moczu. No i ortopeda. Choć spojenie już bardzo mało boli ale skoro i tak będę w placówce to zaliczę wizytę :)

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Frez :-)
    Ja dziś pół dnia w podróży. Otóż jedziemy do Katowic ciapągiem :-) wakacje się kończą czas odebrać małą od babci :-D

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo!!! Szymcio Kochany!!!!
    Ma minkę jak mały buddyjski mnich :P

Flowwer lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Flower jak Szymuś tak pięknie trzyma kciuki, to musi być dobrze! :)

To może jednak Frez zwolniła swój brzuszek dla Boćka :)

Achia może ortopeda coś wymyśli, a to zmniejszenie bólu oby nie było chwilowe.

Rucola, jakbym potem zapomniała to już po wizycie zacznę trzymać kciuki do wieczora :)

Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka zapomniałam odpisac odnosnie wczoraj, ten spioszek to chyba malutki, co? ja dzis idę na pomiary mojego Szkraba i oszacuję czy jest sens zaopatrywać się w małe ciuszki, coś mi się wydaje, że 4 szuflady wyprałam i wyprasowałam sobie dla treningu ;]
    U mnie cisza totalna, mam wręcz wrażenie, że Mały znalazł sobie super pozycję, jest wyciszony, dynda sobie tylko nóżkami... Kompletnie nie pcha się na ten świat!!! ale tak jak Wam już pisałam tata cały czas mu gada, ze tutaj trzeba słuchac mamy, ze szkoła, ze potem praca... to się chłopak osłucha i ma w nosie porody :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 08:07

lamka, Emiilka, Jeżowa, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuki za wizytę :)

Rucola za Ciebie też kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 08:13

Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja i Rucola będę trzymać mocno kciuki za wasze wizyty :*

Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja i Rucola- ja też będę trzymać kciuki :))

Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma my mamy książkę Zawitkowskiego, fizjoterapeuty, polecam. Tłumaczy prostym językiem dlaczego dziecko się wypina itd.

Poza tym mam jakąś o rozwoju mózgu i układu nerwowego dziecka ale nie pamiętam tytułu niestety.

Sanka byl u nas doradca laktacyjny właśnie i muszę Cię przeprosić bo tez mi powiedziała ze bzdury z tym jałowym pokarmem mi nagadali i ze pewnie mały spał na cycu a nie ciągnął.
    Sprawdziła cycory zaczyna się nawał dziś więc będziemy działać by pozostało samo kp. Dziękuję jeszcze raz za wszystkie rady ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 08:37

lamka, Rucola, Sanka, Karma88, Nadzieja22, Emiilka, pilik, Bajkaaa, Jadranka, Sarna84 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny. Rucola i za odpowiedni czas na poród u Was. ;)

Dzięki za info o tych książkach. Ja w poprzedniej ciąży kupiłam dwie książki i są w domu, ale jakoś psychicznie blokuję się przed wszystkim co z tamtą ciążą związane jakby fatum miało wrócić. Wiem, głupie.

Ja jeszcze dospałam do 7:30, śniadanie + leki ogarnięte. Ważne rady z forum z wieczora i nocy spisane. :* Teraz praca.

Powiem Wam, że ta nasza Mała to cwaniara, chowa się w momencie jak M przykłada rękę do brzucha. Ja czuję kopnięcie raz drugi, M doskakuje, a ta cisza. :/
    Mąż mówi, że złośliwa po mnie. :D

Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik tak jak Pilik napisała ssanie piersi to dla noworodka największy wysiłek fizyczny w tym czasie. Po tym też lekarze obserwują czy dziecko nie ma np jakiejś wady serca przez którą dziecko nie ma siły ssać.
    A Twoja niska hemoglobina nie ma wpływu na skład mleka, którego głównymi składnikami są przecież woda, węglowodany, białka i tłuszcze. Dziecko gromadzi zapas żelaza w czasie ciąży, później w mleku jest go mało a to które jest jest w pełni przyswajalne. Więc nie, Twoje mleko po porodzie nie było ani przez chwilę jałowe!!! Nie dajcie sobie tego nigdy wmówić dziewczyny!
    Super że już udaje wam się być na samej piersi, myślę że już będzie dobrze i nie będziecie musieli wracać do mm :) cieszę się że po toczeniu czujesz się lepiej :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

olik321, Nadzieja22, pilik, JustynaG, Jadranka, summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma zauważyłam że to się często zdarza :p
    U mnie też tak jest ;) a jak Mały ma wzmożoną aktywność- tj po 22/23 to mąż już śpi :p

Karma88 lubi tę wiadomość

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to jest niby 68 :-) ale linijka nie mierzylam :-p

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dokładnie. Kilka dni temu się zawzięłam i mówię do mojego dzisiaj nie ma opcji, ma Cię kopnąć, bo wieczorami jak rano fika jak głupia. Leżę, leżę czaję się na nią i nic. W momencie jak mój zaczął chrapać to nawet ręki nie musiałąm trzymać na brzuchu, żeby poczuć, że kopie. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sanka żebyś wiedziała (a pewnie wiesz) jak często tem zabobon jest używany do zaszczucia młodej Matki. U mnie przez to że. Byłam zewsząd atakowana tekstami że mała ma problemy z brzuchem przez. Mój pokarm lub ze mam.jalowy pokarm to skończyła się przygoda z karmieniem z piersi i musze odciągac
    Każdego dnia żałuję że nie starczyło mi sił by odeprzeć ataki i chcąc pomoc. Małej się. Poddalam
    I będę tego żałować jeszcze długo.
    Bardzo brakuje mi tej bliskości i karmienia. A gdy próbowałam mała z powrotem przystawiac do piersi to jej krzyki lamaly mi serce..
    Jeśli będzie mi dane urodzić drugie dziecko to już wiem że nie dam sie zaszczuc nikomu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 08:37

Lunaris, Jadranka, Sarna84 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z kolei ostatnio ojca w twarz kopnęła aż się przestraszył :D

Karma to wcale nie jest głupie, mam ciuszki które kupiliśmy w poprzedniej ciąży i chyba ich nigdy Zuzi nie włożę

• Sanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka wiem niedtety o tym doskonale i dlatego ciągle powtarzam wszystkim kobietom żeby wierzyły w swoje możliwości, że gdyby rzeczywiście tak duży odsetek kobiet miał problemy z kp jak próbuje się to wszystkim wmówić to już dawno byśmy wyginęli jako ludzkość.
    Ja mam to szczęście że jestem jedyną osobą z medycznym wykształceniem w rodzinie więc nikt nie podważał moich słów. Jak ktoś tylko jakieś głupoty mówił to ja to zaraz prostowałam i odpowiednio wyjaśniałam że zaraz mój rozmówca już wiedział na czym polegał jego błąd w rozumowaniu :) ale prawda jest też taka że na studiach nie mamy przekazywanej żadnej wiedzy na temat laktacji, wszystko co wiem na ten temat zdobyłam sama a także wydedukowałam sama mając pojęcie na temat podstawowych procesów biologicznych zachodzących w naszych organizmach. Więc rozumiem jak ciężko jest kobietom bez takiego wykształcenia i w czasie huśtawki hormonalnej w czasie połogu - łatwo im wtedy różne głupoty wmówić, co najgorsze w dobrej wierze.
    Ibishka proszę nie obwiniaj się o to! Ważne że podajesz swojej córeczce swoje mleko :) wierzę że będziesz jeszcze tulić drugiego maluszka a za nim to się stanie będziesz bogatsza o wiedzę i doświadczenie!

ibishka lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ