X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, przykro mi, że wszystko na Twojej głowie.
    To może odbierz Tosię a zakupy zostaw na głowie eMkowi?

Gdybyś pojechała na IP to niewykluczone, że zostawiłby Cię w szpitalu do rozwiązania - tak samo jak Bajkę. A wtedy eMek musiałby sobie radzić!
    Nie gniewaj się, ale może dla Ciebie i Zuzi tak byłoby najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:21

Aga9090, Bocianiątko lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co kupiłam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d462abfce6d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af451a20eda5.jpg

Aga9090, JustynaG, KateHawke, lamka, emi2016, olik321, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, idziemy!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1efeb773cad.jpg

Bocianiątko, Karma88, Lunaris, summer86, Achia, JustynaG, Patrycja20, Flowwer, KateHawke, malka, pilik, lamka, Jeżowa, Lena21, Kaczorka, Rucola, ibishka, olik321, Lusesita, Siwulec, Nadzieja22, Kotowa, Bajkaaa, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie się nie gniewam, bo wiem że tak by było najlepiej. Czuję się tak słabo, że nie powinnam jechać autem, ale on nie może się dowiedzieć o której kończy pracę, mimo że ma regulowany czas pracy umowa. Wkurza mnie to, bo jakby się coś działo to jestem zdana na siebie. Któregoś dnia nie wytrzymam i pojadę do szpitala, zostanę do porodu i tyle będą mnie widzieli. Tylko wtedy mogę nie podejść do egzaminu we wrześniu. Eh nie mecze już, wygadalam się i muszę jakoś ogarnąć

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, Olik udanego spotkania. Zazdroszczę!!! <3

Luna nie wiem czy to coś by pomogło, ale może warto z nim pogadać? Wyjaśnić, bo możenie kuma o co chodzi?

Minie Black lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - właśnie mam doktor powiedział że na to nie ma lekarstwa...ale że dosyć wcześnie zaczęło boleć. Bo ogólnie to normalne że się tam luzuje, bo musi przed porodem. Więc myślę że u Ciebie to Mała napiera i nic gorszego się nie wydarzy. Ja do porodu mam trochę czasu... Więc Dziewczyny, idę do fizjo, na tejpy i zapytam fizjo o ewent. Ortezę na spojenie! Dzięki :)w czwartek wizyta u mam nadzieję mojego nowego gina, niech tam sprawdzi USG co i jak i potem fizjo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- właśnie może spróbuj z nim pogadać? Może myśli że jak funkcjonujesz jako tako to możesz i iść po Tosie i po zakupy...facetom trzeba kawę na ławę bo inaczej nie dotrze .

Karma88 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, pakujesz materiały do torby i uczysz się w szpitalu. Wiem, że może nie są to najbardziej wymarzone warunki ale teraz też nie masz głowy do nauki bo padasz na twarz ze zmęczenia i stresu.
    Nie chciałabym krakać, ale w Twojej sytuacji odpoczynek jest konieczny... żebyś czasem nie urodziła przede mną i Rucolą.
    Jeszcze chociaż 2 tygodnie w dwupaku wytrzymaj :) a Twój organizm wyraźnie informuje, że potrzebuje odpoczynku.

Karma88, Bocianiątko, Aga9090 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa skończyła się awantura, ja robię z siebie ofiarę, mam nie przeszkadzać w pracy. Nie patrząc na to, że miałam leżeć zabrałam ich na weekend nad morze, bo po tym całym stresie z serduszkiem chciałam w ten sposób wynagrodzić jemu i Tosi te nerwy. Miałam tam tylko siedzieć a i tak łaziłam. Remont nie skonczony. W domu sprzątam tylko ja. Po jego wczorajszej zabawie z akwarium upieprzone łazienki, oczywiście posprzątam ja. Lodówka pusta- na zakupy pójdę ja. Coś dzisiaj we mnie pękło, bo poprosiłam tylko żeby odebrał Tosie o czasie. Żałuję że zdecydowałam się na ten egzamin, żałuję że przyjęłam na niego pieniądze od matki, bo beda mi teraz wyrzucac, jak nie zdam. Nie uczyłam się bo nie byłam w stanie w tym stresie, teraz mam za mało czasu i tylko się denerwuje. Chciałam dla wszystkich dobrze, a wyszło jak zawsze. Wypłacze się i trudno, jak ja nie zrobię to samo się nie zrobi :( wkurza mnie ta cała presją, że skoro chciałam dziecka to mam zasuwać i sobie radzić sama

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja bym pojechała na IP i chyba najlepszym wyjściem byłoby tam zostać do porodu, bo zostając w domu to nie widzę szans abyś donosiła Zuzie. Przepraszam, że tak z grubej rury ale to jedyne wyjście

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale nie tylko Ty chciałaś chyba dziecka?
    No kurde ja dopóki miałam zielone światło to robiłam wszystko jak zwykle tak, bo byłam w stanie. Ale jak mam zakaz na wszystko i zalecenie na full oszczędzania się i M był przy tym jak gin to mówił to jednak się poczuwa do tego, żeby mnie odciążyć.

O ile ile mogę to zajmuję się kuchnią, o tyle M wrócił wczoraj z pracy i chałupę wysprzątał sam z siebie.

Oczywiście ciąża to nie choroba o ile przebiega prawidłowo i bez komplikacji i ryzyka. A u Ciebie jest duże ryzyko!!! Zostaw zakupy!!!!!!! Odbierz Młodą i tyle. Nie możesz dźwigać teraz!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Wszystko ok :)
    nereczki ok, w normie no i szyjka dalej 4cm <3
    Dziękujemy za kciuki ;)

Aga9090, Luna1993, Yoselyn82, Achia, malka, Bocianiątko, JustynaG, Patrycja20, summer86, KateHawke, Flowwer, pilik, lamka, Minie Black, Jeżowa, Lena21, Kaczorka, Sanka, Rucola, Angelika83, ibishka, olik321, StaraczkaNika, Lusesita, 91Ewela09, -Mamunia-, Siwulec, Lunaris, Nadzieja22, Bajkaaa, blue00, Emiilka, Sarna84, Morusek lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy fantastycznie! :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy super :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ,LUna, nie wiem co napisać...a jakaś koleżanka?Może chociaż pójdzie z Tobą, zrobi zakupy?
    chyba naprawdę musisz zostać w szpitalu żeby Emek zrozumiał.. no bo on chyba nie chce żebyś urodziła wcześniej??

Phnappy- super!! :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze, to najważniejsze :) <3

Moje koleżanki albo miały zupełnie bezproblemowe ciążę, albo jeszcze nie rodziły, więc ciąża dla nich to nie choroba... On nie jest zły, kocha nas i jest naprawdę dobrym mężem i ojcem, ale strasznym leniem jeśli chodzi o domowe obowiązki i nie zdaje sobie sprawy, że wcześniak nawet z 34 tygodnia może mieć problemy... Nie będę dzisiaj z nim o tym dyskutować, włączę mu jakiś dokument o wczesniactwie to może przejrzy na oczy że to nie zabawa. A moja wina jest, że nauczylam, że jak on czegoś nie zrobi w domu to ja wstanę i to zrobię, bo będzie mi przeszkadzać. Za bardzo próbuje wszystkim dogodzić, nawet matce z tym głupim egzaminem. Powinnam mieć swój rozum i zrobić na spokojnie rok przerwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 13:29

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, tu nie chodzi tylko o Ciebie ale i o Zuzię, dla której każdy dzień w brzuchu jest na wagę złota. Od trochę brudnej łazienki jeszcze nic nikomu sie nie stalo, wiec ja bym sobie sprzątanie całkiem odpuścila. Zakupy możesz pewnie zamówic z Tesco, bo z tego co pamietam mieszkasz w dużym miescie.

A co do eMka to brak mi słów.. bardzo niedojrzałe to z jego strony.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Rozmowa skończyła się awantura, ja robię z siebie ofiarę, mam nie przeszkadzać w pracy. Nie patrząc na to, że miałam leżeć zabrałam ich na weekend nad morze, bo po tym całym stresie z serduszkiem chciałam w ten sposób wynagrodzić jemu i Tosi te nerwy. Miałam tam tylko siedzieć a i tak łaziłam. Remont nie skonczony. W domu sprzątam tylko ja. Po jego wczorajszej zabawie z akwarium upieprzone łazienki, oczywiście posprzątam ja. Lodówka pusta- na zakupy pójdę ja. Coś dzisiaj we mnie pękło, bo poprosiłam tylko żeby odebrał Tosie o czasie. Żałuję że zdecydowałam się na ten egzamin, żałuję że przyjęłam na niego pieniądze od matki, bo beda mi teraz wyrzucac, jak nie zdam. Nie uczyłam się bo nie byłam w stanie w tym stresie, teraz mam za mało czasu i tylko się denerwuje. Chciałam dla wszystkich dobrze, a wyszło jak zawsze. Wypłacze się i trudno, jak ja nie zrobię to samo się nie zrobi :( wkurza mnie ta cała presją, że skoro chciałam dziecka to mam zasuwać i sobie radzić sama

Lunka, tulę Cię mocno.
    Nie musisz być perfekcyjną Panią Domu. Odpuść sprzątanie. Odpuść zakupy. Skup się na sobie i Zuzi. Pomyśl o sobie.
    Trochę egoizmu Ci nie zaszkodzi.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wskazany jest ten egoizm. Wiadomo, że ciężko jak córa jest w domu, ale pewne rzeczy możesz przerzucić na M, a raczej musisz. Widział ile walki było w tej ciązy i powinien się trochę obudzić.

Mój też nie jest idealny i też muszę trząchnąć nim co jakis czas, ale nie boj sie prosic innych o pomoc albo po prostu czegos nie robic. Na perfekcjonizm bedziemy mialo jeszcze czas, teraz musisz odpuscic ile sie da Kochana.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to moj brzuszek, chyba juz cos widac nie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/717279dd73a9.jpg

Patrycja20, JustynaG, Luna1993, Achia, Aga9090, summer86, pilik, lamka, Minie Black, Jeżowa, malka, Kaczorka, Sanka, Rucola, ibishka, emi2016, olik321, Bocianiątko, Lusesita, Phnappy, Vivanillka, KateHawke, -Mamunia-, Lunaris, Nadzieja22, Kotowa, blue00, Bobisia, Emiilka, Sarna84, Morusek lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ