WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- lubię za całokształt ale nie za to że szyjka się skrocila. Tryb leniwej królowej masz odpalić! I nie szaleć!
    Piękne zdjęcie <3

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu :) super ze z księżniczka dobrze :) a Tobie życzę mniej krzyków na emka :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie - super dziewucha !! Dbaj o szyjkę i bawcie się dobrze :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś- weź Ty krzycz na tego M. jakoś skuteczniej, bo jednak masz przed sobą jeszcze kilka miesięcy ciąży oraz opiekę nad Stasiem. Uświadom Szanownemu M., że jak szyjka skróci się jeszcze bardziej to będzie miał całodobową opiekę nad Stasiem i nad Tobą, bo Tobie wtedy zostanie tylko leżenie (i zakupy via net :P).

No i na litość boską, niczego już nie wekuj! :*

Emiilka, Bocianiątko, Achia, Karma88, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Klary za super wagę! :) I nu nu nu dla szyjki, faktycznie, musisz lepiej krzyczeć na męża! Nastrasz go wizją leżenia non stop i braku obiadów (czy ja dobrze pamiętam, że gotujesz dwudaniowe?!). A tak na poważnie to chyba faktycznie mniej sprzątania, a nieco więcej leżenia :) historie z forum pokazują, że szyjki naprawdę u lubią, jak zachowujemy się jak królewny :)

Ja pochowałam trochę kuchennych rzeczy i musiałam napić się kawy, bo mnie to wyczerpało :D nie no, po prostu leń śmierdzący ze mnie. A o 14 mam gości, choć nie narzekam, bo przybywają z darami po swoich dzieciach! Będę mieć stojak pod wanienkę, nawet nie wiecie jak taki kawałek plastiku (o przepraszam, tworzywa sztucznego, nie wolno mi używać formy "plastik" :D) może cieszyć <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:00

Achia, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, Resecik dobrze prawi! Włącz tryb „relaksik” (tak, wiem jak to trudno, sama nie potrafię się przestawić) i zwal na Emka większość zadań domowych i opiekuńczych. Ty się jeszcze po porodzie namęczysz, więc nie miej wyrzutów sumienia. Ta menda szyjkowa coś za szybko się skraca. Cudownie, że Klarcia tak pięknie się rozwija :) A zdjęcie jest ideolo - super widać buziaka. My ostatnie zdjęcie pyszczka synka mamy właśnie z badań połówkowych.

Lameczko, wlazłam na maila, a tam wszystko pięknie opisane, więc przedwcześnie Was dziołszki o info prosiłam ;) Zaczynam myśleć kreatywnie, bo nagrody są obiecujące :D

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik śliczny suwaczek :-)

Jeżowa spokojnie ogarniaj, na nadrabianie przyjdzie czas ;-)

Karma w czwartek mam morfologię i się zastanawiam czy brać od dzisiaj ten tardyferon czy dopiero po badaniu.

Admiralka też idziemy na bezpiecznego malucha :-) w jakim mieście?

Poznań, a Ty?

FOZZLE odpoczywaj, jak najwięcej :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:03

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powiedzieć, że w ramach wyników mojej szyjki właśnie kupiłam kartą męża odkurzacz samoodkurzajacy :)

... Aż się sama poklepie - Good job!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:05

admiralka, Bocianiątko, Jeżowa, reset, Patrycja20, agulineczka, Achia, Emiilka, Tosia2323, summer86, Karma88, Nadzieja22, Kaczorka, lamka, JustynaG, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu cudowna Klarcia <3 a Ty kochana naprawdę odpoczywaj trochę, bo nie daj Boże będziesz świrować od leżenia tak jak ja :( naprawdę tysiąc razy lepiej spędzać ciążę do ostatnich dni aktywnie, jak Rucola czy Olik niż leżeć i 'odpoczywac'. Także małż do roboty !

Wrócę do Was wieczorem, bo mam straszny zjazd psychiczny (czyżby ciąża?) I nie chce marudzić, bo poniedziałek zaczelyscie naprawdę cudownie :* kciuki za pozostałe wizyty!

Karma miałam Cię pytać, jak tam sytuacja w domu, już się wszystko ułożyło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Chciałam powiedzieć, że w ramach wyników mojej szyjki właśnie kupiłam kartą męża odkurzacz samoodkurzajacy :)

... Aż się sama poklepie - Good job!
    oooo a jaki? ja cały czas się nad takim zastanawiam ale co czytam opinie to rezygnuję. roomba ponoć najlepsza.. myslę w zamian o nowym odkurzaczu- parowym :p

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, masz bana na weki! Leż jak najwięcej.. Stas chodzi do przedszkola? Jesli tak to w tym czasie leniuchuj na maksa. A zakup odkurzacza to mistrzowskie posuniecie :D

My dlugo rozważaliśmy iRobota.. ale schodów to ona nie posprząta i 2 piętra pewnie długo będzie ogarniać dlatego zdecydowalismy sie po prostu na lepszy akumulatorowy, oby choć trochę ulatwił sprzatanie.

Tak się ciesze z pozytywu KateKum!

EDIT: Misiu a czy Ty bierzesz luteinę? Jeśli nie to może warto poprosić doktorka na tę szyjkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 11:35

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka no to ja bym odczekała chwilę chyba do badania i potem od razu włączyła tardyferon.

Emilka masz rację, warto jeszcze trochę odpocząć. Przynajmniej ile się da na tej końcówce. ;)

Fozzie przepiękne wiadomości, ale Ty już odpuść te swoje aktywności typu zapasy słoiczkowe chociażby. Widzę, że znaczna część dziewczyn walczy z szyjką. :/

Lunka dziękuję, że pytasz. Wiesz co w sumie nieźle jest. Jakoś się dogadujemy po mału. Chociaż ja staram się trochę nie być tak wylewna ze wszystkim jak byłam zawsze. Skupiamy się teraz głównie na przygotowaniach do spotkania z Emilką, wijemy jej gniazdko, szukaliśmy wczoraj w necie paru rzeczy. Więc priorytety mamy teraz zdecydowanie inne. A to co wspólnie mamy na działce to jakoś sobie dajemy radę. No i staram się bardziej skupić też na M., bo jednak z perspektywy widzę, że trochę go zaniedbywałam w paru kwestiach.

A Ty tu melduj dupsko, żadnych zjazdów, a jak są to pisz tu raz dwa!

Jadranka Ty mi pisałaś o książce o karmieniu piersią 7 naturalnych praw. Kupiłam i jestem po pierwszym prawie, fajnie opisują jak na razie i muszę tylko czas znaleźć na dalsze czytanie. :)

Popełniłam na obiad pulpeciki z natką, sezamem i w sosie pomidorowym. Wyszedł mi cały wielki gar. A męża dziś nie ma w domu. :D :D :D

Emiilka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam bardzo blisko zakupu takiego odkurzacza. Jednak mnie powstrzymało to, że mam dwa koty... i one niestety lubią puścić rzyga. Zazwyczaj jestem tego świadkiem, więc od razu sprzątam, ale często znajduję zaschniętą plamę gdzieś pod kanapą przy sprzątaniu. Mam od razu wizję jak taki rzyg jest pięknie rozjechany po całym salonie.. kuchni... przedpokoju...

Kupiłam za to jakiś czas temu taki mały odkurzacz na sucho i mokro i póki co fajnie i szybko odkurza właśnie np. po nocnych harcach kota na kanapie. 2 minuty i nie ma śladu. Przyda się też przy małym jak zacznie mi rozlewać wszystko na lewo i prawo.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy o widzisz,też właśnie myślę o czymś takim. Możesz napisać jaki masz? Mówisz że się sprawdza? U nas głównie sierść się wala. I fajnie byłoby machnąć takim kanapę na szybko jak się da :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeprowadzam nasze rzeczy z komody do komody.ta odnowiona komoda ma płytkie szuflady które ciężko chodzą. Uznałam że szlag mnie trafi jak będę tam trzymać rzeczy małego bo pewnie często będę tam zaglądać. Więc to nasze skarpetki, Bielizna i jakieś pierdoły znajdą tam swój nowy dom :p i już widzę że to był dobry pomysł...

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mocno wizytowy dzień dzisiaj :)

Dzisiaj zaczynamy 15 tydzień <3

Lamka cieszę się, że z Domisiem wszystko ok.

Fozzie, Klara ma bardzo ładny profil :) Męża koniecznie zagoń do pomocy, bo szyjka coraz krótsza. Zakup odkurzacza - bomba! I to jeszcze mężowską kartą :D

Trzymam kciuki za resztę wizyt.

admiralka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, polubiłam za zaczęty 15 tydzień - ale lecą te ciążę <3

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ciesze sie ze u was wszystko dobrze a malutki juz nie malutki, ladnie rosnie :)

Fozzie Bear piekny maluch! :) a ladnie rosnie, gratuluje wizyty :)

Rucolka gratululę rozkręcenia laktacji, ciesze sie ze wszystko sie powoli uklada :)

Ja mam dzisiaj wizyte o 16, wiec juz nie dlugo :)

lamka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moj dzisiejszy brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 20:25

lamka, Aga9090, JuicyB, agulineczka, Achia, Emiilka, Jeżowa, admiralka, Patrycja20, Nadzieja22, Angelika83, JustynaG, olik321, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Juicy o widzisz,też właśnie myślę o czymś takim. Możesz napisać jaki masz? Mówisz że się sprawdza? U nas głównie sierść się wala. I fajnie byłoby machnąć takim kanapę na szybko jak się da :p

Mamy takiego philipsa: https://www.ceneo.pl/898634
    Działa około 9 min na ładowaniu (konkurencja podobnie), szybko się ładuje i mi wystarcza do zebrania sierści i resztek żwiru dwóch dachowców. Nie wiem jeszcze jak działa na mokro, bo w sumie nie miałam okazji przetestować.
    Czyszczę go raz na dwa-trzy użycia, bo filtr szybko się zapycha.

Achia lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ