X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Juicy daj zdjecie policzkow jak masz.
    U nas też myślałam że to potowki, bo zbiegło się z majowymi upalami...

to już jutro :) padammmmm

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy moj synek od czasu do czasu ma takie plamy. Nie jest to skaza bialkowa, bynajmniej z Twojego zdjecia nie wynika. My bylismy juz u kilku lekarzy, testy na alergie nic nie wykazaly, wymazy rowniez. My smarujemy po kapieli balsamami do skory atopowej - obecnie lipikar z la roche. Jest tez seria z adermy, o ktorej pisala Fozzie, bepanthen sensitive i daily care, seria z avene. Na mocno zaostrzone zmiany mamy niestety masc ze sterydem- advantan lub cutivate.
    Z tego co zauważyłam zmiany nasilaja sie jesienią/ zima wraz z suchym powietrzem i dodatkowa wartswa ubran. Wg lekarzy takie zmiany u malych dzieci wynikaja najczesciej z niedojrzalego ukladu pokarmowego. Zazwyczaj znikaja dolegliwosci samoistnie do 4 roku zycia. Nasz synek ma 2,5 i wydaje mi sie, ze jest sporo lepiej niz jakies ponad pol roku temu. Zmiany pojawiaja sie rzadziej. No ale codzienna pielegnacja skory to podstawa.

JuicyB lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa moj synek właśnie pierwszy raz przespal 5h pod rząd. Wiem ze to przypadek i jutro już będzie inaczej ale i tak się cieszę.

summer86, malka, JustynaG, Fozzie Bear, Flowwer, Nadzieja22, Karma88, Emiilka, Kaczorka, Aga9090, reset, Lusesita, Bajkaaa, Patrycja20, Luna1993, Lena21, Rucola, ibishka, JuicyB, lamka, KateHawke, pilik, Jeżowa, Lunaris, Phnappy lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza :)

Olik moja Zosia też kiedyś spała 5 godz przez to że jej nie obudziłam :) niestety nie powtórzylo się to, u mnie tak dziwnie bo wieczorem śpi 3,5-4 godz a potem po 2-2,5 godz.

Kurde średnio się czuję po nocy, mam nadzieję że damy radę we dwie w aucie na te bioderka...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Juicy mam nadzieję, że dzisiaj dermatolog Was uspokoi i to nic poważnego

Bajka pewnie, że dacie radę, zobaczysz że Zosia będzie bardzo grzeczna :)

Achia powodzenia z glukoza! Nie jest tak źle, tylko spać się chce ;)

Ja już spać nie mogę i jak dzikus już planuje w co się ubrać i jak umalować :D

• olik321 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka u nas też tak mały śpi, pierwsze budzenie wieczorno/nocne po około 3-4 h a potem po 3-2,5h

zrobiłam sobie jakąś ogromną porcję owsianki i myślę nie zjem, ale oczywiście zjadłam i jeszcze chętnie bym dołożyła ;p

Bajkaaa, summer86, Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zbieramy i jedziemy. Spać mi się chce nawet bez wypicia , bo w nocy się przebudziłam i gapilam w sufit z 1,5h..
    Powodzenia na wizycie Luna :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mam pytanie do Ciebie, długi czekałaś na wysyłkę tego ubranka do sesji z Ali? Chciałabym kupić, ale jeśli mam czekać dwa miesiące to odpuszczę, bo zależy mi na fotce noworodka

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka czekałam równe 4 tygodnie :)
    Zamawiający śmiało. I tak zaraz po urodzeniu nie zrobisz sesji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:35

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie to witam Was ja- matka Zombie :)
    Młody dał dziś czadu, pobudki średnio co półtorej godziny. Kazałam emkowi nosić to przysysał się Skubaniec do jego sutka lub bicepsa (?) I krzyczał w niebogłosy więc ostatecznie Go przystawialam. Po piątej pobudce i karmieniu po prostu się zrzygał z obżarstwa ale po 10ciu minutach dalej krzyczał i szukał cyca!!! Moje Dziecię jest glodomorem!!!! Śmieje się że nie dość że chrumka jak świnka to jeszcze nie ma ośrodka sytości.... Oczywiście od 4 z nami w łóżku, do 6.30 wpychalam mu smoka średnio co 15 minut... O 6.30 dostał cyca i od 7 mej śpi a matka nie może usnąć...
    Macie jakieś sposoby żeby poskromić glodomora? Śmiałam się że mleka mam na bliźniaki ale jednak nie mam. Mam na jednego Ssaka. Tego swojego :p

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    My wczoraj wybraliśmy imię. Będzie Martynka :-) co do wózka wybraliśmy Xlandera XA 3w1. Poniżej furka naszej kruszynki(dodatkowo w zestawie druga gondola ;-))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb0fadc62401.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4262c4768bf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98d2ac9a0ba8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:37

Rucola, Bajkaaa, olik321, summer86, Achia, Aga9090, KateHawke, pilik, Jeżowa, Kaczorka, Karma88, Lunaris, Lusesita, admiralka, JustynaG, Yoselyn82, Nadzieja22, malka, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że będę bardzo zadowolona jak prześpi 3 godziny :)
    Żebyście mnie źle nie zrozumiały, nie narzekam ale długo tak nie pociągnę więc błagam o złote rady....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:38

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kochana a mogłabyś w wolnej chwili podlinkowac sprzedawcę? Byłabym bardzo wdzięczna :) co do Twojego głodomorka... Wiem, że nie jest Ci łatwo, jesteś bardzo zmęczona ale piszesz o Lewku w tak ciepły i radosny sposob, że się uśmiecham :) jesteście cudowna rodzina <3 może mały w ciągu dnia da Ci odetchnąć

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dodam że będę bardzo zadowolona jak prześpi 3 godziny :)
    Żebyście mnie źle nie zrozumiały, nie narzekam ale długo tak nie pociągnę więc błagam o złote rady....
    Ja niestety nie pomogę, ale czasem pomaga u mnie opatulic młoda, pieluche na twarz i trzymać smoczka i kolysac na rękach, tak wszystkie moje siostry usypiaja, mi to średnio wychodzi ale kwestia wprawy

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, u nas tak wyglądały pierwsze tygodnie.. wychodziło, że spałam po 40 minut, bo mała budziła się co 1,5-2 godziny, ale cały rytuał z karmieniem, przewijaniem i usypianiem zajmował tyle, że zostawało mi 40 minut na sen. Po pierwszym skoku rozwojowym (ok. 4 tyg.) często się poprawa a po drugim skoku dziecko uczy się schematu dnia.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak własnie liczę na to, że dostaniemy po prostu wytyczne jak dbać o skórę + coś na to, aby go tak ta buzia nie swędziała. Tutaj zdjęcie krostek. One czasami są takie jak tu czyli luźno poliki obsiane krostami, a czasami są takie zwarte placki krostek i wtedy ta skóra się błyszczy.
    Póki co od kilku dni używamy pharmaceris do skóry atopowej i być może to wystarczy na ciałko, a do buzi dodatkowo coś aby przestał mi się tak drapać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7030d32be915.png

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to chyba niestety trzeba przetrwać :(
    U mnie zmiany z nocnym spaniem na gorsze. Kiedyś spokojnie pobudka co 3-4 godziny, a teraz mam co 1,5-2h.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vavinilka- super imię :) a do wózka macie spacerówkę? I będziesz mogła zmieniać gondolę w zależności od nastroju :D

Glukoza wypita, nie było źle ;) i mimo dużej kolejki pewien miły pan wpuścił mnie nawet bez proszenia przed wszystkich;) no to teraz czekamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:53

Rucola, KateHawke, Patrycja20, Vivanillka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, u nas tak wyglądały pierwsze tygodnie.. wychodziło, że spałam po 40 minut, bo mała budziła się co 1,5-2 godziny, ale cały rytuał z karmieniem, przewijaniem i usypianiem zajmował tyle, że zostawało mi 40 minut na sen. Po pierwszym skoku rozwojowym (ok. 4 tyg.) często się poprawa a po drugim skoku dziecko uczy się schematu dnia.
    Chcę w to wierzyć;) ale czuję że w końcu będzie dobrze :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jak siądę przy kompie to podlinkuje, max za 2 godziny

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ