X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia moja Tosia często je z Luna na pół, np chrupki. Gryza sobie i gryza psu :D (oczywiście jak widzę to reaguje ;) )

Wiadomo, że na początku jest ciężko z takim maluchem w domu, ba z większym takze, ale to zupełnie normalne że nie tryskamy matczyna energia 24/7, bo idealne życie na instagramie nie ma nic wspólnego z tym rzeczywistym ;)

Też mi smutno, że dinusiom jest tak ciężko... Ale my tu będziemy na nie wytrwale czekać, każdemu przecież musi się w końcu udać. Dobrze, że mamy siebie i się tak wspieramy nawzajem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:07

Bocianiątko lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje rad bo juz samA nie wiem. Polozne kazAly karmic co 3h a moja kruszynka zje 10ml i potrafi przespac 4h. Najpierw przystawiam do piersi a potem daje butelke. Ale ona w trakcie zasypia i nie je. Poki co wszystkie wyniki dobre. Wagowo ma 2900 wiec tez ok. No ale ile bedzie jutro? 2 razy zaplakala z glodu. Dzis probowalam podac piers przez nakladki na sutki. Mala ssala i zAsnela w trakcie ale naklAdka cZysta wiec watpue by siara poleciala... Dzis przez caly dzien wypila moze z 20-25ml
    mm przy 4 probach.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bac8f93b5fa.jpg

Yoselyn82, summer86, Achia, lamka, Lunaris, Nadzieja22, olik321, ibishka, Amy333, Lena21, StaraczkaNika, Emiilka, pilik, Bajkaaa, JuicyB, Aga9090, Minie Black, Rucola, Kaczorka, Amal, Karma88, KateHawke, Lusesita, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ale mi smaka narobiłaś! Uwielbiam takie ciacho <3 wygląda bosko!

Bajka tak to jest z tymi emocjami. Ja dopiero od paru dni zaczynam się czuć pewniej i wydaje mi sie, że mniej więcej wiem o co chodzi mojemu dziecku. Dzisiaj jesteśmy same, bo emek do nocy w pracy i byłyśmy na wycieczce u babci, później pojechałyśmy do mojej kuzynki. Teraz wróciłyśmy do domu i się tylimy. Tzn Fela je, a ja ją tulę i się tym mega cieszę :) wiadomo, że życie jest całkiem inne. Nie ma czasu dla siebie, dawne przyzwyczajenia poszły w kąt. Ale właśnie ostatnio z emkiem doszliśmy do tego, że musimy się starać robić wszytsko to co chcemy, tylko planować to tak, żeby Fela była z nami. Mieliśmy już kilka udanych wyjść. Dziecko w niczym nie przeszkadza, tylko trzeba sobie wszytsko dobrze zorganizować i żyć normalnie ;) ale to wszystko przychodzi z czasem. Fela ma dopiero 7tygodni, więc mam nadzieję, że będziemy ogarniać wszytsko co raz lepiej :) i u Was też na pewno tak będzie!

ibishka, Lena21, Bajkaaa, JuicyB, Rucola, Karma88, Lusesita lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna na pewno musisz budzić co te trzy godziny i dawać cyca. Ale skoro mała zasypia przy butelce to chyba poprostu nie jest głodna na tyle, żeby wypić wszystko.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, pojemność żołądka maluszka w pierwszej dobie to zaledwie 10 ml. Staraj się przystawiać jak najczęściej i wybudzać co te 3h. Do nas położne nawet w nocy przychodziły i pytały kiedy ostatnio dziecko jadło. Ja rodziłam w czwartek rano a dopiero w nocy z soboty na niedzielę pokazała się odrobina pokarmu, wcześniej wydawało mi się, że nic nie leci a jednak musiało coś lecieć, bo mała na wadze przybrała.
    Trzymam kciuki! I postaraj się nie stresować, zobaczysz że mleko się pojawi. I tak jak dziewczyny pisały, też wspomagałam się Femaltikerem. Z nakładkami karmiłyśmy się prawie 2 miesiące, bo mi się dość mocno ponadrywały sutki i mała przyzwyczaiła się przez ten czas.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, tak jak pisze Summer, mleka fizycznie nie widać, bo nie wypływa samo z piersi, ale dziecko sobie wyssie odpowiednią ilość. Jak nie spada z wagi za bardzo to znaczy, że coś tam leci. I może wisieć na cyckach cały czas. To normalne. Rozkręca laktację i ciągnie ile się da ;) ją zobaczyłam mleko dopiero w nocy w trzeciej dobie. Wczesniej wydawało mi się, że nic nie ma.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka a moczy pieluchy? Nas w szkole uczyli że przez pierwsze 2 doby to taki maluch się dopiero rozkręca, ma jeszcze zapasy.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie denerwuj się, wprawdzie nie miałam przy sibie Frania na początku, ale on teraz tez je niby mniej niż powinien, dziś w nocy miał nawet 6h przerwy a na wadze przybiera po 300 g - każde dziecko jest inne <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po ile macie butelek?:) Chodzi mi o początek, kiedy planuje karmić piersią.ile bym potrzebowała?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się podoba, że jest teraz dużo o opiece nad maleństwem i różnych problemach - poczytam jeszcze te 3 miesiące i potem nic mnie nie zaskoczy!

Mam pytania do mam karmiących piersią i korzystających z butelek sporadycznie (np jak wychodzą) - czy 2 butelki wystarczą na początek, jeśli generalnie chce się karmić bezpośrednio piersią?
    EDIT: Achia - piona!

A ma ktoś monitorek respisense ditto?
    Bo ja mam możliwość odkupić od znajomej za stówkę, tylko się zastanawiam czy to dobre jest. Ktoś coś wie? Generalnie wygląda na takiego prototypa snuzy.

I pytanie o pieluchy tetrowe - jak to jest - można czasem zrobić dziecku odmianę od pampera i zalożyć tetrę, żeby sobie pupina pooddychała, czy trzeba się trzymać jednego?

Ooo, i jeszcze jedno - są takie przedłużki do bodziaków - to się sprawdza? Warto dokupić... i ile?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 18:47

Achia, lamka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedłużki -kocham! używałam 3 sztuki o różnej długości (aukcja WOŚP) polecam!

Butelki -jeśli jest KP to 1 lub 2 starczą a może nawet się nie przydadzą ale może niech jeszcze bieżące mamy karmiące coś powiedzą.

Tetrę można spokojnie stosować zamiennie :) ja miałam i wielo- i jedno- razówki na zmianę.

Monitorka nie posiadam, nie pomogę.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika żeby pupa pooddychała to najlepiej bobas na brzuch i goła pupa się wietrzy :) tak mówiła położna :)
    a te takie puzzle piankowe( też w SR była o nich mowa) że są świetne właśnie żeby położyć dziecko ale to chyba nie od urodzenia?

co to są przedłużki do bodziaków???? edit- wygooglowłam. matko nie wiedziałam że to istnieje :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 18:58

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Nika, przy kp dwie butelki spokojnie mi wystarczają (odciągam 2-3 razy w tygodniu gdy gdzies idziemy a nie wiem jak w danym miejscu będzie z karmieniem piersią).

Achia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam jak Franek miał 5 miesięcy a mógł bodziaki dłużej ponosić.
    Dobrze że Nika o nich napisała.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, o takie coś mi chodzi:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec5fcdbb853c.jpg

Lunaris, dzięki. Nie wiedziałam ze to jest w różnorakich rozmiarach... Serio, NIC nie możba kupić ot tak, pierwsze z brzegu, bez rozkmin

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z aukcji miałam taki pakiecik 3 szt od jakichś 5cm długości do ok 10.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, Nika, przy kp dwie butelki spokojnie mi wystarczają (odciągam 2-3 razy w tygodniu gdy gdzies idziemy a nie wiem jak w danym miejscu będzie z karmieniem piersią).
    Czyli jak upatrzyłam sobie zestaw z TT gdzie jest butelka 150 i 260 ml to mogę kupować ;)
    Przedłużki sobie daruje. Jak zobaczę że jest potrzeba to najwyżej wtedy będę kombinować :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, jaki preparat z DHA przyjmujecie przy karmieniu piersią?
    Brałam Prenatal Duo tak jak w ciąży, ale chwilo u mnie nigdzie namierzyć nie mogę i w DOZ też nie ma, więc myślę nad czymś innym na szybko, bo mi się kończy.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer tu sobie zerknij ;) http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
    Ja biorę doppelhertz mama premium, najkorzystniej cenowo z dobrym składem.
    Nika tetrę możesz spokojnie raz za czasu. Polecam kupić ze dwa otulacze, najlepiej wełniane, no ale wtedy trzeba się liczyć z lanolinowaniem, ale wtedy nic nie przecieknie a pupka oddycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 19:26

summer86, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ