Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa, tak my z braku miejsca nie mamy przewijaka. W dzień przewijam na sofie a w nocy na łóżku. Zdecydowalismy, że mimo przeprowadzki i większej ilości miejsca w nowym pokoju małej, póki co przewijaka nie kupujemy. W zasadzie 2,5 miesiaca tak sobie radzimy i już się przyzwyczaiłam. Plus obawiam się, że za 2-3 miesiace będzie już na tyle ruchliwa, że będę bała się ją klaść na przewijaku.
Do przewijania mamy takie ceratki z Gemini. Kosztuje kilkanaście złotych i wymieniamy ją co 1,5 miesiąca. -
nick nieaktualny
-
Co do przewijaka ja teraz chyba nie kupuje, generalne służył nam jako zbieracz kurzu, najczęściej oparty o krótszy bok łóżeczka
za to usilnie zastanawiam się między zakupem łóżeczka/kołyski drewnianej takiej 90x50, a turystyka typu next2me. Drewniane są ładniejsze, ale te turystyki wygodniejsze dla malucha....
-
nick nieaktualnyJestem już w dwupaku. Oby mały chciał zostać przez następne 9 miesięcy
reset, StaraczkaNika, Patrycja20, Malgonia, lamka, Siwulec, Karma88, Kaczorka, JustynaG, Nadzieja22, Luna1993, summer86, KateHawke, Tosia2323, Aga9090, Jeżowa, blue00, Emiilka, Bajkaaa, Bobisia, Rucola, Achia, olik321, Meśka, Lusesita, Madzik34, JuicyB, E_w_c_i_a, Malwas, Phnappy, Lena21, Angelika83, Morusek, Lunaris, -Mamunia-, malka, Vivanillka lubią tę wiadomość
-
Wiecie, jak rodziłam córkę to leżałam 3 miesiące z uwagi na szyjkę, przeprowadziłam się wtedy do mamy bo eMek wyjeżdżał w trasy 3tygodniowe i mama pomagała mi z synem. Po porodzie siedziałam u niej jeszcze 3 miesiące i nie miałam tam nic poza wózkiem i wanienka, córka spała w wózku, przewijała na łóżku, w wózku, na wersalce... pieluszki miałam w szafce w „naszym” pokoju.
Jeżu, ja nawet nie lubiłam tych przewijakow (siora miała i jak czasem u niej byłam i przewijałam jej syna to mnie ten przewijak wkurzał) na łóżku lubiłam chwile dać córce żeby sobie pofikala z gola pupa, wtedy miałam chwile żeby wycałować jej brzuszekale to może tylko kwestia przyzwyczajenia
Tak czy siak, bez przewijaka da się super funkcjonować -
nick nieaktualnyWpadam tylko na chwilę żeby powiedzieć, że w esotiqu jest od dzisiaj -70% na stare kolekcje. Właśnie kupiłam komplet do karmienia i dwie koszulki nocne.
Nadzieja22, JustynaG, Jeżowa, summer86, Emiilka, Rucola, Achia, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - my od początku kupujemy w Rossmannie takie podkłady do przewijania (wielkość 60x60) i to rozkładamy na łóżku. Jak się zabrudzi, to bierzemy czysty. W opakowaniu jest 10szt.
Dobre to jest też na wyjścia. Zawsze trzymam w torbie od wózka, bo może się przydać na spacerze, u lekarza czy w gościach
Veritaserum - Agulineczka ma 100% racji - karm i przytulaj Anulkę do cycusia ile tylko ona czy Ty będziecie chciały. Malutka teraz potrzebuje bliskości a nie tresury z zegarkiem w ręku. -
A ja mam obserwację - zrobił mi się tyłek księżniczki. Siedzenie w autobusie - tragedia, krzesełko w poczekalni - tortura, drewniana ławeczka - dramat. Przyzwyczaiłam tyłek do mięciutkich powierzchni i teraz mam!
Już po tym jak schudłam te 20-kilka kilo gorzej mi się siedziało bez warstwy amortyzującej, ale teraz to strach wychodzić bez poduszki!Siwulec, summer86, Lusesita, malka lubią tę wiadomość
-
Aksamitna, życzę Ci z całego serducha majowego lub czerwcowego dzieciątka
dbaj teraz o siebie i rozpieszczaj się, żeby było mu dobrze
kiedy testowanie?
Nika, mój eMek ma taka chuda dupkę i od zawsze narzeka na twardsze siedzonka
My byłysmy dziś na USG bioderek, wszystko ok, bardzo mi ulżyło, bo martwiłam się, że tak późno u nas to badanie wypadło. W piątek czeka nas fizjo i pediatra.
Mała zrobiła się bardzo ciekawska.. najbardziej lubi być teraz na rączkach i z tej pozycji oglądać świat, łóżeczko w dzień zaczęło być nudneEmiilka, Nadzieja22, Karma88 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Wpadam tylko na chwilę żeby powiedzieć, że w esotiqu jest od dzisiaj -70% na stare kolekcje. Właśnie kupiłam komplet do karmienia i dwie koszulki nocne.
To tylko dla posiadaczy karty klubowej? Niestety nie mam -
nick nieaktualnyDla posiadaczy karty, ale można łatwo założyć podczas promocji. Ewentualnie podać numer telefonu kogoś, kto ma kartę. Jak nie masz nikogo takiego, to pisz na priva.
A w rossmannie dwie paczki po 80szt chusteczek tych nowych babydream 99% wody za 10,99Rucola, Achia, summer86 lubią tę wiadomość
-
A mi strony esotiqa nie chce otworzyć
Jakieś połączenie nie jest prywatne. Spróbuję potem na telefonie albo laptopa odpale w ostateczności.
-
Jeżowa my przewijak mamy na łóżeczku i na razie bardzo sobie chwale, jeśli jest potrzeba to go ściągam jest bardzo lekki. Przy zapędach mojego Małego raczej nie wyrobilibyśmy na jednorazowe podkłady bo u nas jednorazowy akt przebierania to jedna kupa w pieluszce, druga kupa zaraz po zdjęciu pampersa, siku praktycznie zawsze w pakiecie
oczywiście na siebie. Zdjecie pampersa jest punktem spustowym to wypuszczenia wszystkiego co ma w środku
Wczoraj mieliśmy nieprzyjemny epizod, az się cała roztelepałam. Tzw chlusnięcie. Odkładałam Go do łóżeczka gdzie w jednej sekundzie zwymiotował wszystko co zjadł, wyleciało mu nawet noskiem. Jezus, co ja przezyłam. mam prawie całą noc nieprzespaną bo wisiałam nad jego łózeczkiem, oczywiście włożyłam poduszkę klin i czatowaliśmy z emkiem. Podejrzewamy że to była reakcja na pierwszą tak dużą dawkę witaminy D, czytaliśmy, ze może tak być. W związku z tym mam do Was pytanie, do tych dających JUVIT D. Dajecie 2 pompki czy 2 krople???#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia to u Was musi być dalej ciepło!!!! Super fotka, róbcie jak najwięcej, to są świetne pamiatki
Udami się nie przejmuj, jestem 10 dni po porodzie i już prawie wróciły do normy a były napuchnięte na maksa....
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Aksamitna bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żeby Maluszek siedział do końca ciąży i cieszył Was później swoją obecnością. :*
Rucola to się stracha musieliście najeść.
nie wiem jak jest u Was dziewczyny, ale ja wiem, że będą tą osobą w związku, która będzie przy wszystkim co tyczy się Małej panikować, a M to taka oaza rozsądku będzie tylko nie wiem na ile będzie wygrywać przy moim uporze.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczynki
Ja jeszcze raz i już na spokojnieJeżowa, tak, jak się spodziewałam, nie ma fotki buziaka. Mały jest odwrócony pleckami i wypięty dupką
Wg gin nie ma szansy zobaczyć twarzy. Obkręcała mnie w każdą stronę, ale w najlepszym wypadku było widać bródkę i to od spodu. Ale to dla mnie nie jest w ogóle istotne - ważne, że wszystko jest dobrze.
Wg gin, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu. Szyjka zamknięta i „ani drgnie”, wód dużo, łożysko bez cech odklejenia. Stąd, po dłuższej analizie, zaczęłam cykać z tą wagą Domisia (tylko się ze mnie nie śmiejcie)Bo skoro teoretycznie, tp za 4 tygodnie i 4 dni, to dzidziuś może jeszcze nieźle przybrać
Więc mówię synkowi, by już podzielił się swoimi kilogramami z Zuzinkiem!
Gin pobrała mi też posiew na gbs - wyniki pod koniec tygodnia.
Aksamitku, super, że masz już dzidzię pod serduszkiem! Teraz odpoczywaj
Agulineczko, mocne kciuki za jutrzejsze usg III trymestruSpotkania z dziećmi są takie ekscytujące!
A ja zasiadam do pracy plastycznej na jutrzejsze warsztaty „Mamo to ja”Jeszcze raz dziękuje z całego serduszka za kciuki
Fotkę mam niestety tylko jedną (NFZ) i to z pomiarami...
Ps. Rucolko, proooooszę, wstaw jeszcze raz na chwilę fotkęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 14:16
Luna1993, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyAksamitna mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka, żeby został z Wami do samego końca, cudownych 9 miesięcy. Kiedy będziesz robiła betę?
Achia wyglądasz cudownieprzepięknie mamusia
Jezowa ja mam przewijak na łóżeczku, z Tośką nie miałam wcale, dało radę, nawet wtedy nie myślałam żeby kupić -
Hej, my jesteśmy po wizycie
U Tosi wszystko dobrzeMa już jakieś 1400g i podobno meszek na głowie
Szyjka bardzo długa, nawet według pomiaru dłuższa niż ostatnio, więc jakieś cuda
Rozwarcia żadnego nie ma, Mała się przedwcześnie na ten świat nie wybiera
Jedyne co, to wciąż leży pośladkowo - pupą w dół. Teoretycznie ma jeszcze czas na obrót, no ale doktor dziś już sam zwrócił uwagę, że już jest dosyć ciasno, że Mała mocno zwinięta (znów brak sensownego zdjęcia) i tak jakoś na ten obrót się nie zanosi. Ale oczywiście dajemy jej czas i nie przestajemy w nią wierzyć Lekarz mówił, że możemy pójść na basen trochę popływać, to może będzie jej lżej zrobić fikołka. Mam w sobie jakiś paraliżujący strach przed cesarką (o dziwo przed porodem sn zupełnie nie), więc bardzo liczę na to, że jeszcze się obróci.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie i będziemy też robić pierwsze ktg.Siwulec, summer86, Luna1993, Kaczorka, Jeżowa, lamka, Achia, Bajkaaa, KateHawke, Patrycja20, Lusesita, JustynaG, JuicyB, E_w_c_i_a, Yoselyn82, Lena21, Angelika83, Emiilka, Nadzieja22, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za odpowiedź nie wiem co bym zrobiła bez Was !!
Czy to.normalne że sutki i brodawki już bolą i czerwone się robią ? Jeszcze też mleczka nie mam niby jak nacisne to coś leci ale to bardziej jakieś małe kropelki. Ale Ania po tym śpi więc mam nadzieję że.w domu będziemy już jutro i też zacznę z laktaforem działać to będzie dobrze.
Te butelki co tu dają takie małe jednorazowe ( w teorii) to masakra. Ja wczoraj byłam nerwowa jak jej to dawałam bo ona tak zachłannie to piła od razu jej się coś ulewalo a ja już panika. Później miałam poczucie winy.
Dziś neonatolog powiedział że wszystko dobrze tylko troszkę jest skrzywiona bo długo główka schodziła ale to nic poważnego ale że możemy do.jakiegos fizjo pójść. A ja już się czuję winna że źle parlam czy coś .eh problemy w głowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 14:36