X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja się obudziłam z nowym pytaniem na ustach, to od razu zadam - czy miałyście do szpitala osobną torbę na porodówkę i na po porodzie przygotowaną? Albo osobną dla siebie i osobną dla dziecka? Albo jakąkolwiek inną kombinację, która się Wam sprawdziła :D ja oczywiście planowałam wepchnąć to wszystko w jedną, ale nie wiem, może niesłusznie?

Rucola cynio brzmi super :D fajne określenie. Cieszę się, że po ciężkiej nocy przyszła nieco lżejsza <3

Achia popieram wniosek Rucoli o ponowne udostępnienie zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:16

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja te rajtki z dziurą rozumiem... tzn. Są koszmarne, ale mam strasznie nadwrażliwe dziecko i każde rozbieranie to straszne krzyki, a tutaj można obrać pampersa nie ściągając rajtek :p chyba o to chodzi...?

Achia cudowny maluch <3 sto lat dla niego!

Jezowa, ja miałam trzy torby i polecam. Jedna dla dziecka, jedna dla mnie i trzecia na porodówkę, w niej miałam koszule do porodu, recznik, klapki, pieluchę do okładów, wodę, przekąski, ładowarkę i słuchawki i dla Ninki w woreczku osobno pampers, czapeczka, ubranko i pielucha tetrowa. Dodatkowo w woreczku innym miałam dwie tetrowki, z którymi tydzień spałam w łóżku, u nas się niestety przydały, ogólnie nie planuje się takich rzeczy, ale jeżeli z jakiegokolwiek powodu nie można kangurowac dziecka to warto dać takie pieluszki z naszą florą bakteryjną do otulenia dziecka. A wszystko miałam w woreczkach strunowych ładnie popakowane i to bardzo ułatwiało. A i weź na porodówkę jakiś żel pod prysznic, jeżeli będziesz miała lewatywę i mogła się wykapać potem to możesz chcieć użyć jakiegoś żelu dla odświeżenia :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu miałam torbę dla siebie i osobną z ubrankami i kosmetykami, pieluchami dziecka. W siatce miałam dokumenty,ładowarkę i jedzenie.
    Teraz biorę walizkę -ma 2 oddzielone zapinaną siatką części więc w jednej będą rzeczy dla dziecka a w drugiej dla mnie. Również pakowałam w worki strunowe poszczególne grupy rzeczy żeby nie szukać.

Jeżowa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wrzucić uśmiech, ale same przy cycu, taka cwaniara płacze, denerwuje się a jak tylko ją przystawię to uśmiech ;) ogólnie dużo się śmieje, ale jak tylko widzi telefon to zastyga ;)
    Edit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 16:20

StaraczkaNika, Kaczorka, nick nieaktualny, Jeżowa, Bajkaaa, Yoselyn82, JuicyB, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lunaris, nick nieaktualny, KateHawke, Emiilka, Patrycja20, Nadzieja22, Phnappy, Karma88, 91Ewela09, summer86, olik321, JustynaG, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, też tak interpretuję sens tych rajtek i też widzę ich zasadność ;) poza tym w Chinach podobno modne są ubranka z dziura na pupkę, własnie z tego względu.

Jeżowa, ja tak starałam sie zapakowac rzeczy, żeby w jednej torbie były te do porodu a w drugiej na sale poporodową.

pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudna Łobuziara :) normalnie ma te iskry w oczach :)

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, oczyska ma Ninka cudne i chyba po mamie, co?

Nie mam siły sprzątać. Produkuję człowieka, czy to nie wystarczy i czy nie mogliby wszyscy dać mi spokój...? Muszę się nauczyć przyjmować gości w bałaganie albo zarzucić życie towarzyskie O.o

Idę robić małosolne.

Zrobiłyście mi zagwozdkę z tymi torbami. Ja mam wniosek do naszych październikowych mam - jak się popakunecie to cyknijcie foty torbom zanim je pozapinacie i odstawicie w strategiczne miejsce :)
    Mi jest ciężko sobie wyobrazić jak to się rozkłada ilościowo i do których toreb się zamierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:53

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ja miałam 2 torby, jedna moja, druga Małego. Dla mnie dobre rozwiązanie :)i polecam. 3 też byłyby ok, ale dla mnie trochę za dużo tego wszystkiego :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia niedługo będziesz nam wysyłac zdjęcia swojego Oskara ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł mój plecak do wózka :) jestem podjarana na maksa :P zaraz ubieram małego i idziemy na spacer do paczkomatu :)
    Już nawet przygotowałam sobie co tam spakuje :P i już mam gadżety do przyszycia z torby espiro, zeby wygodnie ją było wieszać na wózek i żeby można było przyczepiać pasek na ramię (też z espiro :P)

pilik, nick nieaktualny, Emiilka, Nadzieja22, Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika przyzwyczajaj się, z maluszkiem będzie jeszcze trudniej o porządek (przynajmniej u nas to niewykonalne, kiedy masz do wyboru sen albo sprzątanie, wybierasz sen :p)
    Oczy ma po mnie (na żywo jaśniejsze, niebieskie) i usta też takie jak ja ;)
    Rucola oj ma! To jest już mały cwaniaczek ;) wie dobrze czego chce :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - Aluśka też zawsze robiła poważną minę na widok aparatu ;) teraz jest bardziej cwana i po prostu odwraca głowę :p
    Ale jak już zdjęcie zrobię, to pierwsza leci oglądać ;)

Do szpitala walizkę miałam jedną. Natomiast w środku miałam osobno zapakowane rzeczy dla siebie i osobno dla dziecka.
    W czasie CC mąż pilnował bagażu, a później walizka wylądowała pod łóżkiem ;)

Rucola - u nas cycuś to Dysiu ;) czasami na Aluśkę mówię Dysiulek :p

Jeżowa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia chciałam Ci tylko napisać, że zazdroszczę Twojej siostrze. Wiesz czego? A raczej kogo. Takiej siostry jak Ty. Naprawdę. Mało kto się tak angażuje w życie dziecka, przynajmniej u mnie. Jesteś cudowna ciocia i będziesz najlepsza mama <3

Pilik rozpływam się nad Ninka <3

Jezowa ja jestem spakowana do jednej ale dziś przepakowuje Zuzie do innej, bo jest jeden wielki bałagan w niej ;) A rzeczy do porodu spakuje do jakiejś torby płóciennej i tą włożę do mojej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:15

Jeżowa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 2 torby w sumie 3 ale jedna była z rzeczami z patologii, i nie ukrywam że lepiej wcześniej w woreczkach zrobić segregacje bo ja sama szukałam w torbie rzeczy... Aha no i ja bym wzięla więcej ubranek dla dziecka, mało miejsca zajmują a mogą się przydać

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jesteście niezastąpione jak zawsze <3 myślę, że w takim razie jednak postawię na dwie - do porodu i na po porodzie :)

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy w ogóle brać ubranka dla dziecka, bo w szpitalach mają przecież tego mnóstwo. Czy któraś z Was korzystała ze szpitalnych ubranek?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A ja się zastanawiam czy w ogóle brać ubranka dla dziecka, bo w szpitalach mają przecież tego mnóstwo. Czy któraś z Was korzystała ze szpitalnych ubranek?
    Ja musiałam mieć ubrania ale u mnie w mieście nie trzeba i koleżanki jak rodziły to miały tylko na wyjście ubranie i sobie chwaliły :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja miałam dwie torby takie jak sportowe wielkosciowo, może trochę większe. A na porodówkę rzeczy w siatce większej bawełnianej. I ta torbacz porodówki poszła do domu od razu po porodzie.
    Oczy tak, po mnie, na żywo jaśniejsze, niebieskie. Usta też po mnie.
    Rucola oj ma! To jest mała cwaniara już :) dobrze wie czego chce ;)

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cudny avatarek <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Karma super, że glukoza poszła gładko :)

Achia śliczny chłopaczek :)

Pilik, ale cudna Ninka <3

Ja chyba idę dalej spać, bo zmęczyło mnie jedzenie śniadania :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ