WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas główka często skierowana w lewy bok. Na mojej prawej stronie leżał w brzuszku.
    Jak główkę podnosi rączki ma blisko ciała. Nie zadziera głowy do tyłu jak leży na boku.
    Kurczę to może tez się zgłosimy do fizjo

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Summer czyli to co opisujesz to jest u mnie... A jakie to ćwiczenia są i jakie noszenie?

Leżenie na brzuszku 10 razy dziennie po minucie, ale przy tym przytrzymywanie ramion aby łokcie były z nimi w lini prostej i probowanie skupienia uwagi zabawkami aby patrzyła wówczas w dół.

Przy odbijaniu ważne aby dziecko bylo przerzucone przez ramię i trzymało raczki luźno - malka ostatnio foto Feli wrzucała.

Kładzenie dziecka na boczki, najlepiej na rogalu lub jesli się nie ma to na zwinietym kocyku, tak źe rogal/kocyk leży wtedy miedzy nóżkami.

Przy zabawie z dzieckiem gdy leży opieranie jego nóżek o swoja klatke piersiową tak aby były podkurczone.

Pozycja na lemura, czyli dziecko leży na przedramieniu a rączki zwisaja swobodnie.

Te pozycje maja powodować, że mięśnie pleców nie są w nich tak napięte.

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - Kołobrzeg super!!

Jeżowa - przykre są zachowania ludzi.. My z mężem już się nauczyliśmy liczyć tylko na siebie.
    A co do szczoteczki do zębów - Alutka uwielbia! :D

Olik - z główką u nas było tak, że jak leżała na moim lub męża brzuchu to podnosiła jakoś tak szybko właśnie - podobnie jak Marcel. A gdy leżała na płasko na łóżku to w okolicach miesiąca unosiła głowę na kilka sekund.

Luna - co tam ciekawego wczoraj upolowałaś?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    U nas główka często skierowana w lewy bok. Na mojej prawej stronie leżał w brzuszku.
    Jak główkę podnosi rączki ma blisko ciała. Nie zadziera głowy do tyłu jak leży na boku.
    Kurczę to może tez się zgłosimy do fizjo

Olik, jesli raczki sa blisko to raczej Kest ok. U nas fizjo powiedziala, że majac 9 tyg. przybiera pozycje jak dziecko 3-4 miesieczne, czyli raczki szeroko i główka zadarta i widac, że mieśnie sa zbyt napiete a tak nie powinna jeszcze robić i nie jest to prawidłowa pozycja dla 2 miesiecznego dziecka.

Tylko tak jak mówię, ja podchodze do tego z rezerwą. Cześć zaleceń wdrożylismy ale układanie na boczku nie wchodzi w grę, bo mała sama sie przewraca i tu żadne kocyki czy rogale nie pomagają. Jak sama zachce to wtedy się obraca na boczek :)

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris właśnie! Też byłam teraz na urlopie w Kołobrzegu, żeby zająć czymś głowę i nie analizować w kółko ostatniej sytuacji - uwielbiam! Najpiękniejsza nadmorska miejscowość w Polsce :)

Kaczorka to ze szczoteczką poczekaj jeszcze ze 2 lata :D

Lunaris lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 20 tyg :)

summer86, olik321, Luna1993, Bajkaaa, StaraczkaNika, JustynaG, KateHawke, Lunaris, Nadzieja22, Rucola, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Amal Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jechałam bo nie odszedł żaden czop, wody też nie. Tylko te skurcze które myślę były wynikiem bardzo stresowego i nerwowego dnia, po nospie i magnezie przeszły. Dziś leżę i nie wstaje a jutro mam wizytę kontrolną to zobaczę co i jak.

km5smg7yt99xz96j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Lunaris właśnie! Też byłam teraz na urlopie w Kołobrzegu, żeby zająć czymś głowę i nie analizować w kółko ostatniej sytuacji - uwielbiam! Najpiękniejsza nadmorska miejscowość w Polsce :)

Kaczorka to ze szczoteczką poczekaj jeszcze ze 2 lata :D

Tylko po Kołobrzegu nogi w tyłek wchodzą od tych kilometrów, które można tam robić :p idealne miejsce dla wózkowych dzieciaków ;)

Mówisz, że za 2 lata się odmieni i szczoteczka będzie bleee?
    Teraz przy zmianie pieluszki muszę się nagimnastykować. Aż mi się czasami nie chce :p

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal mi czop odszedł już po pojawieniu się rozwarcia, trzeba reagować dopóki jest możliwość założenia szwu. Ja się nie uparlam na pessar i teraz bardzo żałuję... A moje skurcze nie były co 3 minuty, tylko co godzinę, nawet rzadziej. Dobrze że masz ta wizytę...

Kaczorka znalazłam np takie dziergane ubranko do sesji, bączka czy innego owada :D za 13 zł :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Summer. Poobserwuje go jeszcze dokładnie i zdecydujemy. W szpitalu niby sprawdzali napięcie i dobre. Cały czas mówili że jest bardzo dobrze dotleniony. Nie wiem na jakiej podstawie ale nawet pytali czy ruszałam sie w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 09:14

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziękuję Summer. Poobserwuje go jeszcze dokładnie i zdecydujemy. W szpitalu niby sprawdzali napięcie i dobre. Cały czas mówili że jest bardzo dobrze dotleniony. Nie wiem na jakiej podstawie ale nawet pytali czy ruszyłam sie w ciąży

Olik, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale na podstawie wyników krwi po porodzie są chyba w stanie to stwierdzić. Przy wypisie neonatolog mi tłumaczyła jakieś tam wyniki i o dotlenieniu też chyba była mowa.

Dopytywałam fizjo i u nas to nie jest ogólne ogólne wzmożone napiecie ani asymetria, bo malutka nie zaciska piąstek, ma otwartą pozycję w leżeniu.. jedynie właśnie te mięśnie plecków są bardziej spięte.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dopóki Cię tutaj mam powiedz mi proszę, czy ubranka dla Marcelka zamawiałaś z Alie na 3m czy dla newborna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 09:18

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dziękuję, nie bardzo rozumiem tej pozycji na boku na rogalu, moja Zosia często leży na boku czy śpi, kurcze może faktycznie z jakimś fizjoterapeuta bym pogadala czy u nas jest ten problem...

Amal odnośnie wod to wiesz czasem jest tak (znajoma tak miała) że jak już wody odeszły to kilka parc i dziecko było na świecie... A twoje jest jeszcze małe i poród byłby mega szybki... Także nie wolno lekceważyc tego, ja rozumiem że masz dużo stresu ale zdrowie dziecka jest najważniejsze

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Aniu- Oskarek jest śliczny :)
    Luna- właśnie, co tam kupiłaś na allie?:p

Mi się śniło że ...miałam bliźniaki! pomijajac fakt że w śnie siostra krytykowała mój wózek to baaardzo realny był moment przystawiania jednego z dzieci do piersi
    Ale tylko chwytał i zasypiał. Nie chciał ssać. No kosmos!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 09:20

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, nie stresuj się, masz jakoś niedługo wizytę u pediatry lub położnej? Dopytaj ich czy są podstawy, żeby to konsultować, być może to jest zupełnie normalne.
    Ja bym nie poszła pewnie do fizjo, bo mi się to zachowanie w ogóle nie wydawało podejrzane, po prostu u nas jest opcja 3 darmowych wizyt, dlatego skorzystałam.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja nie Olik, ale rampersa dla Dominka bralam na 3m i to jest tak około 68, bo porównywałam do innych swoich.

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajeczko, nie stresuj się, masz jakoś niedługo wizytę u pediatry lub położnej? Dopytaj ich czy są podstawy, żeby to konsultować, być może to jest zupełnie normalne.
    Ja bym nie poszła pewnie do fizjo, bo mi się to zachowanie w ogóle nie wydawało podejrzane, po prostu u nas jest opcja 3 darmowych wizyt, dlatego skorzystałam.
    Właśnie położna na urlopie, a w przyszły czwartek mam usg bioder a za dwa tyg szczepienie, zawsze mogę podejść do przychodni i zapytać, fakt że siostry mi mówią bym nie wymyslala ale wiem że dużo osób ma z tym problem...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z napięciem walczyliśmy jakiś czas. Też na początku było niby wszystko ok, lekarze też mówili że ok i dopiero gdzieś w okolicy 6-7 tygodnia poszliśmy do lekarza bo coraz bardziej nas krzywa główka niepokoiła. Okazało się, że jest asymetria i trzeba ćwiczyć. I tak ćwiczyliśmy kilka razy dziennie, do tego fizjoterapeutka nam pokazała jak dziecko nosić, podnosić i skorygowała te nasze ćwiczenia.
    Wszystkie dzieci wokół na fizjo, jakieś asymetrie i się dziwiłam, bo za moich czasów nikt nie chodził do fizjo, nikt nie mówił o asymetrii, mój kuzyn tak jak mój Hub miał krzywą głowę i nikt z tym nic nie robił. I tak mówię o tym swojej fizjoterapeutce, a ona do mnie, że to prawda, że dopiero teraz się o tym mówi i coś z tym robi, ale to nie znaczy, że problem jest nowy. A potem się mnie spytała czy miałam w szkole dzieci, które nie potrafiły rzucać piłką, poprawnie biegać, serwować w siatkówce, robić dwutaktu itd. A ja na to o_O - oczywiście, że tak!
    Pediatra Wam przy okazji powie czy wszystko ok, a jak nie to serio, kilka ćwiczeń i po kilku tygodniach będzie ok. A same ćwiczenia np. u nas były zawsze super zabawą :)

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dzień dobry!
    Aniu- Oskarek jest śliczny :)
    Luna- właśnie, co tam kupiłaś na allie?:p

Mi się śniło że ...miałam bliźniaki! pomijajac fakt że w śnie siostra krytykowała mój wózek to baaardzo realny był moment przystawiania jednego z dzieci do piersi
    Ale tylko chwytał i zasypiał. Nie chciał ssać. No kosmos!:)
    Mi się wydaje że ciążowe sny są jakieś bardziej realne :) Czasami rano się budzę i schodzi mi kilka minut zanim sobie ułożę w głowie że to tylko sny :)

A na opinie innych o wózku nie patrz - lazdy musi sobie dobrać wózek do swojej sytuacji - pora roku, schody, chodniki na ośce itd. Co jest najlepsze dla jednej matki może być beznadziejne dla drugiej.

A ja dziś zaczęłam od warczenia na męża :/ Wstaję a ten nową grę na konsolkę zamawia - za 250 zł! Nosz kurde! Ja niby rozumiem że to są jego ostatnie wolne wieczory, kiedy wraca z pracy i może poudawać dzieciaka, ale to nie jest najlepsza pora na kupowanie zabawek dla siebie (co innego zabawki dla dziecka ;) ). Grrr!
    Muszę dziś porobić kilka zamówień dla dzidziusia, żebym nie musiała mówić mężowi że ma przestać szaleć - powie mu to stan naszego konta!

Rucola - a Ty się jakoś wcześniej chroniłaś przed pęknięciem krocza? Robiłaś te jakieś masażyki olejkiem migdałowym itd?
    Ja zaczynam się zastanawiać na ile to może pomóc

EDIT: Zamówiłam ten elektroniczny aspirator - z konta pobrało się 54 zł. I plecak do wózka z haczykami w zestawie za 70.80 zł :)
    Ciekawe kiedy przybędą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 09:48

lamka, olik321 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika na szcz krytykowała ten wózek w śnie, nie mój realny :) tego nie widziała nawet :p

Też chciałam zapytać Rucole czy poczyniła masaże, bo wysyłałam jej instruktaż który dostałam od kumpeli, która właśnie dzięki temu też uniknęła nacięcia :) wdrożę go w życiu jak tylko będzie można :)

‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ