X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjemy po nocy! Ale co to za życie.. chcieliśmy młodej giluchy odciągnąć, to zrobiła nam "awanturę". Poszły kropelki do nosa i jakoś ją ululałam.
    Za to mi siadło na zatoki. Od kilku godzin rozsadza mi głowę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, coś to ostatnio wisi w powietrzu, dużo ludzie choruje :(
    Duzo zdrówka Kaczorka dla Ciebie i Aluśki

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola faktycznie Lew jak w zegarku i podręczniku- max 3 h przerwy między karmieniami?i jest :p ale czytając Twój opis mam wrażenie że nic a nic Ci to nie przeszkadza ;) w końcu ten pierwszy miesiąc taki ponoć jest- na żądanie i już. No jestem ciekawa jak to u nas będzie wyglądać..

Kaczorka- zdrówka!!!

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    o matko, coś to ostatnio wisi w powietrzu, dużo ludzie choruje :(
    Duzo zdrówka Kaczorka dla Ciebie i Aluśki

Już z mężem snujemy teorie spiskowe, że wraz z początkiem września dodają nam coś do wody, bo czemu niby w sierpniu jest ok, a we wrześniu nagle wszyscy zaczynają chorować? ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny weekend z kłótnią, a mieliśmy iść do moich rodziców na obiad.. mam już dość :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dzisiaj właśnie rozmawiałam na ten temat z przyjaciółką. Mówiła, że jej lekarz rodzinny (kolega) mówi - pierwszy września i nagle drzwi się nie zamykają. Dzieci i dorośli od siebie nawzajem łapią i to takie mutanty straszne. Ona (przyjaciółka) z mężem i małą teraz 3 dni masakry, mówiła, że z ręką na sercu w życiu nie miała takiego choróbska. Jelitówa na całego i to bardzo zarazliwa.

• reset Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, tulę <3 Pamiętam, że u nas też był taki okres, że w weekendy robiło się bardzo nerwowo. Minęło, u Was też pewnie minie, ale dziecko i urządzanie domu to pewnie tyle rewolucji, że ciężko o spokój.
    A do rodziców może idźcie, przynajmniej nie będziesz skazana na cichą niedzielę, tylko pogadasz z kimś bliskim.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Luna, cieszę się z dobrych informacji - dalej jesteście w dwupaku, a ból się wyciszyl - tak trzymaj!

Ania, ja bym też jechała, 3 miesiące to spory chłop! Tylko rzeczywiście róbcie dużo pauz, bo takie maluchy lubią się obrzygac w długiej podróży samochodowej - więc koniecznie miejcie pod ręką chusteczki i ubrania na przebranie!

Kaczorka, jakby co, to poleciłam tu przedwczoraj krople nasodren - wyciąg z fiolka alpejskiego, drogie jak cholera, ale po 1 zastosowaniu moje zatoki się ogarnęły bylebym tylko nie musiała powtarzać psikania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:53

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer kochana może lepiej żebyście mimo to poszli? Emocje opadną, a Ty nie spędzisz kolejnego dnia w domu z małą :*

Kaczorka teraz wszyscy chorują... W piątek moja familja jedzie do szczepienia przeciwko grypie, ja po porodzie też od razu pędzę. Zdrówka dla Was :*

czekam na śniadanie, emek dziś wszystko ogarnia, bo nadal mnie te plecy bolą a od nich trochę brzuch. Wiem, że jeszcze mamy czas ale jakoś tak mi smutno, bo myślałam że już dziś będę tulić Zuzię :) mam tylko nadzieję, że tylko źle się ułożyła i nic jej nie dolega, że jest taka niespokojna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:46

Fozzie Bear, Kaczorka, Patrycja20, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na zdjęcie od siostry. Mówi że okres powinna dostać przedwczoraj, a nie ma.a test wyszedł jakiś dziwny. Zaraz zobaczę co oznacza dziwny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 bordowe kreski. Wygląda na to,że będę ciocią...

Lunaris, reset, pilik, Aga9090, malka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, polubiłam za to, że mąż robi śniadanie!

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - no właśnie to jakieś dziewne, że te same dzieciaki biegając latem po podwórku nikogo nie zarażają. Tylko dopiero we wrześniu w szkole.
    Tej jelitówki to współczuję. Zwłaszcza przy maluszku.

Misiu - aż takie paskudne te krople, że strach drugi raz użyć? :p

Summer - u nas też w pierwszych miesiącach pojawiały się takie kłótnie. Na szczęście im dziecko starsze, tym mniej tego :) teraz już się nie kłócimy. Więc chyba musisz to przeczekać.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - te krople to najgorsze z leków, co mnie w życiu spotkało! Mąż mi nie wierzył, to kazałam mu też sobie zaaplikowac - potwierdził, że uczucie jakby spirytus wypić ...nosem ;) ale po 2 godzinach niebo a ziemia! Więc gorąco polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:57

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    2 bordowe kreski. Wygląda na to,że będę ciocią...

Szybko się uwinęła.
    Dobrze, że kupiliście własną wyprawkę, bo teraz bylibyście w ciemnej dupie.

Misiu - może jednak zostanę przy Sinupredzie :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Luna no i w takich momentach mam ochotę powiedzieć, że życzę Ci, byś urodziła jak najszybciej... Tyle godzin bólu, można sfiksować. Wygląda na to, że choć Zuzinek dosyć drobna, to przez to, że i Ty jesteś szczuplutka, to po prostu porządnie od niej dostajesz :( oby jak najmniej takich sytuacji przed Tobą, już ostatnia prosta...

Aniu cieszę się, że wychodzicie z tego najtrudniejszego etapu <3 co do wakacji, to dla mnie sprawa jest prosta - pakujecie walizki i jedziecie! Mama pewnie chce dobrze, ale denerwują mnie takie określenia jak "ciąganie gdzieś dziecka", gdy mówimy o podróżowaniu. Przecież u licha nie chodzi o festiwal muzyczny, tylko fajne, rodzinne wakacje... Co do czasu w foteliku - jeśli jednorazowo miałby w nim Oskarek posiedzieć, np. 4 godziny, to ja bym sobie chyba już darowała przerwy (jeśli się da, chodzi mi o sytuację, gdy nie będzie nic potrzebował oczywiście) i dojechała szybciej. Wiem, że mówią o 2 godzinach na raz jako o maksymalnym czasie, ale uważam, że w sytuacjach, gdy jest to pojedyncze zdarzenie można nagiąć zasady :)

Kurcze, faktycznie sezon na przeziębienia został oficjalnie otwarty!!! Kaczorka Ty i Alusia trzymajcie się kochane :( <3

Summer przykro mi, że się pokłóciliście... Ech, kłótnie, choć czasem potrzebne, ogólnie uważa za zbędny dodatek do związku :(

Myśmy pomalowali do końca wesela <3 jakieś magiczne siły we mnie wstąpiły :) Malutkiej też się chyba podobało, tańcowała w brzuchu aż miło! Niestety mój kochany Król Parkietu troszkę się zmęczył wczoraj wódeczką, to dzisiaj już na spokojnie :P ale był taki kochany wczorajz że dzisiaj odpuszczam teksty o porównanie pierwszego trymestru do kaca :D

Buziaki spod Ślęży! Udanej niedzieli dla Was <3

Edit:

Achia Wiem, że siostra nadużyła ostatnio Twojej cierpliwości, pamiętam np. jak fiksowała z wyprawką. I pamiętam, że nie masz obecnie w niej wsparcia, choć Ty byłaś ciocią "pod ręką" i niemalże wychowałaś jej synka... I że ogólnie lubi być w centrum uwagi... Ale jest w ciąży, tak jak my po prostu chciała mieć dziecko. Nie wszyscy mają problemy z zajściem, ja też jestem chyba tego przykładem, nie udaję, że wiem, jak to być długoterminową staraczką, bo nie wiem. Ty natomiast po latach walki też masz swój Skarb pod serduszkiem, a to przecież największe szczęście!!! Nie pozwól sobie na to, by "konkurencyjna" ciąża siostry Ci cokolwiek odebrała. Natomiast - rozumiem, że jest taka (całkiem naturalna chęć), żebyśmy były w tym stanie wyjątkowe. Już kiedyś o tym nawet pisałyśmy, że jak ktoś z otoczenia zachodzi w ciążę, to niby się cieszysz, a z tyłu głowy myślisz "ale to ja miałam być TĄ KOLEŻANKĄ W CIĄŻY". Ja też poczułam ukłucie zazdrości, jak się dowiedziałam o ciąży znajomych, nie jestem idealna w tych tematach, broń Boże!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 10:23

Kaczorka, Rucola, KateHawke, Patrycja20, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dziękuję i bardzo bardzo się cieszę, że miałaś okazję się jeszcze wybawić z emkiem i jesteś zadowolona :* pokaż swoją stylowke mamusia jeśli masz jakieś zdjęcie :)

Achia nawet nie wiem co powiedzieć... Szybko poszło... Najważniejsze że macie siebie i Oskara. Jak się z tym czujesz? Cieszysz się czy raczej niebardzo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Szybko się uwinęła.
    Dobrze, że kupiliście własną wyprawkę, bo teraz bylibyście w ciemnej dupie.

Misiu - może jednak zostanę przy Sinupredzie :p

No a mówi że miesiąc temu jej okres trwał ze 2 dni. Wysłałam ją jutro na betę. Jak będzie jakaś wyjebana w kosmos to może oznaczać że ciąża ma więcej niż tydzień
    Jeśli to ciąża z tego cyklu, to beta powinna wyjść ok 200 nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jeżowa dziękuję i bardzo bardzo się cieszę, że miałaś okazję się jeszcze wybawić z emkiem i jesteś zadowolona :* pokaż swoją stylowke mamusia jeśli masz jakieś zdjęcie :)

Achia nawet nie wiem co powiedzieć... Szybko poszło... Najważniejsze że macie siebie i Oskara. Jak się z tym czujesz? Cieszysz się czy raczej niebardzo?
    Szczerze? Nie wiem... Ona w tym tyg była jakaś milsza, mówiła że słodkie rzeczy kupiłam wczoraj. I tak coś dziwne mi się wydawało. W pierwszym odruchu powiedziałam do męża ,że teraz w ogóle Oskarem nikt nie będzie się przejmował i się popłakałam.
    Pewnie będę się cieszyć...na razie nie wiem co myśleć

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - fajnie że starczyło sił :) Skoro w 36 tyg da się tańcować, to i poród to będzie pestka.

Aksamitna - kciuki!

Achia, haha, miałaś nosa żeby jednak nie brać rzeczy od siostry :)
    Fajnie że Oskar bedzie mieć kuzyna/kuzynkę prawie w tym samym wieku - zawsze to miło mieć towarzysza zabaw w rodzinie :)
    Jestem pewna że po porodzie siostra Cię bardziej doceni - teraz nie będzie miała nikogom kto by jej tyle pomagał co Ty przy starszaku

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ