Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRucola faktycznie Lew jak w zegarku i podręczniku- max 3 h przerwy między karmieniami?i jest :p ale czytając Twój opis mam wrażenie że nic a nic Ci to nie przeszkadza
w końcu ten pierwszy miesiąc taki ponoć jest- na żądanie i już. No jestem ciekawa jak to u nas będzie wyglądać..
Kaczorka- zdrówka!!!Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:o matko, coś to ostatnio wisi w powietrzu, dużo ludzie choruje
Duzo zdrówka Kaczorka dla Ciebie i Aluśki
Już z mężem snujemy teorie spiskowe, że wraz z początkiem września dodają nam coś do wody, bo czemu niby w sierpniu jest ok, a we wrześniu nagle wszyscy zaczynają chorować? -
nick nieaktualnyKaczorka dzisiaj właśnie rozmawiałam na ten temat z przyjaciółką. Mówiła, że jej lekarz rodzinny (kolega) mówi - pierwszy września i nagle drzwi się nie zamykają. Dzieci i dorośli od siebie nawzajem łapią i to takie mutanty straszne. Ona (przyjaciółka) z mężem i małą teraz 3 dni masakry, mówiła, że z ręką na sercu w życiu nie miała takiego choróbska. Jelitówa na całego i to bardzo zarazliwa.
-
Summer, tulę
Pamiętam, że u nas też był taki okres, że w weekendy robiło się bardzo nerwowo. Minęło, u Was też pewnie minie, ale dziecko i urządzanie domu to pewnie tyle rewolucji, że ciężko o spokój.
A do rodziców może idźcie, przynajmniej nie będziesz skazana na cichą niedzielę, tylko pogadasz z kimś bliskim.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry!
Luna, cieszę się z dobrych informacji - dalej jesteście w dwupaku, a ból się wyciszyl - tak trzymaj!
Ania, ja bym też jechała, 3 miesiące to spory chłop! Tylko rzeczywiście róbcie dużo pauz, bo takie maluchy lubią się obrzygac w długiej podróży samochodowej - więc koniecznie miejcie pod ręką chusteczki i ubrania na przebranie!
Kaczorka, jakby co, to poleciłam tu przedwczoraj krople nasodren - wyciąg z fiolka alpejskiego, drogie jak cholera, ale po 1 zastosowaniu moje zatoki się ogarnęły bylebym tylko nie musiała powtarzać psikaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:53
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer kochana może lepiej żebyście mimo to poszli? Emocje opadną, a Ty nie spędzisz kolejnego dnia w domu z małą :*
Kaczorka teraz wszyscy chorują... W piątek moja familja jedzie do szczepienia przeciwko grypie, ja po porodzie też od razu pędzę. Zdrówka dla Was :*
czekam na śniadanie, emek dziś wszystko ogarnia, bo nadal mnie te plecy bolą a od nich trochę brzuch. Wiem, że jeszcze mamy czas ale jakoś tak mi smutno, bo myślałam że już dziś będę tulić Zuzięmam tylko nadzieję, że tylko źle się ułożyła i nic jej nie dolega, że jest taka niespokojna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:46
Fozzie Bear, Kaczorka, Patrycja20, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lamka - no właśnie to jakieś dziewne, że te same dzieciaki biegając latem po podwórku nikogo nie zarażają. Tylko dopiero we wrześniu w szkole.
Tej jelitówki to współczuję. Zwłaszcza przy maluszku.
Misiu - aż takie paskudne te krople, że strach drugi raz użyć? :p
Summer - u nas też w pierwszych miesiącach pojawiały się takie kłótnie. Na szczęście im dziecko starsze, tym mniej tegoteraz już się nie kłócimy. Więc chyba musisz to przeczekać.
-
Kaczorka - te krople to najgorsze z leków, co mnie w życiu spotkało! Mąż mi nie wierzył, to kazałam mu też sobie zaaplikowac - potwierdził, że uczucie jakby spirytus wypić ...nosem
ale po 2 godzinach niebo a ziemia! Więc gorąco polecam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:57
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane!
Luna no i w takich momentach mam ochotę powiedzieć, że życzę Ci, byś urodziła jak najszybciej... Tyle godzin bólu, można sfiksować. Wygląda na to, że choć Zuzinek dosyć drobna, to przez to, że i Ty jesteś szczuplutka, to po prostu porządnie od niej dostajeszoby jak najmniej takich sytuacji przed Tobą, już ostatnia prosta...
Aniu cieszę się, że wychodzicie z tego najtrudniejszego etapuco do wakacji, to dla mnie sprawa jest prosta - pakujecie walizki i jedziecie! Mama pewnie chce dobrze, ale denerwują mnie takie określenia jak "ciąganie gdzieś dziecka", gdy mówimy o podróżowaniu. Przecież u licha nie chodzi o festiwal muzyczny, tylko fajne, rodzinne wakacje... Co do czasu w foteliku - jeśli jednorazowo miałby w nim Oskarek posiedzieć, np. 4 godziny, to ja bym sobie chyba już darowała przerwy (jeśli się da, chodzi mi o sytuację, gdy nie będzie nic potrzebował oczywiście) i dojechała szybciej. Wiem, że mówią o 2 godzinach na raz jako o maksymalnym czasie, ale uważam, że w sytuacjach, gdy jest to pojedyncze zdarzenie można nagiąć zasady
Kurcze, faktycznie sezon na przeziębienia został oficjalnie otwarty!!! Kaczorka Ty i Alusia trzymajcie się kochane
Summer przykro mi, że się pokłóciliście... Ech, kłótnie, choć czasem potrzebne, ogólnie uważa za zbędny dodatek do związku
Myśmy pomalowali do końca weselajakieś magiczne siły we mnie wstąpiły
Malutkiej też się chyba podobało, tańcowała w brzuchu aż miło! Niestety mój kochany Król Parkietu troszkę się zmęczył wczoraj wódeczką, to dzisiaj już na spokojnie
ale był taki kochany wczorajz że dzisiaj odpuszczam teksty o porównanie pierwszego trymestru do kaca
Buziaki spod Ślęży! Udanej niedzieli dla Was
Edit:
Achia Wiem, że siostra nadużyła ostatnio Twojej cierpliwości, pamiętam np. jak fiksowała z wyprawką. I pamiętam, że nie masz obecnie w niej wsparcia, choć Ty byłaś ciocią "pod ręką" i niemalże wychowałaś jej synka... I że ogólnie lubi być w centrum uwagi... Ale jest w ciąży, tak jak my po prostu chciała mieć dziecko. Nie wszyscy mają problemy z zajściem, ja też jestem chyba tego przykładem, nie udaję, że wiem, jak to być długoterminową staraczką, bo nie wiem. Ty natomiast po latach walki też masz swój Skarb pod serduszkiem, a to przecież największe szczęście!!! Nie pozwól sobie na to, by "konkurencyjna" ciąża siostry Ci cokolwiek odebrała. Natomiast - rozumiem, że jest taka (całkiem naturalna chęć), żebyśmy były w tym stanie wyjątkowe. Już kiedyś o tym nawet pisałyśmy, że jak ktoś z otoczenia zachodzi w ciążę, to niby się cieszysz, a z tyłu głowy myślisz "ale to ja miałam być TĄ KOLEŻANKĄ W CIĄŻY". Ja też poczułam ukłucie zazdrości, jak się dowiedziałam o ciąży znajomych, nie jestem idealna w tych tematach, broń Boże!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 10:23
Kaczorka, Rucola, KateHawke, Patrycja20, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa dziękuję i bardzo bardzo się cieszę, że miałaś okazję się jeszcze wybawić z emkiem i jesteś zadowolona :* pokaż swoją stylowke mamusia jeśli masz jakieś zdjęcie
Achia nawet nie wiem co powiedzieć... Szybko poszło... Najważniejsze że macie siebie i Oskara. Jak się z tym czujesz? Cieszysz się czy raczej niebardzo? -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Szybko się uwinęła.
Dobrze, że kupiliście własną wyprawkę, bo teraz bylibyście w ciemnej dupie.
Misiu - może jednak zostanę przy Sinupredzie :p
No a mówi że miesiąc temu jej okres trwał ze 2 dni. Wysłałam ją jutro na betę. Jak będzie jakaś wyjebana w kosmos to może oznaczać że ciąża ma więcej niż tydzień
Jeśli to ciąża z tego cyklu, to beta powinna wyjść ok 200 nie? -
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Jeżowa dziękuję i bardzo bardzo się cieszę, że miałaś okazję się jeszcze wybawić z emkiem i jesteś zadowolona :* pokaż swoją stylowke mamusia jeśli masz jakieś zdjęcie
Achia nawet nie wiem co powiedzieć... Szybko poszło... Najważniejsze że macie siebie i Oskara. Jak się z tym czujesz? Cieszysz się czy raczej niebardzo?
Pewnie będę się cieszyć...na razie nie wiem co myśleć -
Jeżowa - fajnie że starczyło sił
Skoro w 36 tyg da się tańcować, to i poród to będzie pestka.
Aksamitna - kciuki!
Achia, haha, miałaś nosa żeby jednak nie brać rzeczy od siostry
Fajnie że Oskar bedzie mieć kuzyna/kuzynkę prawie w tym samym wieku - zawsze to miło mieć towarzysza zabaw w rodzinie
Jestem pewna że po porodzie siostra Cię bardziej doceni - teraz nie będzie miała nikogom kto by jej tyle pomagał co Ty przy starszaku