Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanka - mam identyczne zdanie na temat kp jak Ty. I też mnie strasznie mierzi, gdy słyszę jakie głupoty słyszą młode matki na temat słabego mleka czy jego braku.. A niestety najwięcej takich herezji głoszą położne
Jadranka, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karma88 wrote:No i powiedzcie z czego to wynika, że osoby, które są/powinny być kompetentne przekazują taką wiedzę?
Pewnie z tego, że posiadają wiedzę sprzed 20-30 lat. Taką wiedzę kiedyś uzyskały i ją przekazują. Nie doszkalają się.pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie dostanę się dzisiaj do gina, rejestratorka ma dzwonić, jeśli się zwolni jakaś godzina
skurczy takich jak wczoraj nie mam, nie plamie, tylko w krzyżu mnie boli i brzuch jak na @ ale nie są to regularne skurcze, tylko taki ćmiący ból jak w okres
-
nick nieaktualnyLuna to trzymam kciuki żeby jakąś godzina się zwolniła
Krew upuszczona. A pan ortopeda powiedział,że na spojenie nie ma lekarstwa, ograniczyć aktywność, spacery, ginekolog niech sprawdzi przez USG czy się nie rozchodzi. Skoro mniej boli to trzyma kciuki żeby tak zostało,ale to może wrócić.. jedynie nie ma przeciwwskazań co do pływania- jeśli ginekolog pozwoli to na basen mogę chodzić.
Zapomniałam zapytać jak z jazdą samochodem przy tym spojeniu
A co do tych palcy, to prawdopodobnie też przez ciążę, tzw zespół kanału nadgarstka. Jak nie minie po porodzie to operacja w celu uwolnienia kanału. Mogę kupić ortezę na nadgarstek i na noc zakładać.
Ale ciąża to nie choroba!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 09:36
-
Dzień dobry
Olik bardzo się cieszę że lepiej się czujesz po transfuzjiŻółtaczka u dzieci nasila się z każdą dobą życia -już nie pamiętam ale tłumaczyli nam na porodówce że ona schodzi (zapomniałam w którą stronę od stóp do głowy czy odwrotnie). Wcale Ci się pewnie nie wydaje że Marcelek dziś bardziej brązowy ale to nic złego. Trzymam kciuki za Wasze wyniki.
Flower Szymcio jest przecudnyjaką ma piękną minkę! to musi być wspaniałe uczucie mieć na rękach takiego słodziaka po tylu latach walki
Sanka ja też podpisuję się pod wszystkim co pisałaś o KP. Mam drugie dziecko, wykształcenie medyczne ale zapisałam się na szkołę rodzenia głównie z powodu doradców laktacyjnych- nie chcę znowu zostać z tym sama i mieć tylko kiepskie porady od nieprofesjonalnych osób. Nie wrzucam do jednego wora wszystkich położnych ale po urodzeniu Franka to właśnie taka porada od patronażowej położnej zahamowała moją laktację w głównej mierze. Kazała mi karmić naprzemiennie cyc i MM przez to dziecko miało totalne problemy z brzuchem. Teraz zrobię wszystko inaczej
pilik lubi tę wiadomość
-
No to pierwszy trip pociągiem z okruszkiem. Jedziemy po siostrzyczke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ec6010ad706.jpg
PS. Przypomniał mi się tytuł czerwcowego testowania. Wakacje z pasażerem na gapęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 09:57
Karma88, Achia, Kaczorka, Yoselyn82, olik321, Jeżowa, Lunaris, pilik, Phnappy, Luna1993, JustynaG, Aga9090, ibishka, KateHawke, malka, Rucola, Flowwer, Lusesita, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Lunaris - żółtaczka schodzi od dołu. Najdłużej na głowie się utrzymuje.
A chciałam dla takich trochę starszych dzieci polecić karty obrazkowe CzuCzu. Alutka dostała je ostatnio w gratisie w sklepie. Myśleliśmy, że rzuci w kąt a ona się pięknie nimi bawi! Ogląda z dwóch stron, przekłada, cieszy się na ich widokkosztują pewnie niewiele a mogą być fajną zabawką lub mini upominkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20ba4b17ef80.jpgLunaris, Vivanillka, Luna1993, JustynaG, ibishka, KateHawke, Lusesita, emi2016, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Witam sie
Wczoraj juz nie zjadlam kolacji a wczesniej mowilam ze bede jesc owsianke, ale nie mialam apetytu, w nocy cos spac nie moglam, a dzis rano nie moglam sie dobudzic, moj eMek mnie budzil, poszedl ze mna do laboratorium i czekamy na wyniki.
Flo ale Szymus piekny i jaki usmiechniety
Vivanillka brzuszek juz ladnie widac
Olik zdrowka dla ciebie i dla malucha!!
Luna kciuki bys miala dzisiaj wizyte! niech telefon szybko zadzwoni
Achia mam nadzieje ze bol ustapi i lepiej sie poczujesz. Trzymam kciuki za wizyte
Rucola mocne kciuki za wizyte!
Nadzieja kciuki mocne za wizyte
Mammusia ja na lutowki nie wchodzilam w ogole
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 09:57
Vivanillka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
U nas CZu CZu cała seria
bardzo fajne edukacyjne i proste zabawki.
Te karty co masz KAczorko zakładałam na sznurek (mają dziurki) i w każdą wycieczkę brałam czy kolejkę do lekarza. Również polecam.
Jeszcze pytałyście czy zachowania z brzucha przełożyły się na życie - w moim przypadku bardzo przełożyły się pobudki z ciąży. Nie spałam od 3.20 do 7 a potem drzemka w ostatnim trymestrze i tak było po porodzie. Franek budził się o 3.20 na kupęmasakrował mnie do 6 a jak już udało nam się wyprodukować to jadł i przewinięty zasypiał o 7. Oby sie nie powtórzyło z kolejnym dzieckiem
-
Achia no widać widać. Dzidziuś podniósł mi trochę tłuszczyk na boczki i wyglądam jakbym juz w 6mc była
jakoś specjalnie nie unikam glutenu i laktozy. Ale zauważyłam że jem mniej (jak zjem więcej to czuję aż w przełyku). A waga jak narazie to 300g/500g na +
-
Kaczorka dzieci mojego brata uwielbiają wszystko z tej serii Czuczu
i w sumie często sama im coś z tego kupowałam
Yos oby wyniki wyjaśniły co się dzieje!
Vivanilka ale słodki brzusio
Czytając o położnych i ich wiedzy na temat karmienia piersią to zastanawiam się podobnie jak Karma - dlaczego osoby, które powinny być kompetentne, tak często mają nieaktualną wiedzę, czym wprowadzają w błąd młode matki, które im ufają... Dobrze, że są chociaż doradcy laktacyjni! Mam nadzieję, że na oddziale, na którym rodzę będzie ktoś, kto prawidłowo oceni i doradzi!
Karma88, Vivanillka, Yoselyn82, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mogę prosić o parę kciuków o 12:45? Idziemy skontrolować nereczkę + pewnie będzie mierzenie szyjki itp.
Wczoraj miałam zjazd emocjonalny totalny, Maluchy jak na złość wieczorem były baaaardzo spokojne. Ledwo delikatne kopniaczki raz od wielkiego dzwonaNie pomagało mi to odstresować się przed wizytą.
Na szczęście od rana mam znowu koncert w brzuchu i wszystko skacze - więc może odczuwały złe humorki mamusi i siedziały cicho.
Co do karmienia piersią - jestem szczerze mówiąc przerażonazapisałam się do grupy bliźniaki na piersi i niestety mam wrażenie, że tam są takie trochę fanatyczki (mam nadzieję, że nikogo nie urażę). Trudno jest znaleźć coś po środku. Myślę, że nie dam rady bliźniaków od początku karmić tylko piersią, będziemy pewnie musieli dokarmiać... no i chciałam też odciągać, żeby czasami mój mógł nakarmić... a jak czytam, że to zło to jestem przerażona
plus karmienie na żądanie... a nie co 3 godziny, trochę sobie tego nie wyobrażam
jak czytam, że karmienie co 3 godziny to znęcanie się nad dzieckiem to nie wiem jak my damy radę...
Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Phnappy powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki za nerkę, szyjkę i wszystko inne! Dają Maluszki popalić nie ma co.
Ja kompletnie nie myslę w sumie o karmieniu, tym co będzie po porodzie. Tzn bardzo chcę karmić, ale nie wiem jak to będzie wyglądać w naszym przypadku. Na szczęście mam kumpele, któa fajnie racjonalnie do wszystkiego podchodziła i wiem, że mogę na nią liczyć jak będę potrzebowała też rady. No i na pewno będę liczyła na pomoc ze strony położnych w szpitalu, ale tez trochę musze poczytać, żeby wiedzieć o co pytać.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Phnappy trzymam kciuki. Przed nami jeszcze 2h drogi. Masakra... A tak już mi się spać chce...
-
Phnappy polubienie to w ramach kciuków
Nie nastawiaj się na nic- przy 2 dzieci masz podwójnie trudne zadanie także najważniejsze żebyście ogarnęli z Emkiem rzeczywistość i dzieci były zdrowe a czy będzie KP czy MM to mniej istotne.
Ja bardzo bym chciała zawalczyć o cycki bo mam traumę z Franka że to moja wina, że za mało walczyłam, że za szybko się poddałam. Ale nie uważam że zrobiłam mu jakąś krzywdę MM. Do póki nie poszedł do przedszkola był okazem zdrowia (nie licząc alergii).
Jeśli ktoś by mnie pytał to KP OCZYWIŚCIE ! Jak najbardziej i w pierwszej kolejności ale jest to bardzo wymagające i ciężko opłacone wieloma wyrzeczeniami. Podziwiam wszystkie karmiące piersią mamusie. Jednak jeśli ktoś sie decyduje na MM czy tak po prostu wyszło to nie powód żeby palić na stosie czy kamienować.
SZCZĘŚLIWA MAMA= SZCZĘŚLIWE DZIECKO!pilik, Flowwer, StaraczkaNika, Nadzieja22 lubią tę wiadomość