Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuicy ja jedynie mogę polecić olejek do mycia z biodermy i kremy z tej firmy, dla mnie i Tosi (mamy atopowe zapalenie skóry) sie bardzo sprawdzają, ale wiadomo że każda skóra toleruje co innego
Rucola nie spieszy się kochana, znalazłam na olx za 25 zł więc nie wiem czy się opłaca zamawiać na ali, zobaczę co mająWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:17
-
Achia to oby Ci jak najszybciej minęły te dwie słodkie godzinki
Luna kciuki za Ciebie i Zuzinka, tylko proszę przypomnij, o której macie wizytę?
Nadzieja nie pogratulowałam Ci synusia wczoraj, to oczywiście gratuluję dzisiajfocia pierwsza klasa
Olik ja też zaraz ugotuję ogromną porcję owsianki i też będę się łudzić, że nie, nie, to za dużo, a wejdzie wszystko
Rucola rad żadnych nie mam, natomiast mam podobne odczucia, jak Luna - że nawet jak jesteś mega zmęczona, to piszesz o tej ciężkiej nocy i Lewku z taką radością, że jakoś buzia sama mi się uśmiechaco nie zmienia faktu, że faktycznie długo tak nie pociągniesz... Ale zrozumiałam z wypowiedzi mam, że tak po prostu czasem jest - oby jak najszybciej się trochę unormowało!
Vivanillka gratuluję wyboru imieniai cudna bryka! I dwie gondole? Wypas
Juicy za Was też mocne kciuki za wizytę!
Bajeczki oczywiście, że dacie radę, a USG bioder będzie perfekcyjne i nie będziesz miała powodu do zmartwień
Ja od wczorajszego popołudnia do dzisiejszego poranka chodziłam z takim bólem głowy, że już sobie miejsca nie mogłam znaleźć... Nad ranem mąż w półśnie powiedział, że mam coś zjeść, to mi przejdzie. Zjadłam, no i faktycznie przeszłonie wiem, jakie jest medyczne wytłumaczenie tego fenomenu, ale cieszę się, że podziałało.
PS. Dałam sobie spokój z prasowaniem, przysięgam, to nie dla mnie... I tak samo segregowanie, składanie i wymyślanie koncepcji "jak to u licha zmieścić do szafy" zajmuje tyle czasu, że ja dziękuję.
A i jeszcze mam jedno pytanie praktyczne odnośnie stroju do spania - ponieważ w mojej hurtowni ciuchów, którą posiada Agatka () jakoś nie ma za dużo pajaców, a jakoś sobie wyobrażałam, że to one będą pełnić rolę piżamek... Kaczorka, bo Ty jesteś październikową mamusią z doświadczeniem, w czym kładłaś Alusię spać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:27
Vivanillka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate- daje radę. Rozwiązuje z mężem sudoku i jakoś leci. Miałam cytrynę ale jakoś nie dodałam :p teraz czuję taki średnio fajny posmak w ustach ale w końcu minie :p
A właśnie, po godzinie sprawdzają glukozę z palca? I później znow?KateHawke lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, nadrabiam mniej więcej, ale ciężkie dni mamy ostatnio.
Rucola tak jak dziewczyny piszą - musisz uzbroić się w cierpliwośću nas pierwsze 6 tygodni takie było, spałam po 3-4 godziny. Teraz jakiś szałowo też nie jest bo śpię po 4-5, ale zwykle mam raz w nocy dwie godziny nieprzerwanego snu, szaleństwo
Jeszcze wrócę do trójkątów, jak pisałyście, że każdy oczekuje od innego kierowcy odpowiedniego poziomu koncentracji.
I oczywiście macie racje,, ale teraz, patrząc po sobie, wiem że warto przy takim aucie zachować szczególną ostrożność mając na uwadze, że matka np. od miesiąca nie dosypia, a w aucie dziecko tak płacze,że ona zapomina jak ma na imię i gdzie tak właściwie jedzie. A nie jedzie dla przyjemności tylko do lekarza czy na inną rehabilitacje... nie chce usprawiedliwiać matek, ale wiem jak się czuje i wiem jak bardzo stresująca jest dla mnie jazda autem z płaczącym bez przerwy dzieckiem.
To tak tylko, warto być czujnymKateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Dziewczyny kciuki za wizyty! i glukozę Achia
W sprawach alergii u dzieci niestety zakładanie testów przed 2 rokiem życia nic nie daje bo badania na alergie wychodzą nie miarodajne
Świąd tych krostek będzie się potęgował przy zwiększonej ciepłocie ciała a zatem najczęściej w nocy jak dziecko śpi -rozgrzewa się a dodatkowo przytula buzię do poduszki. Najlepiej działają maści z delikatnym sterydem ale nie wolno ich stosować na twarzyja u Franka stosowałam maść witaminową (wszelkie cuda za kupę kasy od pediatry nic nie dawały). Na pozostałe zmiany mieliśmy Elocom ale to już w ostateczności (steryd na receptę).
Nie wiem czy to alergia pokarmowa, ja bym spróbowała sprawdzić dietę i chemię. U nas wyglądało to tak mniej więcej 5 miesięcy:
6 miesięcy:
Ps to ostatnie po jabuszku ze sklepu jak mnie mamusia nakrzyczała że jestem złą matką bo daję dziecku jabłko ze słoika zamiast mu łyżeczką oskrobać zwykłe...
Dieta eliminacyjna i samo przeszło plus ograniczenie chemii do białego jelenia i ziai
Achia z palca za pierwszym razem potem już tylko z żyłymiłego krzyżówkowania!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 22:00
katepr lubi tę wiadomość
-
Achia z palca tylko przed pierwszym pobraniem mi sprawdzali. Po godzinie i dwóch już tylko z żyły.
Ja się zastanawiam czy może jutro albo w sobotę nie podjechać na krzywą i resztę badań.
Rucola mam nadzieję, że szybko Wam się unormuje, ale z postów bije jednak mocno radość i miłość do Lwa.Beta lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, to zdjęłam plaster bo miałam też dziś pobieraną krew na morfologie zwykłą.
Trochę zrobiło mi się niedobrze... Jeszcze 12min, kłucie i godzinkaa potem mąż zabiera mnie do Ikei :p
Karma88, Lunaris, lamka, KateHawke, pilik, Kaczorka, Aga9090, Nadzieja22, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:O właśnie, my też mamy elocom w awaryjnych sytuacjach, tylko z tą różnicą że mamy rozpoznana chorobę.
Jeżowa dobrze, że ból głowy minął, jednak jedzenie jest dobre na wszystkowizytę mam 17 40.
Ach, to jeszcze trochę musimy poczekać! Ale nie szkodzikciuki już mam zaciśnięte
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Kochane.
Odnośnie takich wysypek to ja bym spróbowała początkowo emolientów do kąpieli i może zmienić płyn do prania? A później niestety zostaje odstawienie nabiału i obserwacja.
Achia to już końcówka, powodzenia i miłych zakupów.My wczoraj byliśmy w Ikei, kupiliśmy wanienkę i pudełka do szafy. Ale się wkurzyłam, bo mamy zestaw talerzy z Ikei i wycofali tę serię, nie da się już ich nigdzie dokupić.
Luna kciuki za Zuzię!
No i gratuluję wczorajszych pięknych wizyt dziewczyny.
Pytanko do mam, które mają dostawkę Chicco - da się na niej zamontować taki przenośny przewijak?
Zapomniałam się wczoraj przywitać w 29tcWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:58
KateHawke, Luna1993, pilik, Jeżowa, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle jaka historia. Siedzimy z mężem na piętrze,bo tu blisko okno i nie jest za duszno. wiadomo, gabinety, lekarze, pacjenci. I nagle wyłania się jedna pani doktor i mój mąż mówi,że ją zna. Że jeździł do niej i do jej męża robić im masaże. Jak zrobiła się wolna chwila, to ta pani wyszła, przywitała się i mówi że się cieszy że widzi mojego męża, bo chyba nie ma jego aktualnego numeru.i faktycznie miała stary numer, mąż dał jej nowy i ona mówi że koniecznie zadzwoni się umówić i bardzo się cieszy, że go widzi;) i oczywiście pogratulowała nam maluszka
Czyli jednak dzisiaj miałam być na tej glukozie jak widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:57
lamka, KateHawke, pilik, Kaczorka, Lunaris, Aga9090, Patrycja20, Jeżowa, Karma88, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.Czytam was na bieżąco aczkolwiek nie mam jakoś chęci na udzielanie się.Cieszę sie razem z wami z pozytywnych wizyt i osiągnięć maluchów.Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące oraz czekam na kolejne zawirusowane.Dziś kończymy 29 tydzień.Synek daje ostro popalić,ale uwielbiam te jego harce.Brzuch ostatnio dokucza i mam częściej napięcia i kłucia w szyjce.W przyszłym tygodniu idę na podgląd więc sie dowiem co słychać tez u mojej szyjki.Jutro odbieram bardzo śmieszną ale fajną kołyskę,znalazłam na olx za grosze
.A to my
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16b306405d8f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17fa4cb5eea4.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e09f84e80bc1.jpgLunaris, Aga9090, Kaczorka, Patrycja20, JustynaG, KateHawke, Nadzieja22, malka, Emiilka, Lusesita, olik321, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Blue jeszcze z 10 tygodni zostało, już końcówka coraz mniej się chce. Wojtuś będzie miał czadowe posłanie
blue00 lubi tę wiadomość
-
Lusesita - niestety ta franca musi kiedyś przyjść.. chociaż u mnie to w zasadzie chyba był pół-okres
przyszedł bezboleśnie w sobotę wieczorem, a w poniedziałek po południu już go nie było..
Tak by mogło zostać!
Jeżowa - nie wiem czy ja i moja Aluśka jesteśmy dobrym przykładem,jak powinno się ubierać dziecko na noc.. Bo ja od samego początku przyzwyczajałam ją do niższych temperatur. I od początku spała tylko w body na długi rękaw i w rożku. Później zamiast rożka był śpiworek.
W ciągu dnia najczęściej Ala była też w body i skarpetkach. W takie dni, gdy na zewnątrz było na minusie, to wtedy czasami spodenki zakładałam.Jeżowa, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ahahaha! Lamcia ja też bym chciała ale sądzę że do Mikołajek potrzymamy
22.11 - 21.12 Znak zodiaku: Strzelec
Strzelce są pełne pozytywnej energii, aktywne, ceniące ruch na świeżym powietrzu. Osoby spod tego znaku mają słomiany zapał, wiele spraw pozostawiają niedokończonych. Z większości opresji wychodzi obronną ręką. Strzelec lubi działać i nawiązywać nowe kontakty. Nie straszne im zmiany w życiu.
Strzelce lubią jasne sytuacje, nie lubią niedopowiedzeń i konfliktów. Obrażanie się i zmienne humory to coś, czego unika. Osoby spod znaku Strzelca bywają nietaktowne, to często wynika z ich bezpośredniości.
Żywiołem Strzelca jest ogień, a planetą rządzącą Jowisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:46
-
Kaczorka jesteś właśnie cudownym przykładem, a Twoja odpowiedź jest dla mnie miodem na serce, bo tak właśnie chciałam ubierać Agatkę, tylko wiesz, jako niedoświadczona mama to wszystkiego się boję, mam wątpliwości, etc.
też jestem fanką raczej "zimniejszego chowu", nie żeby Malutka marzła oczywiście (nie będzie chodziła z tatą na morsowanie
), ale wiadomo o co chodzi
Lamka o kurczę, to jeszcze tydzień i będzie trójeczka z przodu! Czas leci niesamowicie szybko...
Ja dodałam dzisiaj do mojej owsianki odrobinkę domowego soku z malin i jest taka pyszna! Szkoda, że mi mało soczku zostałoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:51
Kaczorka lubi tę wiadomość