X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! Pilik dzięki za linka co do poduszek. Ja kupiłam ją z myślą na codzienne spędzanie czasu gdy nie będzie spał. O nocki się boję żeby się nie nie zachlysnął przy ulewaniu. Ja mam niestety płaską głowę i chcę spróbować wszystkiego żeby Lewcio miał taką jak tata. Na spacery do wózka będę ją wkładać ;) na noc pomysł że zwinięta pieluchą bardzo mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 07:54

pilik, Aga9090, Vivanillka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka super zwierzyniec;) koty są super ale dla mnie tylko na zdjęciach... Emek ma mega alergię więc zwierzę w mieszkaniu odpada, ale jak będziemy mieć duże mieszkanie albo domek to będzie psiak adopciak :) Fela cudna!!!! Co do smoka to chyba nie jest aż tak źle... smoczki aktualnie mają dość ortodontyczny kształt i nie powodują wad zgryzu. Problem zaczyna się, gdy dziecko namiętnie ssie smoka po 18 miesiącu życia, gdy zaczynają wychodzić zęby boczne bo to wtedy może zacząć się proces zniekształcania szczęk i powstawania zgryzu otwartego. Także ja uważam że warto dać dziecku smoczek do samouskopokojenia, do roczku nie ma szans żeby zaszkodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 08:03

Lena21, pilik, Aga9090, Achia, malka, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dużo siły dla Ciebie!!! Dla Was!!! Na pewno sobie świetnie poradzisz, jesteś bardzo poukładana więc dziecko też na pewno szybko wpadnie w dobry rytm. Tego Ci życzę!!!

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś pisała kiedyś o makaronu z cukinią i.kurczakiem... mogłabym prosić przepis?

A tymczasem chłopcy śpią więc opedzlowałam placek z porzeczką i kawusie:)

Rucola, Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wszystko się rozkręci. U nas mały niedzielę tez byl na mm, w poniedziałek i wtorek 2 femilaktikery A od czwartku juz mialam nawał.
    Trzymam kciuki <3

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy dzień odpoczynku, pozornego oczywiście. Będę robić 100% soki z malin i aronii ale tak po 3 słoiki. Bez cukru. Przecisnę przez wyciskarka wolnoobrotowa bez cukru do i zapasteryzuje :)
    Poza tym idziemy do znajomych, mają córcie 5 tygodni :)
    Dzień zaczął się dobrze, od masażu :p i oby na spokojnie dotrwał do końca :)

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita ja tez bez bicia się przyznaję, że kocham smoczek :) on go nie potezebuje cały czas, często sam wypluwa i nie dajemy go jakoś bardzo często, ale jest naprawdę wybawieniem czasami np. kiedy robię obiad i Franio się zaczyna akurat budzić, czy marudzić to skoczek daje mi spokojnie 10-20 minut na dokończenie. Czasem wolę nie czytać za dużo i po prostu słychać swojej intuicji, nakładki tez są złe a gdyby nie one ju dawno bylibyśmy na mm. Myślę, że ze wszystkim trzeba zachować zdrowy umiar i będzie ok.

Olik nie pamietam kiedy moje dziecko miało w ogóle ubrana czapkę :) spi w body i skarpetkach, często prxy otwartym oknie, jak się robi chłodniej to przy przebieraniu ok 2 zakładam mu cieniutkie spodnie. Wiadomo teraz będzie się pogoda zmieniać, to trzeba się będzie dostosować, ale uwierz mi że jak przywiozłam małego z Zabrza to teraz myślę, że go ubierałam jak na sybir ;) wszystko sama poczujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 08:14

olik321, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się nie ubierać ciepło małego. Zresztą on nie lubi... jak tylko jest rozgrzany to wierci sie I kręci. Często go nagrzeje przy karmieniu.
    narazie nawet nie mamy czapeczki ktora by była dobra :po
    Zresztą mam pol szuflady ciuchów za małych.. jeszcze w szpitalu dostaliśmy na prezent kilka sztuk ciuszkow 56.. szkoda ze emek je rozpakował i wyprał..

Przyszly ciuszki z Ali. Musze iść odebrac na pocztę :)

A z gadżetów dla malucha polecam kokon. U nas okazał sie strzałem w dziesiątkę. Kładziemy go do łóżka na sofe, do łóżeczka. Mały jest bezpieczny i dobrze się w nim czuje.
    Za to kosz Mojżesza to kompletny niewypał..co prawda porzyczony jest od kuzyna Marcelka więc żadna strata. Ale nasz klocus ma za duża wagę do niego. Jak go wlozylismy to od razu się przechylil na jedną stronę.. Porobimy mu w nim kilka fotek i oddamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 08:27

Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czapka była zakładana tylko na dwór. W domu ciepło, wiatr nie hula, więc nie było potrzeby :p
    Do spania - od samego początku - ubierałam tylko body. No i w pierwszych tygodniach spała w rożku a później w śpiworku. Na chwilę obecną nie przykrywa się niczym.
    Ale na jesień i zimę kupiłam jej teraz piżamkę jednoczęściową :)

A i od urodzenia do spania zawsze układałam na boku - raz na jednym, raz na drugim. Na plecach spała rzadko. Do teraz sama się przekręca na bok. Główkę ma bardzo zgrabną :)
    Moja mama niestety tego nie pilnowała i zarówno ja, jak i mój brat też mamy płaskie głowy :/

Olik - jak masz zastój, to odciągaj mleczko, żeby Ci się jakiś stan zapalny nie zrobił.

A w ogóle chciałabym trochę ocieplić wizerunek teściowych i pochwalić swoją :p nie dość, że nie wkurza, to jeszcze na wstępie komplementy same słuchałam na swój temat - tzn. na temat wyglądu :p ponoć coraz lepiej i młodziej wyglądam ;)

olik321, summer86, pilik, Rucola, Lusesita, emi2016, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie bez zmian - małż jeszcze żyje. Oglądając gazetkę z netto właśnie pomyślałam patrząc na wałek "ooo ale by jeb...ął"
    Takze z masażu dalej nici, a ja z rana witam się z pianą z ust.
    Taki miły początek 22 tygodnia!

Nadzieja22, Lusesita, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Ja wywalilam swojego z moimi szczochami na badanie, ale za to czekam ze sniadaniem na niego. Niech ma. :-)
    Dzis w domu maz siedzi, wiec ogarnie chalupe, a potem do znajomych wyskoczymy na troche.

Spokojnego dnia!

Luna1993, Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Summer, tylko cały czas władała sobie te piąstki tak, jakby chciała je sprawdzić i przyglądała się rękom, a od wczoraj ssie ewidentnie tak mocno, że aż cmoka. Czasem pięść, a czasem tylko palec i wygląda jakby się chciała tym uspokoić, bo najintensywniej to robi jak jest zmęczona i zła. Pewnie jakbym jej dala smoczka to by była szczęśliwa ;) męczę dziecko :/ ;)
    Od ssania piąstek się zaczyna, później maluch będzie próbował stopy wkładać do buzi(jak się zorientuje, że je ma) i to każdy maluch robi i nie oznacza to, że jest głodny, tak poznaje swoje ciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 08:57

Rucola, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Pilik tez walczę z piersiami. W jednej mam kamień na 1/3 piersi. Nie pomagają okłady z kapusty czy ciepłe/zimne.
    Nie wiem czy mam to ściągnąć laktatorem (jeśli mały długo ciągnie lub podłącze laktator to chyba się zmniejsza) czy zostawić by nie rozbójać laktacyji jeszcze bardziej...
    W nocy książę nie chciał jeść tylko chwilę pociumkał to na raz sciagnelam 90ml mleka z obu..

P.S U nas dzis mija tydzień od porodu:)
    Dobrze by było ściągnąć laktatorem do momentu kiedy poczujesz ulgę aby nie było zapalenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 23 tc :D

Luna1993, Patrycja20, Karma88, KateHawke, Bajkaaa, olik321, Rucola, Yoselyn82, Nadzieja22, Lusesita, Flowwer, emi2016, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma a myślałam, że tylko mój biega z moimi sikami do labo :D ale nagród za to nie przewiduje w postaci śniadania ;)

My z Tosia też spaliśmy przy uchylonym oknie (urodzona w czerwcu, były okropne upały), a jesienią już była w swoim pokoju. Od małego jej nie przegrzewałam, z resztą ona nie lubi mieć za ciepło. Mnie mama podobno za ciepło ubierala i ciągle chorowałam :/ teraz Zuza będzie z nami w pokoju i też chyba będę uchylać okno, jak nie w naszym pokoju to w kuchni żeby jednak jakaś cyrkulacja powietrza była

Malka cudowny Twój zwierzyniec <3 tylko emka brakuje do kompletu :)

Mi pomaga trochę ten Scopolan, wczoraj wieczorem po wzięciu były tylko leciutkie skurcze, teraz znów boli, ale idę właśnie wziasc.

Chce jeszcze zapytać dziewczyn które rodziły, czy faktycznie przed porodem brzuch się Wam opuścił ? Wszyscy mi to mówią i może faktycznie lepiej mi się oddycha trochę. I czy czulyscie podczas wizyty w toalecie takie parcie tam na dole? Albo podczas chodzenia? Z Toska tak nie miałam, dlatego pytam, z nią miałam wywolywany poród i nie wiem, jakoś tak czuję tam na dole że to blisko, ale może sobie wkręcam (oby)

• admiralka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy kawie i W III TRYMESTRZE!! <3 <3

SZAŁ CIAŁ :D :D

Patrycja20, Luna1993, lamka, Kaczorka, Karma88, pilik, Achia, KateHawke, Bajkaaa, Aga9090, Yoselyn82, Nadzieja22, Lusesita, malka, Flowwer, emi2016, Lena21, Emiilka, Lunaris, Kotowa, Angelika83, Jadranka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna niby tak jes, że brzuch się obniża przed porodem (z Wiktorem i Kinga) mi się obniżył tylko nie pamiętam ile przed to było :/ no i częstsze wizyty w WC

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - z obniżeniem brzucha podobnie jak i odchodzącym czopem. Może opaść, ale nie musi. I jak już, to nie koniecznie zwiastuje natychmiastowy poród. Czasami opada 2-3 tygodnie przed :)
    Więc niech Zuziulek jeszcze trochę posiedzi w środeczku <3

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wyslalam go, bo raz, ze u nas leje i mi sie nie chcialo. A dwa po ostatnim chce go bardziej wlaczyc w domowe zycie, a nie praca, kanapa i spanie. Bo Emilka sie pokaze i bedzie musial sporo ze mnie przejac obowiazkow. Tzn. Teraz jest tak, ze robi tak, ale nie za czesto z wlasnej inicjatywy. A na razie widze, ze mysli i dziala. Zaraz bedzie mi sprzatac.

Lunka odpoczywaj ile sie da. Mam nadzieje,ze Scopolan troche Mala wstrzyma.

Ja nie wiem co z tym moim. Emilka kopie, przykladam jego reke w to miejsce. Bez dotykania ja czuje, ze ona go kopnela, a ten nic nie czuje. :-D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Chciałam się odnieść do kilku tematów :) ja także podawałam córce smoczka, uznałam że lepsze to niż ssanie kciuka bo tak jak ktoś już wspomniał od kciuka dużo trudniej odzwyczaić. Ja po prostu zabrałam jej smoczka jak miała rok i miesiąc, troszkę było trudniej na początku ale szybko zapomniała. Za długo też nie wolno bo on szczególnie u tych starszych dzieci może powodować wady zgryzu i próchnicę, a takiego starszaka zdecydowanie trudniej odzwyczaić.

Ja tak jak Aga układałam córeczkę w nocy na zmianę na boczku i podkładałam zwinięty kocyk. Jak się budziła, karmiłam ją i odkładałam na drugi bok tak żeby buzią była cały czas zwrócona w moją stronę, czyli raz miała główkę po lewej a raz po prawej stronie łóżeczka. No i w ciągu dnia bardzo dużo ją kładłam na brzuszku. Główkę ma piękną i okrąglutką, wszystkie fryzury jakie jej robie od kucyków po dobierane warkocze wyglądają ślicznie :)

Olik spróbuj może te guzy na piersiach wycisnąć ręcznie pod prysznicem. Najpierw dużo gorącą wodą potraktuj piersi a potem stojąc pod prysznicem wyciśnij wszystkie te zastoje do granicy bólu. Żeby Ci się tam zapalenie nie wdało!

Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ