X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) ja spalam całkiem dobrze!:) Z jednej strony mialam tą dużą poduchę do spania, z drugiej na wysokości spojenia poduszkę wałek ( ona jest taka miękka jak są te poduszki podróżne pod głowę) i mi tyłek podtrzymywała i było git !:)
    Ale ok 6 obudził mnie piekący ból pod pępkiem, na środku. Jakby ni to skurcz, ni to nie wiem. Mega się wystraszyłam. Ale wzięłam no spe, magnez, popukalam w brzuch. Oskar kopnął że dwa razy więc poszlam spać dalej. A i jeszcze musiałam iść do toalety na dłużej. Zasnęłam. I już jest ok. Ale ten ból aż mnie obudził... Nie wiem czy mi się śnił(ale nie sądzę) czy On w coś kopnął po prostu..

Justyna wyśle priv ale nie mam chyba dużo pytań :p a pokażesz nam Małą na chwilkę?:)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mi się brzuch opuścił okolo wtorku/ środy juz bardzo nisko. A w sobotę od północy nie umiałam siedzieć bo czulam taki nacisk główki..Ale mialam juz rozwarcie 4cm

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik czekamy na nowy suwaczek :-D

Karma88 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu. Kupiłam małej body z długim rękawem, bo są za 9.99 2paki.
    Wyboru wielkiego nie ma, ale są nawet ładne.
    Są też spodenki sztruksowe i bluzy takie puchate.
    Widzialsm też za grosze, body z bawełny organicznej.

Edit. Mała zasnęła i śpi w wózku w ogrodzie. Rano lało, a teraz tylko 16 stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 10:06

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Justyna wszystko się rozkręci. U nas mały niedzielę tez byl na mm, w poniedziałek i wtorek 2 femilaktikery A od czwartku juz mialam nawał.
    Trzymam kciuki <3
    Ja piłam 1x2 i po 4 dniach czyli wczoraj dostałam nawał pokarmu lepiej późno niż wcale ;) ale jednak działa.

Sarna84, emi2016 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie wiem czy to o ten przepis Ci chodzi. To jest wersja bez kurczaka. Ale ja dodaję jak mam ochotę. Dodaje też czosnek i zioła prowansalskie, których nie ma w przepisie :)

http://qchenne-inspiracje.pl/sloneczne-tagliatelle-z-warzywami-i-prazonymi-ziarnami-slonecznika/

Veritaserum! Też jestem diagnostą :) a w klinice pracujesz jako diagnosta czy w jakim charakterze?

Ja pewnie jak już nie dam rady to dam w końcu smoczek. Na razie ratował mnie przy mega płaczu przy bólach brzuszka. Ale od kilku dni nie mamy z tym problemu to smoczka nie daje. Chciałabym go zostawić na kryzysowe sytuacje.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka jak chcesz to możemy pogadać na priw teraz pracuje w takim specyficznym miejscu że od razu by mnie wszyscy rozpoznali :) wiem że to forum i anonimowa nie jestem ale mimo wszystko chce zachować chociaż resztki anonimowości :D

Boże wspaniała pogoda się zrobiła w końcu jest czym oddychać ! Wróciłam właśnie z zakupów i gotuje rosół a wieczorkiem kolacyjka z mężem :)

• malka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum wysłałam zaproszenie :D

veritaserum lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Veritaserum wysłałam zaproszenie :D

Wiadomość już poszła :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratuluję!! Na pewno zdjecie przegapiłam :(

Aksamitna jesteś silna i patrz w przyszłość bo tam czeka nagroda.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mam brzuch trochę niżej, ale bez przesady ;) ogromnie się cieszę, że te leki pomagają <3

W dzień wizyty w Łodzi powiedziałam do emka, że jak będzie zdrowa to chyba od razu kupię jej szumisia :) emek właśnie będzie jechał po szczotkę do włosków to kupi, tylko właśnie chyba bez cry sensora. To 70 zł różnicy w cenie, a coś czuję że krzyk czy płacz Tosi też będzie go uruchamiać. Myślałam, że to fajna opcja w nocy, jak się dziecko przebudzi ale Achia ma sporo racji, przecież i tak będę musiała wstać zobaczyć co się dzieje, więc od razu włączę

Achia, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko Luna pamiętaj że ja rodzę po raz pierwszy i mogę być trochę przewrażliwiona :p
    z kolei Bajla ma często takie sny że wierzga łapami, piszczy a nawet mam wrażenie że płacze(!)- a mam jakieś takie podejrzenie, że będzie się kładła obok łózeczka- więc też to może "obudzić" szumisia. więc jeśli się skuszę, to też bez cry sensora :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja w wielu sprawach też się czuje jakbym rodziła po raz pierwszy, jedyne co wiem więcej to jak bardzo to boli :D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie się tak ochłodziło, że aż trochę zmarzłam w nocy :D

Mam w planach trochę ogarnąć dom, ale co z tego wyjdzie, to zobaczymy ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochana ja w wielu sprawach też się czuje jakbym rodziła po raz pierwszy, jedyne co wiem więcej to jak bardzo to boli :D
    Haha, ja cały czas afirmuje że dojade do szpitala i urodzę w godzinę :p taaaakaaa optymistka ze mnie,w grudniu się pewnie na tym przejadę :p

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia serio? :-)
    Ja zakladam, ze bede sie meczyc i meczyc godzinami. :-P

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakładam, że tym razem pójdzie szybko, bez oxy, bez boli krzyżowych. Ach te marzenia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście zdaję sobie sprawę, że może być zupełnie odwrotnie, nie wypieram tego ze świadomości, ale skupiam się jednak na tej wersji optymistycznej :) poza tym ja wierzę w przyciąganie myślami ludzi, zdarzeń, itp więc wolę myśleć tak a nie odwrotnie :p

powiesiłam nasze piękne 3D zdjęcie na lodówce z magnesem mamyginekolog 50%mamy 50%btaty i tak co popatrze to myślę że dla Niego mogę się nawet i pomęczyć :) co nie znaczy że chcę :P

ps czy u Was też jest plaga os? czy tam pszczół bo nie rozróżniam. codziennie wlatują mi min 2 do chaty i Baja chce je jeść a ja już widzę jak zje taką jedną i mi zdechnie :/ póki co szczęśliwie udaje się je wygonić za okno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:21

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ponownie, ja dziś czytam z doskoku. Miał być lajcik a mamy mnóstwo zajęć. Jak emek jest w domu to to wszystko jakoś sprawniej idzie :)
    U mnie torba spakowana perfekt dorzuciłam bawełniane majty bo wyschły po wczorajszym praniu i już chyba mamy wszystko :)
    Lewcio grzeczny i spokojny, brzuch u mnie wysoko ale w niczym mi nie przeszkadza ;)
    Uciekam pracować dalej, miłego dnia!!!!

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja ci zazdroszczę że na tym etapie ciąży jesteś na chodzie ! Ja od 34tc główkę Szymka miałam w kanale i chodziłam jak kaczka przed złożeniem jajka ;)

Dziś praktycznie całą noc spaliśmy jedynie raz pobudka na zmianę pieluszki lub obracanie się. Szymek opanował cycucha na spaniu ;)
    A co do poduszek to Szymek musi być pod najmniej 45 stopni inaczej ulewa lub na płasko wymiotuje, zwieracz nie trzyma i trzeba pilnować.
    I najdziwniejsze to że w nocy nie ulewa tylko w dzień gdzie kładę na piersi do odbicia.

Czy ktoraś brała Hevitan przy karmieniu piersią ? Opryszczka piękna i dorodna wyrosła mi na ustach.

Admiralka teraz w III trymestrze brzuszek urosnie w ekspresowym tempie.

Yos w poniedziałek idziesz na oddział?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:20

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ