X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka na sińce najlepszy Lioton 1000 - on ma heparynę, która jakby rozpuszcza skrzepy :) Jeśli gdzieś masz, to wsmaruj

Minie - bigos <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:14

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś chyba dołączam do grona "siarowatych". Z lewego sutka coś mi w nocy pociekło i rano miałam takie zaschnięte Coś na piersi. No i otoczka wraz sutkiem jakaś taka twardsza niż drugi była.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Kiepsko dzisiaj spałam, w nocy na dodatek obudziła mnie burza i nie mogłam zasnąć, więc trochę Was poczytałam, no i mi ten trupek do rana siedział w głowie...

Justyna trzymam kciuki!

Achia super, że jesteś zadowolona z wizyty i nowego gina :) Ładny synek się szykuje :)

Lunka trzymam kciuki, żeby Zuza posiedziała jeszcze w brzuszku. No a Zuza jest śliczna :)

Blue może spróbuj jakichś technik relaksacyjnych?

Nie pamiętam czy jeszcze ktoś coś, mam dziurę w pamięci.

U hematologa ok, wprawdzie białko S mam trochę obniżone, bo 53%, ale nie wiem niestety jaki poziom był przed ciążą, no i w ciąży niby może spadać, prawda to? Także za miesiąc kontrola białka i anty xa robimy jeszcze, a póki co leki zostają jak biorę.

JustynaG lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek!

Justynka, dzisiaj wszystkie kciuki Twoje! Życzę szybkiego i bezproblemowego porodu :) Już niedługo przytulisz dzidziusia!
    Aksamitna, jak miło Cię tutaj widzieć :) Ja również Cię podziwiam i nieustannie dopinguję. Czuję, że wrzesień będzie ekscytujący!
    Lunka, od dzisiaj włączasz tryb „leniwej królowej”! Emek to paź, który ma Ci usługiwać, a Tosia to pierwsza dama dworu :) Jeszcze chociaż z tydzień. A jak nie będzie poprawy, to faktycznie najlepszym rozwiązaniem jest chyba szpital.
    Achia, gratuluję dobrych nowin po wizycie :)

My jak zwykle nie mamy fotki buziaka ;) Także poza tym jednym zdjęciem buzi z badań połówkowych, nie dysponujemy żadną dokumentacją pyszczka. Uparciuch mały. A taka ciekawa jestem, jak wygląda. Ginekologicznie wszystko świetnie. Przepływy wszystkie dobre, wód płodowych dużo, szyjka zamknięta, z pomiaru wychodzi, że ma 4,27 cm. Jak to możliwe, to nie wiem. Albo błędy pomiarów, albo ona się cudownie wydłuża, bo balansuje od 3,5 do tych 4,5 cm. Wg gina nic nie zapowiada wcześniejszego porodu, więc istnieje duża szansa, że Domiś okaże się dżentelmenem i przepuści przodem panie ;) Chociaż wg pomiarów poród przesunął się już na 1 października, więc nigdy nic nie wiadomo. Rucolka, gin powiedział, że za tydzień mogłabym już spokojnie urodzić (gdyby np. doszło do mechanicznego przebicia pęcherza z wodami) i synek nie potrzebowałby ani sterydów, ani inkubatora. To mnie przeraziło, bo jeszcze nie czuję się gotowa! Faktycznie pora zwolnić i skupić się na ostatnim czasie w dwupaku :)

Miłego dnia dla Was wszystkich! <3

Ps. Oliku, gratuluje pierwszej nocy w domku i trzymam kciuka za dwójeczkę ;)

Lena21, KateHawke, lamka, Rucola, malka, Achia, Jeżowa, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się powstrzymać :D muszę Wam to wstawić, bo nawet jesli jako młode mamy mamy dużo zmartwień, czasem niepowodzeń, nawet jeśli jesteśmy niewyspane i wykończone, kiedy musimy walczyć dobrymi radami, teściowymi itd. kiedy mąż nas wkurza a kp sprawia problemy to dostajemy darmowe antydepresanty w maksymalnej dawce:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee7ba76063dc.jpg

Aga9090, StaraczkaNika, KateHawke, Nadzieja22, Bobisia, Rucola, Luna1993, lamka, Kaczorka, malka, Patrycja20, Achia, Jeżowa, Karma88, admiralka, Lusesita, Siwulec, Bajkaaa, pilik, Minie Black, olik321, Jadranka, Emiilka, Angelika83, veritaserum, Sarna84, Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, JuicyB, Bocianiątko, 91Ewela09, Morusek lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    A ja dziś chyba dołączam do grona "siarowatych". Z lewego sutka coś mi w nocy pociekło i rano miałam takie zaschnięte Coś na piersi. No i otoczka wraz sutkiem jakaś taka twardsza niż drugi była.
    High-five!

U mnie coraz więcej tej siary, aż się zaczęłam bać że potem dla odmiany jej zabraknie. To utwierdza mnie w przekonaniu że cycki to jednak głupie i wredne. No bo kogo one chcą karmić w 25 tygodniu?! Nie mogłyby mi dać spokoju jeszcze chociaż z miesiąc?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    U hematologa ok, wprawdzie białko S mam trochę obniżone, bo 53%, ale nie wiem niestety jaki poziom był przed ciążą, no i w ciąży niby może spadać, prawda to? Także za miesiąc kontrola białka i anty xa robimy jeszcze, a póki co leki zostają jak biorę.
    Tak, w ciąży prawie wszystkim spada - ciraz bardziej :( Także się niz zdziw jeśli wyjdzue ciut gorzej i doktor zwiększy dawkę heparyny.
    Na wyniki anty-Xa i białka czeka się 8 dni (alab/bruss) do 2 tyg (diagnostyka), więc zrób je odpowiednio wcześniej.
    Dobrze ze jesteś pod stałą opieką

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki czy któraś używała okładów hydrożelowych na obolałe piersi???

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    High-five!

U mnie coraz więcej tej siary, aż się zaczęłam bać że potem dla odmiany jej zabraknie. To utwierdza mnie w przekonaniu że cycki to jednak głupie i wredne. No bo kogo one chcą karmić w 25 tygodniu?! Nie mogłyby mi dać spokoju jeszcze chociaż z miesiąc?
    U nas na SR położna mówiła że to absolutnie nie zmniejsza ilości i wartości siary po urodzeniu. Dała też porównanie na przykładach jakie wartości ma takie mleko i rzeczywiście to co powinno mieć ze składników po porodzie to ma. Mimo że wcześniej wyciekało.
    Tylko po co skoro nie musi wyciekać to ja nie wiem. Mam nadzieję że jeszcze nie będę musiała wkładek używać.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to jest najsłodszy widok pod słońcem! <3 <3 <3 schrupałabym :D

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie okazało że moja gin ma cały wrzesień urlop. No nic umowilam sie do dr sodowskiej. Powiem wam ze zaraz po pogrzebie snily mi sie córy, takie starsze juz, Zuzia sie mocno przytuliła i powiedziała "mami nie płacz w grudniu dowiesz się ze to syn". No i tak wychodzi jak teraz sie by udało to na grudzień pierwsze prenatalne. Cały czas się tego trzymam :)

Bajkaaa, pilik, KateHawke, Jadranka, Emiilka, olik321, Sarna84, Lunaris, Bocianiątko, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja u mnie też białko S obniżone, mam około 40 i badanie do powtórki za 4 tygodnie. Na razie zostaje na heparynie 0,4 i acardzie.

Lena cudowny buziaczek :-)

Emilka mordka mi się śmieje, jak piszesz o Dominiku <3

Też dołączam do grona siarowatych. ;-)

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemem nie są dzieci a były mąż,dopóki rzadko go widuję to jest ok,ale ostatnim razem tak mi dał popalić,że teraz muszę uważać by nie urodzić zawczasu.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - akurat mam w domu jakąś maść z heparyną (na żylaki) :)
    Chociaż mi akurat te siniaki nie przeszkadzają. Miałam "ciekawsze" kiedyś po spływie kajakowym. Jak wróciłam do domu, to moja ś.p. babka oskarżyła mojego ówczesnego faceta o pobicie :p

A co do siary - widocznie ładnie Wam hormony pracują ;) tylko mogłaby mniej brudzić.

Lena - pięknie się Twój Franio uśmiecha :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENA dziękuję bardzo za werifikacje! :* <3

udało mi się dospać 2 godzinki:)

u nas dziś na obiad placki ziemniaczane z cukini :)

u mnie nie ma póki co nie ma żadnej siary ani nic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:40

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    U nas na SR położna mówiła że to absolutnie nie zmniejsza ilości i wartości siary po urodzeniu. Dała też porównanie na przykładach jakie wartości ma takie mleko i rzeczywiście to co powinno mieć ze składników po porodzie to ma. Mimo że wcześniej wyciekało.
    Tylko po co skoro nie musi wyciekać to ja nie wiem. Mam nadzieję że jeszcze nie będę musiała wkładek używać.
    Ja polecam wkładki z gerbera. One nie mają lepiku, ale u mnie biust jest teraz tak upakowany w staniku, że nic się nie przesuwa. Mąż mi takie kupił w aptece i przynajmniej przy lekkich wyciekach siary się sprawdzają super. Mam też Lansinoh w pogotowiu, ale te sobie zostawiam na gorsze wycieki- ponoć super dają radę

KateHawke lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, tak właśnie hematolog mówiła, że jak za 4 tygodnie się pogorszy to zwiększymy dawkę heparyny. No i jak będę ważyć 70 kg, to też raczej zwiększymy (teraz jakoś 61 kg mam). Co do wyników, to ja miałam pobraną krew we wtorek i wyniki były na czwartek. To u nich na miejscu robią i ze skierowaniem od niej, gdybym sama robiła to na białko S 2 tygodnie trzeba czekać.

Lamka u mnie też zostaje heparyna 0,4 i acard, ale ja biorę 75, a u Ciebie widzę 150.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka kochana a ta pieluszka dołączona do szczotki do włosków się przydaje? Muszę małej kupić szczotkę i jak polecasz tą, to wyślę emka do sklepu, bo boje się że jak wybiorę inną to będzie sztywna i szorstka

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko, bo jestem dziś ze wszystkim do tyłu.

Luna mi mój gin na ostatniej wizycie przepisał Scopolan w czopkach zamiast No Spy. Mam brać jakby się pokazały właśnie jakieś skurcze czy bóle miesiączkowe. Jeszcze nie zdążyłam ani jednego wziąć.

Leż ile się da. Mam nadzieję, że Zuza posiedzi jeszcze w brzuszku.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENA - najpiękniejszy widok <3 <3

ACHIA - wczoraj już nie zdążyłam doczytać, ale bardzo się ciesze z dobrych wieści na wizycie <3

Achia lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ