WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos uwielbiam Twoje brzuszkowe zdjęcia z tym uśmiechniętym dywanikiem :)

Dziewczyny, wyparłam burdel z mojego umysłu: przeniosłam wszystko do drugiego pokoju, a sama siedzę we względnie posprzątanej sypialni i udaję, że tamten pokój nie istnieje :D

Ale nie jest łatwo, bo ciasto na mnie patrzy, a goście będą dopiero za godzinę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81590925c2d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:08

Yoselyn82, reset, Karma88, Aga9090, lamka, Nadzieja22, Achia, JustynaG, olik321, Emiilka, admiralka, KateHawke, Lunaris, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Yos uwielbiam Twoje brzuszkowe zdjęcia z tym uśmiechniętym dywanikiem :)

dywanik specjalnie taki kupilam zeby bylo wesolo w pokoju :D mnie tez sie podoba taki dywanik :)

pilik lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt :) przepraszam nie czytałam na biezaco Was przez weekend ale nadrabiam .

Fozzie ja Ciebie chyba widziałam w poczekalni w Ginemedice pod gabinetem numer 9 u doktora f.??? Ja wychodziłam z gabinetu jeśli to byłaś Ty :)

Ja dzisiaj miałam ktg i ostatnia wizytę. Jestem trochę podłamana. Na poród to się nie zanosi. Śmiać mi się strasznie chce bo na pierwszych prenatalnych mi wyszło wysokie ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tyg i chuchalismy i dmuchalismy na szyjke jak się da a dziś ? Szyjka tylko lekko miękka i jeszcze skierowana ku tyłowi... Dodam że nie oszczedzam się w ogóle już w zasadzie od dawna. Doktor dzisiaj te szyjke jakoś szczegółowo badał strasznie mnie to bolało. Z pozytywnych wieści na ten moment to niby jest jakieś rozwarcie na palucha.hm..

Mała już jakoś mało przybiera na wadze ale niby przepływy i wody dobre więc nie mam się martwic. Głowa w dół ale jakoś dziwnie po boku nie typowo w kanał.

Żadnych skurczy na ktg a ja myślę że większe skurcze i twardnienia miałam w okolicy 30 tyg niż teraz.

Czekamy a stres mam coraz większy.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści :) Gratuluję, dziewczyny!

Brzuchy i ich lokatorzy pięknie rosną :)

A ja pożarłam rolkę żelków harribo... Teraz mi wstyd.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Same dobre wieści :) Gratuluję, dziewczyny!

Brzuchy i ich lokatorzy pięknie rosną :)

A ja pożarłam rolkę żelków harribo... Teraz mi wstyd.

ja pozarlam orzechy brazylijskie, tak mi smakuja :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ojej, żelki! Teraz przez Ciebie marzę o kwaśnym spaghetti z Lidla :D

Veritaserum w pełni rozumiem rozczarowanie, że nic się nie dzieje, ale w sumie jeszcze tydzień do terminu... A widziałaś sama na forum, że czasem poród przychodzi super niespodziewanie, nawet po takich nieobiecujących niczego wizytach lekarskich! Nie stresuj się zanadto, skoro z dzidzią wszystko w porządku, to nie ma powodów do zmartwień :) już wkrótce się zobaczycie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:22

Karma88, veritaserum, StaraczkaNika, Emiilka, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja pozarlam orzechy brazylijskie, tak mi smakuja :)
    tylko nie za dużo bo one są bogate w selen! a selenu w ciąży suplementować nie wolno ;) także max dwa dziennie!

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelki moja miłość. Dziś się powstrzymałam przed kupnem. :D :D :D A tu Nika pisze, że wciągnęła. Jak tu żyć?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum no to rzeczywiście się widzialysmy jeśli wychodziłas o 10 :)

Dziewczyny sory, idę spać, nockę miałam same wiecie jaką. Na dodatek nazarlam się w KFC i umieram na zgage - ale i tak warto było!

Dodatkowo kupiłam sobie kurtkę jesien/lekka zima, w która nie tylko się dopinam, ale i mam jeszcze luz brzuszkowy!

Luteine ostatnio odstawilismy, dzisiaj wielki come back. Mhm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:22

lamka, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł kocyk z Ali :-) materiał a'la sweterek 100% bawełny, śliczny miętowy kolor. Muszę uprać szybko, bo gubi takie mini-niteczki. Przyjemny w dotyku i ładnie wykończony.

51ddb9d014721d3emed.jpg

Link: http://s.aliexpress.com/jMfyeiI3

Veritaserum wiesz jak jest, niby nic się nie dzieje, a dziewczyny następnego dnia rodzą, także spokojnie, będzie dobrze. :-)

Yosel ładny brzuń <3 kupiłaś już coś dla syneczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:26

Yoselyn82, veritaserum, Karma88, Emiilka, admiralka, Rucola lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    tylko nie za dużo bo one są bogate w selen! a selenu w ciąży suplementować nie wolno ;) także max dwa dziennie!

Zjadlam 4 bo nie moglam sie oprzec :) ale juz stop i nie jem wiecej.

Bocianiątko lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam z poczty przesyłkę ze stanikiem do karmienia od Pana Chińczyka :D
    Bardzo bardzo polecam. Stanik kosztuje grosze a na pierwszy rzut oka wygląda ekstra. Wygodny. Brać swój rozmiar. Co prawda rozmiarowka ograniczona do małych rozmiarów no ale może którejś się przyda:
    https://www.aliexpress.com/item/New-Breast-Feeding-cotton-Maternity-prevent-sagging-Nursing-Bra-sleep-bra-pregnant-women-button-on-the/32416942769.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.265.d2583c00jAp5W1

Jeszcze z rzeczy godnych polecenia, szczególnie gdy każda kropla mleka ma znaczenie - to muszle Medeli. W trakcie karmienia (albo odciągania) potrafi mi się w nich zebrać nawet 20ml mleka! No i gdy brodawki są wrażliwe to chroni je przed uciskiem stanika.

A jeśli chodzi o wkładki laktacyjne Akuku - nie kupiłabym ich ponownie. Są dość grube i przez to niezbyt przyjemne dla wrażliwej skóry, a szczególnie brodawki.

Frezyjcia , też czekam na te dokumenty. :/ No i żałuję, że chcieliśmy być tacy nowocześni bo mogliśmy pojechać do urzędu i to załatwić od ręki. No ale cóż...

Summer , grzaniec... Mmmm... narobilaś mi smaka. Choć grzańce najlepsze są zimą a wtedy nawet będę mogła sobie pozwolić na odrobinę (zawsze mogę ściągnąć pokarm dla żabci wcześniej).

Emilkaa , to bardzo prawdopodobne, że organizm mówi Ci "Zwolnij" :) Ale w gruncie rzeczy - jeśli nie teraz, to kiedy?

Fozzie Szyjka ma się skracać ale nie w takim tempie. Jak jeszcze raz będziesz się przemęczać to Cię nawiedzimy i przywiążemy do łóżka!

Emiilka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal mam ochotę na redbulla... Ale póki co zjadłam kaktusa :p

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie dzisiaj chwila względnego spokoju.
    Anastazja śpi w wózku na dworzu, w końcu wyglada jak aniołek. Chociaż raz w tygodniu ;)

Nie cytujcie, proszę, później usunę.

Chyba mleko na zaparcia i krople zaczynają działać (tfu tfu oby nie przechwalic).

Gratuluję dobrych wiadomości z wizyt ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 20:55

Bocianiątko, Aga9090, lamka, Yoselyn82, Karma88, Nadzieja22, veritaserum, Jeżowa, Patrycja20, moniśka..., Achia, JustynaG, StaraczkaNika, olik321, Bobisia, Emiilka, JuicyB, blue00, admiralka, KateHawke, Siwulec, Kaczorka, Bajkaaa, Lunaris, Angelika83, pilik, -Mamunia-, malka lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jaka ona jest piekna. <3
    I chyba tego nie pisałam, ale imię wybraliście fantastyczne. Mojemu M się bardzo spodobało. ;)

91Ewela09 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję, choć powiem szczerze że wiele osób mówi ze dziwne imię wybraliśmy i oni by tak nie nazwali.

A propo imienia, wiecie z jakim imieniem mojemu tacie mała się kojarzy... z Hortensja ;) nie wiem skąd on to wziął ale ciągu tak do niej mowi.

Jezowa poproszę przepis na ciasto, wygląda oblednie.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png

Wysłany: 3 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Nika ojej, żelki! Teraz przez Ciebie marzę o kwaśnym spaghetti z Lidla :D

Nie nadążam za Twoim tokiem myślenia... od żelków do spaghetti... Przez to wyobraziłam sobie spaghetti z misiami harribo - coś na zasadzie "Do you like broccoli ice-cream?"
    :D

Patrycja20, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie nadążam za Twoim tokiem myślenia... od żelków do spaghetti... Przez to wyobraziłam sobie spaghetti z misiami harribo - coś na zasadzie "Do you like broccoli ice-cream?"
    :D

No bo są takie żelki-spaghetti, tak się nazywają :D takie długaśne i kwaśne :D

Ewela, Anastazja jest prześliczna <3 wybór imienia dla mnie także wspaniały, bardzo lubię to imię. A innym jak nie pasuje, to niech nic nie mówią, zawsze możesz powiedzieć "Ty to masz dopiero dziwne imię" :D a ciasta niestety nie piekłam sama, choć jest to domowe ciasto, ale szwagierka od swojej mamy wczoraj przyniosła, więc przepisu nie mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:44

StaraczkaNika, 91Ewela09, Karma88 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jaka slodziutka, pieknosci :)

A Anastazja tez zaczyna mi sie podobac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:43

91Ewela09 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️

Wysłany: 3 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Żelki moja miłość. Dziś się powstrzymałam przed kupnem. :D :D :D A tu Nika pisze, że wciągnęła. Jak tu żyć?
    Były w promo w biedrze... Wstrętne małe kusicielki!
    Za pół h zmierzę cukier to mi się odechce takich ekscesów do końca ciąży ;)

Karma88 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ