Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
Wpadłam napisać ze i ja jestem myślami z Wami, Rucola i Amy mooooocne kciuki !!!Amy333 lubi tę wiadomość
-
O kurczaki, ale tu się dzieje
no to Amy kciuki również dla Ciebie zaciśnięte! Powodzenia kochana
A Lewcio to pewnie już po drugiej stronie brzuszka, Rucola odpoczywa i cieszy się synkiem
oby tak było!
Amy333 lubi tę wiadomość
-
I ja się melduję
Rucola, Ty już może po?
Amy jak u Ciebie?Amy333 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:I ja się melduję
Rucola, Ty już może po?
Amy jak u Ciebie?
Ja jeszcze ciągld w domu:) brzuch od czasu do czasu zakłuje,ale to tyle. Jeszcze kawalek czopa sie odkleil,jedynd co mnie dziwi to momentami oblewaja mnie bardzo mocne poty. ale tn tak,ze bluzka mokra,a w zgieciach lokciowych woda stoi
-
Zdążyłam!!
Nie widzę dzieciątek, czyli kciuki trzymam nadal
Aluśka chyba też całą noc trzymała, bo tak się wierciła i rzucała w łóżku, że spać nie mogłam. I non stop na cycu..
AnnaStesia - ja w ogóle młodej nie odbijałam. W dzień czasami tylko, jak widziałam, że się kręci przy jedzeniu. Mi się akurat trafił egzemplarz bez ulewania i bez kolek. Więc ja złotych rad nie mam.
Achia - rodzisz w grudniu, to akurat się załapiesz na świąteczny się bigosjuż teraz życzę smacznego
tylko nie zapomnij koleżance zdjęcia podesłać :p
-
Summer - jeśli w kościele nie będzie jakoś mocno zimno to możesz Ani założyć sweterek na sukienkę a na nóżki cieplejsze rajstopy. Sukienka też na długi rękaw. I powinno być oki
ewentualnie kocyk do okrycia.
Bo ogólnie to są białe płaszczyki, ale rozumiem, że może Ci być szkoda kasy tak na jeden raz (mi by było szkoda :p).summer86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie za 100 punktów
Czy za każdym razem gdy budzi się dziecko wam w nocy najpierw przewijacie a potem karmicie? Bo moja zawsze płaczę ogromnie przy przewijaniu a pielucha nie zawsze tego wymaga no ale w szpitalu tak mówili to tak robię...
A druga sprawa szyjka mojej księżniczki jest w coraz większych faldkach i czym można smarować żeby tam się nie porobiły odparzenia też linomagiem? -
nick nieaktualnySummer ja chrzcilam na początku listopada
Tosia miała sukienkę do chrztu, na to różowy sweterek który robiła moja babcia dla niej, biała czapeczkę i w kościele to starczyło. Na zewnątrz miała kombinezon biały, ale to w sumie z przypadku ten kolor. Padało więc i tak szybko do kościoła biegliśmy i nikt nie patrzył co na zewnątrz miała na sobie
ja bym specjalnie nic nie kupowała na dwór , myślę że rajstopki i ładny sweterek wystarczy w zupełności
Rucola mam nadzieję, że Lewek już z Tobą na świecie mamusia
Amy nieustannie trzymam kciuki za szybką akcję jak już pojedziecie
Ja się czuję przejechana przez traktor, pół nocy mnie męczyły te mdłościale...
MAMY TO! SKONCZONY 34 TC
Teraz jeszcze minimum 2 tygodnie żeby moja Calineczka przybrała do dzieciaczków Emilki, Jeżowej i Kate
[]Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:02
lamka, olik321, Jeżowa, JustynaG, Amy333, Patrycja20, Lena21, Minie Black, moniśka..., pilik, Kaczorka, summer86, Kotowa, Bajkaaa, Achia, Angelika83, Czrna 81, Lunaris, Yoselyn82, Amal, Emiilka, JuicyB, Aga9090, KateHawke, -Mamunia-, Nadzieja22, Sarna84, emi2016, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunka masz mniejszy brzuszek ode mnie (mi w tym tygodniu wyskoczył bardzo), wyglądacie z Zuzinkiem bardzo pięknie i zgrabnie
Amy, Rucola nadal kciuki, ale się cieszę za Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:03
Amy333, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Lunka prześliczne wyglądasz:)
A nasz bobo od 2 dni budzi sie o 6 i chce żeby do niego gadac, masować albo patrzy jak zaczarowany na kontrastowe zabawki..
Tylko czemu od 6 ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:10
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna, miałam pisać co samo co Lamka!
Wyglądacie pięknie!
Chciałabym tak wyglądać rano
Summer, mój Staś miał w kościele granatowy płaszczyk! Biel jest przereklamowana!
Rucola może już tuli Lwiątko?
Amy, może dziś jest Twój dzień - nieustannie trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:12
Luna1993, summer86, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Luna piękna kobietka z Ciebie
Dziewczyny proszę i za nas kciuki trzymajcie jeśli mozecie, wizytuje o 9Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:22
pilik, Luna1993, Lena21, lamka, Kaczorka, Lunaris, Amal, Emiilka, Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość
-
O jacie ale emocje
Wczoraj pisałam, że Rucola jest oazą spokoju, ale Amy Ty chyba jesteś królowa stalowych nerwówja bym już pewnie dawno byka w szpitalu albo przynajmniej po rozmowie z moim lekarzem
Bajeczko to zależy, wcześniej przebierałam za każdym razem, bo zawsze była jakaś mini kupa, ale teraz w nocy nigdy nie ma wiec zakładam na noc pampers premium i najczęściej przewijam co drugie karmienie (na nich jest taki pasek, który zmienia kolor jak jest nasikane). Nigdy nam się nie zdarzyły problemy z odparzeną pupą, wiec jest ok
Lunka No piękna mamusia z CiebieLuna1993, Amy333, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Ania jest naświetlana gdyż poziom bilirubiny wynosi 19. Reszta wyników w normie.
Niestety, bardzo nie lubi tych okularków i wczoraj dużo płakała aż przyszła pani dr i pozwoliła ją wyjąć, żeby nie męczyć malucha. Była taka roztrzęsiona, że pozwoliłam jej powiedzieć na cycu tyle ile potrzebowała. Potem próbowałam podać mm żeby sprawdzić czy się najadła moim mlekiem. No i pogardzila butelka. Ale nad ranem podałam jej porcję mm i zjadła tylko 45ml a na piersi nie była od 3h.
Zapytam na obchodzie co dr myśli o naświetlaniu w domu. Bo muszę podkręci c/utrzymać laktację bo jak zoltaczka przejdzie to będę mieć za mało pokarmu. Mam laktator lovi prolactis.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:22
-
Bajkaaaa, nie przewijałam za każdym razem, tylko jeśli była potrzeba. Najczęściej po karmieniu, bo w trakcie produkowała do pieluszki
więc nie było sensu przed. A co do fałdek na szyjce, u nas też są. Ważne aby dobrze je przemywac i osuszać. Ja niczym nie smaruję tylko posypuję zasypka (mam Alantanek czy jakoś tak) lub mąką ziemniaczaną, żeby się tam nie odparzała.
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Bajkaaaa, nie przewijałam za każdym razem, tylko jeśli była potrzeba. Najczęściej po karmieniu, bo w trakcie produkowała do pieluszki
więc nie było sensu przed. A co do fałdek na szyjce, u nas też są. Ważne aby dobrze je przemywac i osuszać. Ja niczym nie smaruję tylko posypuję zasypka (mam Alantanek czy jakoś tak) lub mąką ziemniaczaną, żeby się tam nie odparzała.
Summer mój w ogóle nie ma szyijest jedna fałdką, ale tak jak piszesz nie smaruje niczym, tylko po kąpieli dokładnie wycieram - raz na pare dni jak go smaruje czymś po kąpieli (balsam czy oliwka okazjonalnie) to tez te fałdki wszystkie przy okazji a tak to nic - położna kazała obserwować, jeśli się pojawi zaczerwienienie to wtedy smarować
summer86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny baaaardzo Wam dziękuję za kciuki. O 5.30 przywitałam moje Serduszko. Jest wykapanym tatusiem. Urodził się siłami natury że znieczuleniem. Waży 3180g i ma 52 cm długości. Czekam na niego bo zabrali mi go do badań i ubrania. Później zrobię zdjęcie
lamka, summer86, moniśka..., Luna1993, Madzik34, blue00, Kotowa, frezyjciada, Kaczorka, veritaserum, Bocianiątko, Lena21, Meśka, Patrycja20, JustynaG, Bajkaaa, Amy333, Flowwer, Achia, pilik, Angelika83, Czrna 81, Anna Stesia, StaraczkaNika, Lunaris, Yoselyn82, reset, Minie Black, olik321, by7mistake, Karma88, Cabrera, Amal, Jadranka, Emiilka, JuicyB, 91Ewela09, ibishka, Bobisia, Aga9090, Jeżowa, KateHawke, malka, -Mamunia-, Nadzieja22, Sarna84, emi2016, Lusesita, Sanka, Morusek, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
olik321 wrote:Lunka prześliczne wyglądasz:)
A nasz bobo od 2 dni budzi sie o 6 i chce żeby do niego gadac, masować albo patrzy jak zaczarowany na kontrastowe zabawki..
Tylko czemu od 6 rano
Olik lepiej od 6 jak od 5olik321 lubi tę wiadomość