Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Yos uwielbiam Twoje brzuszkowe zdjęcia z tym uśmiechniętym dywanikiem
Dziewczyny, wyparłam burdel z mojego umysłu: przeniosłam wszystko do drugiego pokoju, a sama siedzę we względnie posprzątanej sypialni i udaję, że tamten pokój nie istnieje
Ale nie jest łatwo, bo ciasto na mnie patrzy, a goście będą dopiero za godzinę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81590925c2d7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:08
Yoselyn82, reset, Karma88, Aga9090, lamka, Nadzieja22, Achia, JustynaG, olik321, Emiilka, admiralka, KateHawke, Lunaris, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Yos uwielbiam Twoje brzuszkowe zdjęcia z tym uśmiechniętym dywanikiem
dywanik specjalnie taki kupilam zeby bylo wesolo w pokojumnie tez sie podoba taki dywanik
pilik lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim udanych wizyt
przepraszam nie czytałam na biezaco Was przez weekend ale nadrabiam .
Fozzie ja Ciebie chyba widziałam w poczekalni w Ginemedice pod gabinetem numer 9 u doktora f.??? Ja wychodziłam z gabinetu jeśli to byłaś Ty
Ja dzisiaj miałam ktg i ostatnia wizytę. Jestem trochę podłamana. Na poród to się nie zanosi. Śmiać mi się strasznie chce bo na pierwszych prenatalnych mi wyszło wysokie ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tyg i chuchalismy i dmuchalismy na szyjke jak się da a dziś ? Szyjka tylko lekko miękka i jeszcze skierowana ku tyłowi... Dodam że nie oszczedzam się w ogóle już w zasadzie od dawna. Doktor dzisiaj te szyjke jakoś szczegółowo badał strasznie mnie to bolało. Z pozytywnych wieści na ten moment to niby jest jakieś rozwarcie na palucha.hm..
Mała już jakoś mało przybiera na wadze ale niby przepływy i wody dobre więc nie mam się martwic. Głowa w dół ale jakoś dziwnie po boku nie typowo w kanał.
Żadnych skurczy na ktg a ja myślę że większe skurcze i twardnienia miałam w okolicy 30 tyg niż teraz.
Czekamy a stres mam coraz większy. -
Same dobre wieści
Gratuluję, dziewczyny!
Brzuchy i ich lokatorzy pięknie rosną
A ja pożarłam rolkę żelków harribo... Teraz mi wstyd. -
StaraczkaNika wrote:Same dobre wieści
Gratuluję, dziewczyny!
Brzuchy i ich lokatorzy pięknie rosną
A ja pożarłam rolkę żelków harribo... Teraz mi wstyd.
ja pozarlam orzechy brazylijskie, tak mi smakujaStaraczkaNika lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nika ojej, żelki! Teraz przez Ciebie marzę o kwaśnym spaghetti z Lidla
Veritaserum w pełni rozumiem rozczarowanie, że nic się nie dzieje, ale w sumie jeszcze tydzień do terminu... A widziałaś sama na forum, że czasem poród przychodzi super niespodziewanie, nawet po takich nieobiecujących niczego wizytach lekarskich! Nie stresuj się zanadto, skoro z dzidzią wszystko w porządku, to nie ma powodów do zmartwieńjuż wkrótce się zobaczycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:22
Karma88, veritaserum, StaraczkaNika, Emiilka, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:ja pozarlam orzechy brazylijskie, tak mi smakuja
także max dwa dziennie!
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Veritaserum no to rzeczywiście się widzialysmy jeśli wychodziłas o 10
Dziewczyny sory, idę spać, nockę miałam same wiecie jaką. Na dodatek nazarlam się w KFC i umieram na zgage - ale i tak warto było!
Dodatkowo kupiłam sobie kurtkę jesien/lekka zima, w która nie tylko się dopinam, ale i mam jeszcze luz brzuszkowy!
Luteine ostatnio odstawilismy, dzisiaj wielki come back. MhmWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:22
lamka, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzyszedł kocyk z Ali
materiał a'la sweterek 100% bawełny, śliczny miętowy kolor. Muszę uprać szybko, bo gubi takie mini-niteczki. Przyjemny w dotyku i ładnie wykończony.
Link: http://s.aliexpress.com/jMfyeiI3
Veritaserum wiesz jak jest, niby nic się nie dzieje, a dziewczyny następnego dnia rodzą, także spokojnie, będzie dobrze.
Yosel ładny brzuńkupiłaś już coś dla syneczka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:26
Yoselyn82, veritaserum, Karma88, Emiilka, admiralka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:tylko nie za dużo bo one są bogate w selen! a selenu w ciąży suplementować nie wolno
także max dwa dziennie!
Zjadlam 4 bo nie moglam sie oprzecale juz stop i nie jem wiecej.
Bocianiątko lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Dziś odebrałam z poczty przesyłkę ze stanikiem do karmienia od Pana Chińczyka
Bardzo bardzo polecam. Stanik kosztuje grosze a na pierwszy rzut oka wygląda ekstra. Wygodny. Brać swój rozmiar. Co prawda rozmiarowka ograniczona do małych rozmiarów no ale może którejś się przyda:
https://www.aliexpress.com/item/New-Breast-Feeding-cotton-Maternity-prevent-sagging-Nursing-Bra-sleep-bra-pregnant-women-button-on-the/32416942769.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.265.d2583c00jAp5W1
Jeszcze z rzeczy godnych polecenia, szczególnie gdy każda kropla mleka ma znaczenie - to muszle Medeli. W trakcie karmienia (albo odciągania) potrafi mi się w nich zebrać nawet 20ml mleka! No i gdy brodawki są wrażliwe to chroni je przed uciskiem stanika.
A jeśli chodzi o wkładki laktacyjne Akuku - nie kupiłabym ich ponownie. Są dość grube i przez to niezbyt przyjemne dla wrażliwej skóry, a szczególnie brodawki.
Frezyjcia , też czekam na te dokumenty.No i żałuję, że chcieliśmy być tacy nowocześni bo mogliśmy pojechać do urzędu i to załatwić od ręki. No ale cóż...
Summer , grzaniec... Mmmm... narobilaś mi smaka. Choć grzańce najlepsze są zimą a wtedy nawet będę mogła sobie pozwolić na odrobinę (zawsze mogę ściągnąć pokarm dla żabci wcześniej).
Emilkaa , to bardzo prawdopodobne, że organizm mówi Ci "Zwolnij"Ale w gruncie rzeczy - jeśli nie teraz, to kiedy?
Fozzie Szyjka ma się skracać ale nie w takim tempie. Jak jeszcze raz będziesz się przemęczać to Cię nawiedzimy i przywiążemy do łóżka!
Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej,
U mnie dzisiaj chwila względnego spokoju.
Anastazja śpi w wózku na dworzu, w końcu wyglada jak aniołek. Chociaż raz w tygodniu
Nie cytujcie, proszę, później usunę.
Chyba mleko na zaparcia i krople zaczynają działać (tfu tfu oby nie przechwalic).
Gratuluję dobrych wiadomości z wizyt ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 20:55
Bocianiątko, Aga9090, lamka, Yoselyn82, Karma88, Nadzieja22, veritaserum, Jeżowa, Patrycja20, moniśka..., Achia, JustynaG, StaraczkaNika, olik321, Bobisia, Emiilka, JuicyB, blue00, admiralka, KateHawke, Siwulec, Kaczorka, Bajkaaa, Lunaris, Angelika83, pilik, -Mamunia-, malka lubią tę wiadomość
-
A dziękuję, choć powiem szczerze że wiele osób mówi ze dziwne imię wybraliśmy i oni by tak nie nazwali.
A propo imienia, wiecie z jakim imieniem mojemu tacie mała się kojarzy... z Hortensjanie wiem skąd on to wziął ale ciągu tak do niej mowi.
Jezowa poproszę przepis na ciasto, wygląda oblednie. -
Jeżowa wrote:Nika ojej, żelki! Teraz przez Ciebie marzę o kwaśnym spaghetti z Lidla
Nie nadążam za Twoim tokiem myślenia... od żelków do spaghetti... Przez to wyobraziłam sobie spaghetti z misiami harribo - coś na zasadzie "Do you like broccoli ice-cream?"
Patrycja20, Lusesita lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Nie nadążam za Twoim tokiem myślenia... od żelków do spaghetti... Przez to wyobraziłam sobie spaghetti z misiami harribo - coś na zasadzie "Do you like broccoli ice-cream?"
No bo są takie żelki-spaghetti, tak się nazywajątakie długaśne i kwaśne
Ewela, Anastazja jest prześlicznawybór imienia dla mnie także wspaniały, bardzo lubię to imię. A innym jak nie pasuje, to niech nic nie mówią, zawsze możesz powiedzieć "Ty to masz dopiero dziwne imię"
a ciasta niestety nie piekłam sama, choć jest to domowe ciasto, ale szwagierka od swojej mamy wczoraj przyniosła, więc przepisu nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:44
StaraczkaNika, 91Ewela09, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Ewela jaka slodziutka, pieknosci
A Anastazja tez zaczyna mi sie podobacWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:43
91Ewela09 lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Karma88 wrote:Żelki moja miłość. Dziś się powstrzymałam przed kupnem.
A tu Nika pisze, że wciągnęła. Jak tu żyć?
Za pół h zmierzę cukier to mi się odechce takich ekscesów do końca ciążyKarma88 lubi tę wiadomość