X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika moja tez siedzi poprzecznie i kopie kiedy chce i jak chce. Prosze ja zeby kopnela kilka razy, zeby tatus poczul czy zobaczyl. To kopnie raz, mowie M patrz i cisza jak makiem zasial. :-)

Zlosliwa po rodzicach.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ile dałam radę to odpoczelam. W weekend odpoczne,bo tata ma dwie noce spać z mała,a ja sama w drugim pokoju.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma-powodzenia z glukozą, kciuki za dobry wynik ;)
    A dzis moj ukochany siostrzeniec konczy 7 lat.
    Troche mi przykro, ze Nie ma mnie w Poznaniu,nawet mieszkajac w Gdańsku staralam sie we wrześniu przyjeżdżać.. gdzieś o tej godzinie wracałam do szpitala zmienić szwagra
    Młody urodził się chwile po 13. Był piękny Wrześniowy dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:03

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, u nas to samo - tak to widać gołym okiem jak brzuch skacze, a jak mąż położy rękę to mała się płoszy i przestaje ruszać.
    Tylko ja mogę się bezkarnie głaskać po macicy ;)

Do tego od poniedziałku mam codziennie epizody twardnienia macicy (brzuch twardnieje w połączeniu z bardzo delikatnym mdlącym @-bólem) zawsze po tym jak młoda więcej podokazuje. Ginka z NFZ powiedziała że trudno, bo przecież nie każemy dziecku się uspokoić i mam przez to tym bardziej uważać na szyjkę :/

Achia, a jak tam dalsze plany prokreacyjne Twojej siostry? Jednak nie da się tak na zawołanie? Pomyślałam że siostra miała w Tobie ogromną pomoc przy pierwszym dziecku - ciekawe jak odczuje tę różnicę przy drugim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:09

Karma88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam za macanie macicy. :-)
    Eh mi tez twardnial i co jakis czas twardnieje jak mocno Emi pofika, ale bez boli.

Niech Mala fika i siedzi w srodku. W grudniu przyjdzie jej czas. Ciekawe czy wytrzymamy do 22 grudnia czy wczesniej/pozniej Krolewna sie zdecyduje wyjsc.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela u Was chyba zaraz czas na pierwsze świadome uśmiechy? To lek na całe zło :)
    A noc bez dziecka - mi się marzy taka, może niedługo też sobie taką zafunduję. Póki co nocne odciąganie chyba przesunę z 2 na 3 i kolejne na 8, więc będzie w sumie tylko raz pobudka na dłużej (te kilka razy na karmienie lub układanie Huba nie liczę, bo sama wtedy śpię na siedząco :)).

Staraczka Nika, Karma - pamiętam jak u mnie był "szacun" do ojca. Matkę kopał ile chciał, ale tylko ręka ojca na brzuchu i już spokój.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z kolei lubi kopać starego po twarzy jak się przytula, jak kładzie rękę to nie :D

Ewela kochana to super, że będziesz mogła odespać, od razu się lepiej poczujesz :*

Nikuś nie wiem czy to pocieszy, ale mnie te twardnienia bolały od początku a już prawie ciaza donoszona :) więc leż, odpoczywaj i uważaj na Was :)

Muszę dziś ogarnąć twarz i zrobić fotkę z okazji skończonego 36 tc! Jak to niesamowicie brzmi, co nie Emilka ? <3 powiem Wam, że jeszcze 2 lub 3 dni i Tosie rodziłam ;)

reset, KateHawke, Rucola, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- na razie cisza... Umowila się do ginekologa , specjalnie założyła Luxmed, ale ja znam podejście lekarzy w Luxmedzie jak starasz się ile - raptem ze 3mce. Ciekawe czy dostanie jakiekolwiek skierowanie. Póki co nie pytała mnie o co ewentualnie poprosić. Wkurza się nadal na pracę, nawet mi nie odp jeszcze co mogę Młodemu na urodziny kupić albo dorzucić do czegoś. Sama go zapytam jak zadzwonię. Chciałam żeby przyjechała z nim w październiku na weekend ,ale oczywiście kręci nosem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cytujcie, za niedługo usunę.
    Myśliciel ledwo wyjęty z brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:24

Luna1993, Lusesita, StaraczkaNika, Karma88, Patrycja20, Lunaris, KateHawke, Tosia2323 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupi ma zawsze szczęście!
    Moje zatoki znów dają popalić, więc umówiłam się do laryngologa, ale zaspalam! Stwierdziłam, że może dam radę dojechać w 30 min (nie uwierzycie, nie udało się :D) i pojawiła sie wizyta koło stacji paliw za 30 minut, gdzie akurat pije kawę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:40

reset, lamka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juice, właśnie te usmiechy zaczynają się pojawiać, głównie wtedy gdy ktoś się małą opiekuje i po jakiejś godzinie mmie zobaczy od razu uśmiech od ucha do ucha ❤
    No i oczywiście przez sen często się śmieje.

JuicyB, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja dziś idę do kina na "Dywizjon 303" i na kawcie z psiapisółami- musimy nadrobić tydzień nieobecności :P

Nika -niech Cię te Walijskie chłopy na rękach noszą, oszczędzaj się :)

Karma kciuki za "nektar bogów" co by się utrzymał ;)

Achia cudny :) jeju jak ja bym już chciała takiego!!! (przypomnijcie mi to potem jak będę narzekać na zmęczenie:] )

Ogólnie to miłego dnia wszystkim!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po. Luz. :-)

Lece na maly szoping i do domu.

Achia, Lunaris, Jeżowa, Kaczorka, pilik, lamka, Aga9090, Luna1993, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika moja tez leży cały czas poprzecznie, uparte te dziewczyny.

Lamka o ile pamiętam to chyba Ty powtarzalaś w ciazy badanie białka S i chyba Tobie właśnie spadło. Czy lekarz coś sugerował? Zwiększenie dawki heparyny albo coś?

Ja odebrałam dzisiaj wyniki białka i u mnie spory spadek. Cały czas jestem na Neoparin 0,4

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka oby to był proroczy sen :D szybko i bezboleśnie? Biorę w ciemno :)

Karma widzę, że glukoza nie zrobiła na Tobie większego wrażenia, piąteczka! :)

Achia nie załapałam się na zdjęcie, ale na pewno pokazałaś super przystojniaka :)

Ewela cieszę się, że odpoczęłaś choć odrobinę, dobry plan na weekend! Musisz mieć chwilę wytchnienia i dla zdrowia fizycznego, jak i psychicznego po tych Waszych zawirowaniach z Malutką...

Dziś w nocy moja koleżanka urodziła córeczkę <3 jak zobaczyłam zdjęcie, to stwierdziłam "tak, ja już też chcę utulić Agatkę" :) ogólnie niech Malutka siedzi w brzuszku ile tylko pragnie, ale mogłaby się zdecydować opuścić lokal nieco wcześniej, żeby tłuścioszek się przecisnął przeze mnie :D

Bajkaaa, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie załapałam się na zdjęcie. :-(

Ewela strasznie się cieszę, że jest lepiej!

Lunka Zuzia już ma super wagę, a będzie jeszcze lepiej :-)

A my w przyszłym tygodniu się spotykamy w gronie Wrocławskich ovufriendowiczek (z Olik, Fozzie i Jeżową) na blachę ciasta i dzban kawy :-D

Agulineczka miałam około 40, powiedziała mi ginka że jeszcze po 30tc powtórzymy i najwyżej wtedy zmienimy dawkę. Na razie jestem dalej na 0,4 ale neoparin/clexane nie zmienia wyniku białka S, więc powiedzmy że czuję się póki co zabezpieczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:16

Lunaris lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia strasznie szybko usunęłaś zdjęcie. Wrzuć jeszcze raz ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój Słodziak śpi od 21 jak na razie z 5cioma przerwami na cynia. Mój emek mówi na cycka cynio i Mały wydaje się uspokajać jak słyszy cynio :p
    Wynagrodził mi całą wczorajszą noc... Do tego uśmiecha się rozkosznie co chwilę przez sen....Eh te dzieci...

Jeżowa, Lunaris, Achia, Luna1993, KateHawke, Emiilka, Nadzieja22, Karma88, Lusesita, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZkoda że do Wrocka mam tak daleko bo bym do Was skoczyła w czasie przedszkolowania Frania :D bawcie się dobrze Mamuśki :)

Rucola zobaczysz -z dnia na dzień jest coraz lepiej :) a miłość do dziecka rośnie w raz z nim <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:14

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wrzucam nawet dwa :) jadę teraz do kolezanki i idziemy zobaczyć czy uda nam się coś upolować w lumpkach ;) idziemy z jej roczną córeczką także będzie wesoło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:34

lamka, pilik, Lunaris, summer86, Rucola, Kaczorka, Bajkaaa, Yoselyn82, KateHawke, Patrycja20, Emiilka, Nadzieja22, Karma88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ