Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Fozzie Bear wrote:Sukienka ciążowa odkrytymi plecami to chyba yeti!
Ale jakby do niej trzasnac różowe kabaretki? -
Dziewczyny a od którego tygodnia pić herbatkę z liści malin? I od którego tygodnia wiesiołek i ile mogę go brać? Bo się niedawno obkupiłam ale nie wiem kiedy zacząć.
Wybaczcie że mnie mało ostatnio. Czytam was, lajkuję posty ale mam trochę mało czasu - a przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Czytam gazety, które dała mi koleżanka, piorę i prasuję ciuszki dla Nat, ogarniam torbę, wybór przychodni, położnej, itp i m wrażenie że jestem w lesie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 15:31
-
Kate, obie rzeczy stosowałam dopiero od skończonego 37 tc, przy czym wiesiolek nam zalecali dopochwowo 3x2 kapsułki.
KateHawke lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Kate, obie rzeczy stosowałam dopiero od skończonego 37 tc, przy czym wiesiolek nam zalecali dopochwowo 3x2 kapsułki.
a to taką kapsułkę razem z otoczką wkładamy jak luteinę?
-
olik321 wrote:Spróbuj w zwykłych sieciowkach typu stradivarius itd. Ja w takiej tez całą ciążę przechodziłam byle jak Melevis pisze była rozciagliwa
P. S. Obżarlam się jak świnia, a na dobicie leżę z szarlotka na ciepło i lodami.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 16:14
olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateHawke wrote:Dzięki Summer
a to taką kapsułkę razem z otoczką wkładamy jak luteinę?
Też mi się to dziwne wydawało, ale tak - zwykła kapsułka z otoczką, rozpuszcza się dość szybko więc dobrze jest mieć chłonną wkładkę.KateHawke lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zamawiam w końcu materac do łóżeczka dla Ani, w którym będzie spała w swoim nowym pokoiku i mam pytanie, czy stosujecie ochraniacz na materac?
Aktualnie w Chicco nie mamy czegoś takiego, wystarczają zwykłe podkłady dlatego się nie orientuję. -
summer86 wrote:Dziewczyny, zamawiam w końcu materac do łóżeczka dla Ani, w którym będzie spała w swoim nowym pokoiku i mam pytanie, czy stosujecie ochraniacz na materac?
Aktualnie w Chicco nie mamy czegoś takiego, wystarczają zwykłe podkłady dlatego się nie orientuję.dopiero Teraz kupiłam ochraniacz jak Staś nie nosi pieluszki w razie w
summer86 lubi tę wiadomość
-
My kupiliśmy podkład. Tak na wszelki wypadek. Jest na gumki więc się nie zsuwa.
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia nie dostał tych papierków, a był w 3 aptekach i dwóch zoologicznych. Nie chcę panikować, pewnie sobie wkręcam, bo wiem co tam w środku się dzieje. Dziękuję że pytasz :* czuję się mega słabo od paru dni, pocę się jak świnka, jestem osłabiona. Pewnie skutki leżenia bez przerwy
głupia poczytałam co się może dziać jak się wody sączą i stąd takie głupie mysli. Pewnie mam wkładki do dupy, a było tak wcześniej i nawet nie widziałam. Będę obserwować
-
nick nieaktualnyNo właśnie tak jest z tymi papierkami...ale jak będzie jutro przechodził koło jakiejś kwiaciarni to niech jeszcze tam zapyta przy okazji.
Odpoczywaj dalej i bądź czujna jak ważka
Ale wiesz, jak coś nie wzbraniaj się przed IP.
A mój mąż poszedł na drzemkę i śniło mu się że dorwał w promocji łóżeczkoa myślałam że tylko kobietom aż tak to wszystko się udziela
summer86, Karma88, Luna1993, Emiilka, pilik, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Chwilę odpoczęłam i zdaję Wam relację z IP. Jak tylko weszłam, to od razu przyjęli mnie na ktg. Wcześniej tylko zbadali ciśnienie i dowiedziałam się, że po ktg zmierzą znowu, bo za wysokie. Mały się bardzo ruszał, wypychał się, ktg szalało i byłam pewna, że to są skurcze. Potem się uspokoił. Położna przyszła i kazała mi usiąść, bo mały usnął. Potem jeszcze kilka razy zapis był chyba wyższy(?). Po ktg, połozna mi tylko powiedziała, że ktg jest bardzo ładne i czekamy, aż mnie lekarz zbada.
Wnioskuję więc, że to szalenie ktg, to były ruchy dziecka. O żadnych skurczach nic się nie dowiedziałam. Zresztą - potem czekałam chyba ze dwie godziny na lekarza, a gdyby to było coś poważnego, to chyba by szybciej przyszedł.
Lekarz zbadał mnie dopochwowo i powiedział, że szyjka zamknięta i twarda. Zapytałam ile ma i dowiedziałam się, że ok 3 cm. To mnie zdziwiło, bo u mojego gina ostatnio miała ponad 4 cm. Pytam, czy się tym nie denerwować, a lekarz na to, że denerwować się można byłoby, gdyby szyjka miała 2,5-2,7 a u mnie jest 2,9 cm. Niby mogła się teraz na skutek tego bólu skrócić, a zaraz się wydłuży. Powiedział też, że wód płodowych dużo, łożysko nie odkleja się, z dzieckiem wszystko ok, ktg bardzo ładne. Skąd ten ból - nie wiadomo. Po tym oczekiwaniu na lekarza, ból minął mi całkowicie. Ciśnienie zmierzone po raz drugi, było ok.
Po wyjściu z IP, przeanalizowałam kartę informacyjna. Zapisu ktg nie dostałam. Na karcie info, że mały waży 2390 g. Bo zakładam, że PWP to waga, skoro na końcu jest skrót „g”. Coś mało, biorąc pod uwagę, że na ostatniej wizycie u mojego gina miał bodajże 2360 g. Nie pamietam, kiedy była ta wizyta i nie chcę już wstawać z łóżka, ale też Wam na forum o tej wizycie pisałam. Gdyby lekarz mi na głos powiedział o tej wadze podczas badania, to bym zareagowała. Ale usłyszałam tylko, że z dzieckiem wszystko ok. Zrzucam to na powierzchowne badanie, bo z ręka na sercu, trwało 3 minuty, wliczając dopochwowe.
Nie żałuje, że byłam na IP - przynajmniej się uspokoiłam i teraz będę bardziej na siebie uważać. W razie czego mogę brać nospę forte i magnez 3x1. Dziękuje Wam za rady, za wsparcie i za kciuki
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmilka najważniejsze że wszystko okazało się w porządku, a szyjka w 34tc też już chyba nie musi być nie wiadomo jak długa, w końcu za 4 tygodnie możesz rodzić
My wróciliśmy do Wro, mąż poszedł prosto do pracy a ja zjadlam sernik, winogrona z działeczki i zrobiłam sobie drzemkę. Podróże zaczynają męczyć. Dostaliśmy też z 10kg jabłek, więc jutro zaczynamy manufakturę przetworów.
Lunka od leżenia takie objawy? Coś mi się nie wydaje. Bądź ostrożna Kochana.Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emiilka, bardzo dobrze, że pojechałaś na IP i sprawdziłaś. A co do wagi to podobno nie powinno się porównywać wagi z różnych sprzętów USG i wykonywanych przez różnych lekarzy.
Odpoczywaj teraz, bo mialaś ciężki dzień.Emiilka lubi tę wiadomość
-
Ehh, widzę, że nie tylko u nas ciężki dzień... Trzymaj się Lunka, a gdyby tylko coś wzbudziło Twój niepokój, to odwiedź IP. Ja faktycznie czuję się jak zjedzona i wypluta. Nie wstaje już z łóżka dzisiaj. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyLunka fakt, leżenie może trochę osłabiać, ale jakby doszły do tego inne objawy to obserwuj i reaguj. :-*
Kto tam jutro wizytuje poza mną - Fozzie? Phnappy? Czy coś pomyliłam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 19:21
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
Emilka nie martw się. Każdy sprzęt to inny pomiar a tym bardziej jak takie szybkie badanie. Szyjka w naszym terminie i tak zaczyna się naturalnie skracać do porodu a dzieciątko też w zależności od pomiaru ma albo więcej albo mniej wagi. Porównuj tylko z tego samego sprzętu. I lekarza. Odpoczywaj i nie martw się.
Emiilka lubi tę wiadomość