X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Pilik jeszcze raz Ci dziękuję, mata jest czadowa, już zamówiłam, myślę, ze posłuży Lewkowi a mi zapewni troszkę wolnego czasu :)
    Teraz mam pytanie do Was Dziewczyny, bo mam kartę podarunkową do smyka na 300zł i chciałam zamówić karuzelkę i szmatkę sensoryczną i zastanawiam się jak to zrobić. Bo np mogę zamówić to do konkretnego sklepu i zapłacic tą kartą podarunkową? Orientujecie się jak to wyglada?
    Jak już przechodzisz do realizacji zamówienia to zaznaczasz czym płacisz - jest też opcja karta podarunkowa. Chyba trzeba tylko podać jej numer.

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Cześć dziewczyny,ja już czekam w kolejce do gin,ale wiem już na pewno,że cukry mam za wysokie,czułam to.A wynik to 89/154/144,hemoglobina też spada,ketony w dalszym ciągu istnieją.
    Kciuki za dobre wieści z wizyty. Te cukry nie są tragiczne - wystarczy pewnie dieta.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nika admirałka się pokazała na poprzedniej stronie :)

Znaczy podczytuje, Admirałka daj nam znać jak tam u Ciebie :)

Flo dzięki- wczoraj się temat rozwinął na kilka stron i dużo się doedukowałam bieżących rzeczy. Mam na liście dopisane wit.D w kropelkach na recepte i nawilżany papier toaletowy :D

Dziewczyny kciuki wizytowe dla wszystkich i miłego dnia.
    Ja leniuchuję do południa a potem na działkę ze znajomymi jedziemy.

O mnie mowa? :D

U nas wszystko dobrze! :) Dawałam znać w zeszłym tygodniu po wizycie - niecałe 900g zdrowej dziewczynki <3 Taśma już też właściwie nam nie zagraża.
    Nic nowego się nie dzieje, mało mnie tutaj, bo jeszcze wciąż pracuje (głównie z domu) i nie zawsze daje radę tu być na bieżąco. Ale myślami zawsze jestem z Wami!

Lunaris, StaraczkaNika, Achia, KateHawke, Rucola, Karma88, Aga9090, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny uciekam na działkę a wieczorem SR. Miłego dnia!

KateHawke, Rucola, StaraczkaNika, Aga9090 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue dwa pierwsze cukry są ok, jedynie po 2h jest poza normą, możliwe że będziesz musiała się kłuć glukometrem.

Nika ja zamówiłam bambusowy otulacz z aliexpressu, miał bardzo dobre oceny na grupie, a jest znacznie tańszy niż w Polsce. Jeszcze mi nie dotarł. Brałam z tego linku:
    http://s.aliexpress.com/jQzyy2qY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:05

Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czyszczenia buzi, dla mnie te nakładki były baaaardzo niewygodne, użyłam może z 2 razy, a buzię przecieralam teterką nawinieta na palec wskazujący :) Staś nigdy nie miał, więc chyba działa :)

Ja jak zaczęłam rano od sprzątania leków, tak przelecialam połowę szafek robiąc porządki, mąż będzie miał dużo śmieci do wyrzucenia ;) ciągle się zastanawiam skąd my tego wszystkiego nabralismy do chomikowania :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:26

JuicyB, KateHawke, summer86, lamka, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ja już się tak od tygodnia zbieram do ogarnięcia tych wszystkich małych pierdół i nadal się nie zebrałam, ale chyba najwyższa pora, bo dzisiaj będziemy prawdopodobnie kupować szafę z półkami i wyrzucać starą. :-P

W ogóle mówiłam Wam? Wczoraj na szkole rodzenia była u nas babeczka z narodowego forum muzyki i uczyła nas śpiewać kołysanki. Zajebiste to było :-D

Rucola, JustynaG, Minie Black, KateHawke, Anna Stesia, pilik, Kaczorka, Nadzieja22, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do takich porządków i skakania po krzesłach, to chyba ostatni moment, brzuch "przeszkadza" już dość mocno....

Mój Staś na dobranoc słyszał ode mnie: "zabiłem byka, cóż to był za byk, krew z niego sika - siku siku sik". Mimo pięknego paniejskiego nazwiska, talentem muzycznym nie zostałam obdarzona :D

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stwierdzając, że ostatnia chwila by porobić porządki... odkurzyłam i pozmywałam podłogi w całym mieszkaniu. Wyczyściłam również łazienkę i WC. Jestem padnięta. A jeszcze okazało się, że do obiadu zabraknie mi jednego składnika więc jeszcze musiałam do sklepu iść. I po raz pierwszy podeszłam do przodu kasy i zapytałam czy mogłabym z jednym produktem... Bo ludzie przede mną mieli pełne koszyki. Być może ktoś by mnie przepuścił ale jakoś nie miałam dziś siły stać i na to liczyć więc zwyczajnie poprosiłam.
    Ale z obiadem to mi już eMek pomoże...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, a Ty się czasem nie miałaś trochę oszczędzać? Zalegnij może już sobie gdzieś spokojnie, zamiast nas tu wpędzać w kompleksy z powodu nieróbstwa ;)

A wracając do mycia pyszczka, wypatrzyłam takie cudo:
    https://www.aptekagemini.pl/jack-n-jill-chust-d-myc-dziase-niem-25szt.html
    Ale rozumiem ze taka paczka za 30-coś pójdzie w góra 4-5 dni. Chyba się obejdę ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja śpiewać nie potrafię ale ogólnie jestem melomanką więc Lewko będzie mieć szerokie horyzonty muzyczne ;) już mamy dla niego głośniczek i MP3. Zaczniemy od białego szumu i Joe Satrianiego :)

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie uważam że muzyka bardzo rozwija, ubolewam nad brakiem ładnego głosu. Próbowałam grać m.in na pianinie ale efekty były niewspółmierne do zaangażowania więc odpuściłam. A w tym wszystkim najdziwniejsze jest to, że mam świetny słuch. Chciałabym żeby Lewko odziedziczył ten słuch i dodatkowo miał talent, dlatego zależy mi na jego rozwoju muzycznym :) to w zasadzie moje jedyne marzenie wychowawcze :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszta wyjdzie w praniu :)

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio zamiast muzyki, puszam dzwięki dziecięcego płaczu - zaczynam przyzwyczajać kota, żeby potem szoku nie przeżył. I o dziwo, nam też to pomaga - wcześniej strasznie nas wkurzało, a teraz już jakby mniej. Doprowadzimy się do znieczulicy na ryk jeszcze zanim mała się urodzi ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie będzie znieczulicy.. Mała jest pierwszą osobą, której płacz rusza mojego eMka. Moim płaczem z reguly nigdy się nie przejmował, bardziej go wkurza gdy dorosli płacza, bo wg niego to nic nie daje.. ale jak mała zaczyna płakac i robi podkówkę to na głowie by stanął, żeby ją rozweselić ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Eh, ja śpiewać nie potrafię ale ogólnie jestem melomanką więc Lewko będzie mieć szerokie horyzonty muzyczne ;) już mamy dla niego głośniczek i MP3. Zaczniemy od białego szumu i Joe Satrianiego :)

oooo też lubie Satrianiego :D
    mi tez słon nadepnął na ucho. do dziś pamietam słowa pana od muzyki w gimnazjum (super gość był)- że bozia głosu nie dała :p
    ale za to mąż śpiewa, co prawda kręcą go mocniejsze dźwięki ale ma ładny i przyjemny głos :)

Justyna no i tak sporo zrobiłaś! my mielismy kupon do knajpy u nas na osowie- i za dwa obiady dałam 20 zł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:30

JustynaG, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sporo ćwiczyłam za czasów szkolnych to naprawdę potrafiłam śpiewać i to całkiem nieźle, ale niestety brak ćwiczeń trochę dał się we znaki i teraz już nie jest tak dobrze jak bywało. :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, no miałam się oszczędzać, miałam, ale jak zaczęłam o 8 to właśnie skończyłam, już nie mogłam patrzeć na ten burdel.... Nic się schować nie dało, bo pełno rzeczy wszędzie po szafkach, a ja nie trawie jak mi coś stoi na blatach - niemyta podłoga mi np w ogóle nie przeszkadza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:35

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż przelewa zakwasik . mówi "kochanie, który facet robił Ci soczek z buraczka co?" -ja na to że żaden. on "widzsz, to jest miłość!" :D i dodał że w jego aplikacji Oskar jest wielkości kokosa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:45

KateHawke, Minie Black, pilik, Rucola, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzyka to super sprawa. My dużo słuchamy już od czasu ciąży. Co ciekawe mały jak mi się na początku spinał po jedzeniu to go kołysałam przy jednej z piosenek, której słuchałam najwięcej w ciąży i zawsze się pięknie uspokajał. Teraz do tego wracamy, bo dużo marudzenia jest przy ząbkowaniu. Talentu muzycznego nie mam, ale staram się coś tam mu śpiewać, bo jak tylko zaczynam to mu się micha śmieje :) albo się śmieje z mojego antytalentu :D

age.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ