X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn gratuluję <3

Pilik, AnnaStesia pięknie piszecie o macierzyństwie <3 Taka właśnie chciałabym być, spokojna i wyrozumiała. Mam nadzieję, że mi się uda.

Mogę prosić o kciuki o 11? Tak się cieszę na myśl, że jutro zobaczę naszego Malucha :) Oby tylko było wszystko w porządku.

Flowwer, Aga9090, Luna1993, Anna Stesia, Bajkaaa, pilik, Kaczorka, Patrycja20, Rucola, Emiilka, Yoselyn82, KateHawke lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos chłopaki żądzą :D Gratuluję a jutro pedem na badania, odpoczywaj jak na więcej bo później tak lekko nie będzie.

Ewelina trzeba przetrwać ten czwarty trymestr choć ja nie mogę narzekać nic a nic. Wczoraj i dziś brzuszek bolał to podałam 3x1 krople bobotic forte i śpi spokojnym snem.
    Ja nie odpuszczam karmienia nocnego ba jest najważniejsze.

Ania ja na pewno lepiej nie zawiazę ;) mam nową chustę 4.2 ale jeszcze nie próbowałam, czas najwyższy zacząć.

Kochane więcej wiary w siebie i maluszki one nas teraz bardzo potrzebują. Jeśli jest ktoś ( siostra, mama, teściowa) skorzystajcie z ich pomocy.

Yoselyn82, emi2016 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam za twoje prenatalne!
    Edit: Szymuś też trzyma kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:40

Nadzieja22, Jadranka, Aga9090, Sarna84, Sanka, Anna Stesia, olik321, Bajkaaa, pilik, Karma88, lamka, Patrycja20, Rucola, Luna1993, ibishka, blue00, Angelika83, Lusesita, Bocianiątko, Jeżowa, Emiilka, Lunaris, Yoselyn82, 91Ewela09, JustynaG, KateHawke, malka, Lena21 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Olik po tym co piszesz to wydaje mi się totalnie bezsensowne co ta położna mówiła Ci o dokarmianiu mm. Twój synek nie ma problemów ze ssaniem, ładnie ciągnie z piersi. Z kp podstawowa zasada jest taka że popyt napędza podaż - jeśli podasz mu jakąś objętość mm to o tą samą objętość wyprodukujesz mniej swojego mleka i tworzy się błędne koło. Druga doba to czas napędzania laktacji - maluch dużo ssie właśnie po to by „zamówić” odpowiednio większą ilość mleczka na następne karmienie. To wcale nie oznacza że w tym momencie jest głodny i trzeba go dopchać mm. Poza tym jak po piersi dostanie butle to dziecko dostaje sygnał - o jak fajnie, już leci dużo mleka i nie muszę więcej pracować, zadanie wykonane! I gdy przychodzi do następnego karmienia to okazuje się że znowu jest za mało mleka i zamiast pozwolić maluchowi wystymulować produkcję to znowu zaburzamy ten proces butlą. Na samym początku dziecko ma żołądek o objętości łyżeczki!!! To na prawdę mało, dlatego często chce ssać i dlatego potrzebuje ciągle zwiększać porcje na kolejne posiłki. Dziecko w brzuchu przecież dostawało wszystko dożylnie więc ten żołądek był praktycznie nie używany, powiększa się stopniowo. Dlatego noworodków nie karmimy z zegarkiem w ręku!
    Jeszcze jedna rzecz - skoro Twój synek dostaje na koniec mm to nic dziwnego że potem długo śpi i zastanawiasz się czy go wybudzać. Serio wg mnie w Waszym przypadku podawanie mm jest kompletnie nieuzasadnione, jak najszybciej z niego zrezygnuj żeby nie zaburzać już więcej laktacji. I nie ma czegoś takiego jak jałowe mleko, niech ta położna się lepiej palnie w łeb za takie teksty!

Olik, podpisuję się rękami i nogami! :) Miałam coś dodac ale mam kisiel zamiast mózgu... Jak sobie przypomnę to jutro dopiszę :)

Aaaa juz wiem. Smoczek podany w pierwszych 6 tygodniach życia może poważnie i nieodwracalnie zanurzyć odruch ssania. Smoczek od butli tez się w to wlicza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 00:16

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakich firm posiadacie otulacze wełniane ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi ona poradziła za każdym kamieniem około 20 minut jeden cyc. Całość max 50 minut.
    I wtedy mały jeśli jest spokojny to koniec, jeśli nie dac odrobinę mm.
    Wczoraj wieczorem byl na cycu prawie 2h a i tak odstawiłam go glodnego. I trochę moze miec racji co do jałowości mojego pokarmu przy hemoglobine 6,5..
    Dziś tym nowym sposobem tylko 2 pierwsze karmienia musialam dołożyć mm. Od południa lecimy na samym cycu. A i tak po spi 2,5-3,5h. No i jestem po trsnsfuzji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 01:58

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo mina Szymka rozbrajająca <3

Dziewczyny mamy tak zsikaną pielucha ze huhu i jaka radość dla matki haha

Bajkaaa, pilik, Karma88, summer86, Flowwer, lamka, Rucola, Aga9090, Nadzieja22, Sarna84, Jeżowa, Emiilka, Lunaris, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a wcześniej kopniaki sprawiały naszą radość.

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cieszy pielucha z ładna kupa hehe :)

Któraś pisała odnośnie tego jakie dziecko w ciąży to takie potem, u mnie ysk było w 1tż że ja dobudzic nie mogłam a teraz to chyba 1-2 dziennie tylko budze bo więcej Zofia budzi się sama albo nie śpi :) mówimy na nią nieśpioszek :)

Aha co do sprostowania, kocham moją córkę nad życie i nie cofnela bym czasu za żadne skarby

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nikt nie wątpi w Twoją miłość do córki! <3, to jest u nas niepodważalne. Nawet jak jesteśmy zmęczone i marzymy żeby gdzieś wyjść się wyspać czy odpocząć!

Flower cudowny Szymuś <3 ja mam wełniaki które sama szylam tylko (dwa otulacze i dwie pary gatek)

Olik Sanka jest lekarzem i na pewno wie co mówi z medycznego punktu widzenia...! Dobrze że się udaje tylko kp b jeżeli na tym Ci zależy to nic tylko przykładać. Jak jadł dwie godziny i odłożyłam głodnego, to pewnie polowe tego czasu tylko ciumkał... a poza tym... ssanie tak męczy że może być naprawdę głodny 10 minut bo zjedzeniu bo dostał nie wiele więcej energii niż zużył. Pierwsze dni trzeba przetrwać, potem będzie więcej pokarmu. Do tego ba początku masz siare, która jest najbardziej kaloryczna i najbardziej wartościowa <3
    Jak się czujesz po transfuzji?

Bajkaaa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak sie obudzic przez kopanie dziecka. <3

Z zapartym tchem czytam o Waszej walce z kp. Nie wiem jak bedzie u nas kompletnie, ale mam nadzieje, ze jakos sie dogadamy z Emi.

Flo Szymek jest boski!!!

Jesc!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 04:42

pilik, summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, jeść i spać :P

Tak piszecie o kopniaczkach i przyznam, że bardzo brakuje tego uczucia w brzuszku. Żałuję, że nie jesteśmy z mężem gotowi ma dwójkę maluchów z małą przerwą.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tego bedzie mi potwornie brakowac po porodzie. Wiadomo dziecko bedzie z nami, ale to kopanie totalnie mnie rozwala. :-)

Sluchajcie pytanko do Was znajomi zaproponowali, ze dadza nam mate edukacyjna i wanienke. Mata to wiadomo, ale wanienka? To po ich dwoch corkach. Mialyscie uzywane? To maly koszt zakupu wiem, ale na razie to tylko propozycja od nich.

No i jeszcze jedno pytanie. Macie ogromna wiedze. Ja jestem totalnym laikiem we wszystkim co tyczy sie dziecka. Warto w jakies ksiazki sie zaopatrzyc? Czy internet i np. Szkola rodzenia to glowne zrodlo wiedzy w Waszych przypadkach?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Z jakich firm posiadacie otulacze wełniane ?

Flower, OS mam dwa Puppi i nie przepadam za nimi. Są bardzo szerokie w kroku. Może młoda dorodnie.
    Mam tez Magabi dzianinowy (sweterkowy)i kocham go nad życie :D leży super, nic nie uciska - zawsze idzie do chusty. No i jak się pewnie domyślasz to on najczęściej obrywa dwójką ;)

Z tkaninowych dziewczyny bardzo polecają Oops slim - podobno super zgrabny i wąski. Podobno Kokosi tez jest zgrabniejszy - miałam dwa NB i leżały dobrze ale znacznie różniły się grubością ( wolałam ten cieńszy).

Karma, przeczytałam książkę o kp - karmienie piersią, 7 naturalnych praw - i się w tym zakochałam. Pozostałą wiedze o kp oraz o każdym innym aspekcie wychowania\pielęgnacji czerpię z Internetu. Ku ubolewaniu mojej teściowej :D Bo w TELEWIZJI ŚNIADANIOWEJ mówili żeby nie wierzyć we wszystko co piszą w Internecie o dzieciach;D

Karma88, JustynaG lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Bajka nikt nie wątpi w Twoją miłość do córki! <3, to jest u nas niepodważalne. Nawet jak jesteśmy zmęczone i marzymy żeby gdzieś wyjść się wyspać czy odpocząć!

Flower cudowny Szymuś <3 ja mam wełniaki które sama szylam tylko (dwa otulacze i dwie pary gatek)

Olik Sanka jest lekarzem i na pewno wie co mówi z medycznego punktu widzenia...! Dobrze że się udaje tylko kp b jeżeli na tym Ci zależy to nic tylko przykładać. Jak jadł dwie godziny i odłożyłam głodnego, to pewnie polowe tego czasu tylko ciumkał... a poza tym... ssanie tak męczy że może być naprawdę głodny 10 minut bo zjedzeniu bo dostał nie wiele więcej energii niż zużył. Pierwsze dni trzeba przetrwać, potem będzie więcej pokarmu. Do tego ba początku masz siare, która jest najbardziej kaloryczna i najbardziej wartościowa <3
    Jak się czujesz po transfuzji?
    No właśnie tak myślę ze w kp był mój błąd bo ja usypiałam razem z nim. I pewnie macie rację ze połowę przesłał.
    Po trsnsfuzji o wiele lepiej. W końcu noszę małego, przebieram i kontroluje właśnie cyca.
    Trochę mi wcześniej przykro było ze emek już wszystko wie A ja nic...

Dziękujemy za wszystkie rady ! W nocy znowu się udało na samym cycu:) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 06:10

Bajkaaa, summer86, Jadranka, lamka, Nadzieja22, Aga9090, Jeżowa, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik i tak jesteś super dzielna, że przy takich wynikach dawałaś radę młodego przystawiać! A teraz będzie tylko lepiej <3, jest szansa, że dzisiaj wyjdziecie czy musicie do jutra zostać po transfuzji?
    Moja miała prawie trzy tygodnie jak ją „dostałam” do pokoju w szpitalu, a też większość czasu przysypiała na cycu, przez to mi przestała przybierać, ale wystarczyło rozbudzać, pilnować czy pije, czasami częściej pionizowac i zmieniać pierś i wszystki się poprawiło.

Jadranka kiedy zaczęłyście używać OS? Mam ich trochę, ale ogromne ni się jeszcze jednak wydają, czekam właśnie aż dorośnie, a nie wiem czy jest sens inwestować w nb... mam dwa z pulu i są super no ale teraz przy upałach kiepsko. Wełniaki zalanolinowałam Twoim sposobem, dzisiaj będę suszyć na balkonie i mam nadzieje, że będą trzymać!

Jadranka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik najszybciej jutro wyjdziemy. Jeśli moje wyniku będą ok i dzis kurczaka bilirubina.
    Trochę się martwię bo zmienił mu się kolor skóry ale nie wiem czy po prostu na mój ( mam taką żółto pomarańczową karnacje) czy ma żołtaczkę.
    Dziś będziemy sprawdzać.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, mam 4 książki i przeczytałam jedną w połowie. Wiedzę czerpię z SR i na bieżąco szukam w internecie.
    Može z książkami inaczej by wyszlo, ale zaczęłam od czytania o rodzicielstwie bliskości a wiedziałam, że raczej z małą nie bedę spać w jednym łóżku, bo zależało mi na używaniu monitora oddechy. Spi w swoim łóżeczku, ale metr ode mnie ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, OS leży u nas w miarę od 5 kilo, a tak calkiem dobrze to chyba nawet od 6. Ja pulu w ogóle nie używam, w te upały to juz w ogóle nie miałabym sumienia :)

Olik super ze jesteście na cycu <3

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Nie śpię od 4.30, całą noc śnił mi się poród (po wczorajszych zajęciach sr). Spróbuję się jeszcze przespać po śniadaniu, a potem muszę się wyszykować na wizytę u Olik. :-D

Olik, super, że lepiej się już czujesz. Mam nadzieję, że bilirubina u Marcela ładnie spada.

‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ