X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja się obudziłam z nowym pytaniem na ustach, to od razu zadam - czy miałyście do szpitala osobną torbę na porodówkę i na po porodzie przygotowaną? Albo osobną dla siebie i osobną dla dziecka? Albo jakąkolwiek inną kombinację, która się Wam sprawdziła :D ja oczywiście planowałam wepchnąć to wszystko w jedną, ale nie wiem, może niesłusznie?

Rucola cynio brzmi super :D fajne określenie. Cieszę się, że po ciężkiej nocy przyszła nieco lżejsza <3

Achia popieram wniosek Rucoli o ponowne udostępnienie zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:16

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja te rajtki z dziurą rozumiem... tzn. Są koszmarne, ale mam strasznie nadwrażliwe dziecko i każde rozbieranie to straszne krzyki, a tutaj można obrać pampersa nie ściągając rajtek :p chyba o to chodzi...?

Achia cudowny maluch <3 sto lat dla niego!

Jezowa, ja miałam trzy torby i polecam. Jedna dla dziecka, jedna dla mnie i trzecia na porodówkę, w niej miałam koszule do porodu, recznik, klapki, pieluchę do okładów, wodę, przekąski, ładowarkę i słuchawki i dla Ninki w woreczku osobno pampers, czapeczka, ubranko i pielucha tetrowa. Dodatkowo w woreczku innym miałam dwie tetrowki, z którymi tydzień spałam w łóżku, u nas się niestety przydały, ogólnie nie planuje się takich rzeczy, ale jeżeli z jakiegokolwiek powodu nie można kangurowac dziecka to warto dać takie pieluszki z naszą florą bakteryjną do otulenia dziecka. A wszystko miałam w woreczkach strunowych ładnie popakowane i to bardzo ułatwiało. A i weź na porodówkę jakiś żel pod prysznic, jeżeli będziesz miała lewatywę i mogła się wykapać potem to możesz chcieć użyć jakiegoś żelu dla odświeżenia :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu miałam torbę dla siebie i osobną z ubrankami i kosmetykami, pieluchami dziecka. W siatce miałam dokumenty,ładowarkę i jedzenie.
    Teraz biorę walizkę -ma 2 oddzielone zapinaną siatką części więc w jednej będą rzeczy dla dziecka a w drugiej dla mnie. Również pakowałam w worki strunowe poszczególne grupy rzeczy żeby nie szukać.

Jeżowa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wrzucić uśmiech, ale same przy cycu, taka cwaniara płacze, denerwuje się a jak tylko ją przystawię to uśmiech ;) ogólnie dużo się śmieje, ale jak tylko widzi telefon to zastyga ;)
    Edit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 16:20

StaraczkaNika, Kaczorka, Aga9090, Jeżowa, Bajkaaa, Yoselyn82, JuicyB, Achia, lamka, Lunaris, Luna1993, KateHawke, Emiilka, Patrycja20, Nadzieja22, Phnappy, Karma88, 91Ewela09, summer86, olik321, JustynaG, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, też tak interpretuję sens tych rajtek i też widzę ich zasadność ;) poza tym w Chinach podobno modne są ubranka z dziura na pupkę, własnie z tego względu.

Jeżowa, ja tak starałam sie zapakowac rzeczy, żeby w jednej torbie były te do porodu a w drugiej na sale poporodową.

pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudna Łobuziara :) normalnie ma te iskry w oczach :)

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, oczyska ma Ninka cudne i chyba po mamie, co?

Nie mam siły sprzątać. Produkuję człowieka, czy to nie wystarczy i czy nie mogliby wszyscy dać mi spokój...? Muszę się nauczyć przyjmować gości w bałaganie albo zarzucić życie towarzyskie O.o

Idę robić małosolne.

Zrobiłyście mi zagwozdkę z tymi torbami. Ja mam wniosek do naszych październikowych mam - jak się popakunecie to cyknijcie foty torbom zanim je pozapinacie i odstawicie w strategiczne miejsce :)
    Mi jest ciężko sobie wyobrazić jak to się rozkłada ilościowo i do których toreb się zamierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:53

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ja miałam 2 torby, jedna moja, druga Małego. Dla mnie dobre rozwiązanie :)i polecam. 3 też byłyby ok, ale dla mnie trochę za dużo tego wszystkiego :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia niedługo będziesz nam wysyłac zdjęcia swojego Oskara ;)

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł mój plecak do wózka :) jestem podjarana na maksa :P zaraz ubieram małego i idziemy na spacer do paczkomatu :)
    Już nawet przygotowałam sobie co tam spakuje :P i już mam gadżety do przyszycia z torby espiro, zeby wygodnie ją było wieszać na wózek i żeby można było przyczepiać pasek na ramię (też z espiro :P)

pilik, lamka, Emiilka, Nadzieja22, Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika przyzwyczajaj się, z maluszkiem będzie jeszcze trudniej o porządek (przynajmniej u nas to niewykonalne, kiedy masz do wyboru sen albo sprzątanie, wybierasz sen :p)
    Oczy ma po mnie (na żywo jaśniejsze, niebieskie) i usta też takie jak ja ;)
    Rucola oj ma! To jest już mały cwaniaczek ;) wie dobrze czego chce :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - Aluśka też zawsze robiła poważną minę na widok aparatu ;) teraz jest bardziej cwana i po prostu odwraca głowę :p
    Ale jak już zdjęcie zrobię, to pierwsza leci oglądać ;)

Do szpitala walizkę miałam jedną. Natomiast w środku miałam osobno zapakowane rzeczy dla siebie i osobno dla dziecka.
    W czasie CC mąż pilnował bagażu, a później walizka wylądowała pod łóżkiem ;)

Rucola - u nas cycuś to Dysiu ;) czasami na Aluśkę mówię Dysiulek :p

Jeżowa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia chciałam Ci tylko napisać, że zazdroszczę Twojej siostrze. Wiesz czego? A raczej kogo. Takiej siostry jak Ty. Naprawdę. Mało kto się tak angażuje w życie dziecka, przynajmniej u mnie. Jesteś cudowna ciocia i będziesz najlepsza mama <3

Pilik rozpływam się nad Ninka <3

Jezowa ja jestem spakowana do jednej ale dziś przepakowuje Zuzie do innej, bo jest jeden wielki bałagan w niej ;) A rzeczy do porodu spakuje do jakiejś torby płóciennej i tą włożę do mojej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:15

Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 2 torby w sumie 3 ale jedna była z rzeczami z patologii, i nie ukrywam że lepiej wcześniej w woreczkach zrobić segregacje bo ja sama szukałam w torbie rzeczy... Aha no i ja bym wzięla więcej ubranek dla dziecka, mało miejsca zajmują a mogą się przydać

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jesteście niezastąpione jak zawsze <3 myślę, że w takim razie jednak postawię na dwie - do porodu i na po porodzie :)

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy w ogóle brać ubranka dla dziecka, bo w szpitalach mają przecież tego mnóstwo. Czy któraś z Was korzystała ze szpitalnych ubranek?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A ja się zastanawiam czy w ogóle brać ubranka dla dziecka, bo w szpitalach mają przecież tego mnóstwo. Czy któraś z Was korzystała ze szpitalnych ubranek?
    Ja musiałam mieć ubrania ale u mnie w mieście nie trzeba i koleżanki jak rodziły to miały tylko na wyjście ubranie i sobie chwaliły :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja miałam dwie torby takie jak sportowe wielkosciowo, może trochę większe. A na porodówkę rzeczy w siatce większej bawełnianej. I ta torbacz porodówki poszła do domu od razu po porodzie.
    Oczy tak, po mnie, na żywo jaśniejsze, niebieskie. Usta też po mnie.
    Rucola oj ma! To jest mała cwaniara już :) dobrze wie czego chce ;)

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cudny avatarek <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Karma super, że glukoza poszła gładko :)

Achia śliczny chłopaczek :)

Pilik, ale cudna Ninka <3

Ja chyba idę dalej spać, bo zmęczyło mnie jedzenie śniadania :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ