Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dziękuję Wam. Chyba się zaopatrzę w te paski do sprawdzania czy to wody ciekną czy nie. Od razu mi to do głowy przyszło jak wyszłam ze szpitala.
A jak wróciłam to mama powiedziała, że chyba coś jej przeleciało przez głowę, że jest coś takiego jak te paski i jak powiedziałam jej o Was tu na forum, że pisałyście o nich, gdzie szukać itp., to już jakoś inaczej się patrzy, że człowiek tu siedzi i jakąs wiedzę z tego czerpie.blue00, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma88 ciesze sie ze wszystko jest dobrze!
Olik cieszę sie ze wizyta byla udana!
olik321 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nadzieja, pytałaś o ubranka. Ja przy wyprawce polowalam na promocje w Smyku i H&M zamawiajac z neta. Troche rzeczy kupiłam w Lidlu, bo od czasu do czasu mają w ofercie, ale porównuja na przykład jakość Lidlowych ubranek do H&M, ten drugi wypada znacznie lepiej.
Niedawno zamówilam też pierwszy raz z 5.10.15, ale korzystalam z wyprzedaży. Normalne ceny sa moim zdaniem znacząco za wysokie.
Znajome polecają również Tesco, a z tańszych Pepco, ale tam z jakością raz lepiej raz gorzej.Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiem Wam że ja kupiłam kilka rzeczy z Pepco patrząc na sklad itp ale po jednym praniu widzę że ta jakość jest strasznie słaba. Więcej raczej nie kupię.
Jeśli chodzi o Tesco są o wiele fajniejsze nie wiem jak się będą nosić.
Najwięcej mam rzeczy z H&M i smykaNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Dzięki bardzo!
A kupował ktoś ubrania w Auchan?nie wiem jak dla malucha, ale dla "starszaka" bardzo polecam tesco - zwłaszcza jak ktoś nie chce prasowac koszulek
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane przyszedł mi stanik do karmienia z Aliexpress i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem naprawdę (a jak pamiętacie, byłam brafitterką i mam w tym temacie trochę doświadczenia).
Jest bardzo zabudowany pod pachami i na plecach, ale kształtuje elegancko, kształt daje fajny (nie ma fiszbin). Jest lekko usztywniony i przy dekolcie ma elastyczną koronkę która ładnie łapie biust.
I to wszystko za trzy dyszki. Wzięłam 36F (80F), aktualnie noszę 34(75)E lub F zależnie od modelu i ten ma trochę zapasu w misce - około rozmiar- tak, jak chciałam, obwód teraz jest ok, możliwe że będzie za duży po porodzie, ale w 34 (75) nie mieli tej miski, więc przeżyję, najwyżej zwężę.
Przesyłka szła ciut ponad 3 tygodnie.
Link: https://www.aliexpress.com/item/YATEMAO-Wireless-Nursing-Bra-Pregnancy-Maternity-clothes-Mother-Open-Up-Bra-Lace-Material-breast-feeding-bra/32834990156.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dIj6NJMWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:15
Karma88, veritaserum, Nadzieja22, Jeżowa, Rucola, KateHawke, Emiilka, olik321, JustynaG, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aksamitnaa wrote:No to oficjalnie w poniedziałek o 9 rano transfer mojego 3dniowego maluszka. Jestem przerażona, zamiast kiszek supel. Do bety oszaleje.
Będziemy wszystkie z Tobą, wszystkimi serduszkami i kciukami! -
nick nieaktualnyLamka wygląda super. Ale ja stanik muszę jednak przymierzyć...
Naszło mnie na pytanie porodowe. Jeśli mamy taką zwykłą koszule do szpitala to jak robią ktg to lezemy z gołym tyłkiem? Czy warto np poszukać choćby zwykłej dlugiej koszuli ale na guziki po całości? -
nick nieaktualnyKurcze naprawdę nie po to wstawiałam zdjęcia, tylko w celach edukacyjno-polecających, ale tak czy siak dzięki.
Achia rozumiem Cię, ja już swoje cycki znam na pamięć, więc się tak nie boję przez neta kupować, ale do niedawna też bym się nie odważyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:33
-
olik321 wrote:
W środę mama idzie do fijoterapeuty. Sprawdziłam sobie rozejscie mam na dwa palce. Pewnie da mi jakieś ćwiczenia i muszę koniecznie skorygować postawę.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyAchia ja podczas ktg byłam przykryta na dole jakaś szmatą/ prześcieradłem czymś takim
a na pierwszym to jeszcze miałam majty
Lamka stanik super, ale Twoje cycki w tym staniku to bomba!
Veritaserum też właśnie myślałam o Tobie czy coś się święci, czekamy razem i dobrze że zaraz emek wraca :*
Karma bardzo dobrze zrobiłaś! A paski to dobry pomysł, sama wiesz jak bardzo mnie uspokoiłyzamów sobie przez internet bo te z rossmanna są strasznie drogie. Cieszę się że z Emilka wszystko dobrze i że miałaś pierwsze ktg
Popełniłam grzech i emek mnie udusi. Ale co ja za to mogę, że chce dla małej wszystko i chce jej wynagrodzić to co przechodzimy (sobie w sumie bardziej)
Zamówiłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18ff5f8ad84d.png
I mój niecny plan jest taki, że ta mata jest z bawełny, ma gruby antyalergiczny wkład, wymiar typowy jak kołdra dla starszaka. Więc mamy matę, tło do zdjęć i nie będę musiała jej kupować pościeli! To ma sens prawda?
Tak by the way wkurza mnie mamaginekolog. Znów wygłosiła monolog na instastory, jak ludzie mogą komentować wygląd koszul, przecież ona o to nie pytała. Myślałam że można komentować produkt oferowany do sprzedaży. Widać że bardzo ją boli krytyka, zniechęca mnie takie dziecinne zachowanie przedsiębiorcy, kobiety lat 35Jeżowa, Emiilka, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do koszul do szpitala to miałam 2 z dolce sono, nie założyłam żadnej... Śmigałam w staniku medeli, luźnych spodenkach i szlafroku cieniutkim bawełnianym. Nie lubię koszul, w domu śpię w staniku i w majtkach.
Co do staników to tylko medeli w rozmiarze L dobrze na mnie leży, wszystkie inne staniki na razie za małe, mimo tego, że nawał już za mną... Chyba, bo spodziewałam się jakiegoś rozwalania cycków od środka a moje po prostu były mega nabrzmiałe, miejscowo pogrubione ale wyglaskalam je delikatnie pod prysznicem, nakarmiłam Lwa, zrobiłam okłady z mrożonej rozbitej kapusty i tak dosłownie 3 razy przez 2 dni a dziś już mam tylko napięte piersi, ale Lewko je pięknie opróżnia. Dodatkowo piłam szałwię 1 raz dziennie. Myślę że dużą rolę odegrały muszle medeli bo moje sutki cały czas są na wolności, nic ich nie uciska. Mogę do środka schować cienką wkładkę laktacyjną ale aktualnie zbieram do nich mleko do smarowania skóry, bo niestety mamy problemy skórne... Dziś kąpiemy się w nadmanganianie potasu, potem wcieramy mleczko i jestesmy dobrej myśli
Chciałam się jeszcze pochwalić że mój tygodniowy Lewcio ważył dziś 3150g przy wadze urodzeniowej 3180gwięc pięknie robimy masę
Co do mm to szanuję wybory każdej z mam ale ja się ogromnie cieszę że na razie karmienie nie sprawia mi (większych) problemów i będę karmiła jak najdłużej się daWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 18:00
Achia, veritaserum, Karma88, Emiilka, olik321, JustynaG, Sanka, Lusesita, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyLuna- a za ile ta mata?ale masz racje, jest sens- masz mate i kołdrę w jednym! więc koszta się rozkładają
i mnie tez wkurzł ten monolog mamyginekolog. rozumiem jaakby się wkurzała o krytykę jej sukienki prywatnej a nie produktu który oferuje do zakupu. pewnie wkurzona że nie ma efektu WOW i nie ma samych ochów i achów. ale gadania dziecinne niesamowicie.
Rucola-a te muszle medeli to są takie nakładki na sutki po prostu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 18:01