X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola widziałaś?;)
    https://www.empik.com/kindereo-mata-lew-kindereo,p1210080284,zabawki-p?gclid=CjwKCAjwtvnbBRA5EiwAcRvnpnxXt3P0GUZwzs0ZbLqsciBAETFGzftNT4kbNcBWd1LSgS6swQvY_BoCa9oQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jezowa oj tak, małe stopki, nadal wszystkie skarpetki za duże, a mała mino upałów nie lubi mieć zimnych stop i ciagle gubi skarpetki...!
    Karma <3 oj tak włoski ma cudne, nie za dużo ale takie mięciutkie cudowne.

A co do wizyt - ja miałam w pierwszym trym co dwa tygodnie a potem do 36tc co trzy. I jeszcze wpadały wizyty na lux med raz w miesiącu...
    a kiedy może wyjść ciemieniucha? Jak nie mieliśmy do tej pory to jest szansa, że już nie będzie? My po kąpieli zawsze wcieramy oliwkę i czeszemy szczotką ;)
    Wiecie co, jak mi dziecko dłużej śpi, mimo że w chuście do mnie przytulone, to czasem zdążę zatęsknić za tą cudną buźką. Teraz jeszcze dostaje takie piękne uśmiechy że serce się topi i to, że padam ze zmęczenia nie ma znaczenia <3

KateHawke, Lunaris, Aga9090, Anna Stesia, Achia, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Pilik mi tak samo wychodzi z tą chustą :D Mniej więcej przed kolana. A jakie stópki malusie śliczniusie <3 <3 <3

pilik lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nika teoretycznie po każdym karmieniu powinno się dziecku buzię przemyć wodą przegotowaną (palcem z nakładką) żeby nie było pleśniawek
    A teraz wyjaśnij, proszę, ale tak jak krowie na rowie, o co chodzi z nakładką na palec? Nie znam takiego czegoś. To też się kupuje w aptece?
    Wychodzi czasem z człowieka taka ciemnota i nieobycie że aż wstyd :O

EDIT: chodzi o takie jakby szczoteczki? Myślałam, że to będzie potrzebne dopiero później, jak będą zęby wychodzić. Czyli to tez lepiej sobie zamówić na spokojnie przed porodem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:21

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kocyki lullalove z bambusa to serio takie wspaniałe?
    Ktoś coś?
    Mają takie piękne, brzoskwinkowe <3

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam pierwszą lepszą z googla.
    Można to palcem zrobić ale "niehigienicznie" a gazik niebezpieczny. Ta pierwsza nakładka ma takie kuleczki masujące a kolejne mają coraz dłuższe wypustki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3cd8d74a7b.jpg

Generalnie trzeba zgarnąć z buzi -dziąsła,język i policzki resztki mleka i w ten sposób zapobiegamy pleśniawkom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:29

StaraczkaNika, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Lunaris!
    To ja sobie już to coś dopisuję do listy. Niby tyle czytam o opiece nad noworodkiem, a o tym jeszcze ńie wiedziałam. Jejku, będę sobie musiała zrobic taka listę i odhaczać wszystkie higieniczne czynności, żeby czegoś nie pominąć.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po każdym posiłku robić tak? Wczoraj położna mówiła że rano i wieczorem wystarczy. Dobrze wiedzieć że są nakładki :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dzięki!!!!!! zamawiam!!!!

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Emiilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ho Piękne Panie! :)

Oliku, super, że wychodzicie! Czyli dzisiaj pierwsza nocka z Marcelkiem na swoim :) Gtatuluję <3

Rucolka, pierwszy skurcz - to brzmi dumnie! :D Pięknie go opisałaś; czyli u mnie jeszcze ani razu czegoś takiego nie było ;) Kochana, wiedz, że coś się dzieje! :D Kciuki cały czas zaciśnięte ;) Justynka, za Was również! <3

Achia, wchodzę do gabinetu o tej samej godzinie, co do minuty ;) Wczoraj się umówiłam prywatnie do mojego gina. Oby dzieciaczki pokazały buziaka! Trzymam kciuki za nas obie, szczególnie za Twoją szyjkę :)

Lunka, kciuki za dobre wieści od Zuzinka! :) Niech szyjka ładnie trzyma, a gin powie, że nic, a nic nie zapowiada się na poród :) Zuzia grzecznie czeka do egzaminu mamusi! <3

Do mnie doszła wczoraj paczka z Gemini. Super wszystko zapakowane. Bardzo jestem zadowolona i dziękuje Wam laseczki za pomoc przy wyprawce :) Ooo, i łóżeczko nasze przyszło. Chyba jesteśmy gotowi!!!

Karma88, Lunaris, Achia, KateHawke, Aga9090, Rucola, JustynaG, lamka, Kaczorka, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - super, że się udało :) My też zmieniamy teraz 1 pokój na 2 :) W przyszłym tygodniu zaczynamy się przenosić i wreszcie będę szykować kącik dla Bąbelków <3

Yos - zdecydowanie lepiej jest jak poczujesz ruchy :) wtedy idziesz na usg i uczucie jakie Ci towarzyszy to radość że podejrzysz Dzidzię :) Tylko pamiętaj, że na początku mogą być przerwy w ruchach!! Ja po pierwszych dwóch kopniaczach, następnego dnia poczułam chyba 1 i później 3 dni przerwy! Ale zachowałam zimną krew i nie panikowałam.

Przed ruchami przed każdym usg miałam zawał i jedyne czego wypatrywałam to pikające serduszko... :/ No i wizyty miałam co dwa tygodnie, a i tak spokoju starczało mi na tydzień po usg, później zaczynały się już jazdy.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEORETYCZNIE po każdym :]

ja sobie odpuściłam bo F zasypiał przy butelce- dawałam mu na koniec łyka wody żeby nie mieć wyrzutów sumienia :P a w ciągu dnia przemywałam buzię czystym palcem. Jak już były zęby to było łatwiej bo używałam tej szczoteczki a taki noworodek to nie koniecznie lubi gmyranie w buzi (szczególnie po jedzeniu, może wtedy podzielić się posiłkiem :P)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo. Jestem totalnie niedouczona. Te nakladki tez sobie zapisuje. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja już czekam w kolejce do gin,ale wiem już na pewno,że cukry mam za wysokie,czułam to.A wynik to 89/154/144,hemoglobina też spada,ketony w dalszym ciągu istnieją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ruchami to np dziś Oskar jest leniwy. Jakiegoś kopniaka zapodal rano i dopiero teraz.. zauważyłam że się ożywia jak mąż wraca i zaczyna gadać. Ciekawe czy dziś też tak będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:45

Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to kciuki i za Twoją wizytę! Samych pozytywnych wieści! <3

Olik a ja polubiłam ale zapomniałam dopisać: Wspaniale, że już wychodzicie! W domu wszystko zawsze jest prostsze i mniej stresujące niż w szpitalu. Powodzenia! <3

Emiilka lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uważacie że ja to wiedziałam od razu? :D też się dowiedziałam w międzyczasie.

Rodzicielstwo sprawia że uczymy się cały czas czegoś nowego. Czekam na drugie dziecko i dalej jestem głupia bo ciągle się coś zmienia- albo trendy albo wchodzą jakieś fajne nowości. Od Was też dużo rzeczy sobie notuję na potem :)

Blue kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:46

Emiilka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Emiilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też jestem niedouczona i też kompletnie! Czytałam posty dwa razy, żeby zajarzyć. Dzięki Lunaris, za fotkę i dzięki Nika, za drążenie tematu. Kurczaki... ale za każdym razem? Pierwszy raz widzę coś takiego. Może raz dziennie styknie?

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Cześć dziewczyny,ja już czekam w kolejce do gin,ale wiem już na pewno,że cukry mam za wysokie,czułam to.A wynik to 89/154/144,hemoglobina też spada,ketony w dalszym ciągu istnieją.
    Blue trzymam kciuki również za Twoją wizytę. Może nie będzie najgorzej z tymi cukrami.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jeszcze raz Ci dziękuję, mata jest czadowa, już zamówiłam, myślę, ze posłuży Lewkowi a mi zapewni troszkę wolnego czasu :)
    Teraz mam pytanie do Was Dziewczyny, bo mam kartę podarunkową do smyka na 300zł i chciałam zamówić karuzelkę i szmatkę sensoryczną i zastanawiam się jak to zrobić. Bo np mogę zamówić to do konkretnego sklepu i zapłacic tą kartą podarunkową? Orientujecie się jak to wyglada?

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Z ruchami to np dziś Oskar jest leniwy. Jakiegoś kopniaka zapodal rano i dopiero teraz.. zauważyłam że się ożywia jak mąż wraca i zaczyna gadać. Ciekawe czy dziś też tak będzie ;)
    Moja ostatnio uaktywnia się dopiero na noc. A ja zamiast spać to się głaszczę po brzuchu i pytam co małej ryjówce tam nie pasuje, że się tak wierci :/

Achia, JustynaG lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ