X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa wyglądasz pięknie <3

Achia kochana głowa do góry! :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Zdecydowanie. Zresztą zobaczysz w normach.
    Bordowe testy w terminie @ to rzadkość.
    Ej ja miałam bordowy 14dpo ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super to napisałaś.
    Achia jak Oskar się urodzi to kompletnie nie będziesz rozkminiac ciąży swojej siostry. Gwarantuje Ci to :)
    Mój książę sobie znowu smacznie śpi, za godzinkę idziemy na obiad do teściowej... Hehe w sam raz bo nie chce mi się gotować :p
    Summer współczuję :( macie teraz trudny czas ale z tego co piszesz to już naprawdę końcówka. Przeprowadzicie się i wszystko się unormuje, zobaczysz

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zgadzam sie w 100%.

Ja dzis z doskoku, bo robie detoks od internetu i nie siedze non stop na komorce.
    Kolejny dzien robie jablka w sloiczki. Emi to chyba pasuje, bo po probowaniu co chwile jablek skacze w brzuchu jak szalona co jakis czas.

Spokojnej niedzieli!

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam techniczne pytanie- dot biustu ;p wiadomo że się zmienia w ciąży. zauwazylam że na tej brązowej otoczce wokół brodawki mam 3 ciemniejsze plamki, troche wypukłe. jedna z nich jest nawet tak bardziej obok. nie chodzi mi o te wypukłości co i tak są,ale to są takie 3 wyróżniające się większe kropki. tez macie cos podobnego?a robi sie w ciazy w ogóle USG piersi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 12:43

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    a ja mam techniczne pytanie- dot biustu ;p wiadomo że się zmienia w ciąży. zauwazylam że na tej brązowej otoczce wokół brodawki mam 3 ciemniejsze plamki, troche wypukłe. jedna z nich jest nawet tak bardziej obok. nie chodzi mi o te wypukłości co i tak są,ale to są takie 3 wyróżniające się większe kropki. tez macie cos podobnego?a robi sie w ciazy w ogóle USG piersi?
    Tak, to są takie narośla. Ja je zdrapywałam a spod spodu czasem płynęło troszkę krwi

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3
    Przepraszam, że się nie odzywam - staram się nadrabiać kilka stron dziennie, ale ciężko mi nadążyć :(
    Mieliśmy szalony okres - przeprowadzka, urządzanie mieszkania plus zaczęliśmy szkołę rodzenia. Każdego dnia jest coś do załatwienia a to ikea, a to jakieś inne sklepy - czas pędzi jak szalony no i dzisiaj zaczęliśmy 30 TC !! Wiem, że u nas mogą zakończyć ciąże ok 37-38TC, więc naprawdę mamy mało czasu :)

Ja czuję się mocno ociężała, ale nadal non stop słyszę komentarze jaki to ja mam maleńki brzuszek w ogóle, a jak na bliźniaki to już mikrus :) mam na razie +10kg - myślę, że to całkiem niezły wynik.
    Najbardziej dokuczają mi puchnące stawy w nocy :/ plus maluchy jak dłużej chodzę to chyba opadają tak jakby i mocno drażnią mi pęcherz... czuję jakby skrobanie tam no i mam wrażenie, że się zsikam :D Muszą być już spore i mają dużo siły - ich ruchy w ciągu ostatnich dwóch tygodni mocno nabrały na sile i mam wrażenie, że mam czołgi w brzuchu :) Dodatkowo podejrzewam, że mogą już ważyć prawie 1,5kg każde czyli w sumie 3kg, więc zapewne obciążenie mam jak na końcówce pojedynczej ciąży... :/

Przedwczoraj trochę się wystraszyłam, ponieważ brzuch zaczął zbyt często twardnieć - nawet kilka razy na godzinę :/ biorę nospę 3x2 + magnellę 2x1 + luteinę (niestety uczula mnie :( ).
    Wczoraj już było lepiej - mam postanowienie koniec z łażeniem po sklepach i mam zamiar głównie leżeć i oglądać netflixa - kupiliśmy telewizor (nie mieliśmy wcześniej) więc mam zamiar leżeć na kanapie i oglądać seriale :) Jak epizod z twardnieniem się powtórzy to jedziemy na ktg i lekarz ostrzegł, że mogą chcieć mnie zostawić do rozwiązania :/ Mam też czasami wrażenie, że ciśnienie mi szaleje - pożyczyłam od babci ciśnieniomierz i źle się czując ciśnienie 110/70 i puls 90 (zawsze mam trochę wyższy przez astmę), więc nie wiem o co chodzi...

Chyba też powoli zabiorę się za pranie wszystkiego - mam tego sporo i na pewno zejdzie mi się ze wszystkim a u nas niewiadomo na co się szykować i wolę być gotowa. Wózek stoi, łóżeczka jeszcze nieskręcone.

We wtorek idziemy do dr specjalisty od bliźniaków, a za dwa tygodnie mamy połówkowe w medicover - teraz będę starała się tak organizować usg, żeby były co dwa tygodnie kontrolowane, teraz jest ten czas kiedy mogą zacząć wolniej rosnąć.

Buziaki i miłej niedzieli!

KateHawke, Karma88, Jeżowa, lamka, Aga9090, Emiilka, pilik, emi2016, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, pięknie dzieciaczki rosną :)

Współczuję puchnięcia i parcia na kiszki, ale mam nadzieję, że to przejdzie jak ogarniesz co trzeba i zaczniesz więcej odpoczywać przed nowym TV ;)

Phnappy lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Tak, to są takie narośla. Ja je zdrapywałam a spod spodu czasem płynęło troszkę krwi
    A czemu je zdrapywałaś? Może pokaże je lekarzowi w czwartek czy bez sensu?

Phnappy- super że się odezwałaś! Myślę że czas na pranie jak najbardziej nastał. Ja zamierzam to robic jak mąż skończy urlop i będę sama do 16;) daj znać we wtorek jak wizyta! Myślę że i tak masz sporo sił -3kg to nie przelewki a na zakupy dla maluszków jakoś się znajduje się siły prawda? Mam nadzieję że te twardnienia to tylko epizod i nic poważnego. Najważniejsze że zaraz wizyta:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 13:00

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy to już końcówka, masz prawo się czuć ociężale. Kciuki za wtorkową wizytę :) i miłego leżenia -należy Ci się. Ja mam wyrzuty że u mnie leżenie i tv+komp są na pierwszym miejscu do południa ale wiem że to ostatnie chwile takiego lenistwa. Rozgrzeszam się więc! Korzystaj i Ty!

Phnappy lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my cały weekend jesteśmy u dziadków malucha:)
    Nadrobiłam ale mało co pamiętam.
    Summer dady używamy fioletowych i jest naprawdę duża różnica w pupie malego. Minus taki ze zdarza się iż kupa wypłynie:) Więc pampersy na podróż A na codzień dada.

Mały tu śpi jak aniołek ale też cale dnie siedzi na tarasie.

Co do spania tez muszę zwiększać mu odstępy czasowe. Budzi się o 1,4,6,7. Po 20 zawsze kładę go spać i nadal uczę usypiania -on w kołysce ze smokiem lub bez a ja obok. Noszenie go nie wchodzi w grę. Kręgosłup i tak mi bez tego siada. Mały ma 5,5kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 13:10

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, piękny brzuszek. Super, że udało Ci się wybawić na weselu ;)

Achia, rozumiem Twoje rozgoryczenie. Prawdą jest to co powiedziała Nika. Na tym polegają planowane ciąże, że człowiek decyduje się na dziecko w najlepszym dla siebie czasie.

A u nas trwa wizyta dziadków. Ogólnie to całkiem ok poza przegrzewaniem mi dziecka. Ubieram Anię w body na krótki rękaw i jej to wystarcza. Jest cieplutka. Dziś wyjątkowo założyłam body na długi rękaw. To od razu obie babcie - ale jak to? Może śpiochy jej załóż. Moja mama wzięła ja na ręce i opatulila kocykiem. Wrrr. Wychodzimy na spacer a teściowa "ale teraz to jej coś na nóżki założysz" na to ja ze spokojem "nie. Będzie w rożku". Odpuscila. Po powrocie powiedziałam żeby dotknęła małej i zobaczyła jaka jest ciepła.
    No i zobaczymy czy mała odpłaci mi w nocy tak jak Lewko Rucoli.
    A ja mogę dziś spokojnie odciągać pokarm co 2h. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jakoś nie lubimy się z rozkiem. Wole małemu ubrać spodenki i przykryć tylko tetra czy niczym. Nie wiem czemu ale jakoś tak mi wygodniej.
    W rozku tylko śpi w nocy jak jest zimno.

Dziewczyny u mnie z kamieniem problem odwrotny. Piersi cale załadowane..az ciężkie i rozmiar 75f który mam w domu jest za mały:( w tyg jade po nowe staniki.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rożek tylko na spacery i do spania. Ania nie lubi ubierania więc wolę samo body i ewentualnie przykrycie pieluszką bambusową

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, super wyglądasz! Cieszę się, że wesele udane :)

Achia, nie przejmuj się, pomyśl w ten sposób, że dobrze że Twoje dziecko będzie miało kuzyna/kuzynkę w swoim wieku, może będą mieli świetny kontakt i będą np. spędzali razem wakacje. Rozumiem Cię troszkę, bo tyle czekałyśmy na ciąże, że chciałybyśmy aby ciąża i nasze dzieci były w centrum uwagi, ale niestety reszta świata patrzy inaczej. Jestem pewna,że szybko sobie to poukładasz w głowie.

Phnappy, cieszę się, że się odezwałaś! Twoje groszki już takie duże!

Nika, pięknie to napisałaś.

A my w końcu na obiad nie poszłyśmy, byłam 3 godziny na spacerze, po drodze zaliczyłyśmy przerwę w kawiarni. Do M. nie mam zamiaru się odzywać. Sprawiłam przykrość rodzicom, że nie przyszliśmy, ale tydzień temu też była kłótnia, padły te same przykre słowa i na drugi dzień poszliśmy do teściów, bo nie chciałam scen robić i się rozeszło po kościach. A ja oczekuję przeprosin i poprawy z jego strony. Nawet nie pomógł mi ze zniesieniem i wniesieniem wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 13:37

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, ciężko mi się czyta, że Twój em podczas kłótni jest taki obojętny... Dla mnie nie ma nic gorszego od obojętności.

Jeżowa, wyglądasz fantastycznie! A te "zwłoki" w tle! Fiu fiu ;)

Mamy starszakow i troskliwe ciocie!
    Mój (obecnie) słodko śpiąco pierdzacy Starszak, wyrósł mi z fotelika 9-18 (mimo, że waży ok 14 kg, ale wzrostowo pasy są zdecydowanie za nisko). W drugim aucie mamy fotelik 9-25, więc tragedii nie ma, a brak wygody, no trzeba przekładać. Jaki model polecacie kolejny? Bo 15-36 coś mi się nie widzą i kusi mnie 9-36, dokładnie model recaro young sport. Macie jakieś opinie? Czego wy używacie przy dzieciach 3+?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 13:49

• malka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u nas też się sprawdza ta pileczka. Fela fajnie ją chwytania oczywiście próbuje wkładać do buzi ;)
    Przykro mi, że znowu masz spiny z emkiem. Musicie jakoś przetrwać ten trudny czas. Oboje jesteście pewnie zmęczeni tą sytuacją. Mój emek też już jest zmęczony sezonem, całymi dniami w pracy. Ale na szczęście na razie obyło się bez kłótni.

Ania, my też jedziemy z Felą na początku października do Gdańska i do Juraty na parę dni. Planujemy zakup ujechać wieczorem o 20 bo tak zasypia. No ale niestety przerwy trzeba robić, bo powyżej dwóch godzin w foteliku spada dziecku saturacja, więc jest ryzyko niedotlenienia. Ode mnie nad morze jest pewnie mniej więcej tyle co od Ciebie, jakoś damy radę zajechać :)

Achia, spróbuj się cieszyć tym, że będzie nowy członek rodziny i że będziesz ciocia, nie ma sensu się nakręcać.

U nas wczoraj też był ciężki dzień. Nawet nie miałam kiedy zajrzeć na forum. Fela była popołudniu bardzo niespokojna, a wieczorem przez półtorej godziny krzyczała nie wiadomo o co. Dobrego mój emek zapomniał sobie ładowarki do aparatu do pracy i musiałam jechać do Kato mu ją zawieźć. Przez Felę nie umiała. Wyjść z domu. Dopiero o 20 się uspokoiła na tyle, że udało mi się ją wpakować w fotelik. Więc wczoraj nie było kipieli tylko usypianie w samochodzie ;) a w nocy też się budziła więcej niz ostatnio ma w zwyczaju.

Czy któraś z Was ma przyczepkę rowerową z hamaczkiem i orientuje się od którego miesiąca życia można takiej używać?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polanicę zaklepałam już w marcu. I tam jedziemy odpocząć.
    A Gdynię dzisiaj rano opłaciłam. Najwyżej przepadnie 500zł zaliczki jak nie pojedziemy...
    Tylko w Gdyni będę raczej sama bo M jedzie służbowo i jakoś muszę dać radę.
    Staram się nastawić pozytywnie. Pojedziemy raczej w dzień bo ja nie lubię prowadzić nocą. A też młody się mniej boi jeździć jak jest jasno. Wszystko widzi i oczy się szybciej kleją. Nawet gdyby trzeba stawać co 1h to jest 7h jazdy + 6h postojów. Do 20:00 musimy dojechać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer przykro, że emek w takich sytuacjach nie jest skłonny do pomocy chociażby z wózkiem. To takie drobne złośliwości, a są naprawdę bolesne. Wróciłaś do domu? Jak sytuacja?

Fozzie my kupiliśmy caratero ze smyka, recaro był ponad nasz budżet wtedy. A wolałam nowy tańszy, opinie ma świetne ten co mamy, niż używany recaro. Więc nie bardzo pomogę chyba

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, ale pomożesz jak podpowiesz jaki model - chętnie wezmę pod uwagę, bo też chcę kupić nowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 15:13

‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ