X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) ja spalam całkiem dobrze!:) Z jednej strony mialam tą dużą poduchę do spania, z drugiej na wysokości spojenia poduszkę wałek ( ona jest taka miękka jak są te poduszki podróżne pod głowę) i mi tyłek podtrzymywała i było git !:)
    Ale ok 6 obudził mnie piekący ból pod pępkiem, na środku. Jakby ni to skurcz, ni to nie wiem. Mega się wystraszyłam. Ale wzięłam no spe, magnez, popukalam w brzuch. Oskar kopnął że dwa razy więc poszlam spać dalej. A i jeszcze musiałam iść do toalety na dłużej. Zasnęłam. I już jest ok. Ale ten ból aż mnie obudził... Nie wiem czy mi się śnił(ale nie sądzę) czy On w coś kopnął po prostu..

Justyna wyśle priv ale nie mam chyba dużo pytań :p a pokażesz nam Małą na chwilkę?:)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mi się brzuch opuścił okolo wtorku/ środy juz bardzo nisko. A w sobotę od północy nie umiałam siedzieć bo czulam taki nacisk główki..Ale mialam juz rozwarcie 4cm

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik czekamy na nowy suwaczek :-D

Karma88 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu. Kupiłam małej body z długim rękawem, bo są za 9.99 2paki.
    Wyboru wielkiego nie ma, ale są nawet ładne.
    Są też spodenki sztruksowe i bluzy takie puchate.
    Widzialsm też za grosze, body z bawełny organicznej.

Edit. Mała zasnęła i śpi w wózku w ogrodzie. Rano lało, a teraz tylko 16 stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 10:06

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Justyna wszystko się rozkręci. U nas mały niedzielę tez byl na mm, w poniedziałek i wtorek 2 femilaktikery A od czwartku juz mialam nawał.
    Trzymam kciuki <3
    Ja piłam 1x2 i po 4 dniach czyli wczoraj dostałam nawał pokarmu lepiej późno niż wcale ;) ale jednak działa.

Sarna84, emi2016 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie wiem czy to o ten przepis Ci chodzi. To jest wersja bez kurczaka. Ale ja dodaję jak mam ochotę. Dodaje też czosnek i zioła prowansalskie, których nie ma w przepisie :)

http://qchenne-inspiracje.pl/sloneczne-tagliatelle-z-warzywami-i-prazonymi-ziarnami-slonecznika/

Veritaserum! Też jestem diagnostą :) a w klinice pracujesz jako diagnosta czy w jakim charakterze?

Ja pewnie jak już nie dam rady to dam w końcu smoczek. Na razie ratował mnie przy mega płaczu przy bólach brzuszka. Ale od kilku dni nie mamy z tym problemu to smoczka nie daje. Chciałabym go zostawić na kryzysowe sytuacje.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka jak chcesz to możemy pogadać na priw teraz pracuje w takim specyficznym miejscu że od razu by mnie wszyscy rozpoznali :) wiem że to forum i anonimowa nie jestem ale mimo wszystko chce zachować chociaż resztki anonimowości :D

Boże wspaniała pogoda się zrobiła w końcu jest czym oddychać ! Wróciłam właśnie z zakupów i gotuje rosół a wieczorkiem kolacyjka z mężem :)

• malka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum wysłałam zaproszenie :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Veritaserum wysłałam zaproszenie :D

Wiadomość już poszła :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratuluję!! Na pewno zdjecie przegapiłam :(

Aksamitna jesteś silna i patrz w przyszłość bo tam czeka nagroda.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mam brzuch trochę niżej, ale bez przesady ;) ogromnie się cieszę, że te leki pomagają <3

W dzień wizyty w Łodzi powiedziałam do emka, że jak będzie zdrowa to chyba od razu kupię jej szumisia :) emek właśnie będzie jechał po szczotkę do włosków to kupi, tylko właśnie chyba bez cry sensora. To 70 zł różnicy w cenie, a coś czuję że krzyk czy płacz Tosi też będzie go uruchamiać. Myślałam, że to fajna opcja w nocy, jak się dziecko przebudzi ale Achia ma sporo racji, przecież i tak będę musiała wstać zobaczyć co się dzieje, więc od razu włączę

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko Luna pamiętaj że ja rodzę po raz pierwszy i mogę być trochę przewrażliwiona :p
    z kolei Bajla ma często takie sny że wierzga łapami, piszczy a nawet mam wrażenie że płacze(!)- a mam jakieś takie podejrzenie, że będzie się kładła obok łózeczka- więc też to może "obudzić" szumisia. więc jeśli się skuszę, to też bez cry sensora :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja w wielu sprawach też się czuje jakbym rodziła po raz pierwszy, jedyne co wiem więcej to jak bardzo to boli :D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie się tak ochłodziło, że aż trochę zmarzłam w nocy :D

Mam w planach trochę ogarnąć dom, ale co z tego wyjdzie, to zobaczymy ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochana ja w wielu sprawach też się czuje jakbym rodziła po raz pierwszy, jedyne co wiem więcej to jak bardzo to boli :D
    Haha, ja cały czas afirmuje że dojade do szpitala i urodzę w godzinę :p taaaakaaa optymistka ze mnie,w grudniu się pewnie na tym przejadę :p

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia serio? :-)
    Ja zakladam, ze bede sie meczyc i meczyc godzinami. :-P

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakładam, że tym razem pójdzie szybko, bez oxy, bez boli krzyżowych. Ach te marzenia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście zdaję sobie sprawę, że może być zupełnie odwrotnie, nie wypieram tego ze świadomości, ale skupiam się jednak na tej wersji optymistycznej :) poza tym ja wierzę w przyciąganie myślami ludzi, zdarzeń, itp więc wolę myśleć tak a nie odwrotnie :p

powiesiłam nasze piękne 3D zdjęcie na lodówce z magnesem mamyginekolog 50%mamy 50%btaty i tak co popatrze to myślę że dla Niego mogę się nawet i pomęczyć :) co nie znaczy że chcę :P

ps czy u Was też jest plaga os? czy tam pszczół bo nie rozróżniam. codziennie wlatują mi min 2 do chaty i Baja chce je jeść a ja już widzę jak zje taką jedną i mi zdechnie :/ póki co szczęśliwie udaje się je wygonić za okno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:21

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ponownie, ja dziś czytam z doskoku. Miał być lajcik a mamy mnóstwo zajęć. Jak emek jest w domu to to wszystko jakoś sprawniej idzie :)
    U mnie torba spakowana perfekt dorzuciłam bawełniane majty bo wyschły po wczorajszym praniu i już chyba mamy wszystko :)
    Lewcio grzeczny i spokojny, brzuch u mnie wysoko ale w niczym mi nie przeszkadza ;)
    Uciekam pracować dalej, miłego dnia!!!!

nick nieaktualny, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja ci zazdroszczę że na tym etapie ciąży jesteś na chodzie ! Ja od 34tc główkę Szymka miałam w kanale i chodziłam jak kaczka przed złożeniem jajka ;)

Dziś praktycznie całą noc spaliśmy jedynie raz pobudka na zmianę pieluszki lub obracanie się. Szymek opanował cycucha na spaniu ;)
    A co do poduszek to Szymek musi być pod najmniej 45 stopni inaczej ulewa lub na płasko wymiotuje, zwieracz nie trzyma i trzeba pilnować.
    I najdziwniejsze to że w nocy nie ulewa tylko w dzień gdzie kładę na piersi do odbicia.

Czy ktoraś brała Hevitan przy karmieniu piersią ? Opryszczka piękna i dorodna wyrosła mi na ustach.

Admiralka teraz w III trymestrze brzuszek urosnie w ekspresowym tempie.

Yos w poniedziałek idziesz na oddział?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:20

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ