X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- ja własnie czekam na kolejne warsztaty w szkole rodzenia,ale zimą jak urodzę wolę zaprosić panią do domu. nie wiem czy będe miała siły i chęci jak będzie zimno gdzieś jeździć po klubikach itp :p tak- jestem wygodna,wiem :D
    do ćwiczenia w domu chyba kupię lalkę, bo poducha to jednak słabo,a mój pies waży 20kg więc..odpada ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 16:05

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lotion babydream :) Ania po naświetlaniu ma bardzo suchą skórę, mam nadzieję, że pomoże.

Achia , warto zaglądać na stronę https://evenea.pl/imprezy/gdynia.html (możesz też sprawdzić dla Gdańska) i tam bywają darmowe spotkania z lekcjami chustonoszenia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne, rozumiem Cię Achia :-)

Jeszcze się pochwalę dzisiejszymi łupami:
    Wyszło mi 135zł za wszystko :-D

ed5ece193c2d4399med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 16:12

JustynaG, Karma88, summer86, Lusesita, nick nieaktualny, Kaczorka, KateHawke, Jeżowa, Fozzie Bear, Yoselyn82, olik321, Bobisia, nick nieaktualny, Phnappy, Bajkaaa, Emiilka, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś- wyobraziłam sobie motanie psa w chustę i parsknęła śmiechem. Kobieto, miej litość nad tymi, co siedzą w poważnych biurach :P
    Musiałam się gęsto tłumaczyć, co mnie tak rozbawiło... A że siedzę nad projektem zmian w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych to ciężko przekonująco wybrnąć :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i podcięło mi skrzydła. Peogrsteron 17 :( a biorę naprawdę duuuuuzo ;(

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Lamuś- wyobraziłam sobie motanie psa w chustę i parsknęła śmiechem. Kobieto, miej litość nad tymi, co siedzą w poważnych biurach :P
    Musiałam się gęsto tłumaczyć, co mnie tak rozbawiło... A że siedzę nad projektem zmian w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych to ciężko przekonująco wybrnąć :P

Jeszcze bardziej chcą nam podatkami dowalić? :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie wiem skąd te śmieszki, to jest poważna sprawa :-D tylko nie wiem czy Runa nie zdezerteruje w trakcie, bo jest dość bojaźliwa w takich tematach. ;-)

Aksamitna nie możesz się teraz poddawać!!! Prog jest na spokojnie wystarczający, myśl pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 16:31

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    No i podcięło mi skrzydła. Peogrsteron 17 :( a biorę naprawdę duuuuuzo ;(

A ile powinien wynosić w dniu transferu? Nie znam się na IVF, ale 17 przy naturalnych staraniach to ładny poziom.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łudze się że jest wyższy bo biorę jeszcze dupka, a on nie wychodzi w badaniu. Oby kropek dał radę

• reset Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Jeszcze bardziej chcą nam podatkami dowalić? :/

Pracodawcom. Jest projekt ustawy o Solidarnościowym Funduszu Wsparcia Osób Niepełnosprawnych i to nie jest tak, że tylko ci, co zarabiają pow. 1 mln będą płacić, ale też każdy pracodawca od każdego zatrudnionego (czy to na umowie o pracę czy zleceni) będzie odprowadzał dodatkowe składki. Będzie je można wrzucić w KUP, ale nie zmienia to faktu, że ciężko być w tym kraju pracodawcą :/

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za przeproszeniem w chuj ciężko! Pracownik ten dobry, a pracodawca to złodziej i oszust z zasady, więc dowalajmy przedsiębiorcom ile się da.

Rzekłam.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- dzięki :) będę zaglądac i na Gdansk i na Gdynie- czasami do Gdyni nam bliżej nawet ;)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, w jakim wieku były Wsze dzieciątka gdy dawałyście im pierwsze zabawki i co to było?
    Na razie nie montowaliśmy żadnych karuzelek a wszelkie zabawki, które mała dostała leżą w koszu i czekają na swój czas...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nie no jasne, rozumiem Cię Achia :-)

Jeszcze się pochwalę dzisiejszymi łupami:
    Wyszło mi 135zł za wszystko :-D

ed5ece193c2d4399med.jpg

Lameczko czy to działa online ? Ja już dziś nie wybiorę się do esotiq a marzyłaby mi się piżama do karmienia w której nie wyglądam jak swoją babcia :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, z tego co pamiętam jakos około 4 tygodni. Próbowałam z taką spiralą wieszaną z zabawkami, książeczką kontrastową i karuzelką, na tamtym etapie tylko karuzelka ja zainteresowała.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak wpadam, czytam w miarę na bierząco, ale wczoraj u nas chrzciny, mój brat zostali do dziś i dzieciaki siostry, także pełna chata ;)

Tak na szybko Rucola załapałam się na powtórkę zdjęcia :) jest supeeeeer ;)

Aksamitna żadnych podciętych skrzydeł ! Jesteś w dwupaku i tego się trzymamy

Veritaserum ogromne gratulacje, wszystkiego cudownego w Waszym nowym życiu <3

Bycie pracodawca lub prywatnym przedsiębiorcą w tym kraju to totalna porażka - mój tato po wielu latach prowadzenia działalności nawet przy orzeczeniu całkowitej niepełnosprawności przez dwa lata był bez prawa do renty i jeszcze ZUS musiał płacić :/

Jeżowa jak się przeprowadzicie i poczujesz się u siebie to wątpliwości znikną, a uwierz mi że mnie by jiz z pewnością ten brak imprez przekonał, bo wiem jak to jest koedy Ci ktoś obudzi dziecko w nocy :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Mamuśki, w jakim wieku były Wsze dzieciątka gdy dawałyście im pierwsze zabawki i co to było?
    Na razie nie montowaliśmy żadnych karuzelek a wszelkie zabawki, które mała dostała leżą w koszu i czekają na swój czas...

Justyna u nas działy na tym etapie tylko karty kontrastowe czuczu pokazywane z odległości ok 25-30 cm powoli przesuwane w różne strony

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena działa, ale nie wiem jak wygląda zatowarowanie sklepu internetowego. W internetowym trzeba podać kod rabatowy X70 no i to obowiązuje na stare kolekcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 18:57

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najprawdopodobniej dopadła mnie wstrętna jelitówka ale tylko wymiotuje ... myślicie, ze powinnam zgłosić się na IP czy czekać do jutra bo mam i połówkowe i wizytę u swojego gina .

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny najprawdopodobniej dopadła mnie wstrętna jelitówka ale tylko wymiotuje ... myślicie, ze powinnam zgłosić się na IP czy czekać do jutra bo mam i połówkowe i wizytę u swojego gina .
    Patrycja- wydaje mi sie że to zależy od tego jak bardzo wymiotujesz. jeśli zwracasz więcej niż w siebie wlewasz( pijesz wodę tak?) to wtedy IP. jeśli nie,to poczekaj i zobacz jak będzie dalej. ale mówie- jesli ledwo co wypijesz- zwracasz, to podjedz po jakąś kroplówkę.

‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ