SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka my pewnie na wiosnę w przyszłym roku. Co by dziewczyny z okolic już urodziły i mogły się ze mną napić :D

lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis ja nie chcę nic mówić, ale jest szansa, że my będziemy pić a Ty co najwyżej radlerka 0,0% :-D

Achia, summer86, Fozzie Bear, Jeżowa, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A co u was się konkretnie dzieje? Wybacz jeśli pisałaś a mi wyleciało z głowy

No i współczuję sytuacji... ;(
    Bajka, u nas mała ma straszny problem z wyproznianiem. Jak ma sie załatwić to jest straszny płacz, aż czasem piszczy. A jak już zrobi kupę to jest twarda i zielona. Mam nadzieję że to ostatnia zmiana mleka i już będzie lepiej, podobno pomaga po 12 godzinach.
    Ja już nie mogłam patrzeć jak moje maleństwo się męczylo i jeczalo z bólu.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też poszukać sztucznego okna na Rynku w jednej z kamienic, właśnie na tej ścianie, gdzie jest BZ WBK :D to jedyna ciekawostka o Wrocławiu jaką znam :D

A krasnale faktycznie, myślę, że Alusi też by się spodobały, w końcu ona to obecnie właśnie krasnalek i do zdjęć (jakby się chciała ustawiać) pasowałaby idealnie :) można kupić mapkę (albo może nawet wydrukować z neta? nie jestem pewna), gdzie są pozaznaczane i poszukać, przynajmniej tych w obrębie Rynku czy Ostrowa Tumskiego :)

Melevis no właśnie, Ty nie bądź taka hop siup do przodu, lamka ma rację :P

Ale ogólnie to jak którakolwiek z Was kiedyś tu będzie i będzie miała ochotę się spotkać, to ja zawsze jestem chętna :D ale Kaczorka wybacz, w terminie Twojego przyjazdu to ja pewnie będę albo tuż przed, albo w trakcie, albo tuż po porodzie, to akurat to spotkanie mogłoby się niestety nie udać! :( ale miejscówka na Oławskiej perfekcyjna, sam Rynek, wszędzie blisko. Zorientujcie się też na przykład czy nie ma jakiś biletów dla turystów, w sensie, że kupujecie na MPK a możecie wejść do Zoo taniej. Coś mi się bije po głowie, że takie coś istniało.

W wakacje jeździ też taki stary tramwaj, właśnie z okolic Rynku do Zoo, ale zabij, nie wiem, czy jeździ poza lipcem i sierpniem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 17:50

Kaczorka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tę dyskusję o Wrocławiu dopisuję go do listy wypraw planowanych na wiosnę ;)

Mam nadzieję, że wtedy już będę mogła pić piwko to i jakiś dobry pub z piwkami kraftowymi się odwiedzi.

lamka, olik321, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, moje ulubione miejsce to browar 100 mostów! Zapisz sobie na liście :)

Byłam na zebraniu w przedszkolu.... Mają przerwę od 24 grudnia do 2 stycznia. Na litość boska....... Muszę wytrzymać do stycznia w dwupaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 17:58

lamka, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że nie w temacie, ale muszę bo się udusze :D przyszła nam mata i jest fenomenalna! Jak ciepła kołdra więc strzał w 10 <3 nie cytujcie proszę, zaraz usunę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:19

summer86, Achia, Jeżowa, Bajkaaa, lamka, KateHawke, Karma88, Nadzieja22, malka, Aga9090, Kaczorka, olik321, emi2016 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Summer, moje ulubione miejsce to browar 100 mostów! Zapisz sobie na liście :)

Zapisuję! My już dawno nie byliśmy, ale jak jeździliśmy to odwiedzaliśmy Szynkarnię i Kontynuację. Widziałam też na FB, że Pinta otworzyła jakiś swój lokal.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Bajka, u nas mała ma straszny problem z wyproznianiem. Jak ma sie załatwić to jest straszny płacz, aż czasem piszczy. A jak już zrobi kupę to jest twarda i zielona. Mam nadzieję że to ostatnia zmiana mleka i już będzie lepiej, podobno pomaga po 12 godzinach.
    Ja już nie mogłam patrzeć jak moje maleństwo się męczylo i jeczalo z bólu.
    To współczuję malutkiej ;( i wam też, moja czasem się prezy ale to tak raz na 4 karmienia więc nie mam co narzekać

Życzę wam by sytuacja się poprawiła

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczyła mi jakaś strona z sukienkami ciążowo/karmnikowymi w promocji. Ja to sobie kupię kiedyś conajwyżej ciążowe dresy, ale może któraś się wybiera w towarzystwo.

https://www.mytummy.pl/wyprzedaz.html?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=wyprzedaz-2018-lato-70&utm_content=lato-wyprzedaz-do-70_v3-karuzela&utm_term=lookalike-zakup-90dni-k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 18:23

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kilka fajnych miejsc z piwkiem, m.in. alebrowar, pinta, browar stu mostów, browar wielka wyspa, słynny spiż. Omnomnom...

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu byłam 2 tygodnie na praktykach na historii sztuki. Oj chodziłam niewyspana :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj a mi się przypomniało jak poszlismy na obiad do "pod latarniami"- jadlam bodajże kurczaka w migdałach, z miodowym sosem- jezzzzuuuu jakie to było pyyyyszneeeee! potem jedliśmy tam też sniadanie,a wieczorem wpadaliśmy na piwko- mieli duży wybór.
    ale ten kurczak- niebo w gębie!
    i teraz co ja mam zjeść na kolację jak mi się to przypomniało???

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Patrycja coś pisała po wizycie? Patrycja mam nadzieję że lepiej się czujesz!

Wysłany: 11 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mamalekarz wrzuciła fajną ściągę o lekach na przeziębienie w czasie ciąży/kp

https://www.mamalekarz.pl/leki-na-przeziebienie-w-ciazy-i-karmieniu-piersia/

Achia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A mamalekarz wrzuciła fajną ściągę o lekach na przeziębienie w czasie ciąży/kp

https://www.mamalekarz.pl/leki-na-przeziebienie-w-ciazy-i-karmieniu-piersia/
    O i warto sobie zapisać w ulubionych tą stronę.

Za to dziś mamaginekolog mówiła że będą dodawać do segregatorow ( nie wiem czy wszystkich) ... choinki zapachowe do samochodu.a później że może w ogóle osobno je wypuszczą- chyba bo już wyłączyłam story. Stwierdziłam że to jednak za dużo dla mnie. Ale za to jest też świeży post na blogu o cukrzycy ciążoweej.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona niedługo wypuści papier toaletowy z napisem kupuj mnie regularnie...

StaraczkaNika, Aga9090, lamka, Karma88, Rucola, Fozzie Bear, Emiilka, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, choinki zapachowe? O raaany... Nie, NAWET TO mnie nie zachęci do kupna segregatora.

Co do cukrzycy, to mam cały podręcznik :) w obawie przed cukrzycą wprowadziłam wszystkue rady i dietę od początku ciąży. I wychodzi na to że teraz częściej chodzę niedocukrzona niż mam zbyt wysoki poziom! Przedobrzyłam jednhm słowem. Ale dziś nadrobiłam w podziemnej ukraińskiej knajpie z naszym Boćkiem ;)

lamka, Karma88, Lena21, Nadzieja22, olik321 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke spotkanie jednak nie wypaliło, będziemy ustalać inny termin.

Summer kupy trochę lepsze, ale jeszcze zalatują na zielony. Od wczoraj daje biogaję.

Nie załapałam się praktycznie na żadne zdjęcia :( ale tak to jest jak się nadrabia forum po trzech dniach

Olik to normalne, że około 4 tygodnia dzieci zwiększają aktywność. Mi od 3 tygodnia Fela w ogóle nie spała w dzień, chyba że jakieś 10-15min przy cycku, ale nie dało się jej odłożyć. Dopiero od drugiego skoku śpi kilka razy dziennie po 30-40min.

Ewela, trzymam kciuki, żeby Anastazji nowe mleczko szybko pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 19:05

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka a robiłaś coś oprocz dawania probiotyku?

U nas nadal zieleń :/ na szczęscie mamy wizytę w piątek.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ