X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAMKA, super że wszystko ok! I Mały całkiem sporo już waży :)

Nasza wizyta za tydzień, już mam wrażenie że sto lat się z Tosią nie widzieliśmy :P

W tym tygodniu w czwartek idziemy na warsztaty - Bezpieczny Maluch :)

FOZZLE kciuki za wizytę <3

LUNARIS, tak jak dziewczyny mówią, jeśli nie jesteście małżeństwem, to niestety nie zarejestrujecie online.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 09:56

lamka lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu mój tez zawsze żelki przed przedszkolem - PATOLOGIA :D

Fozzie Bear, Rucola lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- no raczej- samoakceptacja szalenie ważna!! :)
    kciuki i czekam na relacje :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super wieści. Witaj w klubie ciężarnych z tardyferonem. :P

Aniu dziewczyny chyba już wszystko napisały. Jak masz możliwość to skorzystaj z wizyty u psychologa. Nie bój się prosić o pomoc, a zaprocentuje Ci to na przyszłość. Oskar cudowny!

Fozzie powodzenia!

Nasza Mała akrobatka fika w brzuchu od wczoraj wieczora gdzieś pod żebrami czuję ból jakbym tam miała siniaka nabitego od środka. :/
    No nic czas ogarnąć pracę.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris niech ciastek uzna dziecko przed porodem i wszystko będzie mógł załatwić sam. My tak robiliśmy.

Lamka super ze Domis tak ładnie rosnie.

Reset pewnie ze mała może sobie wypłukać kostium czy zrobić parę rzeczy wokół siebie. W końcu to już nastolatka!

reset, Emiilka, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj! &&&

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super, że wszystko w porządku z synusiem <3

Trzymam kciuki nieustannie za resztę, ale serio muszę oddać się całkowicie burdelowi, jaki panuje wokół mnie i jakoś go ogarnąć :/ :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za zrozumienie! Mnie to chyba gryzło wewnętrznie w ubiegłym tygodniu, że gdzieś tam wobec Młodej poczułam jakieś negatywne emocje. Ale z drugiej strony M. mnie przekonywał, że to są też wakacje dla nas i mamy prawo czegoś tam oczekiwać i wymagać.
    Gryzło mnie też któregoś dnia to, że Młoda powiedziała, że zostaje w pokoju z wifi i klimą - na co ja zapowiedziałam, że nie po to jechałam na urlop, by siedzieć w pokoju i jak ma ochotę to niech do mnie dołączy należaku na basenie, po czym zawinęłam się z książką i drinkiem na leżak. Trochę wyrzutów sumienia miałam, ale po godzinie ja ochonęłam i odpoczęłam, zaś Młoda po godzinie wifi też zatęskniła za basenem i obie chyba byłyśmy szczęśliwsze.
    Ja generalnie wiem, że można być cały czas z dzieckiem i dla dziecka, ale też wiecie jak jest - mamy ją na tyle rzadko, że chciałam jej maksymalnie dużo czasu i uwagi poświęcać. Tylko chyba muszę też brać poprawkę na jej dorastanie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik śliczny suwaczek :-)

Jeżowa spokojnie ogarniaj, na nadrabianie przyjdzie czas ;-)

Karma w czwartek mam morfologię i się zastanawiam czy brać od dzisiaj ten tardyferon czy dopiero po badaniu.

Admiralka też idziemy na bezpiecznego malucha :-) w jakim mieście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 10:12

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu gin Ci dał przed morfologią?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• reset Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zdradzę, że jest szansa, że jeden z dinusiów do Was dołączy :) Od razu dzień stał się lepszy <3

summer86, lamka, Karma88, Emiilka, Fozzie Bear, Patrycja20, Nadzieja22, blue00, Bajkaaa, KateHawke, Lunaris, pilik, malka, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka wielkie gratulacje !!!! Kawał chłopa ;)

Lunaris, tak jak Olik pisze, moja kuzynka poszła do urzedu stanu cywilnego przed porodem z ojcem dziecka, on je uznał za swoje i po porodzie mógł sam zarejestrować ;)

Gratuluje dzielnych przedszkolaków <3 ale Was emocje czekają teraz - pasowanie na przedszkolaka, pierwsze przedstawienia oj będziecie w tym roku wiele razy ryczeć ze wzruszenia :)

My już po rozpoczęciu roku szkolnego, plan lekcji lekko beznadziejny :/

Kto teraz w kolejce do wizyty ? Bo się pogubiłam ( wybaczcie nie zakodowałam godzin )

lamka, Patrycja20, Lunaris lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A ja Wam zdradzę, że jest szansa, że jeden z dinusiów do Was dołączy :) Od razu dzień stał się lepszy <3
    czekamy! <3

lamka lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset my tu na Was wszystkie czekamy, bo lista nam się kurczy i musi ktoś zajmować miejsca po naszych ciężarnych! ;)

lamka, Emiilka, reset lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec teraz Fozzie a później Phnappy.

Karma miałam hemoglobinę 11,4 dwa tygodnie temu (stąd recepta na tardyferon) i bardziej z mojej prywatnej ciekawości się zastanawiam czy nie sprawdzić czy moja dieta od tego czasu coś ruszyła ją do góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 10:30

Siwulec, Melevis lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!

Ja z tych wczorajszych emocji, byłam chyba tak wyczerpana, że nie wstałam w nocy na siku :D Także ominęły mnie nocne pogaduchy, które tak lubię ;)

Yos, Siwulec, kciuki również za Wasze wizyty dziewczyny! Czyli dzisiaj 6 wizytujących :D Nieźle, nieźle - będzie co świętować wieczorem :)

Lamciu, super rozpoczęliście z Domisiem ten dzisiejszy maraton ;) Super waga synia i piękna Twoja długaśna szyjka :) Cieszę się, że wszystko ok!

Rucolka, gratululę rozkręcenia mlecznej krainy! To teraz do pełni szczęścia, niezbędne jest już tylko wyjście do domku, czego Wam życzę <3

Aniu, Oskarek wygląda bardzo elegancko! Super synuś :) Dziewczyny mają rację - nie wahaj się skorzystać ze specjalistycznej pomocy. Trzymam kciuki, byś niebawem poczuła się lepiej <3

Za mamy przedszkolaków i uczniakow, trzymam również kciuki w tym wyjątkowym dniu ;) Malychy sobie poradzą - nie mam wątpliwości. Za Was drogie panie mocne kciuki, cobyście spokojnie oddały Wasze szczęścia i zbyt wielu łez nie ulały ;)

Dziewczyny, któraś z Was pisała o warsztatach „Mamo to ja” dla kobiet w ciąży (Agulineczko, Ty?). Czy mogłybyście podzielić się info, czy warto i ewentualnie z czego się podszkolić do konkursów? Obiło mi się o uszy, że nagrody są fajne, więc cebula się we mnie obudziła :D Zapisałam nas na 11 września.

A ja dzisiaj się relaksuję. Doszłam do wniosku, że to organizm wysyłał mi info, bym trochę zwolniła. Także teraz długa kąpiel, a potem leżakowanie. W przerwie tylko na chwilę wyskoczę do urzędu ;)

Miłego dnia Mamusie :)

lamka, Patrycja20, Siwulec, Karma88 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja z Jeżową byłam na tym. Na stronie mamo to ja masz pytanie konkursowe (chyba z czym Ci się kojarzy "mamo to ja"?), więc możesz do niego przygotować jakąś formę artystyczną typu poemat, piosenka, proza, rysunek :-D pozostałe konkursy są losowe lub z wiedzy przekazanej na danej części warsztatów, także nic się nie musisz podszkalać. ;-)

A mi bezpieczny maluch koliduje z sr, więc pójdziemy chyba tylko na świadomą mamę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 10:33

Emiilka lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lamciu za info :D Puszczę wodze fantazji i zobaczymy, co mi z tego wyjdzie ;)

lamka lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie jak tam Klarencja?

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się!
    Klarkson waży juz.... 570g - pokazna dziewucha niej rośnie :)
    Nie udało nam się zrobić 3d,ale widziałam zabawę w a ku-ku, pięknie zakrywa sobie oczy, wręcz na zawołanie! :)
    Później pokazała nam druga zabawę - "zgadnij czym Cię kopie mamo?" otóż - nie wiadomo, czy to ręką czy to noga, strasznie szybka jest!

Wszystkie narządy pięknie pokazała, serduszko, nereczki, wątrobę, mozdzek itd, palców po 5 na każdej rączce i nozce :)
    Ja jako mama mam sukcesywnie krzyczeć na męża, bo szyjka na ostatniej wizycie skrócona się z 6 na 4.7 a dziś już 3.5 - mam nadzieję, że da to do myslenia mojemu malzowi?!

A oto standardowo JEDYNE wyjściowe zdjęcie Klarksona :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cf1defd8956.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 10:50

Achia, Patrycja20, reset, lamka, Bocianiątko, Siwulec, Emiilka, Jeżowa, admiralka, Luna1993, Karma88, summer86, Nadzieja22, Kaczorka, Angelika83, Yoselyn82, Bajkaaa, -Mamunia-, olik321, KateHawke, Lunaris, pilik, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ