Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka Gdzie kupowałaś skarpetki dla Aluśki bo niestety wszystkie jakie mam są za luźne i spadają. Dlateo nasza ciągle jest w body na krótki rękaw ale bez skarpetek. A moja Ania jest raczej podobna do Twojej Aluśki.
Rucola rozbawiła mnie ta Twoja opowieść. Też mam takiego głodomora, potrafi zjeść 130ml mojego mleczka na raz.
Mogę jedynie Ci poradzić byś próbowała zasypiać w dzień. Mi pomogło zostawianie Ani pod opieką eMka i staram się zdrzemnąć koło 21-22 (wszystko zależy od tego kiedy trafi karmienie). Dzięki temu mam dodatkowe jakieś 2h snu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:57
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jeżowa, ja też nie pogratulowałam Ci wczorajszej wizyty
Rucola ekstra, że nadnercze ideolo!
Chyba tyle z wczoraj?
A dzisiaj kciuki za Lune i kogoś jeszcze?
Achia brawo za glukozkę! Dasz radę potem ikee oblecieć?
Lecę na szoping spożywki, bo wczoraj tylko małe szybkie zakupy były.
Miłego dniaJeżowa lubi tę wiadomość
-
Justyna jeśli chodzi o skarpetki to polecem Auchan. Ja mam ich mnóstwo i nie spadają ze stopki, a moja Anastazja ma maleńkie stopki.
A jeśli chodzi o @, to ja też wczoraj ją przywitałam. Ale bez uprzejmości...
A my dzisiaj tez mamy wizytę u alergologa, niestety prywatnie,bo ma NFZ najbliższy termin na marzec -
Ewela, to Cię szybko przywitała. Jeszcze Ci połóg nie minął a już @
-
nick nieaktualny
-
Też byłam w głębokim szoku,ale jak już przyszła to trudno.
Na wizycie ginekologicznej będę musiała poprosić o jakieś tabletki anty.
A ja chyba przeziębilam moje dziecię. Ma katar i chyba boli ją gardło,bo podczas jedzenia płacze. Znaczy ona większość dnia płacze. Jeśli do jutra jej nie przejdzie,bede musiałam z nią iść do lekarza. -
Lunka, przepraszam, szło równe 3 tygodnie a nie 4, coś mi się w głowie pogmyrało a teraz sprawdziłam
https://pl.aliexpress.com/item/Soft-Handmade-Crochet-Baby-Hat-Newborn-Photography-Props-Set-Bebe-Knitted-Fotografia-Costume-0-12-Months/32775509561.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.46c15c0fPHRS3BLuna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Ło jezu muszę mieć tego jelonka
bardzo Ci dziękuję kochana :* widziałam na zdjęciach, że ładnie wyglądają. Nie będą za duże dla miesięcznego bąbla?
Luna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale mnie drażni to NFZ... Jestem na tych bioderkach i jest kuźwa opóźnienie i to takie że chyba będę czekać 40 min na swoją kolej... Dobrze ze wzięłam jej jedzenie ale nie dość że nie ma gdzie zaparkować nie wzięłam adapterow do fotelika to jeszcze za ciepło ja ubralam i jest masakra...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 11:46
-
Jeżowa - w razie co trzeba sprawdzać na karku czy dziecku nie jest za zimno. Bo są egzemplarze, które lubią mieć cieplutko
Justyna - my pierwsze skarpetki mieliśmy z H&M. Później to już ze Smyka i z Lidla. Ale jakie by nie były, to i tak spadały, bo Aluśka tarła stopa o stopę. Więc często była bez skarpet, bo ile razy można je zakładaćA trzeć przestała, jak skończyła 8 miesięcy i wstała na nogi.
A ja dziś podstępem uciekłam przed własnym dzieckiem do łazienki.. Bo mnie na krok nie odstępowała. Miałam zrobić szybki prysznic, ale stwierdziłam, że jednak będzie kąpiel, że "muszę, bo inaczej się uduszę"..
Człowiek od razu lepiej funkcjonuje i myślii nawet maseczkę w końcu zrobiłam
Jeżowa, summer86, Luna1993, Patrycja20, JustynaG, Karma88, KateHawke, Achia, Lunaris, Bajkaaa, Lusesita, Emiilka, pilik, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Rucola, Justyna dobrze prawi, w pierwszym miesiącu po kąpieli i karmieniu eMek przejmował małą, żebym ja się przespała i złapała siły na wstawanie w nocy. Z reguły wypadało to między 21 a 23, ale nie zawsze udawało się 2h, bo czasem szybciej głodniała.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Mama napadła na Pepco:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76be0a3fe916.jpgsummer86, Kaczorka, Rucola, Achia, Lunaris, Lusesita, olik321, Lena21, emi2016, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Dziewczyny ale mnie drażni to NFZ... Jestem na tych bioderkach i jest kuźwa opóźnienie i to takie że chyba będę czekać 40 min na swoją kolej... Dobrze ze wzięłam jej jedzenie ale nie dość że nie ma gdzie zaparkować nie wzięłam adapterow do fotelika to jeszcze za ciepło ja ubralam i jest masakra...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola - odkąd byłam w ciąży i aż do teraz targa mną, gdy mam styczność z innymi. Kiedyś nie zwracałam na to uwagi, ale od 1.5 roku po oczach mi bije chamstwo ludzi i to, że większość z nich zachowuje się jak święte krowy.
I chociaż pokojowy ze mnie człowiek, tak po urodzeniu Aluśki z reguły na głos okazuję swoje niezadowolenie.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka super że znalazłaś czas dla siebie i czujesz się lepiej
szczęśliwa mama to szczęśliwa Alutka :*
Co do ludzi... Właśnie dlatego ich nie lubię, za dużo razy słyszałam że ciąża to nie choroba, że gówniara to może stać/czekać itp. mnie inaczej mama wychowała i zawsze przepuszczam mamy z dziećmi, ciężarne, starszych.
Zamówiłam dzięki Rucolibędą piękne zdjęcia na prezent dla rodziny na święta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8adc9bf8142a.jpgKarma88, Kaczorka, KateHawke, Achia, Jeżowa, Lusesita, Rucola, Emiilka, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość