X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tu jest miejsce do narzekania więc nie żałuj sobie. ;)

Minie a to cham. Ciasto zajumać?! Od ciężarnej da świeżej mamuśki? Toż to kara musi być!

U nas dziś pomidorówka z wczoraj :P Jutro męza nie mam, ale coś musze dla siebie obcykać.

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Od kilku dni jestem tak nieporadna... i nie mam sił i chęci na nic. Aż się zastanawiam jak ja siły znajdę na poród?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki w moczu, żadnych ketonów, białka, erytrocytów :) ciężar - 1,013 (norma 1,015 więc jakby za lekki :p) ale ph górna granica bo 7. to by też tłumaczyło kolor wkładki na pasku lakmusowym. czekam jeszcze na morfologię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:59

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia miałam identyczne wyniki moczu i nie budzą niepokoju. :-) oby krew też była ok.

Achia lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie to może trzeba zapoznać Klare z Marcelem?
    A noz widelec cos z tego będzie.. No i Marcel miał by słoiki od teściowej hahaha

My też dziękujemy za spotkanie i prezenty. Dziewczyny jak gwiazdy wyglądały z brzuszkami :)

Teraz widzimy się u Jezowej na porodowce:)

lamka, Karma88, Minie Black, Rucola, JustynaG, Phnappy, KateHawke, Siwulec, Amal, pilik, Jeżowa, Lunaris, Nadzieja22, Kotowa, malka, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszcie mnie trochę bo jestem przerażona. Dziś jestem sams w pokoju z nową dziewczyną i wzięli mnie na rozmowę ze mam uważać na malego bo ta dziewczyna ms jakieś problemy psychiczne I nie dostanie swojego dziecka narazie.
    A mały jeszcze jak na złość ms lampy i nie możemy za bardzo wychodzić z pokoju..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ta co nam zdjęcie robiła? Masakra :-O może poproś żeby Cię przenieśli, bo nie czujesz się bezpiecznie, czy coś?

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, nie wiem jak w tej sytuacji pocieszyć, ale ja bym poprosiła o przeniesienie do innej sali. Przecież trzeba chociażby do toalety pójść i na chwilke dziecko zostawić. Chyba że często ktoś jest u Ciebie i ma wtedy oko na Marcelka.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam morfolgie...coś pomożecie? ogólnie ok czy niekoniecznie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92bd0283cbe7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik- nie powinni tej dziewczyny dać do sali 1 os? ja też bym zaptała czy jest możliwość przeniesienia.. teraz będziesz bAŁA się nawet do wc wyjśc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wypadałoby sprawdzić wg mnie ferrytynę i poziom B12 i kwasu foliowego, bo masz dość nisko hemoglobinę i podwyższone mpv, które zwykle wskazuje na niedokrwistość z niedoboru właśnie B12 lub kwasu foliowego.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jak dla mnie jest ok, odchylenia niewielkie, raczej normalne w ciąży.

Olik, nie czułabym się pewnie :( Spróbuj może jakoś zadziałać żeby Cię przenieśli do innego pokoju.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - zdecydowanie zapytaj czy Cię nie przeniosą! Kurde, ja bym się bała zasnąć.. dziecka jej nie dali, ale Twoje może przebywać z nią w jednym pokoju?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- zapisze sobie, w czw wizyta, może dostanę skierowanie. a mąz jakby coś przeczuwał bo robi zakwas z buraczka :p fakt że dieta mogła tą hemoglobinę obniżyć..

Kaczorka-no własnie! i jeszcze dają ją do sali gdzie leży dziecko ...

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Olik, idź na rozmowę z ordynatorem i zażądaj przeniesienia. Teraz potrzebny Ci spokój a nie stres czy tej dziewczynie coś nie odwali :/

Luna, na bank macie ram sklepy czynne do 23 (Tesco?) albo i całodobowe - zakupy zostaw mężowi, bo noszenie ciężarów jest bardzo niewskazane. Najwyżej zamówisz jakieś drobiazgi dla siebie i Tosi z dowozem, a on niech chodzi głodny jak jest taki sprytny.
    Brudną łazienkę czy kuchnię zwyczajnie olej - od tego się nie umiera. Wiem co mówię - nie sprzątałam wieki, a to co robi mąż... hmm... tego się jednak nie da nazwać sprzątaniem... to jakby artystyczne rozsmarowywanie brudu zmieszanego z chemikaliami.

Yosel, Phnappy, Nadzieja - oby tak dalej! :)

Achia - takie odchyły w morfologii w ciąży to nie odchyły, chociaż jakiś sok z buraczka by nie zaszkodził ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:43

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętaj, że w razie niedoborów B12 to albo suplementacja albo mięsko i jajka, bo B12 nie występuje w produktach roślinnych.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czekam na emka i pójdę albo ja albo on pogadac. Powiedzieli mi że mały może być pod lampami na oddziale noworodkowym ale ja nie chce go oddawać juz.

Tak Lamka ta co fote robiła. Nie ms piżamy do karmienia, nie zna numeru ojca dziecka, dla dziecka właśnie ktoś jej przyniósł ciuszki bo tez nie miała jakas masakra...

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Tylko pamiętaj, że w razie niedoborów B12 to albo suplementacja albo mięsko i jajka, bo B12 nie występuje w produktach roślinnych.
    eh mięsko... kiedy ja tylko drób,a w zasadzie indyk jak juz ...
    ale jajka brzmią spoko :)

właśnie mój pies spadł z kanapy, ale nic jej się nie stało. ale zrobiła to w tak śmiesznny sposób że żałuję że nie nagrałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik w szoku jestem (tą laską), walizki z ochnika to nie zapomniała.... Dramat.
    Walcz koniecznie o przeniesienie! Powiedz, nie wiem, że boisz sie, że Ci dziecko zabierze, bo dziwnie się zachowuje!

A ja byłabym szczerze zachwycona zostając kiedyś ulubiona teściową Marcela <3 ale bym mu pierogow lepila!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:57

lamka, Rucola, Jeżowa, Karma88, pilik, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcięłam właśnie trzy kawałki jeszcze ciepłego ciacha ze śliwkami.. coś czuję, że jesienią po przeprowadzce wrócę do częstszego pieczenia.

lamka, Minie Black, Karma88, pilik, Nadzieja22, Lusesita, malka, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ