Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjemy po nocy! Ale co to za życie.. chcieliśmy młodej giluchy odciągnąć, to zrobiła nam "awanturę". Poszły kropelki do nosa i jakoś ją ululałam.
    Za to mi siadło na zatoki. Od kilku godzin rozsadza mi głowę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, coś to ostatnio wisi w powietrzu, dużo ludzie choruje :(
    Duzo zdrówka Kaczorka dla Ciebie i Aluśki

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola faktycznie Lew jak w zegarku i podręczniku- max 3 h przerwy między karmieniami?i jest :p ale czytając Twój opis mam wrażenie że nic a nic Ci to nie przeszkadza ;) w końcu ten pierwszy miesiąc taki ponoć jest- na żądanie i już. No jestem ciekawa jak to u nas będzie wyglądać..

Kaczorka- zdrówka!!!

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    o matko, coś to ostatnio wisi w powietrzu, dużo ludzie choruje :(
    Duzo zdrówka Kaczorka dla Ciebie i Aluśki

Już z mężem snujemy teorie spiskowe, że wraz z początkiem września dodają nam coś do wody, bo czemu niby w sierpniu jest ok, a we wrześniu nagle wszyscy zaczynają chorować? ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny weekend z kłótnią, a mieliśmy iść do moich rodziców na obiad.. mam już dość :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dzisiaj właśnie rozmawiałam na ten temat z przyjaciółką. Mówiła, że jej lekarz rodzinny (kolega) mówi - pierwszy września i nagle drzwi się nie zamykają. Dzieci i dorośli od siebie nawzajem łapią i to takie mutanty straszne. Ona (przyjaciółka) z mężem i małą teraz 3 dni masakry, mówiła, że z ręką na sercu w życiu nie miała takiego choróbska. Jelitówa na całego i to bardzo zarazliwa.

• reset Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, tulę <3 Pamiętam, że u nas też był taki okres, że w weekendy robiło się bardzo nerwowo. Minęło, u Was też pewnie minie, ale dziecko i urządzanie domu to pewnie tyle rewolucji, że ciężko o spokój.
    A do rodziców może idźcie, przynajmniej nie będziesz skazana na cichą niedzielę, tylko pogadasz z kimś bliskim.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Luna, cieszę się z dobrych informacji - dalej jesteście w dwupaku, a ból się wyciszyl - tak trzymaj!

Ania, ja bym też jechała, 3 miesiące to spory chłop! Tylko rzeczywiście róbcie dużo pauz, bo takie maluchy lubią się obrzygac w długiej podróży samochodowej - więc koniecznie miejcie pod ręką chusteczki i ubrania na przebranie!

Kaczorka, jakby co, to poleciłam tu przedwczoraj krople nasodren - wyciąg z fiolka alpejskiego, drogie jak cholera, ale po 1 zastosowaniu moje zatoki się ogarnęły bylebym tylko nie musiała powtarzać psikania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:53

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer kochana może lepiej żebyście mimo to poszli? Emocje opadną, a Ty nie spędzisz kolejnego dnia w domu z małą :*

Kaczorka teraz wszyscy chorują... W piątek moja familja jedzie do szczepienia przeciwko grypie, ja po porodzie też od razu pędzę. Zdrówka dla Was :*

czekam na śniadanie, emek dziś wszystko ogarnia, bo nadal mnie te plecy bolą a od nich trochę brzuch. Wiem, że jeszcze mamy czas ale jakoś tak mi smutno, bo myślałam że już dziś będę tulić Zuzię :) mam tylko nadzieję, że tylko źle się ułożyła i nic jej nie dolega, że jest taka niespokojna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:46

Fozzie Bear, Kaczorka, Patrycja20, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na zdjęcie od siostry. Mówi że okres powinna dostać przedwczoraj, a nie ma.a test wyszedł jakiś dziwny. Zaraz zobaczę co oznacza dziwny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 bordowe kreski. Wygląda na to,że będę ciocią...

Lunaris, reset, pilik, nick nieaktualny, malka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, polubiłam za to, że mąż robi śniadanie!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - no właśnie to jakieś dziewne, że te same dzieciaki biegając latem po podwórku nikogo nie zarażają. Tylko dopiero we wrześniu w szkole.
    Tej jelitówki to współczuję. Zwłaszcza przy maluszku.

Misiu - aż takie paskudne te krople, że strach drugi raz użyć? :p

Summer - u nas też w pierwszych miesiącach pojawiały się takie kłótnie. Na szczęście im dziecko starsze, tym mniej tego :) teraz już się nie kłócimy. Więc chyba musisz to przeczekać.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - te krople to najgorsze z leków, co mnie w życiu spotkało! Mąż mi nie wierzył, to kazałam mu też sobie zaaplikowac - potwierdził, że uczucie jakby spirytus wypić ...nosem ;) ale po 2 godzinach niebo a ziemia! Więc gorąco polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:57

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    2 bordowe kreski. Wygląda na to,że będę ciocią...

Szybko się uwinęła.
    Dobrze, że kupiliście własną wyprawkę, bo teraz bylibyście w ciemnej dupie.

Misiu - może jednak zostanę przy Sinupredzie :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Luna no i w takich momentach mam ochotę powiedzieć, że życzę Ci, byś urodziła jak najszybciej... Tyle godzin bólu, można sfiksować. Wygląda na to, że choć Zuzinek dosyć drobna, to przez to, że i Ty jesteś szczuplutka, to po prostu porządnie od niej dostajesz :( oby jak najmniej takich sytuacji przed Tobą, już ostatnia prosta...

Aniu cieszę się, że wychodzicie z tego najtrudniejszego etapu <3 co do wakacji, to dla mnie sprawa jest prosta - pakujecie walizki i jedziecie! Mama pewnie chce dobrze, ale denerwują mnie takie określenia jak "ciąganie gdzieś dziecka", gdy mówimy o podróżowaniu. Przecież u licha nie chodzi o festiwal muzyczny, tylko fajne, rodzinne wakacje... Co do czasu w foteliku - jeśli jednorazowo miałby w nim Oskarek posiedzieć, np. 4 godziny, to ja bym sobie chyba już darowała przerwy (jeśli się da, chodzi mi o sytuację, gdy nie będzie nic potrzebował oczywiście) i dojechała szybciej. Wiem, że mówią o 2 godzinach na raz jako o maksymalnym czasie, ale uważam, że w sytuacjach, gdy jest to pojedyncze zdarzenie można nagiąć zasady :)

Kurcze, faktycznie sezon na przeziębienia został oficjalnie otwarty!!! Kaczorka Ty i Alusia trzymajcie się kochane :( <3

Summer przykro mi, że się pokłóciliście... Ech, kłótnie, choć czasem potrzebne, ogólnie uważa za zbędny dodatek do związku :(

Myśmy pomalowali do końca wesela <3 jakieś magiczne siły we mnie wstąpiły :) Malutkiej też się chyba podobało, tańcowała w brzuchu aż miło! Niestety mój kochany Król Parkietu troszkę się zmęczył wczoraj wódeczką, to dzisiaj już na spokojnie :P ale był taki kochany wczorajz że dzisiaj odpuszczam teksty o porównanie pierwszego trymestru do kaca :D

Buziaki spod Ślęży! Udanej niedzieli dla Was <3

Edit:

Achia Wiem, że siostra nadużyła ostatnio Twojej cierpliwości, pamiętam np. jak fiksowała z wyprawką. I pamiętam, że nie masz obecnie w niej wsparcia, choć Ty byłaś ciocią "pod ręką" i niemalże wychowałaś jej synka... I że ogólnie lubi być w centrum uwagi... Ale jest w ciąży, tak jak my po prostu chciała mieć dziecko. Nie wszyscy mają problemy z zajściem, ja też jestem chyba tego przykładem, nie udaję, że wiem, jak to być długoterminową staraczką, bo nie wiem. Ty natomiast po latach walki też masz swój Skarb pod serduszkiem, a to przecież największe szczęście!!! Nie pozwól sobie na to, by "konkurencyjna" ciąża siostry Ci cokolwiek odebrała. Natomiast - rozumiem, że jest taka (całkiem naturalna chęć), żebyśmy były w tym stanie wyjątkowe. Już kiedyś o tym nawet pisałyśmy, że jak ktoś z otoczenia zachodzi w ciążę, to niby się cieszysz, a z tyłu głowy myślisz "ale to ja miałam być TĄ KOLEŻANKĄ W CIĄŻY". Ja też poczułam ukłucie zazdrości, jak się dowiedziałam o ciąży znajomych, nie jestem idealna w tych tematach, broń Boże!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 10:23

Kaczorka, Rucola, KateHawke, Patrycja20, Nadzieja22, nick nieaktualny, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dziękuję i bardzo bardzo się cieszę, że miałaś okazję się jeszcze wybawić z emkiem i jesteś zadowolona :* pokaż swoją stylowke mamusia jeśli masz jakieś zdjęcie :)

Achia nawet nie wiem co powiedzieć... Szybko poszło... Najważniejsze że macie siebie i Oskara. Jak się z tym czujesz? Cieszysz się czy raczej niebardzo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Szybko się uwinęła.
    Dobrze, że kupiliście własną wyprawkę, bo teraz bylibyście w ciemnej dupie.

Misiu - może jednak zostanę przy Sinupredzie :p

No a mówi że miesiąc temu jej okres trwał ze 2 dni. Wysłałam ją jutro na betę. Jak będzie jakaś wyjebana w kosmos to może oznaczać że ciąża ma więcej niż tydzień
    Jeśli to ciąża z tego cyklu, to beta powinna wyjść ok 200 nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jeżowa dziękuję i bardzo bardzo się cieszę, że miałaś okazję się jeszcze wybawić z emkiem i jesteś zadowolona :* pokaż swoją stylowke mamusia jeśli masz jakieś zdjęcie :)

Achia nawet nie wiem co powiedzieć... Szybko poszło... Najważniejsze że macie siebie i Oskara. Jak się z tym czujesz? Cieszysz się czy raczej niebardzo?
    Szczerze? Nie wiem... Ona w tym tyg była jakaś milsza, mówiła że słodkie rzeczy kupiłam wczoraj. I tak coś dziwne mi się wydawało. W pierwszym odruchu powiedziałam do męża ,że teraz w ogóle Oskarem nikt nie będzie się przejmował i się popłakałam.
    Pewnie będę się cieszyć...na razie nie wiem co myśleć

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - fajnie że starczyło sił :) Skoro w 36 tyg da się tańcować, to i poród to będzie pestka.

Aksamitna - kciuki!

Achia, haha, miałaś nosa żeby jednak nie brać rzeczy od siostry :)
    Fajnie że Oskar bedzie mieć kuzyna/kuzynkę prawie w tym samym wieku - zawsze to miło mieć towarzysza zabaw w rodzinie :)
    Jestem pewna że po porodzie siostra Cię bardziej doceni - teraz nie będzie miała nikogom kto by jej tyle pomagał co Ty przy starszaku

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ