X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos jak zaczynasz czuć ruchy, to według mnie głowa zdecydowanie odpuszcza i jest łatwiej wytrzymać bez lekarza :) w pierwszym trymestrze popadałam niemal w depresję, gdy za długo nie widziałam Malutkiej, a teraz po prostu czuję, że jest dobrze :) oczywiście zdarzają się sytuacje awaryjne, też byłam raz na IP jak leniuszek nie kopał, ale to sporadyczne wyjątki :)

Znaczy wiem, że w drugim trymestrze te ruchy pojawiają się tak czy inaczej dość późno, rozumiem całkowicie chęć chodzenia do lekarza często i jeśli to ma Ci pomóc psychicznie, to chodź tak często, jak potrzebujesz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:52

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - może Emilka Ci w jelitkach gmera :p

Sanka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- odp :)

dziewczyny,a w co tak z grubsza powinno zawierać zamówienie z apteki? oczywiście będę zamawiać bliżej porodu, wiadomo -data ważnosci itp,ale boję się że nie ogarnę co tam ma być..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:58

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Lamka- odp :

dziewczyny,a w co tak z grubsza powinno zawierać zamówienie z apteki? oczywiście będę zamawiać bliżej porodu, wiadomo -data ważnosci itp,ale boję się że nie ogarnę co tam ma być..
    Achia ja założyłam w Gemini konto i jest tam coś takiego że jak dasz do koszyka to ci potem może zniknąć ale jak dasz gwiazdkę to wchodzi ci to do ulubionych i tam już zostaje. Jak dam gwiazdkę to usuwam z koszyka a w ulubionych mam to co mi się przypomni. Jak dziewczyny coś piszą to wchodzę na aptekę i dodaję do ulubionych. To co potrzeba to dużo też zależy od szpitala. Dadzą ci pewnie rozpiskę na SR co musisz zabrać (jeśli to przyszpitalna SR). A do tego różne pierdołki. Ja właśnie wczoraj zrealizowałam w końcu swoje zamówienie.

Achia, Karma88 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- świetny patent ! :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Karma - może Emilka Ci w jelitkach gmera :p

:D :D :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, które stosowały Tantum Rosa w szpitalu (pamiętam, że Bajka na pewno).
    Jak sobie radziłyście z robieniem tego roztworu? Jak potem z tego korzystałyście?
    W instrukcji jest, że musi być przegotowana ostudzona woda - 1 saszetka na 500ml i przed każdym użyciem trzeba przyrządzić nowy roztwór.

Czy używałyście Tantum Rosa do podmywania czy raczej przemywania ??
    Ja kupiłam i użyłam moze raz,w moim przypadku zdecydowanie bardziej sprawdzil sie octanisept i płyn do higieny intymnej po porodzie Bialy Jeleń.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zwiariuję... Mąż był po raz setny pytać o moduł rodzinny. Oczywiście wciąż nic nie wiadomo, nic nie mogą zagwarantować bla bla bla, a ja kurde wiem, że są miejsca, bo ludzie mieszkają pojedynczo w całych modułach, wystarczy ich połączyć i już kur*a po problemie!!! Ale nie, po co to zrobić, lepiej nas nieustanie odsyłać z kwitkiem... A oczywiście pytaliśmy dawno temu czy dostaniemy moduł, przecież byśmy się stąd wyprowadzili, gdyby nie było nic wolnego. A teraz jesteśmy w takim zawieszeniu, nie mogę już dłużej odwlekać zakupów, więc żyjemy w tym jednym pokoiku z miliardem rzeczy, gdzie ledwo można się ruszyć...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Zaraz zwiariuję... Mąż był po raz setny pytać o moduł rodzinny. Oczywiście wciąż nic nie wiadomo, nic nie mogą zagwarantować bla bla bla, a ja kurde wiem, że są miejsca, bo ludzie mieszkają pojedynczo w całych modułach, wystarczy ich połączyć i już kur*a po problemie!!! Ale nie, po co to zrobić, lepiej nas nieustanie odsyłać z kwitkiem... A oczywiście pytaliśmy dawno temu czy dostaniemy moduł, przecież byśmy się stąd wyprowadzili, gdyby nie było nic wolnego. A teraz jesteśmy w takim zawieszeniu, nie mogę już dłużej odwlekać zakupów, więc żyjemy w tym jednym pokoiku z miliardem rzeczy, gdzie ledwo można się ruszyć...
    Jeżowa a może zacznijcie być upierdliwi. Z tego co widzę to jak się jest upierdliwym i dupę się ludziom truje co chwilę to dla świętego spokoju zaczynają coś działać, żebyście tylko dali im spokój.

lamka, Minie Black, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa idz i zrób im teatrzyk- brzuchem poświeć, rozpłacz się, omdlej ostatecznie... może wzruszy ich los ciężarnej?

Rucola, olik321, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kate- świetny patent ! :)
    1 CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk
    2 Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
    3 BOCIOLAND, nieprzemakalny podkład, ochraniacz na materac 60x120 z gumką, 1 sztuka
    4 CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
    5 Majtki poporodowe, wielorazowe, BELLA MAMMA, XL, 2 sztuki
    6 Kompresy MEDICOMP, jałowe 7,5cmx7,5cm, 50 sztuk
    8 Nacomi, olej ze słodkich migdałów, 30ml
    9 ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g
    10 Tantum Rosa 1mg/ml, 5 butelek po 140ml
    11 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    12 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
    13 ZIAJA, wazelina biała, kosmetyczna, 30ml
    15 PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 2, Mini, 3-6kg, 22 sztuki
    16 SOPELEK 2, aspirator do nosa + 10 filtrów jednorazowych
    18 Wiesiołek 500mg, Apteo, 120 kapsułek
    19 DARY NATURY, herbatka ekologiczna, Liść maliny, 25g
    20 Spirytus salicylowy 2%, 100g
    21 WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk

To zamawiałam z rzeczy których nie mam. Do tego jeszcze powinny być podkłady na łóżko takie 90x60cm (u mnie w wyprawce zapisane 10szt.). No a do tego ewentualnie domawiasz jakieś Espumisany, Pedicetamole, itp. Ja na razie leki zostawiłam na następny raz albo na po porodzie.

lamka, Achia lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tantum rosa, to mam buteleczkę z rozpylaczem, kupiłam w rossmanie i planuję wsypać pół saszetki i dopełnić wodą, używać do wyczerpania i dopiero przepłukać i zrobić nowy. Buteleczka ma pojemność 200ml.
    jesli chodzi o zakupy do gemini do ja też długo miałam otwarty koszyk, co chwilę coś dodawałam, zabierałam. Z dużych spraw zamówiłam laktator, inhalator, podgrzewacz do jedzenia, termometr bezdotykowy, ze spraw chemicznych płyny do prania i płukania, kosmetyki dla lewka po urodzeniu czyli oliwke, żel do kąpieli Hipp, szampon mustela na ciemieniuchę, b-panthen, linomag, alantan, szczoteczkę do włosków, nozyczki, aspiratotek do noska katarek oraz taką gruszkę, chusteczki nawilżane, pieluszki. Dla siebie zamówiłam podkłady, podpaski, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe, tantum rosa, nakładki silikonowe na sutki. Małemu wzięłam biogaję, paracetamol w czopkach..... zamówiłam też butelkę, smoczek... tak ogólnie piszę. Ostatnio zamówiłam ale to już bezpośrednio od medeli osłony, te muszle na sutki.
    Co do wizyt to od 10tc wizyty miałam co miesiąc, w międzyczasie były prenatalne i połówkowe, po 35tc kolejna wizyta po 3 tygodniach i po 38 tc po 2 tygodniach. Nie mam zleconego ktg tylko spokój i opanowanie :P ale w każdej chwili mogę dzwonić i będe przyjęta :)

Achia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tantum rosa ale w buteleczkach mega drogi wychodzi ale łatwiej się opłukać ale też dużo się wylewa niestety do muszli i ja używałam za każdym razem jak szłam do wc, a koleżanka gotowana wodę i w szklance miała i potem do butelki z dziubkiem dawała tylko mi fizycznie było ciężko się oblewac tym dopiero w domu tak robiłam

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, to koszyk którejś z dziewczyn. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12063dee6aad.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8083fdb0e32c.png

KateHawke, Achia, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Jeżowa a może zacznijcie być upierdliwi. Z tego co widzę to jak się jest upierdliwym i dupę się ludziom truje co chwilę to dla świętego spokoju zaczynają coś działać, żebyście tylko dali im spokój.

O dokładnie tak!
    Czasami aż żałuję, że nie potrafię być upierdliwa..

Napadłam dziś na Lidla i kupiłam Aluśce bluzki i leginsiory na przyszły rok :p
    Z zimowymi rzeczami poczekam na pierwsze wyprzedaże ;)

KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dokładnie to co mówi Lunaris. Przejdź się tam, zapytaj co to za polityka, ze Ty ciężarna gnieciesz się w jednym pokoju, potem ze zdenerwowania poproś o wodę, powiedz że Ci słabo z tych nerwów i ze nie rozumiesz tej polityki!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa a ile oni mają na ostateczną decyzję? Przecież Ty zaraz rodzisz kochana

Właśnie się ucieszyłam, że mam już wszystko dla małej. A zapomniałam o pieluchach :D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli któraś z Was cierpi na ból skóry przy rozciąganiu to ogromnie polecam bio-oil, od wczorajszego masażu czuję niesamowitą ulgę.... dziś rano znów się smarowałam i za chwilę ide znów. Baaaaardzo mi pomaga

KateHawke lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny jak często mialyscie wizyty w 2 trymestrze?
    U mnie co 4 tyg u pani gin na NFZ - bo L4 mozna wypisać na max 4 tyg. Ale chodzę tez prywatnie do gina ze szpitala raz na miesiąc, więc wychodzą mi 2 wizyty w miesiącu. Generalnie powinno być raz na 4 tyg w 2 trymestrze, z tym że ja muszę trochę częściej kontrolować szyjkę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - na szczęście pieluszki są ogólnodostępne :)

Nam się udało uniknąć ciemieniuchy. Teściowa poradziła, żeby po każdej kąpieli czesać małej główkę szczotką dla niemowląt. Nie wiem czy to dzięki temu, czy taki przypadek po prostu, ale może którejś z Was się przyda taki sposób ;)

Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ