Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Yos jak zaczynasz czuć ruchy, to według mnie głowa zdecydowanie odpuszcza i jest łatwiej wytrzymać bez lekarza
w pierwszym trymestrze popadałam niemal w depresję, gdy za długo nie widziałam Malutkiej, a teraz po prostu czuję, że jest dobrze
oczywiście zdarzają się sytuacje awaryjne, też byłam raz na IP jak leniuszek nie kopał, ale to sporadyczne wyjątki
Znaczy wiem, że w drugim trymestrze te ruchy pojawiają się tak czy inaczej dość późno, rozumiem całkowicie chęć chodzenia do lekarza często i jeśli to ma Ci pomóc psychicznie, to chodź tak często, jak potrzebujesz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:52
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka- odp
dziewczyny,a w co tak z grubsza powinno zawierać zamówienie z apteki? oczywiście będę zamawiać bliżej porodu, wiadomo -data ważnosci itp,ale boję się że nie ogarnę co tam ma być..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:58
-
Achia wrote:Lamka- odp :
dziewczyny,a w co tak z grubsza powinno zawierać zamówienie z apteki? oczywiście będę zamawiać bliżej porodu, wiadomo -data ważnosci itp,ale boję się że nie ogarnę co tam ma być..Achia, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JustynaG wrote:Dziewczyny, które stosowały Tantum Rosa w szpitalu (pamiętam, że Bajka na pewno).
Jak sobie radziłyście z robieniem tego roztworu? Jak potem z tego korzystałyście?
W instrukcji jest, że musi być przegotowana ostudzona woda - 1 saszetka na 500ml i przed każdym użyciem trzeba przyrządzić nowy roztwór.
Czy używałyście Tantum Rosa do podmywania czy raczej przemywania ?? -
Zaraz zwiariuję... Mąż był po raz setny pytać o moduł rodzinny. Oczywiście wciąż nic nie wiadomo, nic nie mogą zagwarantować bla bla bla, a ja kurde wiem, że są miejsca, bo ludzie mieszkają pojedynczo w całych modułach, wystarczy ich połączyć i już kur*a po problemie!!! Ale nie, po co to zrobić, lepiej nas nieustanie odsyłać z kwitkiem... A oczywiście pytaliśmy dawno temu czy dostaniemy moduł, przecież byśmy się stąd wyprowadzili, gdyby nie było nic wolnego. A teraz jesteśmy w takim zawieszeniu, nie mogę już dłużej odwlekać zakupów, więc żyjemy w tym jednym pokoiku z miliardem rzeczy, gdzie ledwo można się ruszyć...
-
Jeżowa wrote:Zaraz zwiariuję... Mąż był po raz setny pytać o moduł rodzinny. Oczywiście wciąż nic nie wiadomo, nic nie mogą zagwarantować bla bla bla, a ja kurde wiem, że są miejsca, bo ludzie mieszkają pojedynczo w całych modułach, wystarczy ich połączyć i już kur*a po problemie!!! Ale nie, po co to zrobić, lepiej nas nieustanie odsyłać z kwitkiem... A oczywiście pytaliśmy dawno temu czy dostaniemy moduł, przecież byśmy się stąd wyprowadzili, gdyby nie było nic wolnego. A teraz jesteśmy w takim zawieszeniu, nie mogę już dłużej odwlekać zakupów, więc żyjemy w tym jednym pokoiku z miliardem rzeczy, gdzie ledwo można się ruszyć...
lamka, Minie Black, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Jeżowa idz i zrób im teatrzyk- brzuchem poświeć, rozpłacz się, omdlej ostatecznie... może wzruszy ich los ciężarnej?
Rucola, olik321, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Kate- świetny patent !
2 Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
3 BOCIOLAND, nieprzemakalny podkład, ochraniacz na materac 60x120 z gumką, 1 sztuka
4 CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
5 Majtki poporodowe, wielorazowe, BELLA MAMMA, XL, 2 sztuki
6 Kompresy MEDICOMP, jałowe 7,5cmx7,5cm, 50 sztuk
8 Nacomi, olej ze słodkich migdałów, 30ml
9 ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g
10 Tantum Rosa 1mg/ml, 5 butelek po 140ml
11 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
12 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
13 ZIAJA, wazelina biała, kosmetyczna, 30ml
15 PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 2, Mini, 3-6kg, 22 sztuki
16 SOPELEK 2, aspirator do nosa + 10 filtrów jednorazowych
18 Wiesiołek 500mg, Apteo, 120 kapsułek
19 DARY NATURY, herbatka ekologiczna, Liść maliny, 25g
20 Spirytus salicylowy 2%, 100g
21 WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk
To zamawiałam z rzeczy których nie mam. Do tego jeszcze powinny być podkłady na łóżko takie 90x60cm (u mnie w wyprawce zapisane 10szt.). No a do tego ewentualnie domawiasz jakieś Espumisany, Pedicetamole, itp. Ja na razie leki zostawiłam na następny raz albo na po porodzie.lamka, Achia lubią tę wiadomość
-
Co do tantum rosa, to mam buteleczkę z rozpylaczem, kupiłam w rossmanie i planuję wsypać pół saszetki i dopełnić wodą, używać do wyczerpania i dopiero przepłukać i zrobić nowy. Buteleczka ma pojemność 200ml.
jesli chodzi o zakupy do gemini do ja też długo miałam otwarty koszyk, co chwilę coś dodawałam, zabierałam. Z dużych spraw zamówiłam laktator, inhalator, podgrzewacz do jedzenia, termometr bezdotykowy, ze spraw chemicznych płyny do prania i płukania, kosmetyki dla lewka po urodzeniu czyli oliwke, żel do kąpieli Hipp, szampon mustela na ciemieniuchę, b-panthen, linomag, alantan, szczoteczkę do włosków, nozyczki, aspiratotek do noska katarek oraz taką gruszkę, chusteczki nawilżane, pieluszki. Dla siebie zamówiłam podkłady, podpaski, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe, tantum rosa, nakładki silikonowe na sutki. Małemu wzięłam biogaję, paracetamol w czopkach..... zamówiłam też butelkę, smoczek... tak ogólnie piszę. Ostatnio zamówiłam ale to już bezpośrednio od medeli osłony, te muszle na sutki.
Co do wizyt to od 10tc wizyty miałam co miesiąc, w międzyczasie były prenatalne i połówkowe, po 35tc kolejna wizyta po 3 tygodniach i po 38 tc po 2 tygodniach. Nie mam zleconego ktg tylko spokój i opanowanieale w każdej chwili mogę dzwonić i będe przyjęta
Achia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja używałam tantum rosa ale w buteleczkach mega drogi wychodzi ale łatwiej się opłukać ale też dużo się wylewa niestety do muszli i ja używałam za każdym razem jak szłam do wc, a koleżanka gotowana wodę i w szklance miała i potem do butelki z dziubkiem dawała tylko mi fizycznie było ciężko się oblewac tym dopiero w domu tak robiłam
-
Achia, to koszyk którejś z dziewczyn.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12063dee6aad.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8083fdb0e32c.png
KateHawke, Achia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Jeżowa a może zacznijcie być upierdliwi. Z tego co widzę to jak się jest upierdliwym i dupę się ludziom truje co chwilę to dla świętego spokoju zaczynają coś działać, żebyście tylko dali im spokój.
O dokładnie tak!
Czasami aż żałuję, że nie potrafię być upierdliwa..
Napadłam dziś na Lidla i kupiłam Aluśce bluzki i leginsiory na przyszły rok :p
Z zimowymi rzeczami poczekam na pierwsze wyprzedażeKateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jeżowa dokładnie to co mówi Lunaris. Przejdź się tam, zapytaj co to za polityka, ze Ty ciężarna gnieciesz się w jednym pokoju, potem ze zdenerwowania poproś o wodę, powiedz że Ci słabo z tych nerwów i ze nie rozumiesz tej polityki!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jeśli któraś z Was cierpi na ból skóry przy rozciąganiu to ogromnie polecam bio-oil, od wczorajszego masażu czuję niesamowitą ulgę.... dziś rano znów się smarowałam i za chwilę ide znów. Baaaaardzo mi pomaga
KateHawke lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny jak często mialyscie wizyty w 2 trymestrze?
-
Luna - na szczęście pieluszki są ogólnodostępne
Nam się udało uniknąć ciemieniuchy. Teściowa poradziła, żeby po każdej kąpieli czesać małej główkę szczotką dla niemowląt. Nie wiem czy to dzięki temu, czy taki przypadek po prostu, ale może którejś z Was się przyda taki sposóbRucola, KateHawke lubią tę wiadomość