X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, które stosowały Tantum Rosa w szpitalu (pamiętam, że Bajka na pewno).
    Jak sobie radziłyście z robieniem tego roztworu? Jak potem z tego korzystałyście?
    W instrukcji jest, że musi być przegotowana ostudzona woda - 1 saszetka na 500ml i przed każdym użyciem trzeba przyrządzić nowy roztwór.

Czy używałyście Tantum Rosa do podmywania czy raczej przemywania ??
    Pamiętam że Hope radziła kupić sobie wodę z dxiubkiem, a po wypiciu wykorzystać butelkę do rozrabiania proszku i psikania na grażynkę po każdym siku.

JustynaG lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, narzekanie na forum ma magiczną moc!!! Właśnie dostałam info, że mamy oficjalnie przydzielony moduł. Informacja mniej ciekawa, to fakt, że kwaterowanie na nowy rok akademicki zaczyna się... 26 września. To wicie gniazdka musi poczekać na ostatnią chwilę, oby Agatka się nie pospieszyła!!!

StaraczkaNika, 91Ewela09, JustynaG, Achia, Kaczorka, pilik, Aga9090, lamka, Lunaris, Yoselyn82, KateHawke, Bocianiątko, Nadzieja22, Phnappy, Rucola, Lusesita, Kotowa, Lena21 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, mało mnie tu mam kryzys z samą sobą, ale nie będę smęcić, zajmuję głowę wyprawką, widzę temat na tapecie, więc zapytam, czy któreś z Was już używają lub używały tych butelek TT Anti colic tu polecanych ? bo ilośc negatywów na necie mnie powala.. np tu: https://mamotoja.pl/bangla/tommee-tippee/closer-to-nature-anti-colic-butelka-antykolkowa, i przyznam, że zwątpiłam...

Idę nadrabiać dziesiąt stron,a Wam życzę miłego dnia.. :)

ps. mój kosztk w gemini też nie ma końca :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Dziewczyny, narzekanie na forum ma magiczną moc!!! Właśnie dostałam info, że mamy oficjalnie przydzielony moduł. Informacja mniej ciekawa, to fakt, że kwaterowanie na nowy rok akademicki zaczyna się... 26 września. To wicie gniazdka musi poczekać na ostatnią chwilę, oby Agatka się nie pospieszyła!!!

Ale jakoś to ogarniecie. Grunt, że ten moduł będzie Wasz. Nie znam się, duże to to? :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia i Lunaris, bardzo zgrabne macie brzuszki- pogłaskajcie ode mnie :D
    Ja mam jakoś niżej i chyba mniejszy - może jak u mnie dziewczynka to trochę będzie mniejsza od Waszych chłopców, albo moze ona woli bytować głębiej, gdzieś wśród jelit i dlatego mniej wystaje? Ostatnią wizytę miałam na NFZ, więc żadnego mierzenia nie było :(

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z aptekowych rzeczy mi się przypomniało... enema bądź czopki glicerynowe (jeśli ktoś woli).
    Na konferencji dotyczącej porodu - zachwalano produkt "Mucovagin", że świetnie regeneruje i ułatwia gojenie. Dodatkowym atutem jest fakt, że można go wykorzystać również do masażu penisem w ciąży :D a także już po porodzie gdy cierpimy na suchość (oczywiście po połogu).
    Nie wiem czy któraś miała doświadczenie z tym produktem...

KateHawke lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ja bym wysłała męża z kwiatkiem do pani administrator za jakieś 2 tyg - może uda się przyspieszyć sprawy. My zawsze załatwialiśmy sibie tak pokój małżeński mimo braku ślubu ;) Trzeba było poprostu być miłym i ładnie poprosić

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Dzień dobry dziewczynki, mało mnie tu mam kryzys z samą sobą, ale nie będę smęcić, zajmuję głowę wyprawką, widzę temat na tapecie, więc zapytam, czy któreś z Was już używają lub używały tych butelek TT Anti colic tu polecanych ? bo ilośc negatywów na necie mnie powala.. np tu: https://mamotoja.pl/bangla/tommee-tippee/closer-to-nature-anti-colic-butelka-antykolkowa, i przyznam, że zwątpiłam...

Idę nadrabiać dziesiąt stron,a Wam życzę miłego dnia.. :)

ps. mój kosztk w gemini też nie ma końca :)
    Ja nie mam do nich zastrzeżen, bo to były jedyne butelki które moje tolerowały, a w szczególności Nadia i wg moich doświadczeń nawet lepsze od avent, dr brown, lovi i innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny! jesteście najlepsze! zapisuje w swoim notesiku! a za jakiś czas otworzę koszyk w gemini :p
    Kaczorka wrote:
    Luna - na szczęście pieluszki są ogólnodostępne :)

Nam się udało uniknąć ciemieniuchy. Teściowa poradziła, żeby po każdej kąpieli czesać małej główkę szczotką dla niemowląt. Nie wiem czy to dzięki temu, czy taki przypadek po prostu, ale może którejś z Was się przyda taki sposób ;)

ciemieniucha! wczoraj połozna tez mowila! jak widzimy zaczątki to posmarować pół godz przed kąpielą główkę oliwką i ją dokladnie wsmarować. nie tam,że poklepac i już. potem przy kąpieli dokładnie umyć i też masować główkę (masowac-nie klepać i/lub traktowac po macoszemu:p) no i po kąpieli jak karmimy czeszemu szczotką dla niemowląt.
    taki patent sprzedała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 13:50

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuche to oliwke wmasować z pół godziny przed kąpielą, wykąpać malucha, dokładnie umyć główkę i Szczotka dla niemowląt (ale jak już jest więcej tej ciemieniuchy to lepszy grzebyk, bo łatwiej wyczesać)

Edit widzę, że Aicha już napisała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 13:54

KateHawke, Achia lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna właśnie mi przypomniałaś że mam gdzieś tubkę, dostałam w jakimś gratisie, ale nigdy nie spróbowałam.
    Ja polecam kupić cicatridina krem, super działa na gojenie krocza. Jak się do tego nie przyda to na inne blizny czy problemy skórne, po cc tez można używać do blizny. Długo można trzymać w lodowce ;)

Zastanawialiście się jak z chustą, ile zostaje „ogona”, zrobiłam Wam dzisiaj zdjęcie specjalnie, ja mam 162cm i nosze rozmiar 40, a to chusta 4,6 (realnie ile ma mogę pozniej zmierzyć ;))
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8b71a2efb1c.jpg

Jeżowa, Karma88, Lunaris, Yoselyn82, StaraczkaNika, KateHawke, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, Ania1003, Lena21 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Ale jakoś to ogarniecie. Grunt, że ten moduł będzie Wasz. Nie znam się, duże to to? :)

Dwa pokoje z łazienką i takim a'la modułem kuchennym (meble+lodówka), więc pewnie dla niektórych to i tak mało, ale ja się jaram luksusem drugiego pokoju obecnie :D

Nikuś, oczywiście, będziemy chodzić i prosić, oby czekoladki, kwiaty i piękny uśmiech pomogły!!! A patrząc na to pozytywnie - jak nie dostaniemy wcześniej, to przynajmniej czynsz będzie jeszcze niższy we wrześniu :D

Pilik, chusta chustą, ale te małe stópki w małych skarpeteczkach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 13:55

pilik, StaraczkaNika, lamka, Aga9090, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie patent jak uniknąć pleśniawek? Moja matka zawsze powtarza że przy pierwszym dziecku wszystko wyparzała, była takim higienicznym oszołomem, i mimo to zaliczyła wszystkie te plagi, a przy drugim już nie miała czasu na taką hiper-higienę i obyło się bez problemów. No i teraz to nie wiem :/

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak mała miała ciemieniuche, babcia mi ją wysmarowała masłem, a ja się na nią darłam, że oszalała. Ciemieniucha zeszła ;)

Jeżowa wszystko ogarniecie, ale fajnie że się udało już <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzeba wyparzać ale z pleśniawkami jest różnie i w zasadzie nie wiadomo skąd się pojawiają. Na plesniawki to Aphtin pomaga, dajemy na gazik i buźkę w środku tym przemywamy

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Dwa pokoje z łazienką i takim a'la modułem kuchennym (meble+lodówka), więc pewnie dla niektórych to i tak mało, ale ja się jaram luksusem drugiego pokoju obecnie :D

Nikuś, oczywiście, będziemy chodzić i prosić, oby czekoladki, kwiaty i piękny uśmiech pomogły!!! A patrząc na to pozytywnie - jak nie dostaniemy wcześniej, to przynajmniej czynsz będzie jeszcze niższy we wrześniu :D

Pilik, chusta chustą, ale te małe stópki w małych skarpeteczkach <3
    Buahaha, pewnie już nawet wiesz na co wydać nadwyżkę ;)
    Ja od wczoraj szaleję - wczoraj zamówiłam karuzelę, piszczałkę i sukienkę ze Smyka, a dziś pieluszki 3 rodzajów i kilka drobiazgów za 100 zł.
    I jak to przyjdzie, to nie ma wyjścia - trzeba się będzie wziąć za porządki w szafie żeby zrobić miejsce na te wszystkie dobra :)
    Dopóki mieszkaliśmy właśnie po akademikach i trzeba się było przeprowadzać 2 razy do roku to jakoś nie miałam tylu przydasiów i cotosiów :/ Najwyższy czas na selekcję naturalną

pilik lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa no ale wiadomo, że człowiek chce sobie polepszyć sytuację. :) Fajnie, fajnie, bo jednak dwa pokoju dużo dadzą.

Ja się czaję, że już bym chciała kupowac łóżeczko i inne rzeczy do kącika dla Małej, ale się wstrzymuje, bo M i tak musi pokój jeszcze odmalować przed wstawieniem mebli, więc bez sensu, ale już mnie paluchy swędzą, że zrobić Kup teraz. :D

pilik szkoda, że nie ma tu przycisku kocham to <3 A jakie ma włoski fajniutkie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa chyba jednak jak poczuje ruchy maluszka to bede spokojniejsza, wiec chyba jednak zostane przy wizytach 2 tygodniowych, no moze uda mi sie wytrzymac 3 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:07

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ja mam takie butelki, stosowałam je przez 2 lata karmienia Franka i teraz posłużą mi dla Staszka. Nie wiem jakie negatywy tam w sieci wypisują u mnie się bardzo sprawdziły.
    Nie namawiam nikogo konkretnie na te bo koleżanki zachwalały Aventa więc pewnie też dobre.

Nika teoretycznie po każdym karmieniu powinno się dziecku buzię przemyć wodą przegotowaną (palcem z nakładką) żeby nie było pleśniawek. Oczywiście nie robiłam tego po każdym karmieniu ale dawałam na koniec popić wody trochę żeby przepłukać buzię po mleku. Franek miał tylko raz pleśniawki jak miał 3 dniówkę i wymiotował.
    Nie wiem jak Aftin -czy można u takich małych dzieci, jest w żelu łatwo się rozprowadza ale trzeba doczytać czy można u maluchów. Stosujemy na oddziale u nieprzytomnych pacjentów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:08

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki miałam Aventa i były prześwietne, polecam :) teraz kupiłam TT bo znalazłam w promocji i mam nadzieję, że też będą ok

‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ