X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, tak my z braku miejsca nie mamy przewijaka. W dzień przewijam na sofie a w nocy na łóżku. Zdecydowalismy, że mimo przeprowadzki i większej ilości miejsca w nowym pokoju małej, póki co przewijaka nie kupujemy. W zasadzie 2,5 miesiaca tak sobie radzimy i już się przyzwyczaiłam. Plus obawiam się, że za 2-3 miesiace będzie już na tyle ruchliwa, że będę bała się ją klaść na przewijaku.

Do przewijania mamy takie ceratki z Gemini. Kosztuje kilkanaście złotych i wymieniamy ją co 1,5 miesiąca.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- Łódź podwodna czuje się super :p w wodzie nawet całkiem lekko :D tylko patrząc na zdjęcie mam wrażenie że mam grube nogi -uda w sensie :p

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewijaka ja teraz chyba nie kupuje, generalne służył nam jako zbieracz kurzu, najczęściej oparty o krótszy bok łóżeczka :) za to usilnie zastanawiam się między zakupem łóżeczka/kołyski drewnianej takiej 90x50, a turystyka typu next2me. Drewniane są ładniejsze, ale te turystyki wygodniejsze dla malucha....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w dwupaku. Oby mały chciał zostać przez następne 9 miesięcy

reset, StaraczkaNika, Patrycja20, Malgonia, lamka, Siwulec, Karma88, Kaczorka, JustynaG, Nadzieja22, Luna1993, summer86, KateHawke, Tosia2323, Aga9090, Jeżowa, blue00, Emiilka, Bajkaaa, Bobisia, Rucola, Achia, olik321, Meśka, Lusesita, Madzik34, JuicyB, E_w_c_i_a, Malwas, Phnappy, Lena21, Angelika83, Morusek, Lunaris, -Mamunia-, malka, Vivanillka lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, jak rodziłam córkę to leżałam 3 miesiące z uwagi na szyjkę, przeprowadziłam się wtedy do mamy bo eMek wyjeżdżał w trasy 3tygodniowe i mama pomagała mi z synem. Po porodzie siedziałam u niej jeszcze 3 miesiące i nie miałam tam nic poza wózkiem i wanienka, córka spała w wózku, przewijała na łóżku, w wózku, na wersalce... pieluszki miałam w szafce w „naszym” pokoju.
    Jeżu, ja nawet nie lubiłam tych przewijakow (siora miała i jak czasem u niej byłam i przewijałam jej syna to mnie ten przewijak wkurzał) na łóżku lubiłam chwile dać córce żeby sobie pofikala z gola pupa, wtedy miałam chwile żeby wycałować jej brzuszek :) ale to może tylko kwestia przyzwyczajenia ;)
    Tak czy siak, bez przewijaka da się super funkcjonować :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam tylko na chwilę żeby powiedzieć, że w esotiqu jest od dzisiaj -70% na stare kolekcje. Właśnie kupiłam komplet do karmienia i dwie koszulki nocne.

Nadzieja22, JustynaG, Jeżowa, summer86, Emiilka, Rucola, Achia, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - my od początku kupujemy w Rossmannie takie podkłady do przewijania (wielkość 60x60) i to rozkładamy na łóżku. Jak się zabrudzi, to bierzemy czysty. W opakowaniu jest 10szt.
    Dobre to jest też na wyjścia. Zawsze trzymam w torbie od wózka, bo może się przydać na spacerze, u lekarza czy w gościach :)

Veritaserum - Agulineczka ma 100% racji - karm i przytulaj Anulkę do cycusia ile tylko ona czy Ty będziecie chciały. Malutka teraz potrzebuje bliskości a nie tresury z zegarkiem w ręku.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam obserwację - zrobił mi się tyłek księżniczki. Siedzenie w autobusie - tragedia, krzesełko w poczekalni - tortura, drewniana ławeczka - dramat. Przyzwyczaiłam tyłek do mięciutkich powierzchni i teraz mam!

Już po tym jak schudłam te 20-kilka kilo gorzej mi się siedziało bez warstwy amortyzującej, ale teraz to strach wychodzić bez poduszki!

Siwulec, summer86, Lusesita, malka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, życzę Ci z całego serducha majowego lub czerwcowego dzieciątka <3 dbaj teraz o siebie i rozpieszczaj się, żeby było mu dobrze :) kiedy testowanie?

Nika, mój eMek ma taka chuda dupkę i od zawsze narzeka na twardsze siedzonka :P

My byłysmy dziś na USG bioderek, wszystko ok, bardzo mi ulżyło, bo martwiłam się, że tak późno u nas to badanie wypadło. W piątek czeka nas fizjo i pediatra.

Mała zrobiła się bardzo ciekawska.. najbardziej lubi być teraz na rączkach i z tej pozycji oglądać świat, łóżeczko w dzień zaczęło być nudne ;)

Emiilka, Nadzieja22, Karma88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Wpadam tylko na chwilę żeby powiedzieć, że w esotiqu jest od dzisiaj -70% na stare kolekcje. Właśnie kupiłam komplet do karmienia i dwie koszulki nocne.

To tylko dla posiadaczy karty klubowej? Niestety nie mam :/

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla posiadaczy karty, ale można łatwo założyć podczas promocji. Ewentualnie podać numer telefonu kogoś, kto ma kartę. Jak nie masz nikogo takiego, to pisz na priva. ;-)

A w rossmannie dwie paczki po 80szt chusteczek tych nowych babydream 99% wody za 10,99

Rucola, Achia, summer86 lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi strony esotiqa nie chce otworzyć :/ Jakieś połączenie nie jest prywatne. Spróbuję potem na telefonie albo laptopa odpale w ostateczności.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa my przewijak mamy na łóżeczku i na razie bardzo sobie chwale, jeśli jest potrzeba to go ściągam jest bardzo lekki. Przy zapędach mojego Małego raczej nie wyrobilibyśmy na jednorazowe podkłady bo u nas jednorazowy akt przebierania to jedna kupa w pieluszce, druga kupa zaraz po zdjęciu pampersa, siku praktycznie zawsze w pakiecie :P oczywiście na siebie. Zdjecie pampersa jest punktem spustowym to wypuszczenia wszystkiego co ma w środku :P
    Wczoraj mieliśmy nieprzyjemny epizod, az się cała roztelepałam. Tzw chlusnięcie. Odkładałam Go do łóżeczka gdzie w jednej sekundzie zwymiotował wszystko co zjadł, wyleciało mu nawet noskiem. Jezus, co ja przezyłam. mam prawie całą noc nieprzespaną bo wisiałam nad jego łózeczkiem, oczywiście włożyłam poduszkę klin i czatowaliśmy z emkiem. Podejrzewamy że to była reakcja na pierwszą tak dużą dawkę witaminy D, czytaliśmy, ze może tak być. W związku z tym mam do Was pytanie, do tych dających JUVIT D. Dajecie 2 pompki czy 2 krople???

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to u Was musi być dalej ciepło!!!! Super fotka, róbcie jak najwięcej, to są świetne pamiatki :) Udami się nie przejmuj, jestem 10 dni po porodzie i już prawie wróciły do normy a były napuchnięte na maksa....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żeby Maluszek siedział do końca ciąży i cieszył Was później swoją obecnością. :*

Rucola to się stracha musieliście najeść. :(

nie wiem jak jest u Was dziewczyny, ale ja wiem, że będą tą osobą w związku, która będzie przy wszystkim co tyczy się Małej panikować, a M to taka oaza rozsądku będzie tylko nie wiem na ile będzie wygrywać przy moim uporze. :/

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna- kciuki za Maluszka!:)
    Rucola- no dziś jest tak z 23 stopnie. Czuć jesień, ale jest tak pięknie że żal było się nie zmoczyć ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Ja jeszcze raz i już na spokojnie ;) Jeżowa, tak, jak się spodziewałam, nie ma fotki buziaka. Mały jest odwrócony pleckami i wypięty dupką ;) Wg gin nie ma szansy zobaczyć twarzy. Obkręcała mnie w każdą stronę, ale w najlepszym wypadku było widać bródkę i to od spodu. Ale to dla mnie nie jest w ogóle istotne - ważne, że wszystko jest dobrze.

Wg gin, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu. Szyjka zamknięta i „ani drgnie”, wód dużo, łożysko bez cech odklejenia. Stąd, po dłuższej analizie, zaczęłam cykać z tą wagą Domisia (tylko się ze mnie nie śmiejcie) ;) Bo skoro teoretycznie, tp za 4 tygodnie i 4 dni, to dzidziuś może jeszcze nieźle przybrać :D Więc mówię synkowi, by już podzielił się swoimi kilogramami z Zuzinkiem!

Gin pobrała mi też posiew na gbs - wyniki pod koniec tygodnia.

Aksamitku, super, że masz już dzidzię pod serduszkiem! Teraz odpoczywaj <3
    Agulineczko, mocne kciuki za jutrzejsze usg III trymestru :) Spotkania z dziećmi są takie ekscytujące!

A ja zasiadam do pracy plastycznej na jutrzejsze warsztaty „Mamo to ja” :D Jeszcze raz dziękuje z całego serduszka za kciuki <3 Fotkę mam niestety tylko jedną (NFZ) i to z pomiarami...

Ps. Rucolko, proooooszę, wstaw jeszcze raz na chwilę fotkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 14:16

Luna1993, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka, żeby został z Wami do samego końca, cudownych 9 miesięcy. Kiedy będziesz robiła betę?

Achia wyglądasz cudownie <3 przepięknie mamusia :)

Jezowa ja mam przewijak na łóżeczku, z Tośką nie miałam wcale, dało radę, nawet wtedy nie myślałam żeby kupić :P

• admiralka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my jesteśmy po wizycie :)

U Tosi wszystko dobrze <3 Ma już jakieś 1400g i podobno meszek na głowie :P Szyjka bardzo długa, nawet według pomiaru dłuższa niż ostatnio, więc jakieś cuda :P Rozwarcia żadnego nie ma, Mała się przedwcześnie na ten świat nie wybiera <3
    Jedyne co, to wciąż leży pośladkowo - pupą w dół. Teoretycznie ma jeszcze czas na obrót, no ale doktor dziś już sam zwrócił uwagę, że już jest dosyć ciasno, że Mała mocno zwinięta (znów brak sensownego zdjęcia :P) i tak jakoś na ten obrót się nie zanosi. Ale oczywiście dajemy jej czas i nie przestajemy w nią wierzyć Lekarz mówił, że możemy pójść na basen trochę popływać, to może będzie jej lżej zrobić fikołka. Mam w sobie jakiś paraliżujący strach przed cesarką (o dziwo przed porodem sn zupełnie nie), więc bardzo liczę na to, że jeszcze się obróci.
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie i będziemy też robić pierwsze ktg.

Siwulec, summer86, Luna1993, Kaczorka, Jeżowa, lamka, Achia, Bajkaaa, KateHawke, Patrycja20, Lusesita, JustynaG, JuicyB, E_w_c_i_a, Yoselyn82, Lena21, Angelika83, Emiilka, Nadzieja22, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź nie wiem co bym zrobiła bez Was !!
    Czy to.normalne że sutki i brodawki już bolą i czerwone się robią ? Jeszcze też mleczka nie mam niby jak nacisne to coś leci ale to bardziej jakieś małe kropelki. Ale Ania po tym śpi więc mam nadzieję że.w domu będziemy już jutro i też zacznę z laktaforem działać to będzie dobrze.

Te butelki co tu dają takie małe jednorazowe ( w teorii) to masakra. Ja wczoraj byłam nerwowa jak jej to dawałam bo ona tak zachłannie to piła od razu jej się coś ulewalo a ja już panika. Później miałam poczucie winy.
    Dziś neonatolog powiedział że wszystko dobrze tylko troszkę jest skrzywiona bo długo główka schodziła ale to nic poważnego ale że możemy do.jakiegos fizjo pójść. A ja już się czuję winna że źle parlam czy coś .eh problemy w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 14:36

‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ