X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna - kciuki!

Lusesita - jedziemy na tym samym wóżku. U mnie krecha przez cały brzuch do tej pory i u nas też katar w nocy. To już druga taka noc (pierwsza była w zeszłym tygodniu). Ledwo żyję. Czy cokolwiek poza wpuszczaniem soli morskiej i aspiratorem możemy zrobić?
    Temperatura jest ok, kaszel większy tylko po podaniu soli morskiej.
    Zastanawiam się też czy nie warto nebulizatora kupić.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy nebulizator warto kupić. Cała rodzina z niego korzysta. Ja mam z racji astmy już od dawna, ale jak tylko pojawia się przeziębienie u mnie czy u męża to idzie w ruch. I pomaga. Polecam. Dla maluszka też na pewno będzie jak znalazł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 09:09

JuicyB lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - nebulizator super sprawa :) a jeszcze pod noskiem można smarować maścią majerankową.

JuicyB lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna trzymam kciuki!

Emilka, daj znać po wizycie. Ale na pewno mały pięknie rośnie :)

U mnie kreska tak jak u summer, wyszła bardziej po porodzie. A pępek to nawet nie mówię, wygląda jakbym go przez całą ciążę nie myła ;)

Achia ja dostałam taki lot parę lat temu na urodziny. Pięknie było :)

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna kciuki za transfer!

Emilka kciuki, żeby waga była wystarczająca, by Cię uspokoić! I oczywiście czekamy na wieści i może jakieś zdjęcie twarzyczki cudowne dostaniesz? :)

Kaczorka dobrze, że Alusi się nic nie stało i że jest taka dzielna! Tak jak mówisz, pewnie bardziej się wystraszyła upadku niż cokolwiek jej się stało, dzieciaczki takie jakieś bardziej elastyczne są niż my dorośli :)

Achia powodzenia dla męża, będzie super na pewno! Paralotnia to jeszcze nie tak bardzo strasznie, choć nie dla mnie takie rozrywki :D Mój mąż na kawalerskim dostał kupon na skok ze spadochronem, ale widziałam, że wcale nie ma na to ochoty, więc mu pomogłam podjąć decyzję, żeby kupon oddać i kupić za to coś innego - naprawdę oboje byliśmy dzięki temu szczęśliwsi :)

Powiem Wam, że zeświruję do tej przeprowadzki - w dzień pomysł mi się podoba, nocą nachodzą mnie jakieś dziwne myśli... Ale już nie będę o tym pisać, bo to denerwujące musi być niezmiernie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 09:34

Emiilka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mocne, mocne kciuki za ładny przyrost wagi!
    Aksamitna mocno ściskam kciuki za dzisiejszy dobry dzień dla Ciebie.

Ja krechy jeszcze nie mam na brzuchu.
    Zahaczyłam dziś o Biedronkę i kupiłam po paczce pieluszek Pampersów i Dady (jedyneczki, bo zerówek nie było). <3

A tu fotki naszego wózka.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be65098d4644.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2f2cf928a92.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cdab0fc8132.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4343ca232fd.jpg

Luna1993, Yoselyn82, Lusesita, Kaczorka, Jeżowa, lamka, Bajkaaa, Achia, Nadzieja22, olik321, Patrycja20, ibishka, malka, Angelika83, KateHawke, Rucola, Emiilka, Sarna84, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - chyba Cię rozumiem z tą przeprowadzką. Sama czuję dyskomfort, gdy pomyślę, że miałabym się przenieść gdzie indziej. Tutaj sobie uwiłam gniazdko (pal licho, że ciasne), a nowe miejsce jakieś takie obce.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy daje jeszcze juvit C. I chyba wlacze inhalacje. Nebuluzator kupilam, jak starsza byla mala i mam go go teraz. Dobra sprawa.
    W ciąży mi tyłek ratował, a raczej zatoki.

Maz przyznał mi rację i przeprosil ze tak naciskał na ten wyjazd do jego rodziców.

Domi teraz śpi. Odciagnelam gluciszcza i łatwiej jej się oddycha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 09:39

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki. Dawno mnie nie było ale normalnie urwanie tyłka... Młoda do szkoły, jeszcze mamy gości no i na nic nir ma czasu.
    18 tydzień się rozpoczął. Mam pytanie odnośnie wybory wózka bo mamy do wyboru 2 modele które podobają się mi i eMkowi i prosiłabym o opinie. 1. Xlander XA 3w1 a 2.Tutek tambero 3w1

Z góry przepraszam ale pewnie nie dam rady Was nadrobić, choć trochę się postaram :-)

KateHawke lubi tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Dziękuję za kciuki! Wszystko super, szyjka zamknięta, żadnych oznak skracania, wyniki ok (w morfologii, jak zwykle pewne niedociągnięcia, ale w granicach przyzwoitości, mocz super), hbs ujemny. Waga: 3031 gram (!!!), plus minus 443 gram. Jestem przeszczęśliwa :D

Jeżowa, Kaczorka, Lusesita, lamka, frezyjciada, Bajkaaa, Achia, Yoselyn82, Nadzieja22, olik321, Aga9090, Karma88, JuicyB, Siwulec, Patrycja20, malka, Fozzie Bear, Angelika83, JustynaG, KateHawke, Rucola, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dokładnie, człowiek jak gdzieś osiądzie, to ciężko mu się ruszyć. Ciasno, bo ciasno, ale u siebie :) U mnie jeszcze dochodzi wrodzona potrzeba kontroli sytuacji, a tutaj tej kontroli nie mam w ogóle - ani co do terminu przeprowadzki (bo brat jeszcze się nie wyprowadził stamtąd, oczywiście postarają się do porodu, ale zawsze coś może się nie udać), ani co do wyglądu mieszkania wewnątrz (no bo brat meble zostawia, ok mogę pozbyć się takich typowo nam zbędnych, ale ogólnie wyposażenie jest narzucone... Łatwiej byłoby mi wbrew pozorom wejść i żyć do pustego mieszkania, bo by było tak jak ja chcę).

Karma bardzo ładna bryka!!! :D Emilka będzie się dumna wozić po okolicy, no i rodzice na pewno też :D

Emilka hurra! Wszystko w porządku <3 znaczy nie wątpiłam w to ani chwilę, ale jednak zobaczyć na własne oczy, to zobaczyć na własne oczy :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super, ze wszystko w porządku.

Veritaserum nie miej wyrzutów za podanie mm. Ja tez durna siebie obwinialam jak podalam kilka razy w.szpitalu. Daj spokoj. Musisz troszke odpoczac, jak bedziesz przystawiac małą to na pewno mleczko bedzie, spokojnie :)

Melevis, veritaserum, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro usg III trymesteru :) ciesze sie, ze zobacze coreczke, oby wszystko bylo w porzadku.

Yoselyn82, lamka, Lusesita, Aga9090, Karma88, KateHawke, Rucola, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :-)
    Chyba macie rację z tym pęcherzem, w sumie na początku ciąży też miałam taki twardy tylko rano i przechodziło po siku.

Emilka z Dominisia już kawał chłopa <3 życzę Ci jednak, żeby to może prędzej było te minus 400g niż plus, bo w takiej sytuacji to już będzie dobry klocuszek do urodzenia :-D

Lusesita współczuję kataru u Domi, też byłabym wkurzona...

Lunaris baw się dobrze, odpoczywajcie z synkiem :-) i gratulacje III trymestru.

Aksamitna mocne kciuki <3

Karma super bryka!

Achia powodzenia dla Emka!

Jeżowa znam z autopsji tę manię kontroli, ale wiem, że na pewno będziecie się czuli dobrze jak się urządzicie.

Kaczorka dzieci są wytrzymałe, cieszę się że Alusi się nic nie stało.

Veritaserum absolutnie nie miej wyrzutów, odpoczynek Ci się należy, a małej mm nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 10:03

veritaserum, Rucola, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka- my mamy x Landera. Co prawda jeszcze nie używaliśmy ale nam się podoba :) znajoma też ma x-landera ale move, jej dziecko skończyło rok i mówi że to najlepszy wózek na świecie. Wcześniej do pierwszego dziecka miała jakiś inny ,nie wiem jaki, ale X-lander wygral
    Ten drugi o który pytasz to nie znam niestety

Vivanillka lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zaczynam dzisiaj 16 tydzień <3 Wizyta już w środę, ale super!

Chrześniak w przedszkolu, ja po śniadaniu i można nadrobić :)

Aksamitna, kciuki za transfer!

Emilka cieszę się, że na wizycie wszystko w porządku :)

Achia, daj koniecznie znać jak się mężowi podobało :)

Karma bardzo ładny wózek. Jak przyjedzie łóżeczko, to też się pochwal :)

Jeżowa super, że dogadaliście się z bratem. To będzie zmiana na lepsze ze względu na własną pralkę i kuchnię :)

Nie pamiętam czy coś jeszcze chciałam napisać ;)

Miłego dnia!

Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka śliczna waga! <3

Dzięki dziewczyny. Fajnie się wszystko składa, przekłada, leciutko jeździ. Bardzo lekki nie jest, ale damy radę. Jutro znowu jadę zrobić napad na rzeczy dla Małej.
    Mam nadzieję, że łóżeczko szybko przyjedzie, bo nie mogę się już doczekać.

Wicie kącika dla naszego upragnionego Maleństwa to coś pięknego!

Wracam do pracy, bo kasiorkę trzeba na to wszystko zarobić. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuję Was na bieżąco, tylko jakoś kiepsko się czuję i stąd mało piszę. Ale sercem i myślami jestem z Wami cały czas (dziś szczególnie z Aksamitną) <3

Bajkaaa, Lusesita, JustynaG, Emiilka, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kurcze dziewczyny nadrobie Was ale później. Póki co muszę się wygadac. Czuję się okropnie bo właśnie podałam Ani troszkę MM... Wisiała cały dzień na cycku było okej, ja nie śpię prawie od 40h jestem wykończona a tego pokarmu jeszcze nie mam. Teraz wieczorem już się darła z 4h stwierdziłam że nie będę dziecka głodzić i ona jak to wypiła to od razu zasnęła. W mig. A tak piła łapczywie jakby nie widziała.
    Oczywiście czuję się już źle że wypiłam mam . A ja marzę tylko o wyspaniu...
    Kochana ja też się tak czułam. Spokojnie. Bardzo Ci polecam mój sposób, dawaj cyca a z boku po kropelce wpuszczaj mm. Mała będzie ssała a dostanie jedzenie, laktacja będzie się rozkręcać. Kochana będzie dobrze,zobaczysz :*

veritaserum lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola osobiście uważam, że Twój sposób jest genialny.

Fozzie Bear, Rucola lubią tę wiadomość

‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ