Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola widziałaś?
https://www.empik.com/kindereo-mata-lew-kindereo,p1210080284,zabawki-p?gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpnxXt3P0GUZwzs0ZbLqsciBAETFGzftNT4kbNcBWd1LSgS6swQvY_BoCa9oQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Jezowa oj tak, małe stopki, nadal wszystkie skarpetki za duże, a mała mino upałów nie lubi mieć zimnych stop i ciagle gubi skarpetki...!
Karmaoj tak włoski ma cudne, nie za dużo ale takie mięciutkie cudowne.
A co do wizyt - ja miałam w pierwszym trym co dwa tygodnie a potem do 36tc co trzy. I jeszcze wpadały wizyty na lux med raz w miesiącu...
a kiedy może wyjść ciemieniucha? Jak nie mieliśmy do tej pory to jest szansa, że już nie będzie? My po kąpieli zawsze wcieramy oliwkę i czeszemy szczotką
Wiecie co, jak mi dziecko dłużej śpi, mimo że w chuście do mnie przytulone, to czasem zdążę zatęsknić za tą cudną buźką. Teraz jeszcze dostaje takie piękne uśmiechy że serce się topi i to, że padam ze zmęczenia nie ma znaczeniaKateHawke, Lunaris, Aga9090, Anna Stesia, Achia, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Nika teoretycznie po każdym karmieniu powinno się dziecku buzię przemyć wodą przegotowaną (palcem z nakładką) żeby nie było pleśniawek
Wychodzi czasem z człowieka taka ciemnota i nieobycie że aż wstyd
EDIT: chodzi o takie jakby szczoteczki? Myślałam, że to będzie potrzebne dopiero później, jak będą zęby wychodzić. Czyli to tez lepiej sobie zamówić na spokojnie przed porodem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:21
-
Wrzucam pierwszą lepszą z googla.
Można to palcem zrobić ale "niehigienicznie" a gazik niebezpieczny. Ta pierwsza nakładka ma takie kuleczki masujące a kolejne mają coraz dłuższe wypustki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3cd8d74a7b.jpg
Generalnie trzeba zgarnąć z buzi -dziąsła,język i policzki resztki mleka i w ten sposób zapobiegamy pleśniawkom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:29
StaraczkaNika, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzięki, Lunaris!
To ja sobie już to coś dopisuję do listy. Niby tyle czytam o opiece nad noworodkiem, a o tym jeszcze ńie wiedziałam. Jejku, będę sobie musiała zrobic taka listę i odhaczać wszystkie higieniczne czynności, żeby czegoś nie pominąć. -
nick nieaktualny
-
Hej Ho Piękne Panie!
Oliku, super, że wychodzicie! Czyli dzisiaj pierwsza nocka z Marcelkiem na swoimGtatuluję
Rucolka, pierwszy skurcz - to brzmi dumnie!Pięknie go opisałaś; czyli u mnie jeszcze ani razu czegoś takiego nie było
Kochana, wiedz, że coś się dzieje!
Kciuki cały czas zaciśnięte
Justynka, za Was również!
Achia, wchodzę do gabinetu o tej samej godzinie, co do minutyWczoraj się umówiłam prywatnie do mojego gina. Oby dzieciaczki pokazały buziaka! Trzymam kciuki za nas obie, szczególnie za Twoją szyjkę
Lunka, kciuki za dobre wieści od Zuzinka!Niech szyjka ładnie trzyma, a gin powie, że nic, a nic nie zapowiada się na poród
Zuzia grzecznie czeka do egzaminu mamusi!
Do mnie doszła wczoraj paczka z Gemini. Super wszystko zapakowane. Bardzo jestem zadowolona i dziękuje Wam laseczki za pomoc przy wyprawceOoo, i łóżeczko nasze przyszło. Chyba jesteśmy gotowi!!!
Karma88, Lunaris, Achia, KateHawke, Aga9090, Rucola, JustynaG, lamka, Kaczorka, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Jeżowa - super, że się udało
My też zmieniamy teraz 1 pokój na 2
W przyszłym tygodniu zaczynamy się przenosić i wreszcie będę szykować kącik dla Bąbelków
Yos - zdecydowanie lepiej jest jak poczujesz ruchywtedy idziesz na usg i uczucie jakie Ci towarzyszy to radość że podejrzysz Dzidzię
Tylko pamiętaj, że na początku mogą być przerwy w ruchach!! Ja po pierwszych dwóch kopniaczach, następnego dnia poczułam chyba 1 i później 3 dni przerwy! Ale zachowałam zimną krew i nie panikowałam.
Przed ruchami przed każdym usg miałam zawał i jedyne czego wypatrywałam to pikające serduszko...No i wizyty miałam co dwa tygodnie, a i tak spokoju starczało mi na tydzień po usg, później zaczynały się już jazdy.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
TEORETYCZNIE po każdym :]
ja sobie odpuściłam bo F zasypiał przy butelce- dawałam mu na koniec łyka wody żeby nie mieć wyrzutów sumieniaa w ciągu dnia przemywałam buzię czystym palcem. Jak już były zęby to było łatwiej bo używałam tej szczoteczki a taki noworodek to nie koniecznie lubi gmyranie w buzi (szczególnie po jedzeniu, może wtedy podzielić się posiłkiem
)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ ruchami to np dziś Oskar jest leniwy. Jakiegoś kopniaka zapodal rano i dopiero teraz.. zauważyłam że się ożywia jak mąż wraca i zaczyna gadać. Ciekawe czy dziś też tak będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:45
Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Emilka to kciuki i za Twoją wizytę! Samych pozytywnych wieści!
Olik a ja polubiłam ale zapomniałam dopisać: Wspaniale, że już wychodzicie! W domu wszystko zawsze jest prostsze i mniej stresujące niż w szpitalu. Powodzenia!Emiilka lubi tę wiadomość
-
A uważacie że ja to wiedziałam od razu?
też się dowiedziałam w międzyczasie.
Rodzicielstwo sprawia że uczymy się cały czas czegoś nowego. Czekam na drugie dziecko i dalej jestem głupia bo ciągle się coś zmienia- albo trendy albo wchodzą jakieś fajne nowości. Od Was też dużo rzeczy sobie notuję na potem
Blue kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:46
Emiilka lubi tę wiadomość
-
To ja też jestem niedouczona i też kompletnie! Czytałam posty dwa razy, żeby zajarzyć. Dzięki Lunaris, za fotkę i dzięki Nika, za drążenie tematu. Kurczaki... ale za każdym razem? Pierwszy raz widzę coś takiego. Może raz dziennie styknie?12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
blue00 wrote:Cześć dziewczyny,ja już czekam w kolejce do gin,ale wiem już na pewno,że cukry mam za wysokie,czułam to.A wynik to 89/154/144,hemoglobina też spada,ketony w dalszym ciągu istnieją.
-
Pilik jeszcze raz Ci dziękuję, mata jest czadowa, już zamówiłam, myślę, ze posłuży Lewkowi a mi zapewni troszkę wolnego czasu
Teraz mam pytanie do Was Dziewczyny, bo mam kartę podarunkową do smyka na 300zł i chciałam zamówić karuzelkę i szmatkę sensoryczną i zastanawiam się jak to zrobić. Bo np mogę zamówić to do konkretnego sklepu i zapłacic tą kartą podarunkową? Orientujecie się jak to wyglada?pilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:Z ruchami to np dziś Oskar jest leniwy. Jakiegoś kopniaka zapodal rano i dopiero teraz.. zauważyłam że się ożywia jak mąż wraca i zaczyna gadać. Ciekawe czy dziś też tak będzie
Achia, JustynaG lubią tę wiadomość