X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola widziałaś?;)
    https://www.empik.com/kindereo-mata-lew-kindereo,p1210080284,zabawki-p?gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpnxXt3P0GUZwzs0ZbLqsciBAETFGzftNT4kbNcBWd1LSgS6swQvY_BoCa9oQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jezowa oj tak, małe stopki, nadal wszystkie skarpetki za duże, a mała mino upałów nie lubi mieć zimnych stop i ciagle gubi skarpetki...!
    Karma <3 oj tak włoski ma cudne, nie za dużo ale takie mięciutkie cudowne.

A co do wizyt - ja miałam w pierwszym trym co dwa tygodnie a potem do 36tc co trzy. I jeszcze wpadały wizyty na lux med raz w miesiącu...
    a kiedy może wyjść ciemieniucha? Jak nie mieliśmy do tej pory to jest szansa, że już nie będzie? My po kąpieli zawsze wcieramy oliwkę i czeszemy szczotką ;)
    Wiecie co, jak mi dziecko dłużej śpi, mimo że w chuście do mnie przytulone, to czasem zdążę zatęsknić za tą cudną buźką. Teraz jeszcze dostaje takie piękne uśmiechy że serce się topi i to, że padam ze zmęczenia nie ma znaczenia <3

KateHawke, Lunaris, nick nieaktualny, Anna Stesia, nick nieaktualny, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Pilik mi tak samo wychodzi z tą chustą :D Mniej więcej przed kolana. A jakie stópki malusie śliczniusie <3 <3 <3

pilik lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nika teoretycznie po każdym karmieniu powinno się dziecku buzię przemyć wodą przegotowaną (palcem z nakładką) żeby nie było pleśniawek
    A teraz wyjaśnij, proszę, ale tak jak krowie na rowie, o co chodzi z nakładką na palec? Nie znam takiego czegoś. To też się kupuje w aptece?
    Wychodzi czasem z człowieka taka ciemnota i nieobycie że aż wstyd :O

EDIT: chodzi o takie jakby szczoteczki? Myślałam, że to będzie potrzebne dopiero później, jak będą zęby wychodzić. Czyli to tez lepiej sobie zamówić na spokojnie przed porodem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:21

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kocyki lullalove z bambusa to serio takie wspaniałe?
    Ktoś coś?
    Mają takie piękne, brzoskwinkowe <3

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam pierwszą lepszą z googla.
    Można to palcem zrobić ale "niehigienicznie" a gazik niebezpieczny. Ta pierwsza nakładka ma takie kuleczki masujące a kolejne mają coraz dłuższe wypustki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3cd8d74a7b.jpg

Generalnie trzeba zgarnąć z buzi -dziąsła,język i policzki resztki mleka i w ten sposób zapobiegamy pleśniawkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:29

StaraczkaNika, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Lunaris!
    To ja sobie już to coś dopisuję do listy. Niby tyle czytam o opiece nad noworodkiem, a o tym jeszcze ńie wiedziałam. Jejku, będę sobie musiała zrobic taka listę i odhaczać wszystkie higieniczne czynności, żeby czegoś nie pominąć.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po każdym posiłku robić tak? Wczoraj położna mówiła że rano i wieczorem wystarczy. Dobrze wiedzieć że są nakładki :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dzięki!!!!!! zamawiam!!!!

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Emiilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ho Piękne Panie! :)

Oliku, super, że wychodzicie! Czyli dzisiaj pierwsza nocka z Marcelkiem na swoim :) Gtatuluję <3

Rucolka, pierwszy skurcz - to brzmi dumnie! :D Pięknie go opisałaś; czyli u mnie jeszcze ani razu czegoś takiego nie było ;) Kochana, wiedz, że coś się dzieje! :D Kciuki cały czas zaciśnięte ;) Justynka, za Was również! <3

Achia, wchodzę do gabinetu o tej samej godzinie, co do minuty ;) Wczoraj się umówiłam prywatnie do mojego gina. Oby dzieciaczki pokazały buziaka! Trzymam kciuki za nas obie, szczególnie za Twoją szyjkę :)

Lunka, kciuki za dobre wieści od Zuzinka! :) Niech szyjka ładnie trzyma, a gin powie, że nic, a nic nie zapowiada się na poród :) Zuzia grzecznie czeka do egzaminu mamusi! <3

Do mnie doszła wczoraj paczka z Gemini. Super wszystko zapakowane. Bardzo jestem zadowolona i dziękuje Wam laseczki za pomoc przy wyprawce :) Ooo, i łóżeczko nasze przyszło. Chyba jesteśmy gotowi!!!

Karma88, Lunaris, nick nieaktualny, KateHawke, nick nieaktualny, Rucola, JustynaG, nick nieaktualny, Kaczorka, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - super, że się udało :) My też zmieniamy teraz 1 pokój na 2 :) W przyszłym tygodniu zaczynamy się przenosić i wreszcie będę szykować kącik dla Bąbelków <3

Yos - zdecydowanie lepiej jest jak poczujesz ruchy :) wtedy idziesz na usg i uczucie jakie Ci towarzyszy to radość że podejrzysz Dzidzię :) Tylko pamiętaj, że na początku mogą być przerwy w ruchach!! Ja po pierwszych dwóch kopniaczach, następnego dnia poczułam chyba 1 i później 3 dni przerwy! Ale zachowałam zimną krew i nie panikowałam.

Przed ruchami przed każdym usg miałam zawał i jedyne czego wypatrywałam to pikające serduszko... :/ No i wizyty miałam co dwa tygodnie, a i tak spokoju starczało mi na tydzień po usg, później zaczynały się już jazdy.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEORETYCZNIE po każdym :]

ja sobie odpuściłam bo F zasypiał przy butelce- dawałam mu na koniec łyka wody żeby nie mieć wyrzutów sumienia :P a w ciągu dnia przemywałam buzię czystym palcem. Jak już były zęby to było łatwiej bo używałam tej szczoteczki a taki noworodek to nie koniecznie lubi gmyranie w buzi (szczególnie po jedzeniu, może wtedy podzielić się posiłkiem :P)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo. Jestem totalnie niedouczona. Te nakladki tez sobie zapisuje. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja już czekam w kolejce do gin,ale wiem już na pewno,że cukry mam za wysokie,czułam to.A wynik to 89/154/144,hemoglobina też spada,ketony w dalszym ciągu istnieją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ruchami to np dziś Oskar jest leniwy. Jakiegoś kopniaka zapodal rano i dopiero teraz.. zauważyłam że się ożywia jak mąż wraca i zaczyna gadać. Ciekawe czy dziś też tak będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:45

Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to kciuki i za Twoją wizytę! Samych pozytywnych wieści! <3

Olik a ja polubiłam ale zapomniałam dopisać: Wspaniale, że już wychodzicie! W domu wszystko zawsze jest prostsze i mniej stresujące niż w szpitalu. Powodzenia! <3

Emiilka lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uważacie że ja to wiedziałam od razu? :D też się dowiedziałam w międzyczasie.

Rodzicielstwo sprawia że uczymy się cały czas czegoś nowego. Czekam na drugie dziecko i dalej jestem głupia bo ciągle się coś zmienia- albo trendy albo wchodzą jakieś fajne nowości. Od Was też dużo rzeczy sobie notuję na potem :)

Blue kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:46

Emiilka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Emiilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też jestem niedouczona i też kompletnie! Czytałam posty dwa razy, żeby zajarzyć. Dzięki Lunaris, za fotkę i dzięki Nika, za drążenie tematu. Kurczaki... ale za każdym razem? Pierwszy raz widzę coś takiego. Może raz dziennie styknie?

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Cześć dziewczyny,ja już czekam w kolejce do gin,ale wiem już na pewno,że cukry mam za wysokie,czułam to.A wynik to 89/154/144,hemoglobina też spada,ketony w dalszym ciągu istnieją.
    Blue trzymam kciuki również za Twoją wizytę. Może nie będzie najgorzej z tymi cukrami.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jeszcze raz Ci dziękuję, mata jest czadowa, już zamówiłam, myślę, ze posłuży Lewkowi a mi zapewni troszkę wolnego czasu :)
    Teraz mam pytanie do Was Dziewczyny, bo mam kartę podarunkową do smyka na 300zł i chciałam zamówić karuzelkę i szmatkę sensoryczną i zastanawiam się jak to zrobić. Bo np mogę zamówić to do konkretnego sklepu i zapłacic tą kartą podarunkową? Orientujecie się jak to wyglada?

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Z ruchami to np dziś Oskar jest leniwy. Jakiegoś kopniaka zapodal rano i dopiero teraz.. zauważyłam że się ożywia jak mąż wraca i zaczyna gadać. Ciekawe czy dziś też tak będzie ;)
    Moja ostatnio uaktywnia się dopiero na noc. A ja zamiast spać to się głaszczę po brzuchu i pytam co małej ryjówce tam nie pasuje, że się tak wierci :/

nick nieaktualny, JustynaG lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ