X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita super ten bodziak, dzięki! Wczoraj przepadałam na Ali a widzę, że dzisiaj mnie czeka smyk :P

Rucola przecudowny Lewko !!! <3 jaki on jest śliczny! Aż mi się płakać chce, że niedługo też będę leżała z moją Zuzia :)

Lunaris miło ze strony Twojej mamy, jedz i naladuj baterie na poród :) tylko żeby już głupimi tekstami nie rzucała to byłoby jeszcze przyjemniej ;)

Melevis boskie są Twoje dzieciaki <3

Jeżowa ostatnio pisałam, że moja niby rozumiejącą wszystko babcia wprasza się w 37 tc na obiad do mnie z obcymi dla mnie ludźmi, po uprzednim fochu, że ja nie chcę przyjechać do niej ;) także tego. Ciąża to nie choroba, zapomniałaś? :P

Ciekawe jak tam Lamka vs teściowa ;) (akurat napisałaś :) )

Amy jak się dziś czujecie?

Justyna mocne kciuki żebyście mogły już wrócić do domu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:10

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jest spoko, na razie nikt mnie nie zdenerwował (poza emkiem lekko) i podobno wyglądam jakbym nie przytyła, tylko brzuszek :-D więc jestem happy.

Justynka kciuki za wyjscie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:15

malka, JustynaG lubią tę wiadomość

• Amal Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) nadgonilam.. Macie sliczniukie dzieciaczki, do schrupania, bez wyjątku :)

Amy, gratuluję przywitania córeczki po drugiej stronie brzuszka :)

U mnie wczoraj byl bardzo nerwowy dzień a w nocy skurcze.. 40-45sek co 2-3min.. No już tylko czekałam aż mi wody odejdą czy coś.. Ale wzięłam dużo magnezu, nospy i po jakiejś godzinie się uspokoiło.. Mam nadzieję że to tylko z nerwów takie atrakcje i mała nie planuje jeszcze wychodzić.. Dzis leżę i się nie ruszam nigdzie... :)

Miłej niedzieli :*

km5smg7yt99xz96j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 17 tygodniu :-)

olik321, StaraczkaNika, lamka, Lunaris, Emiilka, Patrycja20, Achia, JustynaG, KateHawke, Nadzieja22, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy Wasze maluchy podnosily główkę?
    Nasz juz na całego podnosi. Przekreca sie sam. Główkę oczywiście tez obojetnie czy na brzuszku czy na plecach lezy.. troche się martwię że za szybko

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola przecudowny Lewko i jaki śliczny! :)

Lunaris na pewno nie bedzie zle, a milo spedzisz czas z mama. To mile z jej strony ze chce pojechac z toba na tydzien nad piekne morze :)

Melevis boskie są Twoje dzieciaki, super :) a basen super

Justyna kciuki mocne za wyjscie do domu! :)

Ania ale sliczny Oskarek i jakie piekne oczka oraz super usmiech :)

JustynaG lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Justynka kciuki za wypis!

Wszystkim życzę udanej niedzieli :)

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik pamiętam że któraś z dziewczyn pisała o takim wczesnym podnoszeniu główki, tylko nie pamiętam kto, przepraszam :(

Amal nie chce straszyć, ale mi takie skurcze doprowadziły do niemalże zupełnego skrócenia szyjki, zmiękczenia i rozwarcia, więc lepiej chyba jakbyś podjechała do lekarza, jak za długo trwają to mogę narobic wiele szkody.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik u mnie jak była położna drugi raz to było jak mała miała 10 dni to położna dała ja na brzuch i była w szoku jak wysoko podnosi głowę Zosia że taka silna więc wydaje mi się że twój synus jest dużo silniejszy niż moja wiec dlatego robi takie wygibasy :)

Ja żeby nie było martwię się że jak ona leży na boku to wygina bardzo głowę jakby chciała zobaczyć co tam nad jej głowa jest, nawet jak to tylko ściana :/ ale może to też normalne?

Aha czyżby dziś moja córka przestała być noworodkiem a zaczęła być niemowlakiem? :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Nasz juz na całego podnosi. Przekreca sie sam. Główkę oczywiście tez obojetnie czy na brzuszku czy na plecach lezy.. troche się martwię że za szybko

Olik a zadziera przy tym główkę w górę czy ma nosek skierowany w dół? I czy rączki trzyma blisko ciała czy szeroko? I czy leżąc na plecach/na boku zadziera główkę tak jakby za siebie?
    U nas było takie szybkie podnoszenie główki i zdaniem fizjo jest to wynikiem zbyt silnego napięcia pleców i musimy to korygować prostymi ćwiczeniami oraz odpowiednim noszeniem. A też nam wszyscy mówili, że dziecko silne.

Choć ja podchodzę do tego z dystansem, bo dużo maluszków od wczesnych tygodni podnosi główke i później wszystko jest z nimi ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:46

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no właśnie Amal nie lekceważ tego tylko konsultacja bo dobrze wiesz ze to jeszcze nie czas, a lekarz może jakoś zaradzi lepiej niż ty sama przede wszystkim zobaczy od środka jak się ma sytuacja bo skurcze które trwają tak długo to mi mówili że to porodowe także strasze cię celowo bys nie zaniedbala tego

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczkl, dokładnie tak, Zosieńka jest już niemowlaczkiem :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer czyli to co opisujesz to jest u mnie... A jakie to ćwiczenia są i jakie noszenie?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powstrzymywałam się długo z pisaniem o tym, ale dla mnie te wszystkie rzeczy, o ktorych pisze Amal robią się coraz mniej wiarygodne.. nie wierzę, że jakakolwiek kobieta na takim etapie ciaży nie pojechalaby z regularnymi skurczami do lekarza lub do szpitala, nawet mieszkając w innym kraju.

Przepraszam, ale musialam to napisać.

Kaczorka, malka, JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziękuję w imieniu pierworodnych :)

Amal miałaś skurcze, które wyglądają na porodowe i nic z tym nie zrobiłaś?

Olik takie szybkie podnoszenie główki może wskazywać na wzmożone napięcie mięśniowe. Lena też szybko zaczęła podnosić, tylko raczki trzymała blisko siebie, pod bródką - ponoć jak są rozjechane na boki przy podnoszeniu to wtedy może być problem. U nas po konsultacjach wyszło po prostu, że jest silna, ale po miesiącu nagle jej się odechciało i od nowa się „uczyła”. Nasza jeszcze trzymała zawsze głowę skierowaną w prawy bok - tu też lekarz nam tłumaczył, że najwidoczniej w brzuszku taką pozycję miała :)

Justyna, Rucola czekamy na info o wypisach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:51

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i Rucola kciuki za Wasze dzisiejsze wyjścia! :)

Yos ale ten czas szybciutko leci, zobacz, już prawie połowa! :)

Lamka no to rodzina spisuje się na medal, słuchaj komplementów póki lecą :D a za pomoc bardzo dziękuję, ale jutro rano oddajemy klucze do tego pokoju, w którym obecnie mieszkamy, więc dzisiaj musimy się wyprowadzić :)

Amal dobrze, że się jeszcze uspokoiło, niech Nadia tak się nie śpieszy na świat i spokojnie podrośnie w brzuszku mamusi :)

Luna ach no tak, ciąża to nie choroba, jak mogłam zapomnieć :D

Miłego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 09:14

Yoselyn82, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Od samego początku - na sali porodowej. Wszyscy się dziwili ale lekarz nigdy nie zwrócił uwagi żeby coś bylo nie tak. Rozwija się prawidłowo a od paru dni intensywnie obraca się na brzuszek... co kończy się zwykle awanturą:D

malka lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer właśnie tak mi świtało, że to Ty pisałaś o podnoszeniu główki :)

Bajka jak ten czas szybko leci! A dopiero co odliczałyśmy dni do Twojego 34 tygodnie a później do 37 :) a Zosia już mała panienka

Olik boski suwaczek <3

Jezowa powodzenia i trzymam kciuki, żebyście dali radę dzisiaj wszystko przenieść do Waszego gniazdka :)

Yoselyn zaraz półmetek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:53

Bajkaaa, Jeżowa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociusiu uwielbiam Cię! Dziękuję <3

Bocianiątko lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko Zosieńka jest już niemowlaczkiem :) jak ten czas leci :)

Jezowa mocne kciuki byscie szybko wprowadzili sie do swojego nowego gniazdka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:55

Bajkaaa, Jeżowa lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ