X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik w mójej 'popidowie' nie ma możliwości pozyczenia:)

Hahq obrazek świetny. Ostatnio właśnie rozmawiałam z koleżanką której córka ma dwa miesiące że ten kto mówi że spał jak dziecko to po prostu nie ma dzieci :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mi si śniła dzisiaj Rucola i Lewek, byłam u nich w szpitalu ;) <3

Ciekawe czy Amy już tuli malutka

Aga bardzo fajnie dzieci zareagowały, a najstarszy szybko to przetrawi napewno :)

Mnie chyba coś złapało... Od wczoraj wieczora mam straszne bóle żołądka, biegunkę... Mała się nie rusza, ale pewnie jak coś zjem to od razu wstanie

Rucola lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aga no i super :) Wiktor ogarnie sytuację i pewnie też niedługo zacznie się cieszyć.

Pilik fajnie, że udało się chociaż trochę być na imprezie. No, a że Nina nie lubi takich rzeczy, to już nie Wasza wina ;) My mamy zapowiedziane wesele za rok we wrześniu, ale nie dość, że maluch będzie ponad półroczny, to pewnie zostawimy z moimi rodzicami.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wiecie, że jesteście najlepsze, prawda? <3

Słuchawki polecam, co prawda używałam dopiero na dwóch imprezach, ale zarówno na weselu jak i na pokazach lotniczych mała spała jak zabita :)

Badania na cytomegalię miałam w I trymestrze.

Lena trzecią noc z rzędu przespała 19-7 bez pobudki, chwilo trwaj! I dzisiaj nauczyła się sama siadać, brawo ona :D

Achia, Luna1993, Fozzie Bear, lamka, Lunaris, Jeżowa, pilik, StaraczkaNika, ibishka, summer86, Kaczorka, malka, Patrycja20, Bajkaaa, olik321, Nadzieja22, KateHawke, Yoselyn82, Karma88, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Leny!:)

Luna- zjedz coś i daj znać jak Zuza. Oskara kopniaki od wczoraj są delikatne i nie wiem czy się martwic czy dać mu czas jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:33

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka a jak u Was sytuacja, powtarzałaś może test?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Leny! Mam nadzieję, że dobrze przekazałas mi wirusy w kokonie ;) i moja mała będzie równie piękna, zwinna i szybko przesypiajaca noce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:38

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane. Ja nie mam totalnie czasu nawet Was nadrobić, Lewcio ogarnął cały nasz świat. Jest cudowny!!! Jak dobrze pójdzie to jutro idziemy do domku więc pewnie Was nadrobię i wrzucę zdjęcie mojego Serduszka. Na razie karmimy się cycem, Mały nawet ogarnia. Będziemy walczyć o każdą kropelkę!!!

Achia, Karma88, lamka, Lunaris, Melevis, Jeżowa, Aga9090, Lusesita, ibishka, Kaczorka, Patrycja20, malka, Bajkaaa, olik321, Bocianiątko, Flowwer, Nadzieja22, JustynaG, Meśka, Amal, KateHawke, moniśka..., veritaserum, Fozzie Bear, Yoselyn82, Jadranka, pilik, Emiilka, Anna Stesia, Angelika83, Phnappy, 91Ewela09, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- cudownie <3 cieszcie się sobą!:)

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola brawo dla Was! Leccie do domku jutro i wracajcie do zycia. Jak sie czujesz?

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucolka całujemy Was i tulimy, powodzenia w karmieniu <3

Rucola lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie a jak! Nachuchane przez Lenę masz na maksa!

Rucola wspaniale! Super, że wszystko poszło i idzie sprawnie <3

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ciężaróweczki i mamusie :) :)

Rucola super, że jutro idziecie do domciu i super, że karmicie się cycem i dobrze idzie <3 no i czekamy na zdjęcie Lewka koniecznie!

Amy mam nadzieję, że mocno tulisz już Lenkę do siebie, daj znać przy odrobinie "wolnej" chwili, eciocie czekają na wieści :)

Aga reakcje dziewczynek cudowne, a Wiktor też jak sobie to poukłada to się będzie cieszył, w końcu będzie miał BRACISZKA!

Luna z samego rana przypomniała mi się kiełbasa i Tosia :D :D zdrowo się uśmiałam po raz drugi :D

Melevis brawo Lenka! <3

Mnie dziś nad ranem złapał skurcz w nodze, mój pierwiosnek w ciąży, bo jak dotąd był spokój. Już zapomniałam, jak te skurczybyki bolą! Ale śmiać mi się chciało, jak nie mogłam przez brzuch dosięgnąć do stopy i sobie jej odgiąć (nigdy nie jestem w stanie podnieść stopy sama w trakcie skurczu), na szczęście moje żałosne jęki obudziły męża i przyszedł mi na ratunek :D

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer powtórzyłam na drugi dzień rano - negatyw. Okresu nie mam - nie wiem czy to z powodu tabletek. Ale martwi mnie ze juz trzeci tydzień bardzo cmi mnie brzuch jak na okres i bolą jajniki. Końcem września pasuje mi iść po receptę do mojej gin to zapytam czy tak ma być..?

My dziś męczący dzień. Po pracy Emka śmigamy do Krakowa na drugie urodziny siostrzenicy..oczywiscie jak zawsze gdy jedziemy z Gabi do Krakowa ma być upał żeby trasa była bardziej męcząca dla małej. Ale dziecię mnie zszokowalo.. Obudziła się o 7. Pokwiczala, popiszczala, pozaczepiala poduszkę, pochichrala się do gigu i zasnęła 7.45 i uwaga śpi do teraz! Przebudzila się tuż przed 9 dałam jej butle odciagnietego mleka z rana. Wydoila w trzy sekundy więc poszłam dogrzac a ona co? Poszła w kime:)

pilik lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa nie jesteś sama, mi też Tarzan musiał odciągać stopę, bo byłam zbyt zajęta jęczeniem :-D ale może to jednorazowy przypadek u Ciebie, ja miałam dwa razy i póki co cisza.

Ibishka spokojnej podróży Wam życzę.

My dzisiaj jedziemy na pięćdziesiątkę teściówki. Póki co jestem nastawiona pokojowo. :-D

ibishka, pilik lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola super wieści :-)

Justyna polecam Ci to masło emolientowe. Sprawdzilam i jest super. Ma świetną, delikatna konsystencję.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb2f09eec67b.jpg

JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Summer powtórzyłam na drugi dzień rano - negatyw. Okresu nie mam - nie wiem czy to z powodu tabletek. Ale martwi mnie ze juz trzeci tydzień bardzo cmi mnie brzuch jak na okres i bolą jajniki. Końcem września pasuje mi iść po receptę do mojej gin to zapytam czy tak ma być..?

My dziś męczący dzień. Po pracy Emka śmigamy do Krakowa na drugie urodziny siostrzenicy..oczywiscie jak zawsze gdy jedziemy z Gabi do Krakowa ma być upał żeby trasa była bardziej męcząca dla małej. Ale dziecię mnie zszokowalo.. Obudziła się o 7. Pokwiczala, popiszczala, pozaczepiala poduszkę, pochichrala się do gigu i zasnęła 7.45 i uwaga śpi do teraz! Przebudzila się tuż przed 9 dałam jej butle odciagnietego mleka z rana. Wydoila w trzy sekundy więc poszłam dogrzac a ona co? Poszła w kime:)

Ibishka rozumiem, że karmisz piersią i bierzesz antyki jednoskładnikowe? Jeśli tak to z tego co wiem je się bierze bez robienia przerwy i w związku z tym krwawienie miesiączkowe nie występuje.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bilirubina spadla do 13, koniec naswietlania. Jutro z rana kontrolujemy poziom i jesli nie wzrosnie to wychodzimy do domu :)

Rucola, cieszcie sie soba. Super, ze jutro wychodzicie. Z kazdym dniem bedziesz kochac Lewka bardziej :)

JuicyB, potrzebuje pomocy. Wczoraj odciagalam pokarm laktatorem co 3h (10min kazda piers) i odciagalam srednio 50ml (pierwsze odciagniecie 65ml bylo jednorazowe) i wczoraj praktycznie to malej wystarczalo. Ale apetyt wrocil o 1 zjadla 80ml mojego mleka. I teraz czy moj plan ma sens?
    1. Przystawiam dziecko do piersi (ale nie wiem czy mam limitowac, w szpitalu wszyscy mowia, ze 40min to za duzo a Ania tyle czasu potrzebuje nawet by mleko z butli wypic, jej sie nie spieszy)
    2. Sciagam laktatorem 10min nawet gdy mleko nie leci.
    3. Pic min.2,5l wody
    4. Moge sie wspomoc femaltikerem.
    5. Raz dziennie sciagac 10x3 z kazdej piersi
    Moim celem jest zaspokoic potrzeby corki ale nie chce przesadzic i potem walczyc z nawalem.

Kaczorka, malka, Luna1993, lamka, summer86, Yoselyn82, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22, Aga9090, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna co prawda pytanie nie do mnie.. Ale dzieci naświetlane piją kilka dni wolniej, bo chcą się przytulać, jednak x godzin są bez dotyku. Tak mi tłumaczył lekarz. Nie wiem czy brednie. U nas się sprawdziło mały jak był pod lampami potrafił wisieć ponad godzinę na cyckach. Teraz się wszystko unormowalo i 30 minut rzadko się zdarza. Przeważnie szybciej kończy.

JustynaG lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak summer jednoskladnikowe. Tylko ostatnio mialam okres.. Ale tłumacze to sobie ze wtedy był bo owi była zanim zaczęłam je brać

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ