Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaG wrote:Dziewczyny, które stosowały Tantum Rosa w szpitalu (pamiętam, że Bajka na pewno).
Jak sobie radziłyście z robieniem tego roztworu? Jak potem z tego korzystałyście?
W instrukcji jest, że musi być przegotowana ostudzona woda - 1 saszetka na 500ml i przed każdym użyciem trzeba przyrządzić nowy roztwór.
Czy używałyście Tantum Rosa do podmywania czy raczej przemywania ??JustynaG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, narzekanie na forum ma magiczną moc!!! Właśnie dostałam info, że mamy oficjalnie przydzielony moduł. Informacja mniej ciekawa, to fakt, że kwaterowanie na nowy rok akademicki zaczyna się... 26 września. To wicie gniazdka musi poczekać na ostatnią chwilę, oby Agatka się nie pospieszyła!!!
StaraczkaNika, 91Ewela09, JustynaG, Achia, Kaczorka, pilik, Aga9090, lamka, Lunaris, Yoselyn82, KateHawke, Bocianiątko, Nadzieja22, Phnappy, Rucola, Lusesita, Kotowa, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki, mało mnie tu mam kryzys z samą sobą, ale nie będę smęcić, zajmuję głowę wyprawką, widzę temat na tapecie, więc zapytam, czy któreś z Was już używają lub używały tych butelek TT Anti colic tu polecanych ? bo ilośc negatywów na necie mnie powala.. np tu: https://mamotoja.pl/bangla/tommee-tippee/closer-to-nature-anti-colic-butelka-antykolkowa, i przyznam, że zwątpiłam...
Idę nadrabiać dziesiąt stron,a Wam życzę miłego dnia..
ps. mój kosztk w gemini też nie ma końca
-
Jeżowa wrote:Dziewczyny, narzekanie na forum ma magiczną moc!!! Właśnie dostałam info, że mamy oficjalnie przydzielony moduł. Informacja mniej ciekawa, to fakt, że kwaterowanie na nowy rok akademicki zaczyna się... 26 września. To wicie gniazdka musi poczekać na ostatnią chwilę, oby Agatka się nie pospieszyła!!!
Ale jakoś to ogarniecie. Grunt, że ten moduł będzie Wasz. Nie znam się, duże to to?Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Achia i Lunaris, bardzo zgrabne macie brzuszki- pogłaskajcie ode mnie
Ja mam jakoś niżej i chyba mniejszy - może jak u mnie dziewczynka to trochę będzie mniejsza od Waszych chłopców, albo moze ona woli bytować głębiej, gdzieś wśród jelit i dlatego mniej wystaje? Ostatnią wizytę miałam na NFZ, więc żadnego mierzenia nie byłoLunaris lubi tę wiadomość
-
Jeszcze z aptekowych rzeczy mi się przypomniało... enema bądź czopki glicerynowe (jeśli ktoś woli).
Na konferencji dotyczącej porodu - zachwalano produkt "Mucovagin", że świetnie regeneruje i ułatwia gojenie. Dodatkowym atutem jest fakt, że można go wykorzystać również do masażu penisem w ciążya także już po porodzie gdy cierpimy na suchość (oczywiście po połogu).
Nie wiem czy któraś miała doświadczenie z tym produktem...KateHawke lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Dziewczyny, narzekanie na forum ma magiczną moc!!! Właśnie dostałam info, że mamy oficjalnie przydzielony moduł. Informacja mniej ciekawa, to fakt, że kwaterowanie na nowy rok akademicki zaczyna się... 26 września. To wicie gniazdka musi poczekać na ostatnią chwilę, oby Agatka się nie pospieszyła!!!
Trzeba było poprostu być miłym i ładnie poprosić
-
nick nieaktualnyAmal wrote:Dzień dobry dziewczynki, mało mnie tu mam kryzys z samą sobą, ale nie będę smęcić, zajmuję głowę wyprawką, widzę temat na tapecie, więc zapytam, czy któreś z Was już używają lub używały tych butelek TT Anti colic tu polecanych ? bo ilośc negatywów na necie mnie powala.. np tu: https://mamotoja.pl/bangla/tommee-tippee/closer-to-nature-anti-colic-butelka-antykolkowa, i przyznam, że zwątpiłam...
Idę nadrabiać dziesiąt stron,a Wam życzę miłego dnia..
ps. mój kosztk w gemini też nie ma końca -
nick nieaktualnydzięki dziewczyny! jesteście najlepsze! zapisuje w swoim notesiku! a za jakiś czas otworzę koszyk w gemini :p
Kaczorka wrote:Luna - na szczęście pieluszki są ogólnodostępne
Nam się udało uniknąć ciemieniuchy. Teściowa poradziła, żeby po każdej kąpieli czesać małej główkę szczotką dla niemowląt. Nie wiem czy to dzięki temu, czy taki przypadek po prostu, ale może którejś z Was się przyda taki sposób
ciemieniucha! wczoraj połozna tez mowila! jak widzimy zaczątki to posmarować pół godz przed kąpielą główkę oliwką i ją dokladnie wsmarować. nie tam,że poklepac i już. potem przy kąpieli dokładnie umyć i też masować główkę (masowac-nie klepać i/lub traktowac po macoszemu:p) no i po kąpieli jak karmimy czeszemu szczotką dla niemowląt.
taki patent sprzedałaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 13:50
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa ciemieniuche to oliwke wmasować z pół godziny przed kąpielą, wykąpać malucha, dokładnie umyć główkę i Szczotka dla niemowląt (ale jak już jest więcej tej ciemieniuchy to lepszy grzebyk, bo łatwiej wyczesać)
Edit widzę, że Aicha już napisałaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 13:54
KateHawke, Achia lubią tę wiadomość
-
Justyna właśnie mi przypomniałaś że mam gdzieś tubkę, dostałam w jakimś gratisie, ale nigdy nie spróbowałam.
Ja polecam kupić cicatridina krem, super działa na gojenie krocza. Jak się do tego nie przyda to na inne blizny czy problemy skórne, po cc tez można używać do blizny. Długo można trzymać w lodowce
Zastanawialiście się jak z chustą, ile zostaje „ogona”, zrobiłam Wam dzisiaj zdjęcie specjalnie, ja mam 162cm i nosze rozmiar 40, a to chusta 4,6 (realnie ile ma mogę pozniej zmierzyć)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8b71a2efb1c.jpgJeżowa, Karma88, Lunaris, Yoselyn82, StaraczkaNika, KateHawke, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, Ania1003, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Ale jakoś to ogarniecie. Grunt, że ten moduł będzie Wasz. Nie znam się, duże to to?
Dwa pokoje z łazienką i takim a'la modułem kuchennym (meble+lodówka), więc pewnie dla niektórych to i tak mało, ale ja się jaram luksusem drugiego pokoju obecnie
Nikuś, oczywiście, będziemy chodzić i prosić, oby czekoladki, kwiaty i piękny uśmiech pomogły!!! A patrząc na to pozytywnie - jak nie dostaniemy wcześniej, to przynajmniej czynsz będzie jeszcze niższy we wrześniu
Pilik, chusta chustą, ale te małe stópki w małych skarpeteczkachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 13:55
pilik, StaraczkaNika, lamka, Aga9090, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość
-
A macie patent jak uniknąć pleśniawek? Moja matka zawsze powtarza że przy pierwszym dziecku wszystko wyparzała, była takim higienicznym oszołomem, i mimo to zaliczyła wszystkie te plagi, a przy drugim już nie miała czasu na taką hiper-higienę i obyło się bez problemów. No i teraz to nie wiem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeżowa wrote:Dwa pokoje z łazienką i takim a'la modułem kuchennym (meble+lodówka), więc pewnie dla niektórych to i tak mało, ale ja się jaram luksusem drugiego pokoju obecnie
Nikuś, oczywiście, będziemy chodzić i prosić, oby czekoladki, kwiaty i piękny uśmiech pomogły!!! A patrząc na to pozytywnie - jak nie dostaniemy wcześniej, to przynajmniej czynsz będzie jeszcze niższy we wrześniu
Pilik, chusta chustą, ale te małe stópki w małych skarpeteczkach
Ja od wczoraj szaleję - wczoraj zamówiłam karuzelę, piszczałkę i sukienkę ze Smyka, a dziś pieluszki 3 rodzajów i kilka drobiazgów za 100 zł.
I jak to przyjdzie, to nie ma wyjścia - trzeba się będzie wziąć za porządki w szafie żeby zrobić miejsce na te wszystkie dobra
Dopóki mieszkaliśmy właśnie po akademikach i trzeba się było przeprowadzać 2 razy do roku to jakoś nie miałam tylu przydasiów i cotosiówNajwyższy czas na selekcję naturalną
pilik lubi tę wiadomość
-
Jezowa no ale wiadomo, że człowiek chce sobie polepszyć sytuację.
Fajnie, fajnie, bo jednak dwa pokoju dużo dadzą.
Ja się czaję, że już bym chciała kupowac łóżeczko i inne rzeczy do kącika dla Małej, ale się wstrzymuje, bo M i tak musi pokój jeszcze odmalować przed wstawieniem mebli, więc bez sensu, ale już mnie paluchy swędzą, że zrobić Kup teraz.
pilik szkoda, że nie ma tu przycisku kocham toA jakie ma włoski fajniutkie.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Jezowa chyba jednak jak poczuje ruchy maluszka to bede spokojniejsza, wiec chyba jednak zostane przy wizytach 2 tygodniowych, no moze uda mi sie wytrzymac 3 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:07
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Amal ja mam takie butelki, stosowałam je przez 2 lata karmienia Franka i teraz posłużą mi dla Staszka. Nie wiem jakie negatywy tam w sieci wypisują u mnie się bardzo sprawdziły.
Nie namawiam nikogo konkretnie na te bo koleżanki zachwalały Aventa więc pewnie też dobre.
Nika teoretycznie po każdym karmieniu powinno się dziecku buzię przemyć wodą przegotowaną (palcem z nakładką) żeby nie było pleśniawek. Oczywiście nie robiłam tego po każdym karmieniu ale dawałam na koniec popić wody trochę żeby przepłukać buzię po mleku. Franek miał tylko raz pleśniawki jak miał 3 dniówkę i wymiotował.
Nie wiem jak Aftin -czy można u takich małych dzieci, jest w żelu łatwo się rozprowadza ale trzeba doczytać czy można u maluchów. Stosujemy na oddziale u nieprzytomnych pacjentów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:08
-
nick nieaktualny