X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Justyna u nas działy na tym etapie tylko karty kontrastowe czuczu pokazywane z odległości ok 25-30 cm powoli przesuwane w różne strony

U nas to samo. Najpierw karty, książeczki kontrastowe, a dopiero później zabawki dopiero jak zaczął świadomie chwytać coś łapką.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, że czas kąpieli i wieczornych karmień... Od 70 minut żadnej wiadomości, co tu się nie zdarza nawet w nocy ;)

Lena21, Bajkaaa, Karma88, olik321, Fozzie Bear, Lusesita, Jeżowa, Emiilka, summer86, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) ja po przedostatnim praniu. Jeszcze to wysuszyć, poprasować i nastawić pralkę na 30- stopniowe ostatnie pranie. Te małe ciuszki mnie wykończą przy prasowaniu.
    Czytam właśnie "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i przeczytałam zdanie które idealnie opisuje końcówkę ciąży:
    "Sapała jak stary mors wyrzucony na piach" XD matko jakie to trafne :D

lamka, Aga9090, Lusesita, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Widać, że czas kąpieli i wieczornych karmień... Od 70 minut żadnej wiadomości, co tu się nie zdarza nawet w nocy ;)
    U mnie ani kąpiel ani karmienie, leżę i oglądam coś w tv, tj internecie :p
    Oglądaliśmy filmik z lotu- jakie mąż śmieszne miny robił :p fajna pamiątka- jak ktoś kiedyś zechce taki lot to koniecznie z opcją filmu!
    No i Oskar się obudził. Przez cały dzień cisza w zasadzie,a teraz czuję że się aktywuje :)

Reset- a jak u Ciebie sytuacja? Kiedy wypada @ i planowane hsg? Wiesz, nie wszyscy zaglądają na dinusie pewnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:33

KateHawke lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie karmienie a byłam u mamy dziś bo mój emek ma pepkowe w robocie i mama mi zajęła się Zosia i spałam u niej 3 godz... Wiem, super mam mamę :) a ja mam takie braki w śnie że najchętniej już poszła bym spać hehe :)

Jeśli jest tu któraś ciężarówka spiochem to będę się z nią łączyć w bólu hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Reset- a jak u Ciebie sytuacja? Kiedy wypada @ i planowane hsg? Wiesz, nie wszyscy zaglądają na dinusie pewnie ;)

Liczę, że uda się 25.09. Aktualnie biorę dupka, by wywołać @, czekam na wyniki wymazów i oby wszystko się zgrało.
    W międzyczasie M. jeszcze zrobi badania z krwi, a potem chyba klinika niepłodności oraz równolegle jakaś konsultacja po znajomości w szpitalu.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Liczę, że uda się 25.09. Aktualnie biorę dupka, by wywołać @, czekam na wyniki wymazów i oby wszystko się zgrało.
    W międzyczasie M. jeszcze zrobi badania z krwi, a potem chyba klinika niepłodności oraz równolegle jakaś konsultacja po znajomości w szpitalu.
    czyli jest plan! kciuki przygotowane! :)

reset lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To bardzo dobry plan :) ja miałam podobny a teraz czekam na rozpakowanie ;) i ty niedługo będziesz w dwupaku <3

reset lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No u mnie karmienie a byłam u mamy dziś bo mój emek ma pepkowe w robocie i mama mi zajęła się Zosia i spałam u niej 3 godz... Wiem, super mam mamę :) a ja mam takie braki w śnie że najchętniej już poszła bym spać hehe :)

Jeśli jest tu któraś ciężarówka spiochem to będę się z nią łączyć w bólu hehe
    Zgłaszam się jako śpioch ;)
    Ale niedawno się zdrzemnęłyśmy przez godzinkę. Jeszcze tylko ściągnąć mleko i można iść spać na 2h.

Bajkaaa, KateHawke lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zazdroszczę końcówki prania! Ja nawet nie zaczęłam :/ i tak, wiem, że już czas, miałam zacząć dzisiaj, no ale nie zaczęłam. Może jutro... :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Zgłaszam się jako śpioch ;)
    Ale niedawno się zdrzemnęłyśmy przez godzinkę. Jeszcze tylko ściągnąć mleko i można iść spać na 2h.
    To ładnie Ci śpi :) moja cały czas je a ja oglądam m jak miłość hehe
    Ostatnio w nocy co 2 godz mi się budzi :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała w nocy się budzi co 2,5-3h ale jak się obudzi to karmienie/przewijanie/odciąganie zajmuje minimum godzinę a czasami nawet dwie.
    No i jeszcze nie udało mi się zjeść obiadu z eMkiem. Gdy obiad ląduje na stole to Mała zaczyna arię i trzeba się nagimnastykować by ukoić ją by przestała płakać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kochana piękny plan, trzymamy kciuki !

U mnie Franio wykąpany niedawno zasnął :) wracamy do normalności, bo wczorajszy dzień go zupełnie rozstroił, ale muszę przyznać, że było bardzo miło, rodzinnie w malutkim gronie - nawet teściowa ok :)
    Co do moich ostatnich narzekań w co ja się ubiorę to moja siostra przyjechała w sobotę wieczorem z kilkoma sukienkami i mnie kopnęła w tyłek ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9197321e65e.jpg

Jeżowa, Fozzie Bear, JustynaG, JuicyB, lamka, Bajkaaa, Achia, KateHawke, Lusesita, Luna1993, olik321, Aga9090, Karma88, Emiilka, Nadzieja22, Yoselyn82, Kaczorka, Siwulec, blue00, Rucola, Morusek, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mimo że mało Ciebie widać, to i tak stwierdzam, że wygladalas obłędnie!

lamka, Karma88, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- zdecydowanie podzielam zdanie Fozzie :) nawet ośmiele się napisać że seksowna z Ciebie Mama ;)

Lena21 lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Kate zazdroszczę końcówki prania! Ja nawet nie zaczęłam :/ i tak, wiem, że już czas, miałam zacząć dzisiaj, no ale nie zaczęłam. Może jutro... :D
    Ja się cieszę że już kończę bo coraz bardziej plecy bolą i coraz ciężej się oddycha. Nie chcę już spędzać 3 godzin przy gorącym żelazku. Ale zabawa pod tytułem "jak to kurde wyprasować" była przednia :D czapeczki są nie do wyprasowania :P

Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena w 100% popieram Fozzie i Achię - mega seksowna z ciebie Mamusia! A Franio do zacałowania :*

Lena21 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądasz naprawdę pięknie i seksownie, po ciąży nie widać ani śladu ;-) a Franio jaki elegancik <3

Lena21 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ojjj koledzy Frania będą mu w kółko powtarzać, że jego mama jest hot hot hot, mówię Ci :D ślicznie wyglądałaś, nie mam co do tego żadnych wątpliwości!

Kate doskonale Cię rozumiem, wykonałaś kawał ciężkiej roboty, cieszę się, że już Ci niewiele zostało! :) Ja najpierw czekałam aż się ochłodzi (do prasowania), potem na miejce na ciuszki, teraz coś nie mogłam trafić na klucz do pralni, dzisiaj zdążyłam tylko naszą pościel na szybko wyprać, bo to było pilniejsze, no a jutro mam od rana badania, potem wymaz, potem na uczelnię(!)... A ubranka leżą i czekają na mój czas :( ech, biedna ta moja córcia. Dobrze, że Twoja Nat ma bardziej ogarnięta Mamusię <3

Lena21 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa przy twojej ilości rzeczy do ogarnięcia przy przeprowadzce to jest absolutnie zrozumiałe. A ja nie tyle ogarnięta co wystraszona na maxa że nie zdążę z czymś bo wcześniej urodzę - choć to mało prawdopodobne.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ