X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Rucola, wrzuć jeszcze na chwilę wczorajsze zdjęcie :)

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie właśnie Rucola foto z wczoraj:)

Zmieniłam małemu pieluszki z pampers na dada i problem czerwonej pupy zniknął jak ręką odjął.

Sprawdzam jeszcze czy kolki małego nie są od błonnika który jem.. bo ostatnie dwa dni zapomnialam o nim a z małego gazami lepiej. Więc nie wiem czy przypadek czy coś jest na rzeczy..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już po! Piękna okolica, jedziemy teraz na plażę, nad jezioro.mówi ,że Wrażenia niesamowite i poleca! Choć na początku trochę się bał :)) mamy filmik, zobaczymy w domu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ada31f475f86.jpg

Karma88, lamka, Luna1993, Bajkaaa, Siwulec, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, Aga9090, Jeżowa, olik321, malka, Lusesita, summer86, Angelika83, JustynaG, KateHawke, Rucola, Emiilka, Lena21, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik błonnik nie wchłania się z Twojego przewodu pokarmowego, więc nie będzie go w mleku chyba, że w Twoim błonniku są jakieś dodatkowe składniki poza błonnikiem.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik u mojego jednego siostrzeńca pampers też powodował czerwoną pupę, a po zmianie na dade spokój.

Achia super, że mężowi się podobało! Daj znać czy na filmiku mąż panikował lub krzyczał :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny znacznie mi lepiej. Wczoraj tylko podałam, dzisiaj przystawiam ja kiedy chce ( sutki już bolą niestety - co polecacie ? ) I ładnie śpi. Ale nie patrzę na czas... Czasami siedzi na piersi bardzo długo mimo że położna mnie tu opieprzyla że max 20 minut na pierś. Widzę jak jej zależy na bliskości. W końcu sama cycka wyjmuje i spi ładnie.

Dziewczyny jak wyjdziemy ze szpitala ( chyba jutro ) to co mam jej podawać w domu ? W sensie Wit D coś jeszcze ? Czy najpierw jest pediatra jak ja zapiszemy do przychodni ? Jestem taka zagubiona. Powiem Wam że śmiać mi się chce. wczoraj we dwójkę z moim przebieraliśmy Anię słabo nam to szło ;p jesteśmy strasznie nieporęczni ale z ręką na sercu ta mała istota to najlepsze co mi sie życiu udało :)

Pozdrawiam Was :*

Bajkaaa, Jeżowa, Lusesita, KateHawke, Rucola, Emiilka, Madzik34, Lunaris lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum ja podaję tylko wit d ale będziesz miała w wypisie napisane zalecenia :) tak dla Ani jak i dla ciebie

Edit : ja też podaję biogaje ale kilka dni dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:51

Rucola, veritaserum lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 14:15

olik321, Kaczorka, Vivanillka, Bajkaaa, Karma88, Nadzieja22, Aga9090, Lusesita, Siwulec, summer86, Jeżowa, Angelika83, Patrycja20, JustynaG, lamka, Luna1993, KateHawke, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia pięknie!

Veritaserum my podajemy Biogaje I Wit D

Lamka nie pamiętam składu ale napewno jest coś poza błonnikiem.

malka, veritaserum lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia pięknie :-)
    I szacun za zamoczenie pupy w wodzie.
    Na sam widok mi zimno :-D

Edit. Takie pytanie jeszcze... to może Borsk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:20

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj naszło, że powinnam kupić trochę ubranek na 50 cm. Ostatnio na wizycie dr nas "nastraszyl", że cc może być planowana przed świętami jeszcze, bo z usg przecież termin 29.12....
    W głowie mi się kotluje, nie wiem tylko teraz czy to od zatok czy od ciazowego kombinatorstwa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Achia pięknie :-)
    I szacun za zamoczenie pupy w wodzie.
    Na sam widok mi zimno :-D

Edit. Takie pytanie jeszcze... to może Borsk?
    Kochana my się cali wykąpalismy :) tak, Borsk :)

Emiilka lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kochana my się cali wykąpalismy :) tak, Borsk :)

To szacun x 100 :-)
    Jeśli chodzi o kąpiel to zmarźlak jestem hehe

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ślicznie wyglądasz. :)

Aksamitna jak sytuacja?

Melevis lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, powiedzcie mi, jak to jest z przewijakiem - niezbędny czy da się żyć bez? W nowej sypialni będziemy mieć niestety ciaśniej niż tutaj, bo będzie duże, wygodne łóżko. Ale oprócz tego łóżka będzie tam wielka szafa, no i wciśnięte łóżeczko, z brakiem miejsca na jakąś stację do przewijania. Mam kupiony usztywniany przewijak (jest bardzo ładny i bardzo bym chciała go wykorzystać :D): czy mogę go po prostu położyć na łóżeczku? I jeśli któraś tak ma, to czy ten przewijak leży tam cały czas czy zdejmujecie jak wkładacie bobasa do łóżeczka do spania? Naprawdę zależy mi na jak najmniejszej ilości ceregieli, bo wiem, że się będę nieustannie wkurzać, jak coś się okaże niepraktyczne :(

Summer, pamiętam, że Ty pisałaś, że w ogóle nie masz przewijaka - przewijasz w takim razie po prostu na łóżku? To nie byłby taki zły pomysł w sumie... Tylko łóżko będzie od mojej strony dosunietę do ściany, więc nie wiem gdzie miałabym dać jakiś zapas pieluszek czy podkładów do przewijania :/

Fozzie, to może być połączenie i jednego, i drugiego, ale jeśli przeżywasz kotłowanie podobne do mojego to szczerze współczuję! Ja jestem tak zagubiona w życiu obecnie, że jeszcze nie wstałam dziś z łóżka, a mąż na śniadanie przyniósł mi pączka z malinami, by nadać sens temu dniu :P

Achia wyglądasz cudnie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:42

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja tak miałam przewijak gdzieś do 4 miesiąca, póki mała nie zaczęła w niego kopać jak leżała. Później zdjęłam i przebierałam na łóżku :)

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka , wiedziałam, że przyniesiesz same dobre wieści :) No to za jakiś miesiąc będziesz tulić swoje maleństwo!! :)

Kaczorka , pewnie Aluśka nie raz zaliczy większy upadek (w końcu co to za dzieciństw bez zdartego kolana i siniaków :P) to i tak rozumiem Twój stres. Najważniejsze, że nic się nie stało. W końcu to duża dziewczyna jest! :)

Aksamitna , trzymam kciuki za Ciebie, Twoje maleństwo i Twój związek. Wszystko się ułoży. Musi!

Veritaserum , nie słuchaj położnej, rób to co podpowiada Ci intuicja. Prawdą jest, że ssanie mleka matki to dla dziecka ogromny wysiłek. Ale nie oszukujmy się, będąc przy piersi - maleństwo zasypia, pociumcia troszkę, possie... I jest odprężone, ma poczucie bezpieczeństwa. Jak można mu to odbierać karmiąc z zegarkiem w ręku?
    Niech dziecko je we własnym tempie, tak jak tego potrzebuje i tym samym niech rozkręca laktację. Oczywiście, jeśli Ty czułabyś się z tym źle to można by coś zmienić. Ale jeśli Tobie to nie przeszkadza - to po co?

W szpitalu miałam body kopertowe, jak idę do pediatry to też je zakładam bo stresuje mnie gdy ktoś mi patrzy na ręce. I też na początku byliśmy strasznie nieporadni (zakładanie body przez głowę to była masakra, myślałam, że nigdy w życiu tego już nie założę). Ale z każdym dniem idzie coraz lepiej :)
    Pewnie przy wyjściu będziesz mieć zalecenia pielęgniarskie a w nich podawanie witaminy D3 i tylko tyle. Ja kupiłam D-Vitum w aerozolu.

Achia , jak się czułaś jako łódź podwodna? :P
    Piękna fotka, piękny brzusio! :)

Jeżowa , OBecnie mam przewijak na łóżeczku. Gdy mała podrośnie to będziemy go zdejmować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:43

Jeżowa, Rucola, Emiilka, veritaserum lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis i Justyna dziękuję kochane za szybką odpowiedź, to mogę to skreślić z listy "do zamartwiania się". Jakoś mi od razu leoiej, że chociaż to wiem już na pewno :D

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum pamietam, jak po cc ze Stachem leżałam w szpitalu a w cyckach zero mleka, nawet kropelki. Pierwsze dwie doby był spokój, bo starczyło mu to, co dostał w brzuchu. Ale trzecia nocka była masakra, młody się darł jak opętany i nic nie działało. W końcu, z wielką laską przyszła baba z neonatologii, pierw się wydarła, dlaczego moje dziecko tak ryczy, później zobaczyła sok bananowy na mojej szafce i wykrzyczała, że to moja wina bo teraz młody ma kolkę a na koniec łaskawie przyniosła mleko. Baba wielce zdziwiona, że całą butlę wypił naraz. Ale dziecko szczęśliwe. Nie możesz wiec wyrzutów, że nakarmiłaś małą, przecież nieważne w jaki sposób, ważny jest efekt. Za chwilę będziesz miała dużo swojego mleczka :)

veritaserum lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- to może warto mieć parę kompletów na "w razie co".
    Też jestem ciekawa co i jak u Aksamitnej. Kciuki cały czas zaciskam ;)

‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ