WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Sukienka ciążowa odkrytymi plecami to chyba yeti!
    Ale jakby do niej trzasnac różowe kabaretki? ;D
    Spróbuj w zwykłych sieciowkach typu stradivarius itd. Ja w takiej tez całą ciążę przechodziłam byle jak Melevis pisze była rozciagliwa

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od którego tygodnia pić herbatkę z liści malin? I od którego tygodnia wiesiołek i ile mogę go brać? Bo się niedawno obkupiłam ale nie wiem kiedy zacząć.
    Wybaczcie że mnie mało ostatnio. Czytam was, lajkuję posty ale mam trochę mało czasu - a przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Czytam gazety, które dała mi koleżanka, piorę i prasuję ciuszki dla Nat, ogarniam torbę, wybór przychodni, położnej, itp i m wrażenie że jestem w lesie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 15:31

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, obie rzeczy stosowałam dopiero od skończonego 37 tc, przy czym wiesiolek nam zalecali dopochwowo 3x2 kapsułki.

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kate, obie rzeczy stosowałam dopiero od skończonego 37 tc, przy czym wiesiolek nam zalecali dopochwowo 3x2 kapsułki.
    Dzięki Summer :) a to taką kapsułkę razem z otoczką wkładamy jak luteinę?

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Spróbuj w zwykłych sieciowkach typu stradivarius itd. Ja w takiej tez całą ciążę przechodziłam byle jak Melevis pisze była rozciagliwa
    Z tymi normalnymi to odkryłam taki problem, że marszczą się na plecach... Trudno, zamówiłam te, jakby było za słabo to najwyżej założę złote szpilki i długie kolczyki!

P. S. Obżarlam się jak świnia, a na dobicie leżę z szarlotka na ciepło i lodami.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 16:14

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- ja myślę że będziesz wygląda fantastycznie :)

Luna- jak się czujesz?

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Dzięki Summer :) a to taką kapsułkę razem z otoczką wkładamy jak luteinę?

Też mi się to dziwne wydawało, ale tak - zwykła kapsułka z otoczką, rozpuszcza się dość szybko więc dobrze jest mieć chłonną wkładkę.

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zamawiam w końcu materac do łóżeczka dla Ani, w którym będzie spała w swoim nowym pokoiku i mam pytanie, czy stosujecie ochraniacz na materac?
    Aktualnie w Chicco nie mamy czegoś takiego, wystarczają zwykłe podkłady dlatego się nie orientuję.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, zamawiam w końcu materac do łóżeczka dla Ani, w którym będzie spała w swoim nowym pokoiku i mam pytanie, czy stosujecie ochraniacz na materac?
    Aktualnie w Chicco nie mamy czegoś takiego, wystarczają zwykłe podkłady dlatego się nie orientuję.
    Ja wkładalam podkład pod prześcieradło :) dopiero Teraz kupiłam ochraniacz jak Staś nie nosi pieluszki w razie w

summer86 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy podkład. Tak na wszelki wypadek. Jest na gumki więc się nie zsuwa.

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie dostał tych papierków, a był w 3 aptekach i dwóch zoologicznych. Nie chcę panikować, pewnie sobie wkręcam, bo wiem co tam w środku się dzieje. Dziękuję że pytasz :* czuję się mega słabo od paru dni, pocę się jak świnka, jestem osłabiona. Pewnie skutki leżenia bez przerwy :/ głupia poczytałam co się może dziać jak się wody sączą i stąd takie głupie mysli. Pewnie mam wkładki do dupy, a było tak wcześniej i nawet nie widziałam. Będę obserwować

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak jest z tymi papierkami...ale jak będzie jutro przechodził koło jakiejś kwiaciarni to niech jeszcze tam zapyta przy okazji.
    Odpoczywaj dalej i bądź czujna jak ważka ;)
    Ale wiesz, jak coś nie wzbraniaj się przed IP.
    A mój mąż poszedł na drzemkę i śniło mu się że dorwał w promocji łóżeczko :D a myślałam że tylko kobietom aż tak to wszystko się udziela ;)

summer86, Karma88, Luna1993, Emiilka, pilik, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Chwilę odpoczęłam i zdaję Wam relację z IP. Jak tylko weszłam, to od razu przyjęli mnie na ktg. Wcześniej tylko zbadali ciśnienie i dowiedziałam się, że po ktg zmierzą znowu, bo za wysokie. Mały się bardzo ruszał, wypychał się, ktg szalało i byłam pewna, że to są skurcze. Potem się uspokoił. Położna przyszła i kazała mi usiąść, bo mały usnął. Potem jeszcze kilka razy zapis był chyba wyższy(?). Po ktg, połozna mi tylko powiedziała, że ktg jest bardzo ładne i czekamy, aż mnie lekarz zbada.

Wnioskuję więc, że to szalenie ktg, to były ruchy dziecka. O żadnych skurczach nic się nie dowiedziałam. Zresztą - potem czekałam chyba ze dwie godziny na lekarza, a gdyby to było coś poważnego, to chyba by szybciej przyszedł.

Lekarz zbadał mnie dopochwowo i powiedział, że szyjka zamknięta i twarda. Zapytałam ile ma i dowiedziałam się, że ok 3 cm. To mnie zdziwiło, bo u mojego gina ostatnio miała ponad 4 cm. Pytam, czy się tym nie denerwować, a lekarz na to, że denerwować się można byłoby, gdyby szyjka miała 2,5-2,7 a u mnie jest 2,9 cm. Niby mogła się teraz na skutek tego bólu skrócić, a zaraz się wydłuży. Powiedział też, że wód płodowych dużo, łożysko nie odkleja się, z dzieckiem wszystko ok, ktg bardzo ładne. Skąd ten ból - nie wiadomo. Po tym oczekiwaniu na lekarza, ból minął mi całkowicie. Ciśnienie zmierzone po raz drugi, było ok.

Po wyjściu z IP, przeanalizowałam kartę informacyjna. Zapisu ktg nie dostałam. Na karcie info, że mały waży 2390 g. Bo zakładam, że PWP to waga, skoro na końcu jest skrót „g”. Coś mało, biorąc pod uwagę, że na ostatniej wizycie u mojego gina miał bodajże 2360 g. Nie pamietam, kiedy była ta wizyta i nie chcę już wstawać z łóżka, ale też Wam na forum o tej wizycie pisałam. Gdyby lekarz mi na głos powiedział o tej wadze podczas badania, to bym zareagowała. Ale usłyszałam tylko, że z dzieckiem wszystko ok. Zrzucam to na powierzchowne badanie, bo z ręka na sercu, trwało 3 minuty, wliczając dopochwowe.

Nie żałuje, że byłam na IP - przynajmniej się uspokoiłam i teraz będę bardziej na siebie uważać. W razie czego mogę brać nospę forte i magnez 3x1. Dziękuje Wam za rady, za wsparcie i za kciuki <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi- dobrze że wszystko ok! a te różnice w pomiarach to może wynikają z różnych sprzętów? i długości badania? najważniejsze że czujesz się lepiej, jesteś uspokojona i z maluszkiem jest wszystko dobrze :)
    odpoczywaj :)

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka najważniejsze że wszystko okazało się w porządku, a szyjka w 34tc też już chyba nie musi być nie wiadomo jak długa, w końcu za 4 tygodnie możesz rodzić :-)

My wróciliśmy do Wro, mąż poszedł prosto do pracy a ja zjadlam sernik, winogrona z działeczki i zrobiłam sobie drzemkę. Podróże zaczynają męczyć. Dostaliśmy też z 10kg jabłek, więc jutro zaczynamy manufakturę przetworów.

Lunka od leżenia takie objawy? Coś mi się nie wydaje. Bądź ostrożna Kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tak myślałam, że to osłabienie to od leżenia, bo jednak człowiek się o wiele lepiej czuje jak spędza aktywnie dni. Morfologię mam dobrą, infekcji brak. Nie mam pojęcia od czego to w takim razie :(

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka, bardzo dobrze, że pojechałaś na IP i sprawdziłaś. A co do wagi to podobno nie powinno się porównywać wagi z różnych sprzętów USG i wykonywanych przez różnych lekarzy.
    Odpoczywaj teraz, bo mialaś ciężki dzień.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, widzę, że nie tylko u nas ciężki dzień... Trzymaj się Lunka, a gdyby tylko coś wzbudziło Twój niepokój, to odwiedź IP. Ja faktycznie czuję się jak zjedzona i wypluta. Nie wstaje już z łóżka dzisiaj. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka fakt, leżenie może trochę osłabiać, ale jakby doszły do tego inne objawy to obserwuj i reaguj. :-*

Kto tam jutro wizytuje poza mną - Fozzie? Phnappy? Czy coś pomyliłam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 19:21

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie martw się. Każdy sprzęt to inny pomiar a tym bardziej jak takie szybkie badanie. Szyjka w naszym terminie i tak zaczyna się naturalnie skracać do porodu a dzieciątko też w zależności od pomiaru ma albo więcej albo mniej wagi. Porównuj tylko z tego samego sprzętu. I lekarza. Odpoczywaj i nie martw się.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ