Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLusesita super ten bodziak, dzięki! Wczoraj przepadałam na Ali a widzę, że dzisiaj mnie czeka smyk
Rucola przecudowny Lewko !!!jaki on jest śliczny! Aż mi się płakać chce, że niedługo też będę leżała z moją Zuzia
Lunaris miło ze strony Twojej mamy, jedz i naladuj baterie na poródtylko żeby już głupimi tekstami nie rzucała to byłoby jeszcze przyjemniej
Melevis boskie są Twoje dzieciaki
Jeżowa ostatnio pisałam, że moja niby rozumiejącą wszystko babcia wprasza się w 37 tc na obiad do mnie z obcymi dla mnie ludźmi, po uprzednim fochu, że ja nie chcę przyjechać do niejtakże tego. Ciąża to nie choroba, zapomniałaś?
Ciekawe jak tam Lamka vs teściowa(akurat napisałaś
)
Amy jak się dziś czujecie?
Justyna mocne kciuki żebyście mogły już wrócić do domu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:10
Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna jest spoko, na razie nikt mnie nie zdenerwował (poza emkiem lekko) i podobno wyglądam jakbym nie przytyła, tylko brzuszek
więc jestem happy.
Justynka kciuki za wyjscie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:15
malka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki
nadgonilam.. Macie sliczniukie dzieciaczki, do schrupania, bez wyjątku
Amy, gratuluję przywitania córeczki po drugiej stronie brzuszka
U mnie wczoraj byl bardzo nerwowy dzień a w nocy skurcze.. 40-45sek co 2-3min.. No już tylko czekałam aż mi wody odejdą czy coś.. Ale wzięłam dużo magnezu, nospy i po jakiejś godzinie się uspokoiło.. Mam nadzieję że to tylko z nerwów takie atrakcje i mała nie planuje jeszcze wychodzić.. Dzis leżę i się nie ruszam nigdzie...
Miłej niedzieli :* -
Witam sie w 17 tygodniu
olik321, StaraczkaNika, lamka, Lunaris, Emiilka, Patrycja20, Achia, JustynaG, KateHawke, Nadzieja22, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rucola przecudowny Lewko i jaki śliczny!
Lunaris na pewno nie bedzie zle, a milo spedzisz czas z mama. To mile z jej strony ze chce pojechac z toba na tydzien nad piekne morze
Melevis boskie są Twoje dzieciaki, supera basen super
Justyna kciuki mocne za wyjscie do domu!
Ania ale sliczny Oskarek i jakie piekne oczka oraz super usmiech
JustynaG lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzień dobry,
Justynka kciuki za wypis!
Wszystkim życzę udanej niedzieliJustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlik pamiętam że któraś z dziewczyn pisała o takim wczesnym podnoszeniu główki, tylko nie pamiętam kto, przepraszam
Amal nie chce straszyć, ale mi takie skurcze doprowadziły do niemalże zupełnego skrócenia szyjki, zmiękczenia i rozwarcia, więc lepiej chyba jakbyś podjechała do lekarza, jak za długo trwają to mogę narobic wiele szkody. -
Olik u mnie jak była położna drugi raz to było jak mała miała 10 dni to położna dała ja na brzuch i była w szoku jak wysoko podnosi głowę Zosia że taka silna więc wydaje mi się że twój synus jest dużo silniejszy niż moja wiec dlatego robi takie wygibasy
Ja żeby nie było martwię się że jak ona leży na boku to wygina bardzo głowę jakby chciała zobaczyć co tam nad jej głowa jest, nawet jak to tylko ścianaale może to też normalne?
Aha czyżby dziś moja córka przestała być noworodkiem a zaczęła być niemowlakiem?Rucola lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Dziewczyny kiedy Wasze maluchy podnosily główkę?
Nasz juz na całego podnosi. Przekreca sie sam. Główkę oczywiście tez obojetnie czy na brzuszku czy na plecach lezy.. troche się martwię że za szybko
Olik a zadziera przy tym główkę w górę czy ma nosek skierowany w dół? I czy rączki trzyma blisko ciała czy szeroko? I czy leżąc na plecach/na boku zadziera główkę tak jakby za siebie?
U nas było takie szybkie podnoszenie główki i zdaniem fizjo jest to wynikiem zbyt silnego napięcia pleców i musimy to korygować prostymi ćwiczeniami oraz odpowiednim noszeniem. A też nam wszyscy mówili, że dziecko silne.
Choć ja podchodzę do tego z dystansem, bo dużo maluszków od wczesnych tygodni podnosi główke i później wszystko jest z nimi ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:46
-
Aha no właśnie Amal nie lekceważ tego tylko konsultacja bo dobrze wiesz ze to jeszcze nie czas, a lekarz może jakoś zaradzi lepiej niż ty sama przede wszystkim zobaczy od środka jak się ma sytuacja bo skurcze które trwają tak długo to mi mówili że to porodowe także strasze cię celowo bys nie zaniedbala tego
-
Powstrzymywałam się długo z pisaniem o tym, ale dla mnie te wszystkie rzeczy, o ktorych pisze Amal robią się coraz mniej wiarygodne.. nie wierzę, że jakakolwiek kobieta na takim etapie ciaży nie pojechalaby z regularnymi skurczami do lekarza lub do szpitala, nawet mieszkając w innym kraju.
Przepraszam, ale musialam to napisać.Kaczorka, malka, JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Dziękuję w imieniu pierworodnych
Amal miałaś skurcze, które wyglądają na porodowe i nic z tym nie zrobiłaś?
Olik takie szybkie podnoszenie główki może wskazywać na wzmożone napięcie mięśniowe. Lena też szybko zaczęła podnosić, tylko raczki trzymała blisko siebie, pod bródką - ponoć jak są rozjechane na boki przy podnoszeniu to wtedy może być problem. U nas po konsultacjach wyszło po prostu, że jest silna, ale po miesiącu nagle jej się odechciało i od nowa się „uczyła”. Nasza jeszcze trzymała zawsze głowę skierowaną w prawy bok - tu też lekarz nam tłumaczył, że najwidoczniej w brzuszku taką pozycję miała
Justyna, Rucola czekamy na info o wypisachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:51
-
Justyna i Rucola kciuki za Wasze dzisiejsze wyjścia!
Yos ale ten czas szybciutko leci, zobacz, już prawie połowa!
Lamka no to rodzina spisuje się na medal, słuchaj komplementów póki lecąa za pomoc bardzo dziękuję, ale jutro rano oddajemy klucze do tego pokoju, w którym obecnie mieszkamy, więc dzisiaj musimy się wyprowadzić
Amal dobrze, że się jeszcze uspokoiło, niech Nadia tak się nie śpieszy na świat i spokojnie podrośnie w brzuszku mamusi
Luna ach no tak, ciąża to nie choroba, jak mogłam zapomnieć
Miłego dnia wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 09:14
Yoselyn82, JustynaG lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Dziewczyny kiedy Wasze maluchy podnosily główkę?
Nasz juz na całego podnosi. Przekreca sie sam. Główkę oczywiście tez obojetnie czy na brzuszku czy na plecach lezy.. troche się martwię że za szybko
Od samego początku - na sali porodowej. Wszyscy się dziwili ale lekarz nigdy nie zwrócił uwagi żeby coś bylo nie tak. Rozwija się prawidłowo a od paru dni intensywnie obraca się na brzuszek... co kończy się zwykle awanturąmalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer właśnie tak mi świtało, że to Ty pisałaś o podnoszeniu główki
Bajka jak ten czas szybko leci! A dopiero co odliczałyśmy dni do Twojego 34 tygodnie a później do 37a Zosia już mała panienka
Olik boski suwaczek
Jezowa powodzenia i trzymam kciuki, żebyście dali radę dzisiaj wszystko przenieść do Waszego gniazdka
Yoselyn zaraz półmetekWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:53
Bajkaaa, Jeżowa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Bajeczko Zosieńka jest już niemowlaczkiem
jak ten czas leci
Jezowa mocne kciuki byscie szybko wprowadzili sie do swojego nowego gniazdkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:55
Bajkaaa, Jeżowa lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️